Gość: Roma IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.12.08, 15:24 www.youtube.com/watch?v=qvPn6xBAxjE&feature=related Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: darek Re: Oni obalili komunizm IP: *.ptvk.pl 13.12.08, 23:15 Bardzo dobre, dzięki za linka. Pomyśleć, że bandyci z dawnych lat zajmują jeszcze ciepłe posadki, żyją z wysokich emerytur, zapewne chodzą jak większość polskiego społeczeństwa do kościoła ... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Romko Re: Oni obalili komunizm IP: *.internetdsl.tpnet.pl 14.12.08, 07:46 A Oni obalili flaszke: www.youtube.com/watch?v=oOBhNsO6fsk ;) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Robert Majka Re: Oni obalili komunizm IP: *.xdsl.centertel.pl 15.12.08, 19:04 Szanowni Państwo, wszystkim zainteresowanym problematyką najnowszej historii polecam uwadze stronę www.polityczni.pl , szczególnie rozmowę z moim kolegą z podziemia Edwardem Mizikowskim z Warszawy. Współczesna metoda walki komunistów i agentów z nie agentami i tymi,którzy nie poszli na ugodę z komuchami w 31 sierpnia 1988, to całkowite wycinanie w mediach, blokada i ośmieszanie. Ze strony www.polityczni.pl dowiecie się Państwo,że nadal jest cenzura, szczególnie polecam zapis konferencji nt."Przełamać zmowę okrągłego stołu " ,która odbyła się 5-7 grudnia 2008 w Głuchołazach, miałem przyjemność być i zabierać głos na tej konferencji. Szanowni Państwo, jeśli jesteś ciekawi prawdy poza oficjalnym obiegiem, oficjalną wyszukaną cenzurą, polecam www.polityczni.pl Tylko prawda jest ciekawa.Poznajcie prawdę, która nadal skrzętnie jest ukrywana przed społeczeństwem. Dlaczego? To dowiecie się ze strony www.polityczni.pl Pozdrawiam z Przemyśla wszystkich. Panu/Pani ,który/a zamieściła film o Solidarności Walczącej,bardzo dziękuje.Jako skromny członek i działacz tej organizacji polecam również link www.sw.org.pl Mam zasadę,że pod tym co napiszę zawsze się podpisuje. Jeszce raz pozdrawiam wszystkich. Robert Majka , polityk, Przemyśl, 15 grudnia 2008r g.19.04 www.sw.org.pl , swkatowice.mojeforum.net/viewtopic.php?t=2988 tygodnik.onet.pl/35,0,14472,pierwsza_magdalenka,artykul.html swkatowice.mojeforum.net/viewtopic.php?t=5131 home.comcast.net/~bakierowski/ adres mailowy : robm13@interia.pl , tel.+ 48 506084013 tel. + 48 016.6784910 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: NSPP Re: Oni obalili komunizm IP: *.mcon.pl 15.12.08, 21:43 Daj pan sobie spokój z tą 'solidarnością' - zgnilizna. A komunę to obalili Wojtyła z Reaganem dla jasności . Wy byliścitylko narzedziem, a po co kowal ma kleszcze. Dzisiaj mamy najwięcej głodujących dzieci w Europie, zamarzających bo nie stać ich na kupno węgla,wyskakujących przez okna w szpitalach bo nie podaje się chorym lekarstw. Gierek zostawił 40mld dol.długu i fabryki które rozgrabiono i sprzedano za bezcen, za łapówki oczywiście .Dzisiaj jest 150 mld długow /w dolarach/,mamy prezesów banków zarabiajacych 6 mln zł rocznie, i rodziny 'żyjące'za 800zł m-nie. Obudz się NARODZIE Odpowiedz Link Zgłoś
jobrave Re: Oni obalili komunizm 15.12.08, 22:21 doceniam Kornela Morawieckiego i całą "solodarność Walczącą, za dtereminację w walcez komuną, uczciwość, odwagę i bezkompromisowaść - byc może dlatego własnie, zarówno lder, jak i całe ugrupowanie,któremu przewodził,zostało zmarginalizowane. Jeśli jednak chodzi oobalenie komumizmu, to przpisywanie je Polsce, Polakom,jest kolejnym przejawem naszej megalomanii - komunizm obalił się sam, ponieważ był to system niewydolny i nie mógł już dlużej funckcjonować, nie wydzierżył finansowo. Natomiast co robiła SW owszem było piękne, ale nieskuteczne. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Robert Majka Re: Oni obalili komunizm IP: *.xdsl.centertel.pl 15.12.08, 23:13 Odpowiem Pan Gość: NSPP ( dziwne,dlaczego pan się nie podpisał?. Najważniejsze to spokojnie, spokojnie proszę przeczytać mój konentarz, a później zastanowić się dlaczego jest tak jak jest( o czym Pan wspomina) czy nie mogło być inaczej, normalniej,że to Polacy są gospodarzami we własnym kraju, a nie ci,którzy służyli Moskwie.Proszę się nad tym zastanowić. Ma Pan rację,podając argumenty w jakiej żyjemy rzeczywistości. Pisze Pan o tym 15 grudnia 2008.Ludzie opozycji, pierwszej Solidarności tacy jak Andrzej Gwiazda, Anna Walentynowicz w 1987 przestrzegali społeczeństwo przed konsekwencjami politycznymi (dogadania się 31.08.88r wbrew interesom całego społeczeństwa) i konsekwencjami (gospodarczymi o których Pan wspomina). I co wówczas( w 1988r)zarzucano tym,którzy ostrzegali? Że działają przeciw rozwojowi Polski ,że sa awanturnikami itd.( znam to z autopsji).Na koniec mojej odpowiedzi,powiem Panu tak. Czasami zastanawiam się co musi się stać w świadomości Polaków, aby zrozumieli,kto ich oszukuje od 20 lat, i ten proces trwa nadal. Pana stosumek do Solidarności , pokazuje ,że metodologia i socjotechnika oraz taktyka działania komunistów odnosi sukces.Pan reaguje na idee, pojęcie oraz samo słowo Solidarność, tak jak chciała służba bezpieczeństwa.Aby Polacy znienawidzili idee Solidarności z jednej strony( jak Pan to czyni), a z drugiej,aby przy pomocy takich ludzi jak Geremek, Michnik,Mazowiecki i wszyscy,którzy akceptowali umowę z 31.08.1988 , można było się ( taką taktykę przyjęli komuniści) obronić przed odpowiedzialnością za zło i nieprawości za system,który stworzyli i któremu służą po dzień dzisiejszy.Czy nie widzi Pan, komu tak na prawdę służy ten ustrój,który zbudowano w 1988r? Nie Polakom, ale komunistom i ich oddanym towarzyszom. I jeszcze jedna kwestia.Ma Pan racje opozycja była narzędziem walki z komunistami i takim narzędziem jest nadal.Bo przecież sam Reagan i papież jako dwie osoby same z komunistami walczyć nie mogłyby, potrzebni byli żołnierze, zawsze tak jest, są generałowie i armia. Na koniec, proponowałbym Panu, aby Pan (jeśli znajdzie Pan czas) choć na chwilę zajrzał na portal www.polityczni.pl , tak jak wspomniałem wcześniej.Myślę,że odpowiedziałem Panu na wątpliwości w związku z moim wcześniejszym tekstem.Więcej wracać do tej sprawy nie bedę. Na tym kończę. Serdecznie Pana pozdrawiam, życzę spokojnej analizy, ku dobru Polski. Robert Majka , polityk, Przemyśl, 15 grudnia 2008r www.sw.org.pl , swkatowice.mojeforum.net/viewtopic.php?t=2988 tygodnik.onet.pl/35,0,14472,pierwsza_magdalenka,artykul.html swkatowice.mojeforum.net/viewtopic.php?t=5131 home.comcast.net/~bakierowski/ adres mailowy : robm13@interia.pl , tel.+ 48 506084013 tel. + 48 016.6784910 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kocur Paranoja jest uleczalna, IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.12.08, 00:08 w Przemyślu albo w Jarosławiu na pewno można znaleźć dobrych lekarzy. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Maria z Jarosławia Re: Paranoja jest uleczalna, IP: *.xdsl.centertel.pl 16.12.08, 10:27 Myślałam,że prócz inwektyw stać "kocura" na argumenty. Niestety, jak zawsze zero argumentów, tylko poniżanie tych,którzy jednak mają argumenty.A może pan "kocur" to kot specsłużb, który jak zawsze stosuje zabić przeciwnika inwektywą, bo argumentów brak. Jak widzę faktycznie system komunistyczny prócz wychodowania paranoików i zwolenników "świetlanej" przyszłości, której skutki ideologicznego zacofania odczuwany do dziś, niczego pozytywnego zaoferować nie może,bo prócz ideologi szczucia niczym rozsądnym nie dysponuje.Ci co zalecają leczenie paranoi, sami są na nią chorzy tylko trudno im w to uwierzyć. Wstyd mi za tych,którzy prócz inwektyw nie posiadają żadnych argumentów, wstyd panowie, wstyd... feee Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kocur Argumentów można szukac, IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.12.08, 17:11 jeżeli się prowadzi poważną dyskusję i szuka się kontraargumentów przeciwko jakimś sensownym argumentom. Ja uważam, że obecny system w Polsce dobrze mi służy, a z ust pana Majki słyszę, że nie jestem w takim razie Polakiem, tylko komunistą lub oddanym towarzyszem komunistów. Jeśli pan Majka to mówi poważnie, to powinien dostać w mordę. Ja wolałem zalożyć, że jest chory psychicznie i nie wie co mówi, a choremu człowiekowi nalezy wybaczyć. W wypowiedzi jest sporo ogólników, ale żadnych konkretów, jakieś nieuzasadnione opinie, którym mogę jedynie przedstawić swoja własną, odmienną opinię. Taką, że sposób widzenia współczesnej Polski, jako kraju rządzonego przez ludzi z dawnych służb to przejaw paranoi. Nie chcę się pastwić nad językiem pana Roberta, któremu najwyraźniej było do szkoły pod górkę. Z jego wypowiedzi na przykład wynika, że żałuje iz Polska rządzą Polacy, a nie ludzie wysługujący się Moskwie. Być może intencje miał inne, ale napisał to co napisał. To chyba wstyd dla takiego patrioty nie umieć posługiwac sie językiem ojczystym? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Maria z Jarosławia Re: Paranoja jest uleczalna, IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.12.08, 17:56 Do Pana "kocura". Dawniej nieprawomyślnych zamykano w " psychuszkach" ,a dziś Pan " kocur jest tak nerwowy ,że " pokazuje mimo woli , gdzie go boli. Ten tekst " w mordę " , " chory psychicznie " , pozostawiam bez komentarza.Proponuję "kocurowi' portal www.polityczni.pl , spotkanie w Głuchołazach. Czy na uczestnicy konferencji w Głuchołazach to też chorzy psychicznie...? Panie "Kocur" więcej kultury mniej obelg , skończ Pan z wysyłaniem innych do psychiatry, bo agresja i nienawiść całkiem pana pochłona. Za dużo w panu , panie " Kocur " agresji. Zmarły Sołżenicyn, Natalia Gorbaniewska ( mogłabym wymieniać) swego czasu też uważani byli za psychicznie chorych . Czy pan, jest w stanie to pojąć. Myślę,że nie. Gdyż używa Pan tego samego języka, który używany był przez "mądrych" i "światłych" wobec Sołżenicyna, Natalii Gorbaniewskiej. Czy Pan wogóle wie kim oni są, jaką odegrali rolę w najnowszej historii Europy i świata? Gdyby Pan wiedział, nie używałby pan takiego języka , który używa Pan wobec pana Roberta Majki z Przemyśla. Pan Majka miał odwagę podpisać się pod swoim tekstem,w tekście wyrażnie zwraca uwagę na przyczynę tego, co obecnie obserwujemy w Polsce.Nie mówi tego, co Pan mu zarzuca. A Pan (?) ps."Kocur", swoim ostatnim tekstem, pokazał jakich wzorcowych bohaterów Pan naśladuje. Współczuje. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kocur W porządku, porozmawiajmy o konkretach IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.12.08, 19:59 > Pan Majka (...) Nie mówi tego, co Pan mu zarzuca. A co mówi? > Czy nie widzi Pan, komu tak na prawdę służy ten ustrój, >który zbudowano w 1988r? Nie Polakom, ale komunistom >i ich oddanym towarzyszom. Jeśli mnie ten ustrój służy, to jestem Polakiem czy komunistą? Co jeszcze mówi? >Najważniejsze to (...) zastanowić się dlaczego jest >tak jak jest(...), że to Polacy są gospodarzami we własnym kraju, >a nie ci, którzy służyli Moskwie. Proszę się nad tym zastanowić. Jak rozumieć jego słowa? Dalej twierdzisz, że nie napisal tego co napisał? Czy we mnie jest za dużo agresji? Nie wiem, może, ale nie lubię jak mi odbiera ktoś prawo czucia się Polakiem. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Krakowianin Re: Oni obalili komunizm IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.12.08, 17:17 Pan Robert Majka z Przemyśla, zwrócił uwagę na ważne aspekty w dyskusji, dziwne,że dyskutańci, zamiast rzeczowej argumentacji, uzywają napastliwych tekstów.Polecam portal www.polityczni.pl. , Pan z Przemyśla ma rację, ciekawy pogląd na formę dyskusji zaprezentowała Pani Maria z Jarosławia. Skąd w ludziach w Przemyślu tyle zawziętości i zwalczania swoich polityków z obozu niepodległościowego.Proponuje refleksję nad rzeczywistością. Komuniści z Kremla i pozostałości w Polsce, zacieraja ręce, widząc jak sami Polacy niszcą Polaków. I tutaj pani Maria ma rację. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Przemyślanin Re: Oni obalili komunizm IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.12.08, 18:21 Pan Robert Majka z SW z Przemyśla ma całkowicie racje, proponuje przeczytać ten tekst podaje link niezalezneforum.salon24.pl/91061,index.html .Wówczas wyszystko powinno być dla czytelników jasne, dlaczego " Kocur " tak się boi prawdy. I obraca wszystko "kota ogonem" . Polecam: niezalezneforum.salon24.pl/91061,index.html Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Mariusz , Przemyśl Re: Oni obalili komunizm IP: *.xdsl.centertel.pl 17.12.08, 11:38 Nie wiedziałem o tym co działo się za kulisami. Znam Pana Robert Majkę z SW z Przemyśla, jest to oddany patriota kochający Polskę, dlatego jest tak gnojony przez kapusi i byłych Ubeków.Przypominam,że to nie kto inny a właśnie Pan Robert Majka bedąc radnym Rady Miasta Przemyśla jako pierwszy domagał się lustracji we władzach samorządowych województwa podkarpackiego, z tego co wiem, także była to pierwsza taka inicjatyw w Polsce , jeszcze przed zabiegami o lustrację przez PiS. Myślę,że teraz powinno być dla czytelników jasne , dlaczego pan Robert jest niewygodnym politycznie konkurentem.Warto aby ludzie dokładnie popatrzyli kto kim był w przeszłości.Ważna jest przyszłość, ale ważna jest także sprawa,kto ją tworzy... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: NSPP Re: Oni obalili komunizm IP: *.mcon.pl 16.12.08, 22:37 Szanowny Panie. Posadza mnie Pan o uczucie nienawiści do ideii 'solidarności', zapewniam że ono u mnie nie występuje. Po prostu uważam że czas 'solidarności' przeminął. Forma kapitalizmu jaka wystepuje w naszm kraju to jest najgorsze co mogło nas spotkać. Myśle,że przyjdzie czas zmian, jeśli nie nastąpią one ewolucyjnie to zapewne rewolucyjnie . Zapewne nie dokona tego zadna formacja polityczna wystepująca obecnie. Ponadto pisze Pan o rzeczach oczywistych, armią papieża Wojtyły był kler/prosze przypomniec sobie kazania naszego sławnego biskupa w święto Bożego Ciała/, natomiast prezydenta USA - wywiad plus dolary. My - Polacy jak zwykle byliśmy przedmiotem manipulacji. Jak Pan sądzi - dlaczego administracja amerykańska mając wiedzę o przygotowaniach do stanu wojennego w żaden sposób nie uprzedziła '''solidarności'. Dla Pana pewności : nigdy nie należałm do PZPR i nie pracowałem w służbach PRL-u. Wyrazy szacunku. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: darek Re: Oni obalili komunizm IP: *.ptvk.pl 16.12.08, 23:31 Byłem na portalu polityczni ale strona jest dla mnie nieczytelna. Cieszy mnie to, że komuna padła, ale moim zdaniem powinniśmy przestać juz utyskiwać na to co było w Magdalence. Nie należy zapominać, że obok komuszków i Wałęsy był również "bohater narodowy" Kaczyński. I w takim świetle postrzegam tamte wydarzenia, że jednych męczy okragły stół a inni chcą się wybielić. Jedni mówią o niesprawiedliwości społecznej, a tu proszę, po 16 latach od zmiany ustroju do władzy dobierają się ludzie, którzy chcą w państwie polskim wprowadzić terror, ludzie, którzy stanowią doskonały materiał na czekistów. I tym się zajmijmy a nie okrałym stołem bo był, zaistniał i nie da się tego cofnąć. Możemy najwyżej zająć się panami od lewych interesów (wielu z PZPR), mafią (wielu z SB), ale popatrzmy też, że oprócz podanych przykładów było jeszcze PC, które tak samo jak PZPR uwłaszczyło się na majatku państwowym. To gdzie ta Solidarność? Tylko S. Walcząca? Kolejne cięcia bohaterów i egoteizm? Pamiętam Morawieckiego z rynku przemyskiego, pamiętam Roberta i jego idee i to było słuszne. Czas jednak biegnie naprzód i raczej zwróćmy uwagę na to, że jakiś żądny władzy i niedowartościowany kurdupel stwarza nam zagrożenie wojną, prowokuje sąsiadów i to jest problem. Problemów czy problemików historycznych są miliardy i nie sądzę, że po Magdalence naród więcej jest stratny jak po innych wydarzeniach. Podoba mi się to co robi Tadeusz Zalewski - podaje fakt po fakcie, nie zajmuje się pustą propagandą. I takich samych, konkretnych faktów oczekiwałbym w stosunku do "okragłego stołu". A więc. W wyniku porozumień ustalono, że: 1. będzie tak 2. dowód 3. potwierdzenie dowodu w postaci faktu. I koniec rozmowy na ten temat. Szkoda zachodu bo nie można zmienić historii. Ale obecną historię można kształtować i na tym sie skupmy Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Robert Majka Re: Oni obalili komunizm IP: *.xdsl.centertel.pl 17.12.08, 09:57 Do Pana Autor: Gość: NSPP. Bardzo dziekuje przede wszystkim za formę. Nigdy bym nie śmiał posądzać Pana o przynależność do ... . Zadał mi Pan pytanie: cyt: Jak Pan sądzi - dlaczego administracja amerykańska mając wiedzę o przygotowaniach do stanu wojennego w żaden sposób nie uprzedziła '''solidarności'.? Odpowiadam. Nie wszystko jeszcze wiemy, tajne są akta w USA i ZSRS ( w wolnej Rosji nie rzadził by oficer KGB i kompleks wojskowoprzemysłowy), to co ujawniła kilka dni temu CIA , to kropla w morzu.Sam płk. Ryszard Kukliński nie chciał aby zostało to ujawnione, gdyż zdawał sobie sprawę z sytuacji( naszpikowania Solidarności agenturą). Korzystając z okazji proponuję Panu przeczytanie następujących pozycji kśiążkowych.Jeśli chodzi o mnie, już dawno pozbyłem się złudzeń ,że dojdzie do obalenia systemu komunistycznego,kiedy przeczytałem w 1985r pozycję New Lies for Old (Paperback)by Anatoliy Golitsyn (Author),zrozumiałem o co w tym wszystki idzie.Tym trudniej jest mi czasami rozmawiać z ludzmi,którzy nie zapoznali się z tą i poniższymi pozycjami.Stąd jak myślę,wynika ostra moja ocena otaczającej mnie rzeczywistości i zachodzacych procesów politycznych na świecie oraz w Europie. Myślę jednak,że zainteresuje Pana, któraś z tych pozycji. Mam te i inne książki i od czasu do czasu zerkam na ich treść, bo warto.Są to ,źródła, kopalnia wiedzy, by nie poddawać się manipulacji, o której zresztą Pan słusznie wspomina. Polecam jednak na koniec jeszcze raz stronę www.polityczni.pl , fakt może się otwierać poczatkowo z trudnością, ale po kilku chwilach (5- 10 minutach) portal się otwiera, wszystko zależy jaki ma Pan szybki internet. Polecam pozycje: 1.New Lies for Old (Paperback) by Anatoliy Golitsyn (Author) www.amazon.com/New-Lies-Old-Anatoliy-Golitsyn/dp/0945001134 en.wikipedia.org/wiki/Anatoliy_Golitsyn www.rodaknet.com/rp_art_3909_czytelnia_golitsyn.htm 2."Fatalna Fikcja -nowe oblicze bolszewizmu- stary wzów". autor:Dariusz Rohnka www.fatalnafikcja.pl/ 3.GRU sowiecki super wywiad 1918-1988.Autor: Pierre de Villemarest, www.slowko.com.pl/sklep/sowiecki-super-wywiad-19181988-p-46742.html 4. Pułkownik Kukliński. Misja Polski Józef Szaniawski merlin.pl/Pulkownik-Kuklinski-Misja-Polski_Jozef-Szaniawski/browse/product/1,364230.html;jsessionid=381A6564A8341C6E45 BBEDB8A8D9F467.LB4?gclid=CNiHy6WVx5cCFQsh3godvA0vSw#fullinfo 5.James Risen, Milt Bearden. KGB kontra CIA. Autor: James Risen, Milt Bearden www.sklep.gildia.pl/literatura/58458-james-risen-milt-bearden- kgb-kontra-cia 6. Nowa zimna wojna Autor:Edward Lucas www.swiatksiazki.pl/webapp/wcs/stores/servlet/ExtendedProductDisplay? catalogId=10201&storeId=10001&langId=1&productId=145200&gclid=CPvimde Wx5cCFQ4i3godZTNUTQ 7.Towarzysz J Tytuł oryginału: Comrade J PETE EARLEY www.rebis.com.pl/rebis/public/books/books.html? co=print&id=K3699&shop=shop Na koniec polecam Panu wydanie najnowsze WPROST nr-51-52 z 21-28 grudnia 2008 artykuł Edwarda Lucasa Listy z Czekistanu , gdzie autor artykułu pisze odnosząc się do dzisiejszej Rosji cyt: " Nie nazywajmy tego państwa Rosją,bo to nie fair wobec Herzena,Sacharowa,Achmatowej i innych inspirujących,bohaterskich postaci w historii"prawdziwej Rosji" , stąd moje określenie ZSRS. Pozdrawiam Pana serdecznie, życzę miłej lektury,oraz zdrowych,rodzinnych Świąt Bożego Narodzenia.Jeszcze raz polecam, warto. Z poważaniem. Robert Majka , polityk, Przemyśl, 16 grudnia 2008r g.09.55 www.sw.org.pl , swkatowice.mojeforum.net/viewtopic.php?t=2988 tygodnik.onet.pl/35,0,14472,pierwsza_magdalenka,artykul.html swkatowice.mojeforum.net/viewtopic.php?t=5131 home.comcast.net/~bakierowski/ adres mailowy : robm13@interia.pl , tel.+ 48 506084013 tel. + 48 016.6784910 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kocur Chciałoby się strawestować Sienkiewicza IP: 212.160.233.* 17.12.08, 11:37 i powiedzieć "Milcz Waść, wstydu sobie oszczędź" Czy ty naprawdę chcesz kogoś przekonać, że w 1885r. przeczytałeś w angielskiej wersji "Nowe kłamstwa w miejsce starych" Anatolija Golicyna? Tak, właśnie golicyna, a nie Golitsyna, co jest bezmyślnym kopiowaniem angielskiej transkrypcji. Gdybyś znał język angielski to nie pisałbyś takich bzdur jak "pozycja New Lies for Old (Paperback) by Anatoliy Golitsyn (Author)". Dajesz link do jakiejś rozprawki na temat stosunków rosyjsko-chińskich, która nijak ma się do sytuacji w Polsce. Gdybyś wiedział, że autor nazywa się Golicyn to mógłbyś podać linki do życiorysu Golicyna pisanegoi po polsku (np. pl.wikipedia.org/wiki/Anatolij_Golicyn ) jak i do polecanej przez CIebie pozycji recesja.icm.edu.pl.nyud.net/~kravietz/files/Anatolij%20Golicyn%20-%20Nowe%20klamstwa%20w%20miejsce%20starych%20-% 201984.pdf A najbardziej mnie rozbawiłeś odsyłając do tygodnika Wprost, którego właścicielem i wieloletnim redaktorem naczelnym (usynął się z widoku ze strachu przed lustracją) jest towarzysz Król, członek KC PZPR, TW Rycerz. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Robert Majka Przem Re: Chciałoby się strawestować Sienkiewicza IP: *.xdsl.centertel.pl 17.12.08, 12:32 Odsyłam Pana do mojego tekstu gdzie napisałem cyt: Jeśli chodzi o mnie, już dawno pozbyłem się złudzeń ,że dojdzie do obalenia systemu komunistycznego,kiedy przeczytałem w 1985r pozycję New Lies for Old (Paperback)by Anatoliy Golitsyn (Author),zrozumiałem o co w tym wszystki idzie. Podałem także prawidłowa pisownię i tytuł książki New Lies for Old (Paperback)by Anatoliy Golitsyn (Author), podaje Panu link jeszcze raz www.amazon.com/New-Lies-Old- Anatoliy-Golitsyn/dp/0945001134 , może łaskawie Pan sprawdzić. Ponadto pisze Pan,że chcę przekonać,że powyższą książkę przeczytałem w roku 1885 ( tak pan napisał,).Przepraszam, ale pomiędzy datą 1885 ( gdzie wg.pana miałem przeczytać wspomnianą przeze mnie książkę ), a moim urodzeniem , jest dość duża różnica , to okres czasu aż 123 lat. Jak widzę nieżależnie jakich użyje argumentów w dyskusji jest źle , i tak źle , i innym razem takżę źle. Ja nikogo na siłę do niczego przekonywać nie zamierzam, jeśli ktoś lubi żyć w takim stanie w jakim żyje , to dobrze. Ataki na mnie tylko mnie wzmacniają,że mam rację.Wiedzę swoją czerpie od mądrych ,których stać na niezależne myślenie i pokazanie młodemu pokoleniu jak jest w rzeczywistości. Poza tym nie dam się sprowaokować do awantur słownych i pyskówek. Do tematu zawsze podchodzę spokojnie. Jeśli zaś chodzi o moje racje i argumenty, które używam w dyskusji, to o wielu sprawach mówiłem jeszcze przed laty, przed 1988 i zaraz po 1989r., wówczas mało kogo to obchodziło.Dysponuje zapisem video moich argumentów, po latach podchodzą do mnie ludzie i przepraszają ,że wówczs obrzucali mnie obelgami. Cóż, każdy uczy się na podstawie własnych doświadczeń, oby nie było późno.Kilka lat temu namawiano aby Polska weszła do UE, bo jak nie wejdzie to będzie w Polsce jak na Białorusi? Proszę popatrzeć, jak Polakom żyje się na tzw. ścianie wschodniej... w Przemyślu... Teraz wmawia się Polakom,że cudem gospodarczym będzie jak Polska przystąpi do strefy monetarnej i zostanie w Polsce wprowadzone EUro!... Moim zdaniem, zatracenie wartości narodowej monety jeszcze bardziej pognebi naszą gospodarkę.Dlaczego? Proszę zwrócić uwagę jak sceptycznie po wprowadzeniu do strefy EUro wypowiadają się zwyczajni Włosi, Niemcy itd. Wiem, że za kilka lat ci ,którzy Polskę tak na siłę wpychali do UE a teraz do strefy monetarnej,( po upadku UE ,który nastąpi moim zdaniem przed rokiem 2050)tuż przed upadkiem zmienią zdanie i bedą twierdzić,że także byli sceptykami powstania UE.Zresztą proszę popatrzeć na takie zjawisko jak, upadek komunizmu, nawet Bezpieka i parytyjniaccy ideologowie jak też zwykli partyjni karierowicze mówią dziś,że byli za obaleniem komuny, a co " światlejsi" mówią,że ją obalali. Tak będzie i z UE. Moim zdaniem UE nie wytrzyma nacisku ekonomicznego w konkurencji z Chinami i Stanami Zjednoczonymi.Sztucznie podtrzymywana wartość waluty EUro , nawet w świetle kryzysu amerykańskiego nie jest w stanie wzmocnić gospodarki UE, gdyż za dużo jest w UE komisarzy , tak jak jest w CZekistanie ( idąc tokiem myślowem za Edwardem Lucasem). Ma Pan racje odnośnie WPROST, jego założyciela , nic jednak nie stoi na przeszkodzie, aby i w takiej prasie znaleźć interesujący pogląd, który przedstawia Edward Lucas. Problem nie leży w tym, aby czytać lub nie czytać WPROST , ale , aby umieć wyłuskać nawet z takiej prasy interesujące argumenty.Tylko komuniści i faszyści palili każdą publikację ksiązkową i prasową uznaną przez siebie samych za szkodliwą. Niezależnie od wszystkiego pozdrawiam pana i wszystkich dyskutantów. Robert Majka , polityk, Przemyśl, 17 grudnia 2008r g.12.31, www.sw.org.pl , swkatowice.mojeforum.net/viewtopic.php?t=2988 tygodnik.onet.pl/35,0,14472,pierwsza_magdalenka,artykul.html swkatowice.mojeforum.net/viewtopic.php?t=5131 home.comcast.net/~bakierowski/ adres mailowy : robm13@interia.pl , tel.+ 48 506084013 tel. + 48 016.6784910 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kocur 1885 to oczywista literówka IP: 212.160.233.* 17.12.08, 15:03 natomiast ja wyśmiewam Twój sposób podawania angielskiego tytułu książki, który świadczy o zupełnej nieznajomości języka (dla pewności, nie wiedząc które słowa są ważne, które nie przekopiowałeś umieszczone w nawiasach informacje co w tym opisie jest nazwiskiem autora i w jakiej oprawie jest sprzedawana w księgarni internetowej). Wieszczysz upadek Unii Europejskiej, a wpatrujesz się w USA jak w obraz. A czymże innymi są Stany Zjednoczone Ameryki Północnej niż Unią Amerykańską? Państwo, które powstało z połączenia terytoriów angielskich, francuskich i hiszpańskich, gdzie nie liczy się kolor skóry czy narodowość, jest największą potęgą gospodarczą i militarną. Dlaczego Europa nie może stać się takim państwem? Jakie będą skutki wprowadzenia euro w Polsce? Nie wiem, może korzystne, może nie. Nie jestem ekonomistą, nie potrafię prowadzić skomplikowanych wyliczeń, ale na logikę wydaje mi się, że gdyby w Polsce każde województwo miało inna walutę to nie byłoby to lepsze niż jednolita waluta na terenie całego kraju. To samo można przenieść na całą Europę. Jeśli masz inne zdanie to podaj jakieś przykłady. Jak zmieniła się zamożność obywateli państw europejskich po wprowadzeniu wspólnej waluty. Ale nie opieraj się na głosach sfrustrowanych Hansów, Jeanów czy Juanów, ale podaj wyniki jakichś wiarygodnych badań, jakies konkretne dane liczbowe itd. Jeszcze chętniej posłucham jak na Twoim osobistym życiu odbiło się wejście Polski do Unii. Powiedz w czym Ci to wejście zaszkodziło, jakich planów nie możesz przez to zrealizować, ile na tym straciłeś. Po prostu uzasadnij dlaczego żyje ci się przes Unię gorzej niż wcześniej. Jak uzasadnisz dlaczego Tobie jest gorzej będziesz mógł brać w obronę ewentualnych innych pokrzywdzonych. Ale też chętnie bym się dowiedział jacy to są pokrzywdzeni i jaki związek z ich krzywdą ma Unia. Najbardziej to chciałbym usłyszeć w jaki sposób byłeś oszykiwany przez rządzących w ciągu ostatnich kilkunastu lat. Bo z twoich tekstów wynika, że jako patriota i działacz niepodległościowy zostałeś oszukany przez komunistów. Podaj konkretnie na czym to oszustwo polegało i co mógłbyś osobiście osiągnąć, gdyby były inne (podaj jakie) warunki. Co do różnicy poziomu życia w różnych częściach Polski, to nie sądzę, żeby miały związek z przystąpieniem Polski do UE. Po pierwsze już przed przystąpieniem Polski do Unii były takie różniece. Po drugie, jeśli nawet te różnice się zwiększyły to nie dlatego, że śc iana wschodnia (umownie mówiąc) zbiuedniała z tego powodu, ale, że inne regiony potrafiły wykorzystać lepiej szanse i się wzbogaciły. Bo ogólnie społeczeństwo polskie się wzbogaciło od momentu wejścia do UE. To, że nierówno się bogactwo w społeczeństwie rozkłada to naturalne. Można się zastanawiac czy nie można tych różnic zmniejszać, ale nie ma sensu zwalać winy na Unię. Tak prawdę mówiąc wydaje mi się, że dla ludzi wierzących w Boga to Unia Europejska, a właściwie świat bez granic jako jedna, globalna wioska powinien być celem. Przecież pomieszanie języtków, a tym samym podział na narody był karą boską za grzech pychy (wieża Babel), wcześniej ludzie byli jedną wielką, szczęśliwą społecznością. Czy nie powinniśmy wracać do korzeni? Przecież grzechy ludzkości odkupił już Jezus, a Bóg nam wybaczył, więc czy nie powinniśmy już stać się jedną, wielką rodziną? Co do czytywania Wprost, to ja nie nawołuję do palenia gazet. Ja się tylko dziwię, że ludzie którzy krzyczą o złodziejach rozkradających Polskę, o agentach żerujących na ludzkiej biedzie kupując egzemplarz gazety dają zarobić towarzyszowi Królowi, pseud. Rycerz, który gazetę w ordynarny sposób ukradł - jest koronnym przykładem uwłaszczenia się nomenklatury. Ja osobiście przestałem czytać Wprost gdy się zorientowałem jak wielkimi hipokrytami są pracownicy gazety (np. tytuły polityków roku przyznawali wszystkim, od lewej do prawej strony, jednocześnie opluwając swoich laureatów ile wlezie gdy tracili znaczenie). Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Maria z Jarosławia Re: 1885 to oczywista literówka IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.12.08, 20:41 " ... natomiast ja wyśmiewam Twój sposób podawania angielskiego tytułu książki" Panie Robercie radzę nie wdawać się w dyskusje z tym " panem " " Kocur " zwracam uwagę,że sposób zwracania się do Pana per "Ty" pokazuje z kim mamy do czynienia , nie zdziwi mnie jak "Kocur" zacznie " wiecie" , " rozumiecie" itd. Szkoda słów , zresztą dyskusja z anonimową "osobą" nazywającą się "Kocur" z jednej strony , a znaną z imienia i nazwiska z drugiej nie ma sensu.To nie jest kwestia strachu, ale zachowania kultury i godności osobistej.Mówię poważnie. Na którą jak widzę osobnika ps."Kocur" nie stać. Gdyż w każdym swoim komentarzu w stosunku do Pana, stawia sobie określony cel.Zaczyna swój wywód od Wyśmiewam Twój ... co to za styl.To barbarzyństwo intelektualne , inteligentny rozmówca nie wyśmiewa innych , nawiasem mówiąc.To wszystko. Pozdrawiam, Panie Robercie, proszę się trzymać i być nadal takim jakim Pan jest dotychczas, wierny swoim ideałom i zasadom. Proponuje powstrzymać się od komentarza, tak bedzie lepiej. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kocur W sieci przyjęlo sie "tykanie" i nie oznacza IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.12.08, 22:16 ono braku szacunku. Nie wiem natomiast dlaczego nie można sie śmiac z kogoś, kto nie znając języka chwali sie, że czytał książkę w oryginale (o ile tak można okreslić angielskie wydanie książki Rosjanina). I jeszcze szpanuje linkami do anglojezycznych stron w sytuacji, gdy jest mnóstwo materiału na ten temat po polsku. Świadczy to o tym, że nie ma zielonego pojęcia o czym mówi, a jedynie bezmyślnie kopiuje hasła podawane przez innych. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Maria z Jarosławia Re: W sieci przyjęlo sie "tykanie" i nie oznacza IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.12.08, 23:02 Panie "Kocur" , jaki pan jest intelektualnie obyty.Czy nie domyślił się Pan,że książki wydawane na Zachodzie , można było wówczas ( 1985) przetłumaczyć z języka angielskiego na jezyk polski. Pan Robert Majka nigdzie nie napisał,że przeczytał podaną przez siebie publikacje w języku oryginalnym, a skoro przeczytał, to musiała być ona wówczas przetłumaczona.Zresztą pozostałe linki które podaje Pan Robert Majka , dotyczą książek , które są wydane w języku polskim. Jak widzę , jest Pan człowiekiem o bardzo skomplikowanej osobowości i złośliwym usposobieniu, przyjął Pan sobie za zazadanie dokuczyć panu Robertowi za wszelka cenę.Współczuje Panu i żal mi pana , panie ps."Kocur" .Nie oszukujmy się, pana komentarze są jaskrawym przykładem człowieka zakompleksionego i złośliwego cyt: Świadczy to o tym, że nie > ma zielonego pojęcia o czym mówi, a jedynie bezmyślnie kopiuje hasła. Czy Pan się wogóle zastanawia co Pan wypisuje, to żałosne. Jest to mój ostatni tekst do Pana. Czas aby Pan przejrzał na oczy, bo złość gryzie pana od wewnątrz. To widać, po pana tekstach, a szczególnie po formie odnoszenia się do innych. To tyle. Idą święta , czas na refleksje nad swoim postępowaniem wobec innych osób, panie ps."Kocur". Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kocur Co mogło byc w 1985 roku przetłumaczone IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.12.08, 23:55 to było, ale nie sądzę, żeby akurat ta pozycja została przetłumaczona, zarówno ze względu na objętość (polskie wydanie z 2007r ma ponad pięćset stron) jak i na trudny temat, który raczej nie miałby tak licznych odbiorców, by warto było ponosić ryzyko i koszty związane z nielegalnym wydaniem książki. Wracamy więc do pytania czy pan Majka przeczytał książkę w oryginale, nie znając języka, czy zgrywa intelektualiste, znając jedynie z cudzych opracowań ogólne tezy zawarte w książce. Ty jak widzę mocno się zaangażowałaś w jego obronę. Czy uważasz, że tak wytrawny polityk nie potrafi się sam obronić przed złośliwym kocurem? PS. Czy sugerowanie mi członkostwa w PZPR lub współpracy ze służbami specjalnymi uważasz za przejaw kultury osobistej? Ja drwiąc z p. Majki opieram sie na tym co pisze, natomiast Ty imputujesz mi różne rzeczy, nie wiadomo na jakiej podstawie. Mnie to ani ziębi ani grzeje, ale zastanawiam sie skąd w Tobie tyle nienawiści. Czy przed świętami wyspowiadasz sie z tego, że mnie pomówiłaś? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Andrzej z Chicago Re: Co mogło byc w 1985 roku przetłumaczone IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.12.08, 00:57 Co mogło byc w 1985 roku przetłumaczone? Panie "Kocur" daj pan sobie "siana" i odpuść pan, bo ośmiesza się Pan.Znam tą pozycję o której wspomina Pan Robert Majka z SW, czytałem jego wywiad w gazecie polonijnej wydanej w Kanadzie wiele lat temu.Właśnie w tej GAZECIE wydawanej w Kanadzie Pan Robert Majka z SW wspomina w wywiadzie o książce A.G. oficera sowieckich specsłużb. Skoro Pan zarzuca Panu Robertowi ,że "wymyśla" " kopiuje" proponuję panu , aby Pan zanim Pan cokolwiek powie, sprawdził.Bo to świadczy,że zupełnie nie orientuje się Pan w sprawie, to ,że Pan zakłada ,że Pan Robert nie mógł przeczytać tej pozycji w 1985r, wcale nie oznacza ,że tak było rzeczywiście.Tak sie składa,że czytałem tą pozycje książkową w tamtym czasie w przedruku na język polski. A Pan ją czytał...? Tak na marginesie. Paradoksem historycznym jest,że dopiero w roku 2007 została ona wydana na krótko. W tym miejscu pragnę pana , panie "Kocur" poinformować,że cały nakład książki został znisczony. Na miejscu Pana Roberta już po pierwszym pana tekście i agresywnym tonie, bym się do "pana" , panie "Kocur" nie odezwał. Dlatego radze Panu Robertowi,ze wzgledu na pana"przymioty" oosobiste , aby już więcej się do pana nie odzywał.Pani Maria z Jarosławia ma rację. W stanach za takie zachowanie jakie pan , panie " Kocur " sobą reprezentuje w dyskusji , nikt by panu ręki nie podał.Tym bardziej ,ze względu na ton i forme w jakiej odnosi sie pan, panie "Kocur" do kobiety... Do wszystkich per Ty. Owszem można mówić na Ty do kogoś, ale jeśli jest się z tą osobą zaznajomiony. A tak, ukrywa się pan pod ps."Kocur" i na lewo i prawo wszystkich pan poucza.Żal mi pana.Szkoda słów. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kraft Re: Co mogło byc w 1985 roku przetłumaczone IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.12.08, 01:19 www.wrzuta.pl/pliki/qq3dJIcgTS/anatolij_golicyn_nowe_klamstwa_w_miejsce_starych Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kocur Czy pseudonim Andrzej z Chicago IP: 212.160.233.* 18.12.08, 08:19 różni się czymś od Kocura? A może Maria z Jarosławia lepiej identyfikuje człowieka? Jedynie pan Majka podpisał się w tej dyskusji imieniem, nazwiskiem i podał numery telefonów, ale to jego sprawa. Na tym forum nie ma obowiązku logowania się i podawania danych personalnych więc ich nie podaję. Gdy dyskutuję na forach gdzie taki obowiązek jest moje dane są widoczne. Zainteresowanym mogę podać adres mailowy do nawiązania bliższego kontaktu i przeprowadzenia rzeczowej dyskusji. Co do zwracania się per "ty" na forach, to jest to w Polsce i na świecie norma (w Stanach i wielu innych krajach jest normą również w kontaktach na żywo, może z wyjątkiem środowisk polonijnych w Chicago). A teraz przechodząc do meritum. Każesz mi coś sprawdzać podając jednocześnie wiele wiarygodnych i konkretnych informacje: wiele lat temu, w gazecie polonijnej (a może w GAZECIE? czy to tytuł?) pan Majka powiedział w wywiadzie, że czytał tę książkę. I jak ja mam takie coś sprawdzić? Ja wolę się oprzeć na jego bełkotliwym tekście. Jeśli ja w Polsce polecam komuś książkę to podaję mu polski tytuł, nazwisko autora w brzmieniu przyjętym w Polsce i ewentualnie podaję link do powszechnie dostępnego, polskiego wydania internetowego, a nie do pozycji książkowej w amerykańskiej księgarni internetowej. Jeśli ktoś mi podaje angielski tytuł książki z uwagami typu paperback lub author w opisie, to wiem, że on tej książki nie widział na oczy, a opis skopiował w całości nie wiedząc co poszczególne jego człony oznaczają. Co do polskiego wydania z 2007r. to nie wiem czy zostało zniszczone czy nie, natomiast wiem, że jest opublikowane w internecie i bez problemu dostępne. Jeśli ktoś zniszczył papierowy nakład, to pewnie dlatego, żeby zminimalizować straty i nie ponosić kosztów magazynowania niechodliwego towaru. Ty zapewne uważasz, że nakład został zniszczony z polecenia komunistów i/lub agentów. A w to, że taka pozycja została przetłumaczona w 1985r. na język polski nie uwierzę - jest zbyt obszerna, zbyt trudna i zbyt nudna by opłacało się ponosić ryzyko związane z jej wydaniem. Jak znam życie mogło się ukazać jedynie jakieś omówienie tej pozycji, z przedstawieniem ważniejszych myśli zawartych w książce. Zresztą ciekawe, że poza dwoma osobami (Andrzejem z Chicago i Marią z Jarosławia) nikt tej książki w polskiej wersji wtedy nie widział. Nawet p. Majka nie twierdzi, że czytał ją po polsku. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Sorry Re: Czy pseudonim Andrzej z Chicago IP: *.xdsl.centertel.pl 19.12.08, 09:41 Radzę na przyszłość panu Robertowi Majce,aby nie podpisywał się na forum,bo to zawsze się tak kończy. Zresztą do nowej "świeckiej tradycji" należy aby Polak Polakowi dołożył.To nie jest śmieszne,lecz straszne. Za granicą Polak Polakowi dołoży,podłoży i jest świnią.Można mnożyć przykłady.W rozmowach w kraju cenimy obcokrajowców.Czy w Anglii,Francji,Szwajcarii i wiele- wiele przykładnych państw, krajan dołoży krajanowi.? Bo ma świadomość,że ośmiesza swój kraj. W Polsce Politycy się "okładają" ,media podsuwają takich, co im bardziej śmieszny tym lepszy, rozgrzewają atmosferę i na forach im ktoś bardziej prymitywny ,tym bardziej jest "spoko". Sorry Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kocur Problemem nie jest to czy pan Majka IP: 212.160.233.* 19.12.08, 11:12 się podpisał czy nie. Gdyby napisał to co napisał jako anonim wyśmiałbym to co napisał w ten sam sposób. Pan Majka mi ani brat, ani swat, praktycznie nic o nim nie wiem. Domyślam się, że w stanie wojennym współpracował z SW, więc za to mu chwała. Jako żołnierz walczący z komunizmem był dobry, ale w czasie pokoju lepiej, żeby każdy się zajmował się tym, na czym się zna. A z tekstów na forum wynika, że p. Majka święcie uwierzył Leninowi, że nawet kucharka może dobrze rządzić państwem. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ))) Re: Problemem nie jest to czy pan Majka IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.03.09, 23:23 swkatowice.mojeforum.net/temat-vt6535.html Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ))) Pan Majka jest humorzasty IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.06.09, 18:43 swkatowice.mojeforum.net/temat-vt7365.html?postdays=0&postorder=asc&start=0 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Wojciech Re: 1885 to oczywista literówka IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.12.08, 01:13 Pan "KOCUR" napisał (...) Tak prawdę mówiąc wydaje mi się, że dla ludzi wierzących w Boga to Unia Europejska, a właściwie świat bez granic jako jedna, globalna wioska powinien być celem. Jak wygląda cel czyli "RAJ" do którego namawia nas Pan "KOCUR" . Polecam: II Konferencja Eurosceptyków www.asme.pl/konfeuroscept.shtml W dniu 11.05.2002 w Warszawie odbyła się II Konferencja Eurosceptyków, z której mamy zaszczyt przedstawić Państwu obszerną relację. Wybrane zdjęcia z konferencji: Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Wojciech Re: 1885 to oczywista literówka IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.12.08, 01:21 Dla pana "KOCURA" zwolennika UE. "Tęczowa parada" eurofederastów w Warszawie w dn. 13.05.2000 r. www.asme.pl/ue13052000.shtml Zdjęcia z początku pochodu eurofederastów Zdjęcia z dalszej cześci przemarszu eurofederastów Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kocur A co nie obchodzi spotkanie IP: 212.160.233.* 18.12.08, 08:36 frustratów i nieudaczników, ludzi bez poparcia społecznego, gotowych wygadywać różne bzdury byle tylko zaistnieć publicznie? W UE jesteśmy już kilka lat, a ty mi dajesz jakieś prehistoryczne materiały? Co mnie obchodzi pan Gabriel Janowski, który protestował przeciwko UE a teraz pełnymi garściami czerpie z unijnej kasy. Dla Ciebie to jakiś autorytet moralny, wyznający zasadę pecunia non olet? Wysokie poparcie społeczne dla UE kilka lat po wstąpieniu chyba nie jest wynikiem komunistycznej propagandy, ale obiektywnej oceny swojej sytuacji przez mieszkańców Polski. Polacy uważają, że w UE jest im lepiej, a ty uważasz, że są idiotami? Korwin-Mikke na każdym kroku podkreśla, że każdy powinien odpowiadać za swoje czyny, ale jak społeczeństwo wyraża zadowolenie, że jest w UE, to chciałby to społeczeństwo z tej Unii wyprowadzić. Czyli ludzie mają prawo do swoich poglądów, mogą robić co chcą pod warunkiem, że jest to zgodne z moimi przekonaniami? Ciekawa filozofia. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Tipii Re: A co nie obchodzi spotkanie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.12.08, 16:47 Dlaczego Leszek Balcerowicz wstydzi się swojej przeszłości w PZPR do której wstąpił w 1969 ? Jak wiadomo był w przodującej klasie robotniczej,popierał rozwiązania KC PZPR. Teraz jest zwolennikiem UE ,później znów będzie sie wstydził swojej przeszłości ... Czy te oczy mogą kłamać, chyba nie ! Czy przystoi tak znamienitej osobie jakim jest LB , wstydzić się swoich dokonań w aparacie PZPR. To tak , odnośnie frustratów i nieudaczników, ludzi bez poparcia społecznego, gotowych wygadywać różne bzdury byle tylko zaistnieć publicznie? Wpisał: Redakcja Konsultantka.pl (2008.10.19) www.konsultantka.pl/content/view/372/1/ Leszek Balcerowicz - (ur. 19 stycznia 1947 w Lipnie) – polski ekonomista (doktor habilitowany nauk ekonomicznych) i polityk, kawaler Orderu Orła Białego, przedstawiciel szkoły ekonomicznej zwanej monetaryzmem, wicepremier i minister finansów w trzech rządach, były prezes NBP, poseł na Sejm III kadencji, były przewodniczący Unii Wolności. Znany przede wszystkim jako osoba, pod której przewodnictwem dokonała się ekonomiczna transformacja Polski z kraju o socjalistycznej gospodarce planowej do kraju o gospodarce rynkowej w stylu zachodnim. Życiorys Leszka Balcerowicza Urodził się w Lipnie w 1947 r. W roku 1970 ukończył z wyróżnieniem Wydział Handlu Zagranicznego w Szkole Głównej Planowania i Statystyki (obecnie Szkoła Główna Handlowa) w Warszawie. W 1974 r. uzyskał tytuł MBA w St.John's University w Nowym Jorku, a w 1975 r. obronił pracę doktorską w SGPiS. Przebywał na stażach naukowych m.in. w University of Sussex (1985) i w Uniwersytecie w Marburgu (1988). W październiku 1992 r. został profesorem Szkoły Głównej Handlowej w Warszawie, a rok później kierownikiem Katedry Międzynarodowych Studiów Porównawczych. Wykładał na uczelniach całego świata, m.in. w Austrii, Francji, Wielkiej Brytanii, Belgii, Niemczech, na Węgrzech, w Szwecji, Japonii, Czechach, Indiach, we Włoszech, na Ukrainie, Litwie i w Stanach Zjednoczonych. Jest autorem licznych książek i publikacji ekonomicznych. W latach 1992 - 2000 przewodniczył Radzie i Radzie Naukowej Fundacji Centrum Analiz Społeczno-Ekonomicznych CASE. Jest członkiem: Europejskiego Towarzystwa Ekonomicznego, Polskiego Towarzystwa Socjologicznego i Towarzystwa Ekonomistów Polskich. We wrześniu 1989 r., objął stanowisko wicepremiera i ministra finansów w pierwszym niekomunistycznym rządzie. Był również przewodniczącym Komitetu Ekonomicznego Rady Ministrów. Opracował i realizował plan szybkiej stabilizacji i transformacji pogrążonej w kryzysie gospodarki polskiej, powszechnie znany jako "Plan Balcerowicza". Pełnił swoje funkcje do grudnia 1991 r. Od kwietnia 1995 do grudnia 2000 r. pełnił funkcję przewodniczącego Unii Wolności. W wyborach parlamentarnych we wrześniu 1997 uzyskał najlepszy wynik w okręgu katowickim, zdobywając ponad 91.000 głosów. Od października 1997 do czerwca 2000 roku ponownie pełnił funkcję wicepremiera, ministra finansów i przewodniczącego KERM. W styczniu 2001 r. Sejm RP powołał Leszka Balcerowicza na stanowisko Prezesa Narodowego Banku Polskiego. W 1993 r. otrzymał tytuł Doktora Honoris Causa francuskiego Uniwersytetu w Aix-en-Provence, w 1994 r. University of Sussex w Wielkiej Brytanii, w 1996 r. De Paul University of Chicago (USA), a w 1998 roku Uniwersytetu Szczecińskiego, Uniwersytetu im. Mikołaja Kopernika w Toruniu, Dundee University oraz Staffordshire University w Wielkiej Brytanii. W 1999 r. został wyróżniony doktoratem Honoris Causa przez Uniwersytet Ekonomiczny w Bratysławie (Słowacja), w 2001 r. przez Uniwersytet Europejski Viadrina we Frankfurcie nad Odrą (Niemcy), w 2002 r. przez Uniwersytet del Pacifico w Limie (Peru) oraz Uniwersytet "Alexandru Ioan Cuza" w Jassach (Rumunia), a w 2004 r. przez Uniwersytet im. Georga Mercatora w Duisburgu (Niemcy). W roku 1992 został, jako pierwszy przedstawiciel Europy Środkowo- Wschodniej, wyróżniony prestiżową nagrodą Ludwika Erharda. W październiku 1998 roku otrzymał nagrodę "Minister Finansów roku 1998" przyznaną przez brytyjski miesięcznik finansowy "Euromoney", a w styczniu 1999 r. - nagrodę dla najwybitniejszego Europejczyka w 1998 r. - "Transatlantic Leadership Award" przyznaną przez Instytut Europejski w Waszyngtonie. W 1999 r. otrzymał również Nagrodę Środkowoeuropejską (Central European Award) dla najlepszego ministra finansów 1998 r. W roku 2001 został wyróżniony, przyznawaną po raz pierwszy, Nagrodą Friedricha Augusta von Hayeka; w tym samym roku otrzymał nagrodę im. Carla Bertelsmanna za wybitne osiągnięcia w dziedzinie transformacji gospodarczej w Polsce a w 2002 r. nagrodę Fundacji Fasela za zasługi dla społecznej gospodarki rynkowej. 22 grudnia 2000 r. Sejm RP powołał Leszka Balcerowicza na stanowisko Prezesa Narodowego Banku Polskiego. W styczniu 2004 r. prestiżowy brytyjski miesięcznik "The Banker" przyznał Leszkowi Balcerowiczowi tytuł bankiera roku w kategorii banków centralnych Europy; w październiku wyróżniony został nagrodą Emerging Markets Awards dla najlepszego prezesa banku centralnego w Europie Środkowowschodniej. WSTECZ Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kocur Co prostuje sprostowanie? IP: 212.160.233.* 17.12.08, 15:23 > Ponadto pisze Pan,że chcę przekonać,że powyższą książkę > przeczytałem w roku 1885 ( tak pan napisał,). > Przepraszam, ale pomiędzy datą 1885 ( gdzie wg.pana miałem > przeczytać wspomnianą przeze mnie książkę ), > a moim urodzeniem , jest dość duża różnica , > to okres czasu aż 123 lat. 1885+123=2008 1885-123=1762 Albo jesteś wyjątkowo zdolnym oseskiem (umiesz czytać, pisać i posługiwać się komputerem), albo żwawym. ponaddwustuletnim staruszkiem, z głową otwartą na nowinki techniczne (komputer, internet). Który wariant jest prawdziwy? :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: angol Re: Oni obalili komunizm IP: *.cable.ubr06.smal.blueyonder.co.uk 15.02.09, 04:57 Gość: NSPP 15.12.08, 21:43 Odpowiedz Daj pan sobie spokój z tą 'solidarnością' - zgnilizna. A komunę to obalili Wojtyła z Reaganem dla jasności . Wy byliścitylko narzedziem, a po co kowal ma kleszcze. Dzisiaj mamy najwięcej głodujących dzieci w Europie, zamarzających bo nie stać ich na kupno węgla,wyskakujących przez okna w szpitalach bo nie podaje się chorym lekarstw. Gierek zostawił 40mld dol.długu i fabryki które rozgrabiono i sprzedano za bezcen, za łapówki oczywiście .Dzisiaj jest 150 mld długow /w dolarach/,mamy prezesów banków zarabiajacych 6 mln zł rocznie, i rodziny 'żyjące'za 800zł m-nie. Obudz się NARODZIE ---- Brawo za bardzo rzeczową ocene sytuacji. Tylko z tym zadłużeniem nalezy sie korekta: 264 mld dolarow na koniec III kwartału 2008, teraz jest juz pod 300 miliardow. Gdy rzad wyemituje, jak zapowiada minister finansow,i sprzeda obligacje na 155 mld złotych, dlug RP wzrosnie o kolejnych 45 mld dolcow. Jest COOOL! Po 89-tym juz dzieki towarzyszom z panny "S" i takim, za przeproszeniem, ''politykow" jak produkujacy sie tu "walczący z ul. Mickiewicza Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: adam Re: Oni obalili komunizm IP: *.play-internet.pl 21.02.12, 10:13 chwałę i profity zwycięstwa zawłaszczył sobie bolek, któregoście sami wylansowali Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ak Re: Oni obalili komunizm IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.12.08, 18:40 www.njnowak.tnb.pl/news.php Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: znany Re: Oni obalili komunizm IP: 213.25.24.* 17.12.08, 11:31 Padł tu argument że nikt nie został ostrzeżony o stanie wojenym. Otóż jest to wierutne kłamstwo. Gdy Kijanka wrócił z narady w Gdańsku to powiedział na zebraniu delegatów że się szykuje zmach na solidarność.Dlatego postanowiono wybrać tajny zarząd i kasę na czas gdyby o czegś doszło. Oprócz tego w zakładach też tak miano zrobić. Zalecano też aby w razie czego zakłady zamienić w twierdze. I to wszystko było realizowane. W monencie gdy stan wojenny zaczęto realizować to okazało się że większość członków solidarności po prostu pękła ani myślała dawać dupy.Kapusie zrobili swoje. Ci najbardziej aktywni zostali zneutralizowani.To są fakty historyczne.Polityczne zaś to jest prawdziwe że po naszych plecach do władzy dorwali się różego rodzaju kabotyni i mamy to co mamy!W tej chwili zakłada się parodię państwa. Polega to na tym że tworzy się prawo które w najdrobniejszych szczegółach określa co jest prawidłowe a co nie. Niedługo chyba będzie przepis jaki ma być prawidłowy stolec u "obywatela". Mam nadzieję że tej hańby nie doczekam. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jobrave Re: Oni obalili komunizm IP: 89.195.192.* 18.12.08, 02:59 Z zaintersowaniem -jesli tak mozna okreslić - przysłuchuję się tej pasjonujacej dyskusji, w której bierze udział i pani z Jarosławia, pan z Krakowa i Andrzej z Chicago i jeszcze parę innych osób i zd zdziwieniem stwierdzam, że wszyscy ci, któzy w dyskusji trzymaja strone W.Cz. Pana roberta Majki, maja identyczne IP i posługują się identyczną stylistyką. Rozumiem, że istnieje między Wami bardzo bliskie powinowactwo duchowe, ale żeby aż tak? Prawdę mówiąc mnie tez drażni niesłychanie, nazywanie komuchem każdego, kto nie należał do "Solidarności Walczącej", albo nie był jej fanatycznym zwolennikiem, podobnie jak krytykowanie PiS - natychmiast stawia krytykującego na pozycji "agenta", "czerwonego", "żydokomucha", czy "europejczyka"itp. Od blisko 20 lat żyjemy w demokratycznym kraju każdy ma prawo do własnych poglądów ponadto mu Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Pati Re: Oni obalili komunizm IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.12.08, 05:22 Przekopiowanie IP , to żaden problem, są programy do modyfikowania i ukrywania właściwego adresu IP. To także sposób na anonimowość. Zresztą jak widać na forum tylko Pan Robert Majka podpisał swój tekst i to jak widać był błąd z jego strony. Dlaczego inni nie są tacy " oryginalni " ... Zgoda ,że każdy ma prawo do wyrażania swoich poglądów.Ale w tej dyskusji nie chodzi o wyrażanie swoich poglądów, przez wszystkich przy zachowaniu minimum , minimum szacunku w dyskusji, ale dokopanie jednej osobie, której ? To widać. Czy na tym ma polegać szacunek dla poglądów innej osoby?, że "kopie" się "X" niezależnie jakich używa argumentów, cokolwiek powie i tak z góry wszystko jest źle, bo musi być zle. Skoro tak , to jest to ciekawostka. Mówiąc poważnie , uważam ,że jest to niegrzeczne i pozostawia wiele do życzenia, czym właściwie jest dyskusja w rzeczy samej, gdy z góry ktoś zakłada ośmieszanie innego z dyskutantów. Czemu to ma służyć? Z "racji" tego ,że akurat mówi to ten, a nie inny i za to powinien być "skopany" niezależnie od wszystkiego. Odpowiedz Link Zgłoś
jobrave Re: Oni obalili komunizm 18.12.08, 11:42 Nie wiem czy to był błąd z jego strony - po prostu chciał podpisać , więc się podpisał. Używanie pseudonimów na forach, to ogólnie przyjęty zwyczaj i prosze mi wierzyć, że nie zawsze wynika on z tchórzostwa. Większość forumowiczów wie, kto np. kryje się pod nickiem "jobrave", a jesli nie wie, to klika nań i już wie. Wiem, że IPmozna kopiować ukrywać itp., tknęło mnie jedynie to, że wszyscy piewcy Roberta Majki z niewiadomych powodów kopiuja jego IP, jak również to, że swoich postach piszą jego dość charakterystycznym stylem, nie powiedzoiałem jednak, że to on pisze wszystkie posty w tym wątku, bo np. jesli chodzi o moje, to jestem jednak pewny, że to ja pisałem. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Dedal1 Re: Oni obalili komunizm IP: *.mcon.pl 09.03.09, 00:00 W tym przypadku w pełni zgadzam się z jobrave - po prostu zadziałały prawA HISTORII - komuniści ZUzYLI się sami Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Wojciech Re: Oni obalili komunizm IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.05.09, 12:10 Cóż,jaki mózg, taki wniosek. Ale czy półgłówek może się głowić? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Witte Re: Oni obalili komunizm IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.12.08, 16:04 Komunizmu nie obaliły kazania JP II, skoki Wałęsy na bramę, podziemne ulotki. Sowiecka komuna upadła od kryzysu gospodarki, ot co. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: znany Re: Oni obalili komunizm IP: 213.25.24.* 19.12.08, 09:19 Zgadzam się z Witte. Upadki rządów zawsze są wynikiem wynaturzeń i kabotyństwa rządzących. To że jakiś rząd czy ustrój został obalony to czysty mit. Lepiej pomyslec nad starym chasłem; miałeś chamie złoty róg. Ostał ci się jeno sznur! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Witte Re: Oni obalili komunizm IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.06.09, 13:27 Historią rządzi gospodarka. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: igor Re: Oni obalili komunizm IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.02.09, 17:19 działaczom należy szacunek Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jobrave Re: Oni obalili komunizm IP: 89.195.64.* 14.02.09, 18:00 Właśnie skończmy juz z tym bredniami w stylu "oni oabalili komunizm" - komunizm obalił się sam, a przyczyniły się do tego niskie ceny ropy i gazu w latach 80. i ZSRR nie był juz w stanie prowadzić polityki imperialnej. W Bułagarzy nie mieli swoich JP II, Wałęsłów, Michników i Czumów, komuna się tam skończyła mniej wiecej w tym samym czasie. Wiecznie skłóceni, nienawidzący się wzajemnie Polacy mogą co najwyżej obalić flaszkę. Natomiast zgadzam się z tym, że niektórym ludziom, którzy w swej naiwności poświęcili życie walcząc o Polską, tusząc, że ich ofiara nie bezie daremna, należą się pomniki za uczciwośc i bezinteresowność vide, chociażby Ryszard Siwiec, o którym nb. głosniej za granicami niz w Polsce. Polacy w duupie mają autorytety, w duupie mają to co próbowal im wpoić ich ukochany papież itd. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: angol Re: Oni obalili komunizm IP: *.cable.ubr06.smal.blueyonder.co.uk 15.02.09, 05:14 Bardzo głęboko w dupie mają - masz racje. Szlag trafił ,,Pokolenie JP 2,, które przegrywa z pokoleniem MP3 itd. Co jeszcze charakterystyczne? Z kombatantami "S" jest tak jak ze starym ZBoWiD=em bywało: im dalej od wojny, tym więcej miał członków. W głowę zachodzę jak ta komuna mogła tak długo przetrwać,kiedy walczyły z nią miliony? Jeszcze pare pomysłów na jakies dodatki za kombatanctwo, to po 200 zł ruszy kilkanascie milionow bojownikow. I kazdy bedzie mial świadkow na to, z walczył, bo Polak potrafi Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kocur Z tym samoczynnym obaleniem komunizmu IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.02.09, 08:21 to nie do końca tak. Jakiś impuls musiał być. Gdyby nie zmiany w Polsce w Bułgarii pewnie jeszcze trochę stary ustrój by panował. Podobnie w Rumunii - nie wiem czy bez zachęty ze strony Polaków i Niemców Rumuni odważyliby się obalić Słońce Karpat. A wystarczy popatrzeć na Koreę Północną - ekonomiczne dno, a komuna trzyma się mocno. W ocenie charakteru Polaków trochę prawdy jest. Ktoś kiedyś powiedział, że z Polacy łatwo jednoczą się przeciwko czemuś, ale nie potrafią razem być za czymś. Obalić komunizm można było, trudniej razem zbudować nowy ustrój. A pomniki dla zasłużonych? Proponuję najpierw wsłuchać się w słowa piosenki Brassensa "Śmierć za idee". Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jobrave Re: Z tym samoczynnym obaleniem komunizmu IP: 89.195.74.* 15.02.09, 11:48 Ciekawy wywiad Żąkowskiego z Jaruzelskim nt. kto obalił komunizm wiadomosci.gazeta.pl/Wiadomosci/1,80708,6271892,Mnie_sie_ta_Polska_podoba.html Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: IF Gdyby Balcerowicz zaczął reformę w 1981 r... IP: 74.55.63.* 07.03.09, 20:47 wyborcza.pl/1,76842,6058434,Gdyby_Balcerowicz_zaczal_reforme_w_1981_r___.html Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pysio Re: Gdyby Balcerowicz zaczął reformę w 1981 r... IP: 213.25.24.* 09.03.09, 07:45 tU NIKT NIKOGO NIE OBALIŁ. WYSTARCZY POPATRZEĆ NA NAZWISKA. PRAKTYCZNIE W PRZEMYŚLU NIC ALBO MAŁO CO SIĘ ZMIENIŁO. JEŚLI KTOŚ MA NADZIEJĘ ŻE TEN SAM CZŁOWIEK POTRAFI ŚIĘ ZMIENIĆ TYLKO Z TEGO POWODU ŻE ZMIENIŁ SZYLD TO NIECH SE KUPI PORZĄDNY MŁOT I WYBIJE Z GŁOWY PODOBNE MRZONKI!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: sp Re: Gdyby Balcerowicz zaczął reformę w 1981 r... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.05.09, 18:04 święte słowa Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Romko Czerwone Sku...syny 2 IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.03.09, 20:49 www.youtube.com/watch?v=zHpdrbD3YgU&feature=related Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: .zenek Re: Czerwone Sku...syny 2 IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.03.09, 21:02 Czy warto czytać te idomy ,mój syn chwali wolnośc bez frustracji o kogoś, czy warto ludziom młodym gniewnym przypiominać w ideii czegoś czego nie chcą ,słuchać , powiedzą tak ,stary masz rację daj kluczyki do wozu,nie bo ja już nie mam siły i nie chce tego robić Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: hicior motzne IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.04.09, 16:21 swkatowice.mojeforum.net/temat-vt7173.html?postdays=0&postorder=asc&start=0 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kocur Profesor Wieczorkiewicz zawsze głosił IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.04.09, 17:21 kontrowersyjne tezy, ale tu już moim zdaniem lekko przegiął. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: czytający Re: motzne IP: *.play-internet.pl 21.01.11, 09:52 dlaczego jest zamknięte forum pana majki? czy to cenzura platformy? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ohlers Re: Oni obalili komunizm IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.04.09, 10:30 Oligarchia żydowska będzie wzmacniać swoje trwanie w Polsce i będzie to trwanie tego nieludzkiego systemu przez wieki. Wtedy ja nie dożyję ujrzenia w Polsce demokratycznego państwa prawa a Polacy tułać się będą po świecie najmując się u żyda a żony swoje oddawać będą jak Abraham obcemu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jobrave Re: Oni obalili komunizm IP: *.zone2.bethere.co.uk 07.04.09, 14:22 W sumie, to ja mogę być tym obcym :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Jur@ Re: Oni obalili komunizm IP: *.internetdsl.tpnet.pl 07.04.09, 19:03 Ohlers - co ty pierd..isz . Nachlałeś się, naćpałeś czy jeszcze co???????????? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ohlers Re: Oni obalili komunizm IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.05.09, 15:32 wponline.0catch.com/lista.htm No comments. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kocur Twoja lista jest nieaktualna, IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.05.09, 15:50 brakuje na niej ludzi PiSu o prawdziwych lub urojonych korzeniach żydowskich, z Kaczyńskimi na czele. Ogólnie to podawanie linków do takich stron już nie jest śmieszne - stare to i nie wiadomo czemu ma służyć. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ohlers Re: Twoja lista jest nieaktualna, IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.05.09, 16:25 www.infonurt2.com/images/polscy_zdrajcy.htm Facts are hard things. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Rz Archiwa IPN są dla niektórych śmiertelnym zagrożen IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.04.09, 16:57 www.rp.pl/artykul/153227,295002_Cenckiewicz__Archiwa_IPN_sa_dla_niektorych_smiertelnym_zagrozeniem.html Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: maszyna prosta Perspektywa Sądu Ostatecznego IP: *.tktelekom.pl 18.05.09, 16:16 Przez ograniczenie się do tego "jak naprawdę było", przez pojmowanie historii jako zamkniętego, linearnego nieustannego biegu wydarzeń, spojrzenie IPNu jest, formalnie biorąc, spojrzeniem "tych,którzy zwyciężyli". Postrzega ono historie jako zamkniętą ciągłość "postępu" prowadzącego do panowania dzisiejszych władców. Podobny punkt widzenia miał Stalin. Każe on nam widzieć proces historyczny z perspektywy Sądu Ostatecznego: ostatecznego wyrównania rachunków, punktu zakończonej symbolizacji, "końca historii", w którym każde znaczenie otrzymuje wstecznie. Ostateczne miejsce w całościowej narracji. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ?? Andrzej Nowak; Kto obalił komunizm? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.05.09, 01:03 swkatowice.mojeforum.net/temat-vt7388.html?postdays=0&postorder=asc&start=0 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: hicior Re: Oni obalili komunizm IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.06.09, 01:36 www.tvp.pl/historia/rocznice-i-wydarzenia/89tvppl/wideo/solidarnosc/solidarnosc-walczaca-krotka- historia-dzialalnosci Odpowiedz Link Zgłoś
solist Re: Oni obalili komunizm 13.06.09, 19:25 Komunizm obaliły grupy interesów przy pomocy służb specjalnych. Jeżeli ktoś wierzy, że zwykli ludzie mają na to jakiś wpływ to są naiwni. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jobrave Re: Oni obalili komunizm IP: 89.195.200.* 13.06.09, 20:47 Jednak bardzo chciałbym się dowiedzieć na czym polegała owa "niezaprzeczalnie wielka rola" papieża Jana Pawła II w obaleniu komunizmu, jak on to niby zrobił, chociaż jeden konkret, bo to, że kogoś tam podnosił na duchu, to trochę za mało. Tych bzdur o obaleniu komunizmu przez papieża Polaka naprawdę nie da się czytać i słuchać, ma on sporo innych zasług, ale na pewno nie w rzeczonej sprawie. Odpowiedz Link Zgłoś
lechowski51 Re: Oni obalili komunizm 13.06.09, 22:54 Stalin podobnie jak Ty pytal-Ile Papiez ma dywizji skoro jest tak grozny?.Na poczatku bylo slowo.......znasz to? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jobrave Re: Oni obalili komunizm IP: 89.195.207.* 14.06.09, 12:38 Zamiast frazesów i ogólników chciałbym usłyszeć konkretną odpowiedź na pytanie: jak papież Jan Paweł II obalił komunizm? Odpowiedz Link Zgłoś
kocur_zalogowany To ty nie wiesz, że 14.06.09, 12:59 Słowacki wielkim poetą był? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: darek Re: Oni obalili komunizm IP: *.ptvk.pl 14.06.09, 13:13 Tak samo obalił komunizm jaki uzdrowił dusze i zbawił świat. To jest taka kacza historia patriotyczna polegająca na tym, że rzucamy jakąś informację, następnie pracujemy nad nią tak aby stała się konkretem. Myślę, że papież popił sobie trochę z Gorbaczowem i Reaganem, odśpiewali wspólnie kankana i stwierdzili, że pora pozmieniać ziemskie ustroje, zakończyć gdzie niegdzie komunę, a zacząć kapitalizm. Wszak z kapitalizmu większą kasę można czerpać. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Maria Plac Zwycięstwa IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.06.09, 15:33 www.youtube.com/watch?v=fySWW0d0rfc&feature=channel_page Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: el Re: Oni obalili komunizm IP: 94.254.196.* 09.03.10, 00:34 tym gorzej dla faktów Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: 6079 "Jak obaliłem komunizm..." IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.06.09, 22:28 www.youtube.com/watch?gl=US&v=rX5cE2kPQI4 Pomyślenie jest zbrodnią... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ~ Re: do 6079 IP: *.internetdsl.tpnet.pl 14.06.09, 13:22 nie wklejaj tutaj linków do gówien zamieszczonych w sieci przez chorych osobników. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: 6079 Do ~ IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.06.09, 18:22 13k.pl/-/sugestia.php Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: tolek Re: Do ~ i 6079 IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.06.09, 18:14 Wasza dyskusja jest na oszałamiająco wysokim poziomie... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: hacha Re: "Jak obaliłem komunizm..." IP: 85.17.145.* 13.09.09, 17:25 www.youtube.com/watch?v=LFWn62BADpc Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Marcin Re: Oni obalili komunizm IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.11.09, 23:27 Esbeccy hakerzy zaatakowalii pana Majkę. www.nowiny24.pl/apps/pbcs.dll/article?AID=/20091102/PRZEMYSL/121516203 Panie Robercie! Czy prowadzi pan blog internetowy? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Pentagram Re: Oni obalili komunizm IP: 79.139.112.* 06.11.09, 13:04 Obalili Komunę ( bo jaruzelski oddal pokojowo wladzę inaczej byłoby jak na Kubie) ale co dalej skoro ludzie krzyczą omuno Wróć bo; Obowiązek pracy - i ustawa dla Niebieskich takow Mieszkanka za darmo działeczki za darmo domeczki dofinansowane z banku na pozyczki nie oprocentowane i nie podlegające nabijaniu prpcentów wedługinflacji jak dziś wczasy za darmo szkoly w tym intratne studia min. medycyna ,prawo politechniki za darmo + stpendia lecznictwo za darmo leki za darmo becikowe pomoc MM ( pozyczki umażane prze Zaklad prcy dlaMłodych Małżeństw) Strajki w 100 % platne horobowe 100% platne lgi na przejady do 80 % ( PKP i PKS) oraz wiele innych przewilejow jakie były a jakie zostały odebrane dzięki tej tzw. Solidarności i jej walce o kapitalizm- co doczekaliśmy sie - To widać to słychać to czuć - min. oodbierano calkowicie to o czym piszę powyżej lecz zamiast czerwonego pentagramu dali nam żólty pentagram oraz krzyż ale do cierpienia i niesienia Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: solidaruch Re: Oni obalili komunizm IP: 216.59.0.* 12.11.12, 10:30 w magdalence bolek z drużyną sprzedali polską wolność i majątek narodowy za udział w rządzeniu - i taka jest bolesna prawda kształtująca dzisiejszą polskę Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: et Re: Oni obalili komunizm IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.12.09, 15:36 www.youtube.com/watch?v=aCR_H9Bl2Cc Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: przemyśłak Re: Oni obalili komunizm IP: *.xdsl.centertel.pl 09.03.10, 02:01 Komunizm w Polsce nigdy nie zostal opbalony,tylko przeszedł transformację przy okrągłym stoel,Towarzysze zostali prezesami zamienili ksiązeczki partyjne na złote i platynowe karty płatnicze i kredytow,żyje im się teraz jeszcze lepiej,urządzeją teraz swoje dziecie i wnuki ,które mają otwarte przed sobą wszelkie dzrziw.A dzieci tych co obalali komunizm pracuja w tescach,na zmywakach w UK,często są bezrbotne.Często spotykam byłych tow czy UBekow przy róznyich okacjach.Zawsze stoją w pierwszym rzędzie,na mój widok rysuje im się na twarzy uśmiech politowania. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Jadwiga Re: Oni obalili komunizm IP: *.pl 31.03.10, 15:22 Czy Robert Majka startuje w wyborach na prezydenta Przemyśla? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: królowa Bona Re: Oni obalili komunizm IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 31.03.10, 15:28 Nie,ale Zapałowski startuje. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: e Re: Oni obalili komunizm IP: *.xdsl.centertel.pl 31.03.10, 17:56 unizmu w Polsce nikt nie obalił nie było dekomunizacji ani deUBekizacji.KOmuniśc zmienili ksiazeczki paryjne na czekowe i platynowe karty płatnicze z towarzyszy przemienili się dyrektoró banków itd itp.Komuniz w Polsce ma się najlepiej w całej Europie i to wsystko za sprawą okrągłęgo stou i cnocnej zmiany. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ag Re: Oni obalili komunizm IP: 204.124.181.* 06.04.10, 14:07 bolek zarabia milion rocznie, no comments Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: KN Re: Oni obalili komunizm IP: *.pl 02.06.10, 19:33 Ale czy głosowanie na Kornela Morawieckiego ma w ogóle jakiś sens? Odpowiedz Link Zgłoś
lechowski51 Re: Oni obalili komunizm 02.06.10, 20:05 Glosowanie na porzadnych ludzi zawsze ma sens. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: KN Re: Oni obalili komunizm IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.09.10, 23:21 W rocznicę Sierpnia warto poczytać i pomyśleć samemu, bo sprzedajne media serwują nam sieczkę. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kocur Re: Oni obalili komunizm IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.12.10, 00:02 chichot historii, gen. jaruzelski w radzie bezpieczeństwa narodowego Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gość Re: Oni obalili komunizm IP: *.pools.arcor-ip.net 25.02.11, 23:42 Ten człowiek uczynił mniej zła niż bracia Kaczyńscy!!!Nienawiść , zwłaszcza tego kretyna Jarosława , budzi respekt nawet u samego Belzebuba! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Nemo Re: Oni obalili komunizm IP: 216.105.89.* 16.02.11, 14:26 KTO CHCE UŚMIERCIĆ FORUM SOLIDARNOŚCI WALCZĄCEJ _KATOWICE ? swkatowice.mojeforum.net/temat-vt10717.html Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: KN Re: Oni obalili komunizm IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.02.11, 16:26 Prowokacje razwiedki nie ustają. Takie są skutki Magdalenki. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: 100 Re: Oni obalili komunizm IP: *.toya.net.pl 25.02.11, 09:02 oto i wpis nr 100 proszę o nagrodę. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bj Re: Oni obalili komunizm IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.03.11, 03:30 dzięki ludziom walki żyjesz w wolnym kraju i to jest twoja nagroda Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Rab Re: Oni obalili komunizm IP: *.przemysl.hypnet.pl 19.03.11, 07:21 Wolny kraj - to jaki kraj ? Słyszalem taką bajkę , że dany kraj jest Wolnym Krajem ,lecz który to kraj to jak myslę że chyba tylko RAJ w co też powątpiewam ,a na ziemi tego Kraju -Raju nie było nie ma i nie bedzie ! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Józef Re: Oni obalili komunizm IP: 109.169.65.* 04.04.11, 08:29 Ta twoja rzekoma wolność to "swaboda" dla postkomuny i aferałów gospodarczych żerujących na dżungli prawnej i ciągnących krociowe zyski, dla esbeckich spółek działających w majestacie prawa, dla esbeków i agentów śmiejących się w oczy narodu oszukanego w Magdalence. Ciesz się swoją wolnością, naiwniaku ogłupiony propagandą Wybiórczej i TVN. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: rt Re: Oni obalili komunizm IP: *.kernet.pl 10.04.11, 18:23 ANDRZEJ GWIAZDA mówi pamiętne słowa... cyt: ... Otóż Związek Radziecki nie zginął, Związek Radziecki trwa, są ludzie którzy ten związek tworzyli, są spadkobiercy mordów katyńskich i ci ludzie mają nadal wpływy. (...) swkatowice.mojeforum.net/viewtopic.php?t=10877 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jb Re: Oni obalili komunizm IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.06.11, 06:26 polska bez dekomunizacji jaka jest, każdy widzi Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: manager Re: Oni obalili komunizm IP: *.com 19.12.11, 12:00 swoją nieporadność życiową tłumaczycie bełkotliwą demagogią podobną do bolszewickiej, często przy tym zionie wam z gęby, bo zębów też zwykle nie myjecie Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: e W Polsce nikt nie obalił komunizmu IP: *.xdsl.centertel.pl 05.04.11, 04:14 tylko towarzysze przy udziale pożytecznych idiotów zmienili legitymacje partyjne na karty platynowe uwłaszczając siebie i członków swoich rodzin. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Prześmiewca Re: W Polsce nikt nie obalił komunizmu IP: *.adsl.inetia.pl 02.06.11, 23:44 To jedna z podstaw ,ogólnego kretynizmu w promowaniu. Odpowiedz Link Zgłoś