Dodaj do ulubionych

czy jest ktos na tym forum z wloch?

04.04.05, 14:48
dziewczyny czuje poztebe byc w piatek w rzymie ale.... no wlasnie o kilka
szczegolow chcialabym wypytac miejscowych , bo wybieram sie z dziecmi
a linie lotnicze.... dla mnie q.....restwo... ale to samo zycie sad niestety
Obserwuj wątek
    • greentea2 Re: czy jest ktos na tym forum z wloch? 04.04.05, 15:19
      Ja tez pojechalabym na pogrzeb, ale nie mam z kim. Mam tam puste mieszkanie
      tesciow, tanie przeloty z Londynu. M cos sie nie kwapi.
      • daisy123 Re: czy jest ktos na tym forum z wloch? 04.04.05, 15:24
        Ja z polnocnych Wloch, wiec nie mam za bardzo jak pomoc. Moge jedynie sprobowac
        skontaktowac sie z moim starym przyjacielem mieszkajacym w Rzymie, aby
        sprawdzic czy jest i czy ewentualnie moglby pomoc.
    • sylwek07 Re: czy jest ktos na tym forum z wloch? 04.04.05, 15:37
      a cos zrobic kazdy chce zarobic ,podobno we Wloszech podskoczyly ceny wiec
      trzeba sie liczyc z tym ze duzo drozej wyjdzie jedzienie itp.....
      • aneta05 Re: czy jest ktos na tym forum z wloch? 04.04.05, 15:43
        Ludzie nie maja sumienia zeby w takiej sytuacji podnosic ceny i zerowac na
        pielgrzymach, ktorzy przyjada z kazdego konca globu aby oddac hold Ojcu Sw.
        Sama bym bardzo chciala byc, ale nie dam rady sie wyrwac z pracy no i przez
        ocean to troche trudniej niz z Polski. Ale sercem i tam i w Polsce bede a
        wlasciwie to juz jestem.
        • daisy123 Re: czy jest ktos na tym forum z wloch? 04.04.05, 15:53
          Podobno w okolicach San Pietro ceny podskoczyly. Wiadomosc ta podala TV polska,
          wloska na ten temat nic nie mowila (przynajmniej ja o tym nie slyszalam). W TV
          wloskiej pokazuja, ze sa przygotowane miejsca do spania i oczekuje sie nawet 4
          milionow osob. Z pewnoscia beda jakies punkty kierujace calym tym ruchem. Wjazd
          samochodem bedzie na pewno utrudniony, bo stawia sie na dojazd metrem itd.
          • mazurka313 Re: czy jest ktos na tym forum z wloch? 04.04.05, 16:59
            prosty przyklad lot...
            normalnie np powiedzmy w polowie maja zaplacilabym za bilety 1600 zl a dzisiaj
            3800 zl
            a co do cen w rzywmie to tak tvn podawalo ze w okolicach placu sw Piotra
            wszyscy podniesli ceny, resteuratorzy, hotelarze , dla mnie do jakies takie
            niesmaczne jest....
            ale slyszalam tez ze jakies miasteczko we wloszech partnerskie zreszta naszych
            wadowic wyslalo emaila do wladz wadowic zeby ludzie nie martwili sie noclegiem,
            czy wyzywieniem przyjma wszystkich ktorzy chca byc w tych chwilach w watykanie
            niech sie pakuja i przyjezdzaja ....ludzki gest
            • mijaczek Re: czy jest ktos na tym forum z wloch? 04.04.05, 21:14
              Gdybym byla w Europie przyjechalabym, mimo, ze nie wiem czy taka podroz i takie
              emocje sa dla mnie wskazane... a tak...zostal mi tylko telewizor...i net...
              • gherarddottir Re: czy jest ktos na tym forum z wloch? 04.04.05, 21:37
                Mijaczku Ty siedz w domu i nigdzie nie lataj. tam beda tlumy ludzi i duze
                wzruszenia dla kobiet w ciazy tez nie sa raczej wskazane!
                Buziaki
                • mijaczek Re: czy jest ktos na tym forum z wloch? 05.04.05, 05:49
                  I takoz w domu zostane.
                  • viki2lav Re: czy jest ktos na tym forum z wloch? 05.04.05, 08:33
                    Ja jestem, z Rzymu

ciagna sznury autokarow, z calego kontynentu
                    • dorrit Re: czy jest ktos na tym forum z wloch? 05.04.05, 09:25
                      Ja tez jestem z Rzymu. Z malymi dziecmi nie wybieralabym sie, ale - sama wiesz,
                      co i ile wytrzymuja.
                      Maja byc miejsca noclegowe w wielkich salach w budynkach w dzielnicy EUR (w
                      Palazzo dello Sport, Palazzo dei Congressi, Palalottomatica) troche dalej od
                      EUR w strone centrum na via Cristoforo Colombo, w budynkach Fiera di Roma czyli
                      targow rzymskich - 5000 miejsc, w dzielnicy Trastevere na via Ippollito Nievo
                      1500 miejsc w budynku kolei (Centro Sperimentale delle Ferrovie dello Stato).
                      Poza tym bedzie duzo wolontariuszy jak podczas Jubileuszu 2000; dodatkowe
                      autobusy beda laczyly wezlowe punkty z okolicami Sw. Piotra. Z EUR akurat jest
                      metro, ktorym z przesiadka z jednej linii na druga mozesz dostac sie w poblize
                      Bazyliki.
                      Wczesnym rankiem i noca jest teraz chlodno i wilgotno, w dzien na ogol b.
                      goraco na sloncu.
                      Pozdrawiam.
                      • daisy123 Re: czy jest ktos na tym forum z wloch? 05.04.05, 10:43
                        Bardzo duzo informacji podaje TVN, min i o tym, ze ma byc bezplatna linia
                        telefoniczna do ambasady polskiej (gdyby cos komus sie stalo), radza tez jechac
                        na pewniaka tzn. aby w momencie wyjazdu wiedziec gdzie sie zatrzymac, mowia o
                        zabraniu spiworow, bo w nocy jest zimno itp itd. TV wloska pokazuje miejsca
                        przygotowane do spania, ale z pewnoscia ktos tym bedzie zarzadzac i chyba nie
                        ma co liczyc na to, ze przyjma tak z ulicy, gdy miejsc z pewnoscia bedzie brak.
            • sylwek07 bilety PKP 05.04.05, 15:24
              W tłumie pojawiło kilku "koników", jednak szybko się ich pozbyliśmy,
              wykreślając ze społecznej listy oczekujących na bilet - powiedział Bartosz
              Pietruszyński, jeden z pilnujących porządku w kolejce.

wiadomosci.wp.pl/wiadomosc.html?kat=1342&wid=6954994&rfbawp=1112707064.463&redId=112075850642528ff874c24&redTs=1
              112707064
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka