Dodaj do ulubionych

S Graniczna-nabór kadry

IP: 83.19.253.* 22.11.08, 09:46
Chciałem zapytać dlaczego ogłoszenia o prace do Sraży Granicznej
(od referenta, księgowego ,kierownika)zawsze przyjmują z wykształceniem średnim.
Zastanawia mnie dlaczego taki niski poziom kadry pracowników preferuje nasz
Komendant.
W innych województwach ten poziom jest zdecydowanie wyższy.
Czekam na opine.
Obserwuj wątek
    • Gość: Dimok Re: S Graniczna-nabór kadry IP: *.eranet.pl 22.11.08, 12:03
      odnosnie przyjec do pracy w SG panują w ogole dziwne zwyczaje. Na zawodowych
      przyjmuje sie nawet ludzi z wyrokami sadowymi, chociaz jednym z warunkow jest
      niekaralnosc.
      • Gość: Mak Re: S Graniczna-nabór kadry IP: 83.19.253.* 24.11.08, 06:06
        W ofertach dużych miast zdecydowanie przeważa wyższe wykształcenie.
        Może Przemyski komendant sam ledwo po maturze.
    • Gość: kap Re: S Graniczna-nabór kadry IP: *.internetdsl.tpnet.pl 24.11.08, 08:15
      lepiej przyjac z matura po dobrym liceum niz z wyzszym
      wyksztalceniem - tzw licencjatow przemyskich na podbudowie
      eksternistycznego liceum z matura w 1 rok a tacy przewaznie koncza
      nasze uczelnie
      • Gość: Mak Re: do kap IP: 83.19.253.* 24.11.08, 09:44
        Czy Ty uważasz że z maturą po dobrym liceum to takie ".........." bez ambicji
        że nawet nie fatygują się aby skończyć studia.
        • Gość: kap Re: do kap IP: *.internetdsl.tpnet.pl 24.11.08, 10:50
          jezeli skonczyles dobre liceum to nie powinienes miec problemu z
          logicznym mysleniem: jezeli ktos ma 20 lat to kiedy mial skonczyc
          studia? no chyba, ze ty zaczales edukacje w wieku 4 lat ale takich
          jest geniuszy jest nie wielu
          • Gość: Mak Re: do kap IP: 83.19.253.* 24.11.08, 11:07
            Moim skromnym zdaniem 20 latkowie powinni iść na studia, a do pracy powinni być
            przyjmowani w pierwszej kolejności min. 25 letni z wyższym wykształceniem.
    • Gość: Mak Re: S Graniczna-nabór kadry IP: 83.19.253.* 25.11.08, 14:48
      Zauważyłem, że pracownicy SG nie chcą się tu udzielać, a szkoda?
      • Gość: armagedon Re: S Graniczna-nabór kadry IP: *.internetdsl.tpnet.pl 25.11.08, 15:54
        "Rodzina na swoim" pod takim tytułem NOWINY pisały w 2005 i 2006
        roku.Dziennikarz za te teksty otrzymał Nagrodę Fundacji Batorego.
        Gdzie były i są służby odpowiedzialne za nadzór i kontrolę. Cisza!!
        Nepotyzm i kolesiostwo w przyjęciach do BiOSG w latach 1999-2006
        zarówno do służby jak i na stanowiska cywilne to był standard.
        Nepotyzm i kumoterstwo to jedno z głównych źródeł korupcji.
        Oczywiście tutaj nie ma odpowiedzialnych!!!!!! Fajnie jest.
        • Gość: Janek Re: S Graniczna-nabór kadry IP: *.internetdsl.tpnet.pl 26.11.08, 07:56
          I co zatkało forum? sŁYSZAŁEM, ŻE WIELU ZOSTAŁO PRZYJETYCH Z PORĘKI
          CZARNYCH FUNKCJONARIUSZY kOŚCIOŁA. Niektórzy Klechowie osobiście
          chodzili za protegowanymi.
          • Gość: Mak Re: S Graniczna-nabór kadry IP: 83.19.253.* 26.11.08, 08:18
            Wiesz co Janku ja też to słyszałem, ale myślałem że to żart.
            Jednak widze, że to prawda.
            Najwięcej do powiedzenia żekomo ma Jaśnie panująca nam Głowa Kościoła
            w Przemyślu.
            • Gość: do maka Re: S Graniczna-nabór kadry IP: *.internetdsl.tpnet.pl 26.11.08, 11:58
              wiesz co mak, slyszalem ze jestes lewy a teraz widze ze to prawda
              haha
              • Gość: Mak Re: S Graniczna-nabór kadry IP: 83.19.253.* 26.11.08, 14:46
                a co to znaczy "jesteś lewy"
                • Gość: Janek Re: S Graniczna-nabór kadry IP: *.internetdsl.tpnet.pl 26.11.08, 15:28
                  i znowu cisza..., a temat zajebiście ciekawy.
        • Gość: zainteresowany Re: S Graniczna-nabór kadry IP: 78.131.185.* 27.11.08, 12:28
          Armagedon chłopcze podeślij no linka do tej informacji o nagrodzie Batorego - bo
          jakiś czas temu też poruszany był ten wątek na forum, też prosiłem Cię o linka i
          nic z tego nie wyszło to może teraz Ci się uda !!
          A jeżeli go nie masz to albo jesteś tym "redaktorem" z rozdwojeniem jaźni - albo
          pierdo.... głupoty jak 90% osób na tym forum !
          • Gość: armagedon Re: S Graniczna-nabór kadry IP: *.internetdsl.tpnet.pl 27.11.08, 14:11
            Zainteresowany jutro podam ci daty tych tekstów i sobie sam
            poszperaj. Nie udawaj "głupiego", że nie znasz sytuacji. Chyba, że
            nie jesteś z Przemyśla albo żywotnie jesteś związany z tym tematem.
            • Gość: zainteresowany Re: S Graniczna-nabór kadry IP: 78.131.185.* 27.11.08, 16:55
              Armagedon - naucz się czytać ze zrozumieniem !! nie tekstów - informacji o tym
              ogromnym wyróżnieniu dla dzielnego dziennikarza - bo jeżeli nie to znowu wydaje
              mi się, że udajesz, że znasz sytuację, a w rzeczywistości to g... prawda (na
              zasadzie czy on ukradł ? czy jemu ukradli ? pisz, że zamieszany w kradzież
              zegarka!!).
              Podniecasz się artykułem, w którym palant (po przemysku wielokrotnie nagradzany
              dziennikarz) napisał nie do końca prawdę, nie do końca o tych osobach i nie do
              końca o tych sytuacjach, znaczy chciał dobrze ale tak wybełtał, że nie wiadomo o
              co mu dokładnie chodziło.
              Może niech nie pisze na fazie ??
              A jeżeli jest taki dobry - niech teraz pociągnie kontynuację - bo tak samo jak
              wtedy, tak samo i dzisiaj frustratów - takich jak i Ty armagedon nie brakuje, i
              nie tylko w SG, ale i dookoła, rozejrzyj się.
              Czekam na link
              • Gość: zainteresowany Re: S Graniczna-nabór kadry IP: 78.131.185.* 28.11.08, 13:24
                Armagedonieeeeee, Armagedonieeeeeee !!!! Gdzie jesteś .......

Ot i cały Armagedon - niby bój ostateczny a w rzeczywistości zwykła ucieczka z
                pola boju - jak kundel !!!

Szkoda, a zapowiadał się tak poważnie - a tu zwykły bawidamek - tu h... pokaże,
                tam bąka puści!!!!

Opowiem Wam w związku z tym moją historię - stawałem swojego czasu również na
                komisję wojskową, było to już parę lat temu, wiadomo najpierw lekarze a potem po
                bileciki. Jak byliśmy u lekarza, wiadomo kolejeczka a przede mną taki koleś -
                figo fago, lekko trącające wsią - no i lekarz mu mówi, że coś ma problem z
                penisem (nie pamiętam teraz dokładnie stulejka czy coś innego) w każdym bądź
                razie kat. D - chłopak przyjął to z kamienną miną. Spotykam go potem przed
                budynkiem - a on nakręca makaron na uszy kumplom co bileciki podostawali -
                wiecie rzuciłem tysiaka na stół to do woja nie idę - tak to trzeba załatwiać !!
                Jak mnie zobaczył kątem oka lekko się zawahał - a jego mina .... bezcenna (po
                tylu latach!!).

I dlatego nie lubię opisywania bzdur i takiego ujadania dla ujadania - jak
                kundel - bez argumentów.

Może właśnie ta sytuacja spotkała i Armagedona - a może to on był wtedy tym
                kolesiem z komisji ?? Kto wie ....

Pozdrawiam wszystkich ...
                • Gość: armagedon Re: S Graniczna-nabór kadry IP: *.internetdsl.tpnet.pl 01.12.08, 13:09
                  zainteresowany piszesz sam o sobie? Żal mi ciebie, ale kazdy ch.j na
                  swój strój.Fakty mówią same za siebie:
                  "NOWINY" 14-16 stycznia 2005r. "W straży jak w rodzinie"
                  "NOWINY" 28 stycznia 2005r. "Rodzinne układy w strazy granicznej"
                  "NOWINY" 10-12 lutego 2006r. "Kto skontroluje straż garniczną"
                  Znajdź sobie, przeczytaj, a później komentuj frustracie.
                  Pozdrawiam!
                  • Gość: zainteresowany Re: S Graniczna-nabór kadry IP: *.strazgraniczna.pl 01.12.08, 14:36
                    Armagedonku - a doczytałeś się w moich postach żebym pisał o sobie ??
                    Pisałem tak przecież o Tobie - tak tak Armagedonku !!

A teraz o faktach - prosiłem NIE O ARTYKUŁY - tylko o informację o nagrodzie
                    Batorego - NAGRODZIE - rozumiesz ????

Piszesz o mnie frustracie - ale nie rozumiem dlaczego ??

Ale za to ja mogę chyba o Tobie napisać, po tej wymianie postów, których nie
                    zrozumiałeś pomimo upływu tygodnia czasu do końca - że jesteś pół-debilem ??
                    (może poproś kogoś - ktoś Ci wytłumaczy o co chodzi ??

A do artykułów i ich "redaktora" (pracownika Nowin) odniosłem się wyżej jak
                    możesz sobie scroll'em przewinąć trochę wyżej - potrafisz ?? Przeczytaj sobie i
                    niech Ci mama przełoży na język zrozumiały dla Ciebie !!

Nie obrazisz się chyba ??

Pozdrawiam
                    • Gość: armagedon Re: S Graniczna-nabór kadry IP: *.internetdsl.tpnet.pl 01.12.08, 15:28
                      Nowiny z 8 grudnia 2006r. - Fundacja im. Stefana Batorego we
                      współpracy z Helsińską Fundacją Praw Człowieka w ramach kampanii
                      przeciw korupcji przyznała nagrodę dziennikarzowi Nowin Piotrowi
                      Wróblowi za teksty o powiązaniach towarzysko- rodzinnych w Straży
                      Granicznej w Przemyślu. Na konkurs napłynęło 88 prac z całej Polski
                      autorstwa 37 dziennikarzy. Dziennikarz ten znalazł się w gronie 5
                      nagrodzonych osób obok dziennikarzy z Gazety Wyborczej,( Bogdan
                      Wróblewski, Michal Kopiński,)Rzeczpospolitej ( Bertold kittel) i TVN
                      (Daniel Zieliński) Pozdrawiam!!!!
                      • Gość: cZYTAJĄCY Re: S Graniczna-nabór kadry IP: *.eranet.pl 01.12.08, 21:54
                        Oj To pan zainteresowany z SG chyba będzie rozczarowany :)

Myślę że jakby tak ktoś zbadał tę sprawę dokładnie po lookał w
                        kartoteki pracowników to jednak było by wielu :braci synów zięciów
                        sąsiadów ..... itd.(oczywiście moze to być również zbieg
                        okoliczności :) w sumie Przemyśl mały jest...)

Znam jeden przypadek kolesia który dostał sie z ulicy w syfie był w
                        Borze + ćwiczył coś dobre parenaście lat karate.
                      • Gość: zainteresowany Re: S Graniczna-nabór kadry IP: 78.131.185.* 02.12.08, 00:09
                        Armagedonie !!
                        Przyznaję Ci rację - faktycznie:
                        "Nagrody otrzymali także: Maciej Samcik i Bogdan Wróblewski (również "GW") za
                        artykuły "SKOK - rodzinny interes czy publiczna misja" oraz "Skoki na policję"
                        oraz Piotr Wróbel z rzeszowskiego dziennika "Nowiny. Gazeta Codzienna" - za
                        artykuł "Kto kontroluje straż graniczną".

A myślałem, że takiego szmatławca jak Nowiny nikt nie czyta, a tu zonk.

Faktycznie - nagroda jest za dziennikarstwo śledcze - brzmi to górnolotnie i
                        chyba jeszcze wiele wody musi upłynąć, żeby to dziennikarstwo zaczęło likwidować
                        jakieś patologie !!

I tu na tym forum i nie tylko potrzeba takich ludzi jak Ty, którzy będą
                        pamiętali i potrafili zawsze powiedzieć, że białe jest czarne, a czarne (to taki
                        żarcik, nawiązujący do Kaczorkowskich !).
                        No ale tu jeszcze raz Ciebie popieram i zwracam Ci honor - mężnie walczyłeś do
                        końca - faktycznie zgodnie z definicją armagedonu.
                        (szkoda tylko, że ten artykuł psu na budę !!)
                        Pozdrawiam

A czy ten Wróbel to ten z linka ?
                        www.nowiny.pl/artykul.php?a=show_art&ida=28254
                        ale to już poza konkursem !!
    • Gość: armagedon Re: S Graniczna-nabór kadry IP: *.internetdsl.tpnet.pl 03.12.08, 08:09
      Efekty specyficznej prorodzinnej i kumoterskiej rekrutacji widać
      dzisiaj. 2004 - Korczowa kilkudziesięciu zatrzymanych funkcjuszy SG
      (korupcja) 2005,2006,2007- kilkunastu w Medyce i Korczowej. A jak
      nas zapewniali w mediach kolejni Komendanci i rzecznik BiOSG, że do
      służby rekrutuje się najlepszych i nieskazitelnych ludzi- he,he,he.
      2007 zatrzymanie kilku osób w tym wice miasta Przemyśla za przyjęcie
      korzyści majątkowych w zamian za protekcję w przyjęciu do słuzby
      BiOSG.A rola byłego kadrowca w tym wszystkim wydaje sie co najmniej
      i "delikatnie" mówiąc "niejasna". Śmiać i płakać się zarazem chce
      patrząc na to czym nas karmią funkcyjni "oficjele" w swoim
      słowotoku. zainteresowany Pozdrawiam!!!!!!!
      • Gość: ZAINTERESOWANY Re: S Graniczna-nabór kadry IP: 78.131.185.* 03.12.08, 22:04
        W 100 % MASZ RACJĘ - TE ZATRZYMANIA JA ROZUMIAŁEM JAK CZYSZCZENIE OD ŚRODKA - I
        TO MOIM ZDANIEM JEST OK - ALE JAK PODALI ŻE DO TEGO DOSZŁO KRĘCENIE LODÓW PRZEZ
        LOKALNY SAMORZĄD, (w tym pana R.L.) - TO SZCZĘKA MI OPADŁA - Próbowałem USTALIĆ
        KTO TO JEST - ALE JAK POCZYTAŁEM FORA TO Z KAŻDYM POSTEM uświadamiałem sobie ŻE
        ZROZUMIAŁEM ŻE GOŚĆ TO H... ZE SZMATY - moim zdaniem rwanie jąder to podstawa !!!!!!

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka