Gość: Jazzmen IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.02.08, 11:50 Muzyka i kelnerki totalna porażka!Wstyd i hańba dla miasta.Gorszej muzyki nie słyszałem w żadnym lokalu w mieście.Jazz tylko na koncertach.Na codzień z głośników płynie transmisja z huty. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: degustator Re: Klub Niedzwiadek IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.02.08, 16:46 Hej Jazzzman. Nie trawisz jazu przy duszącym smrodku zjełczałego tłuszczu??? To tylko w czasie koncertów śmierdzi! Może nie trawisz frytek smażonych, na tłuszczu jak wyżej, przy jazzowej muzyce? Przy transmisji jak z huty nic nie czuć i nie słychać. Wybrzydzacze do podziemi lub na raki. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Jazz_Men_Old Re: Klub Niedzwiadek IP: 80.51.105.* 15.02.08, 17:05 Kiedyś w tym klubie, jak 3 razy w tygodniu pogrywali Mietek Iwaneczko perkusja) Marian Marciniszyn (basowa) oraz inni to całe miasto (młodzież ) dobijała sie do drzwi a były ich tłumy dosłownie. teraz jest wielkie "G", gdyż za tamtych lat władze myślały i nie było takich jak Choma a kler miał mało do gadania:) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Imac Re: Klub Niedzwiadek IP: *.chello.pl 15.02.08, 17:28 Wytłumacz mi mądrości krynico, co ma wspólnego kler z faktem, ze Pan G. (znany restaurator) po raz kolejny wygrał przetarg na "Niedźwiadka" w niejasnych okolicznościach i urządził go po swojemu - czyli prowincjonalnie i kiepsko. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bogna Re: Klub Niedzwiadek IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.02.08, 19:26 Gość portalu: Imac napisał(a): > Wytłumacz mi mądrości krynico, co ma wspólnego kler z faktem,ze Pan >G. (znany restaurator) po raz kolejny wygrał przetarg na "Niedźwiadka" <w niejasnych okolicznościach i urządził go po swojemu - czyli <prowincjonalnie i kiepsko. Szanowny Imac-u. Do tej pory uważałam, że opinie Twe są trafne bowiem rozważnie i wnikliwie interpretujesz treści postów. A tu masz babo placek. Gdzie Twoja wnikliwość? Wspólny mianownik to "czarne widoki", które w przypadku Niedżwiadka odnoszą się do perspektywy na przyszłość. Pozdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś
gladiolus Re: Klub Niedzwiadek 16.02.08, 08:00 Imac w tym przypadku ma świętą rację.Nie mieszajmy do tego kleru.Trzymajmy się faktów.To ,że przetarg wygrał pan G świadczy tylko zle o komisji wybierającej przyszłego ajenta.Znali go dobrze i wiedzieli z kim mają do czynienia.Zwyciężyła zasobność portfela.Przebił kasą pozostałych.Kasa to jednak nie wszystko.Klimatu klubu jazzowego nie tworzą pieniądze zainwestowane w ściany,czy skórzane kanapy.Za pieniądze nie kupi się wrażliwości,wyobrażni,gustu czy zwyklej kultury.Prostactwo kojarzone z nowobogactwem w tym przypadku aż razi. Należy mieć nadzieję,że kiedyś zwycięży rozum.Może wreszcie Niedzwiadek wróci do rodziny dobrych klubów muzycznych.Co daj Panie Boże! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: enzo Re: Klub Niedzwiadek IP: *.ptvk.pl 16.02.08, 09:27 Swięta prawda :( nic dodać nic ująć> Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Imac Re: Klub Niedzwiadek IP: *.chello.pl 16.02.08, 13:53 Nie wiem czy to prawda, ale słyszałem, że pierwotny przetarg wygrał ktoś inny i podobno wtedy przetarg odwołano i ogłoszono od nowa. I dopiero ten kolejny wygrał pan G. Może to tylko złośliwa plotka, a może prawda - zasłyszałem coś takiego od kilku osób. Po drugie: wydaje mi się, że problem tkwi w strukturze. Za lat swojej świetności niedźwiadek był klubem i zarazem instytucją, podlegał miastu, ale był "odrębną" strukturą. Ponieważ jednostka kultury nie zajmowała się barem, to bar oddawano w dzierżawę. Wrogowie twierdzili, że ten klub to zwykła pijalnia piwa, ale kto pamięta klimat panujący wtedy i koncerty, które się odbywały... Potem Niedźwiadka włączono w skład Przemyskiego Centrum Kultury, więc wiadomo że koncerty i jazz to tylko jeden z wielu aspektów działalności tej instytucji. Potem PCK zjadło ROKEIN z Pałacu Lubomirskich i powstał kombajn - Przemyskie Centrum Kultury i Nauki. Kilka lat wcześniej wyrzucono starych ajentów i przetarg wygrał pan G, robiąc z tego miejsca coś na kształt stołówki z zapachem schabowego i kapusty. No i ostatnio - coś się mogło zmienić, ale niestety znów Pan G wygrał przetarg - zapewne obietnicą remontu i większych inwestycji. Z tych inwestycji to rzeczywiście chwalebny jest kompleksowy remont toalet, ale samo wnętrze klubu jest beznadziejne, ze skórzanymi sofami a la "używane meble holenderskie" nie mającymi nic wspólnego z klimatem klubowym - najciekawsze jest to, że pani architekt, która projektowała wnętrze zamieściła na swoich stronach wizualizacje, które nijak nie przypominają tego co powstało - widać, że inwestor potraktował projekt z ogromną dowolnością. W efekcie mamy trochę lepszą stołówkę na następnych kilka lat, zarządzaną artystycznie przez instytucję - molocha, dla której jazz, koncerty w Niedźwiadku są równorzędnym aspektem, na równi z wydawanie książek, organizacją wystaw i konferencji naukowych, organizacją festynów, sprowadzaniem przedstawień teatralnych itp. W ten sposób z miejsca, którego wszyscy Przemyślowi zazdrościli, powstało miejsce jakich wiele. Odpowiedz Link Zgłoś
temid Re: Klub Niedzwiadek 16.02.08, 15:42 Śmierdzi kapustą w Niedzwiadku, a jeszcze bardziej cuchnie "kuchnią" na zamku (teatr Fredreum) w czasie trwania koncertów i spektakli. Czy pani naczelnik i jej pracownicy tego nie czują? Najwyzszy czas aby to zmienić!!!!!!!!!!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś