Dodaj do ulubionych

Wykorzytywanie!!!

IP: 213.25.24.* 20.04.09, 19:50
Pewna firma przez dłuższy czas zartudnia pracowników na okres
próbny, bardzo często bez umowy. Osoby pracują tam powiedzmy przez
okres 1 miesiąca, po czym są zwalniane. Tym sposobem własciciele
mają pracownika-tanią siłe roboczą. Apeluję a jednocześnie proszę o
kontakt osoby poszkodowane, wykorzystane w ten sposób.

KONTAKT e-mailowy : sprawdzimyto@interia.pl
Obserwuj wątek
    • Gość: huhu Re: Wykorzytywanie!!! IP: *.ptvk.pl 20.04.09, 21:48
      hmmm...czyżby sklep spozuwczy na slowackiego??;>
      • Gość: myglanc Re: Wykorzytywanie!!! IP: *.ghnet.pl 20.04.09, 23:07
        też obstawiałem ten sklep
        • Gość: armagedon Re: Wykorzytywanie!!! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 21.04.09, 08:12
          sku...syństwo w czystym wydaniu.
    • Gość: huhu Re: Wykorzytywanie!!! IP: *.ptvk.pl 21.04.09, 10:52
      Niestety, szalony młyn likwiduja, chcą zrobić dom weselny to trzeba oszczedzać:P
      Pozatym myślalam ze ten sklep juz nie funkcjonuje bo chyba połowa przemyśla w
      nim pracowala i zabrakło osób:D
    • Gość: Anka Re: Wykorzytywanie!!! IP: 213.25.24.* 21.04.09, 12:03
      Sklep odzieżowy...a o tym spożywczym też się dużo słyszy.
      • Gość: elka Re: Wykorzytywanie!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.04.09, 12:15
        No dobrze nie można sprowadzić na nich jakiejś kontroli?
        Jak cie juz wywalili to co masz do stracenia jest taki program na celowniku w
        TV,napisz .
        Cwaniaczkow trzeba zwalczać wszystkimi możliwymi sposobami.
        • Gość: jakiś Re: Wykorzytywanie!!! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 21.04.09, 12:56
          bliżej jest inspekcja pracy
        • Gość: trendowiczka Re: Wykorzytywanie!!! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 24.09.09, 22:10
          chciałam Wam opisać jak wyglądała moja praca w sklepie oraz w szpaku u tych samych właścicieli...
          utargi dzienne są dosyć wysokie policzmy tylko dwa stanowiska w szpaku i jeden sklep ul.franci....
          więc dlaczego chociażby w sklepie nie ma kasy fiskalnej to jest oszustwo i naciąganie młodych ludzi.
          Pracodawcy mili uprzejmi ale do czasu kiedy utarg zmaleje.
          widze ze jest więcej osób które mają dosyć takiego wykorzystywania i opisują swoje uwagi. Oczywiście długo można by było sie rozpisywać na ten temat.Ale widocznie nie ma kto sie tym zająć!!!!!!!!!!!
          • Gość: TrEnDy-pracownik Re: Wykorzytywanie!!! IP: 213.25.24.* 24.09.09, 22:23
            zgadzam się w zupełności z opiniami wszystkich którzy mieli tą nieprzyjemność pracy na tych stanowiskach.....
            też przez jakiś czas tam pracowałam..i nie wspominam tego dobrze....
            każdy dzień wiązał się z stresem wywołanym przez pracodawców....
            tak na prawdę nie wiedziałam czy kolejnego dnia nie zostanę zwolniona....miałam podpisaną umowę itd....ale dla nich to nic nie znaczyło mogli mnie wyrzucić kiedy im się podobało.... no i tak uczynili.... po tym nędznym doświadczeniu mogę stwierdzić tyle , że nie polecam nawet wrogowi takiej pracy.....i współczuję przyszłym pracownikom tych stanowisk.....
            Stwierdzam także , że przykre jest to że takie wykorzystywanie trwa już tak długo....że nikt tą sprawą się nie zainteresował....przecież są jakieś inspekcje pracy itp....dlaczego nikt z tym nic nie zrobi??
          • Gość: mała mii Re: Wykorzytywanie!!! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 24.09.09, 22:23
            tak jest pracowałam tam 2miesiące i po tym okresie usłyszałam ze jestez za młoda do tej pracy, że zawiedli sie na mnie i takie tam pierdoły...musze Wam powiedzieć a przynajmniej uświadomić niektórych ze naprawde nie warto angażować sie we współprace z tymi ludzmi...zarówno w szpaku jak i w TYM :D sklepie.

THE END
            Inspekcjo pracy WHERE ARE YOU !!!!!!!!
            • Gość: trendowiczka Re: Wykorzytywanie!!! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 25.09.09, 09:23
              jednym słowem MOBBING!
    • Gość: xyz Re: Wykorzytywanie!!! IP: *.cable.ubr01.soli.blueyonder.co.uk 21.04.09, 13:41
      Pracowało juz tam ponad ...80 tak zrobionych w lolo osób,ale sladu po nich w
      papierach nie ma.''Kasia" spryciula..
      • Gość: magia Re: Wykorzytywanie!!! IP: *.mcon.pl 22.04.09, 17:58
        czyżby Wacia-K-asia ?
        • Gość: xyz Re: Wykorzytywanie!!! IP: *.cable.ubr01.soli.blueyonder.co.uk 22.04.09, 18:09
          Toże sama. Nie ma w mieście lepszych szpeców od takich kombinacji. Inni
          kombinują na krótszą metę: każą przyjść na kilka dni (3-5), po czym
          zawiadamiają, że dadzą znać, co dalej.Rzecz jasna, nie płacą ani złotówki i
          opiat' od nowa
          • Gość: huhu Re: Wykorzytywanie!!! IP: *.ptvk.pl 22.04.09, 22:32
            Tak jest napewno w trendy na franciszkanskiej. Miałam tam "okres próbny" przez
            prawie 3 tygodnie;/ bo niby nie mogli sie zdecydowac mniedzy mna a jakas inna
            laska;/ w koncu znalazlam inna prace
            • Gość: Anka Re: Wykorzytywanie!!! IP: 213.25.24.* 23.04.09, 15:06
              Właśnie o tą firmę chodzi. Z moją koleżanką było to samo. Była na
              okresie próbnym i mimo,że powiedziała im wprost,jakie były jej
              odczucia,co do tego okresu póbnego(okres świąteczny,ruch niesamowity)
              zapewniali,że się myli,że źle myśli-twierdzili,że może to tak
              faktycznie wyglądało,ale takie zamieszanie i wogóle.No wiesz co? My
              tacy uczciwi!! Już się tym zajęła,bo takim to trzeba koło dupy
              zrobić,skończy się im to dobre. Skarbówka,PIH też będą miały co
              robić.
              • Gość: huhu Re: Wykorzytywanie!!! IP: *.ptvk.pl 24.04.09, 01:39
                Strasznie nieuczciwi ludzie;/ teraz nawet jak wisi ogloszenie (zreszta wisi tam
                co jakis czas;/) nawet nie zagladam. Nawet zakupów nie robie w tych sklepach.
                Dziewczyny ktore tam pracowały "uczyly" mnie wciskania ludziom ubran, mimo ze
                wygladali zle, tzrebabylo mowic ze jest pieknie, skakac kolo kazdego jak
                narwana;/ tragedia! omijam te sklepy szeeeerokim łukiem;/
    • Gość: poszukująca pracy Re: Wykorzytywanie!!! IP: 213.25.171.* 24.04.09, 11:47
      pierwsze słowa pracodawcy w danej kwiaciarni to z pod jakiego jestem znaku zodiaku i czy wstawię sobie brakujący ząb.
      • Gość: huhu Re: Wykorzytywanie!!! IP: *.ptvk.pl 24.04.09, 22:42
        tak??? podam lepszy przykład, oczywiscie ze szpaka, gdzie na stoiskach stoja
        wycyckane paniusie. Znajoma poszla na rozmowe o prace i kiedy wycyckane paniusie
        na odpowiedz kolezanki skad jest (znajoma mieszka w Grochowcach) usłyszała ze
        nie dostanie tej pracy bo pewnie w ziemie beda zaspy na tej WSI i nie dojedzie
        do pracy, a one nie moga ryzykowac. To jest zalosne i smieszne zarazem:D
        • Gość: mieszkanka Re: Wykorzytywanie!!! IP: *.ptvk.pl 25.09.09, 14:54
          słaba liga pracodawców, wysoka klasa kombinacji - a propos trzech stoisk
          • Gość: mała mii Re: Wykorzytywanie!!! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 25.09.09, 20:27
            dziwie sie sama sobie że wytrzymałam z nimi dwa miesiące!
            takich pracodawców nie życzę nikomu...
            KOMBINUJĄ ILE MOGĄ!
            to była moja pierwsza praca i nie jestem zadowolona z tego iż musiałam pracowac 9godzin za ich marną dniówke.Szkoda mi tylko zmarnowanego czasu i poświęcenia jakie włożyłam w tą pracę.
            Niestety czasu nie cofnę ale naprawdę nie złożyłam bym CV u nich nigdy więcej....
            Mam nadzieję że wielu z Was wyciągnie jakieś wnioski ze wszystkich opini pokrzywdzonych. Każdy kto tam pracował lub był na okresie próbnym wie jak pracodawcy zachowują się na początku współpracy i jak z biegiem czasu nie mają do pracownika szacunku.
            Nistety taka jest rzeczywistość i trzeba myśleć trzeźwo zanim wpadnie sie w takie bagno!
            Cieszę się BARDZO że już tam nie pracuję :)
    • Gość: gosia Re: Wykorzytywanie!!! IP: 213.25.171.* 28.04.09, 00:40
      jeżeli chodzi o kwiaciarnię, to chyba na Krasińskiego, miałam tam przyjemność
      pracować zaledwie cztery dni, bo dłużej nie wytrzymałam,nigdy nie wiadomo do
      końca na którą godzinę masz przyjść do pracy w następny dzień,i do której masz
      pracować to zależy od humoru szefowej,a poza tym brud smród i ubóstwo.
      • Gość: klient Re: Wykorzytywanie!!! IP: 79.139.112.* 23.01.10, 22:13
        współczuję dziewczynom pracującym w tej kwiaciarni, setki razy dnia biegają
        przez ulicę do magazynu po kwiaty,a co do kwiatów to rozsypują się po wyjściu ze
        sklepu,miałem taki przypadek już kilka razy.
    • Gość: inga 0 Re: Wykorzytywanie!!! IP: 78.143.158.* 30.01.10, 08:09
      Rzeczywiscie, mile panie w tym sklepie usilnie namawiaja klienta do
      zakupow,wlacznie z zagladaniem do przymierzalni,w ktorej jest klient
      i wychwalaniem wszystkiego,jakkolwiek dany ciuch wyglada.Mam na
      mysli to stoisko w Szpaku.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka