Gość: Mak IP: 83.19.253.* 16.08.08, 09:21 Jak uważacie czy turyści z Austrii przyjeżdzali by zwiedzać Forty które były budowane przez ich przodków? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
szczi Re: Odbudowa Fortu 16.08.08, 12:24 Może przy odpowiedniej reklamie, rozwinięciu bazy noclegowej i polepszeniu infrastruktury. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: prokurator Re: Odbudowa Fortu IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.08.08, 12:33 oczywiscie ze beda przyjezdzac ... przypomna sobie swoj Heimat, i za kilkanascie lat bedziemy mieli nie tylko roszczenia niemieckie na zachodzie Polski ale i austriackie w dawnym zaborze galicyjskim. Niech sobie remontuja cmentarze - to beda dluzej pamietac co ich tu spotkalo. moim zdaniem te forty to tylko kupa gruzu, i trzeba je calkiem wysadzic a potem zaorac i posadzic np. rzepak zreszta byly juz tyle razy wysadzane, ze prawie nic z nich nie zostalo. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Blady Bronek Re: Odbudowa Fortu IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.08.08, 21:35 Szanowny prokuratorze, śledząc Twoje wypowiedzi na tym forum, myślałem że po prostu lubisz prowokować. Nadal tak mi się wydaje. Jeśli jednak to co napisałeś powyżej nie traktujesz jako prowokacji, ale w rzeczywistości wyraża to Twój pogląd na sprawę, to znaczy tylko jedno, że musisz usiąść w spokoju i przemyśleć kilka spraw.... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Leszek Re: Odbudowa Fortu IP: *.internetdsl.tpnet.pl 18.08.08, 13:41 Nie jestem wielkim znawcą Austriaków (ot tak sobie trochę tam jeździłem i rozmawiałem), ale szczerze mówiąc wątpię - nawet przy założeniu, że odpicujemy forty, zrobimy drogi itd. Tak samo jak Rosjanie nie przyjadą zwiedzać bunkrów Linii Mołotowa, choć akurat porównanie bunkrów z fortami jest nie na miejscu. Austriacy jeżeli rusza na północ to zwiedzą sobie, aczkolwiek niechętnie, Bratysławę, potem odbiją na Kraków, Pragę lub Lwów. Niestety, Przemyśla raczej nie potraktują poważnie. Czego jestem pewien, to tego, że żaden Austriak nie przyjedzie do Przemyśla ze względu na wojaka Szweja, a to ponoć jest kluczowy punkt przemyskiej aktualnej strategii rozwoju turystyki. Jest tam w ogóle nie znany. Odpowiedz Link Zgłoś