olasawa 16.09.03, 12:31 hej, trzymajcie za mnie kciuki! w piątek mam operację - mam zeza rozbieżnego! pozdrawiam! dzieki za forum! ola Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
straba Re: w piatek mam operację 16.09.03, 21:22 Oby Ci się udało!!! Napisz, gdzie Cię mają operować? No i oczywiście życze tylko prostych oczek. POWODZENIA-BĘDZIE DOBRZE> Strabcia. Odpowiedz Link
smutniutka Re: w piatek mam operację 16.09.03, 23:43 Witaj Olu! Oczywiscie, ze bedziemy zaciskac lapki. Bedzie dobrze!!! Możesz napisać coś wiecej o sobie i swoim zezisku? I daj prosze znać, gdzie będziesz miała operacje. O badaniach, lekarzach... Pozdrawiam cieplusio! Smutnutka Odpowiedz Link
olasawa Re: w piatek mam operację 17.09.03, 10:52 Oerację mam w sensor cliniq w Warszawie (refunduje NFZ), badania okulistyczne - standard, a przed sama operacja krew, mocz, ob, czas protrombinowy, glukoza etc., na operacje czekam juz ponad 2 lata... mój zez jest dziedziczny, ma też moja mama - u niej spowodował niedowidzenie w lewym oku;(, będąc dzieckiem i nastolatką chadzałam do okulistów - moim zezem nikt się nie przejął, raz Pani Dr kazała mi ćwiczyć, mam wrażenie, że wada pogłębiła się w ciągu ostatnich 7 lat, teraz mam 25, 3 lata temu trafiłam do szklarskiej poręby - tam mnie zbadano i poinformowano o mozliwości operacji... potem już w Warszawie zaczęłam szukać miejsca i możliwości przeprowadzenia operacji... ale nie spinałam się, dlatego w sumie trwa to tak długo.. ale teraz to już w zasięgu reki, choc nie wiadomo jakie beda efekty... ale myśle ze warto zawalczyc... moja wada jest klopotliwa, jak kazdy zez jest zrodłem mniej lub bardziej nieprzyjemnych sytuacji w stylu: do mnie Pani mowi?, prosze mi patrzec prosto w oczy! (to na rozmowie kwalifikacyjnej do pracy) etc.,na pewno to znacie... pozdrawiam wszytskich zezowatych... ola Odpowiedz Link
straba Re: w piatek mam operację 17.09.03, 22:28 Ola! Ja miałam podobną sytuacje: Do kogo pani mówi?- w okienku aptecznym,które obsługiwały dwie farmaceutki.Strasznie to krępujące! Nic się nie przejmuj. Pomyśl sobie że taka sytuacja ma miejsce ostatni raz! Głowa do góry, oczy prosto! Ściskam Cię mocno. Straba. PS. Jak będziesz po zabiegu to napisz jakie wrażenia!? Odpowiedz Link
smutniutka Re: w piatek mam operację 17.09.03, 22:38 OLU, fajnie, że odpowiedizałaś. Czy mogłabym się z Tobą skotaktować przez e-mail. Też jestem z Warszawy i szykuje sie do operacji (na razie tylko teoretycznie i psychicznie) i chcialabym uzyskac od Ciebie jeszcze bardziej szczególowe informacje. Podaje swój @: moniquee@o2.pl. A operacją się nie przejmuj! Będziemy trzymać za Ciebie kciuki. Tak mocniutko, wiec bedzie dobrze. Najwazniejsze, ze bedziesz mogla teraz patrzec prosto w oczy! To musi byc chyba wspaniale uczucie! Buziaczki! Smutniutka Odpowiedz Link
smutniutka Re: w piatek mam operację 19.09.03, 12:04 Olu!!! Trzymaj sie!!! Powodzenia! Kciuki zaciskam! Smutniutka Odpowiedz Link
straba Re: w piatek mam operację 22.09.03, 20:07 Olu:) Co u Ciebie? Jak sie czujesz i po zabiegu? Pozdrawiamy. Odpowiedz Link
olasawa Re: w piatek mam operację 25.09.03, 09:27 za chwile ide na kolejna kontrole, żyje, zabieg udany:), efekt jest! goi się dobrze, była odrobina strachu i bolu, ale naprawde tylko troszkę:) dzięki za trzymanie kciuków, napisze wiecej, jak tylko moje oczka przyzwyczaja sie na nowo do komputera, pozdrawiam Ola Odpowiedz Link
smutniutka Re: w piatek mam operację 25.09.03, 09:39 Olu! Strasznie sie ciesze ze sie odezwalas i ze abieg udany :-))) Nio i nie bylo tak zle, strach ma przeciez wielkie oczy ;-) Z niecierpliwoscia czekamy na dluzszy opis, a ja na kontakt z Toba na privie. Dbaj o oczka i trzymaj sie ciplutenko! Serdeczniusio pozdrawiam, Smutniutka Odpowiedz Link
straba Re: w piatek mam operację 25.09.03, 18:09 Olu! Gratuluje! Tak trzymaj! Napisz coś więcej. Czy oba oczy ci zoperowali? Pozdrawiając życze samych sukcesów okulistycznych. Straba. Odpowiedz Link
smutniutka Re: w piatek mam operację 29.09.03, 23:43 Olu! dziekuje za mailika :-) Wlasnie zaraz wysle odpwoiedz. Pozdrowionka! Monika Odpowiedz Link
ewax100 Re: w piatek mam operację 02.10.03, 10:30 Ja mam zabieg laserowy Lasik w poniedziałek.Podobno,dzięki usunieciu wady oko przestanie mi uciekac do środka.Mam trudną wadę astygmatyzm,nadwzroczność i lekki zez.nie wiem czy podejmuję dobrą decyzję o zabiegu bo jest on drogi 2400zł a lekarz daje mi tylko 80% gwarancji że wada będzie usunięta zupełnie.Może ktoś ma jakieś doświadczenia i może mi coś poradzić tylko proszę szybko bo w poniedziałek jest zabieg.Jeśli okaże się że wada nie zostanie całkiem usunięta to 2400zł wyrzucone w błoto. Odpowiedz Link