moni-bel 30.01.08, 16:18 Jutro jest tlusty czwartek i chce sie pochwalic ze zostalam zaproszona do kolezanki na kawe i paczki(sama bedzie piekla, mniam). A wy macie jakies plany na jutro, paczkowe oczywiscie Moni PS: oby tylko za bardzo w biodra nie poszly Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
thorgalla Re: Tlusty czwartek 30.01.08, 16:39 Pączki to będę miała tylko na obrazku. I tak co roku,od 5 lat. Sama się nie podejmuje zrobienia,w sklepach nie ma. Odpowiedz Link
reyka Re: Tlusty czwartek 30.01.08, 18:01 zazdroszcze paczkow. w tym roku sie nie podjelam, moze za rok zrobie w irlandii obchodzi sie "pancake tuesday" - nalesnikowy wtorek przed sroda popielcowa. nalesnikow sobie nie odmowie) moni-bel napisała: PS: oby tylko za bardzo w biodra nie poszly jakby na to patrzec, to nic by nie wolno bylo zjesc) Odpowiedz Link
moni-bel Re: Tlusty czwartek 31.01.08, 10:52 > moni-bel napisała: > PS: oby tylko za bardzo w biodra nie poszly > > jakby na to patrzec, to nic by nie wolno bylo zjesc) Ja to juz nalogowo o "bioderkach" mysle, bo nie chce zeby wrocily te 16 kilo ktore udalo mi sie zrzucic. Ale paczka to sobie nie odmowie, najwyzej przez kilka dni bede jadla podwojna porcje surowek;-p Odpowiedz Link
sylwek07 zajety caly dzien asz do wieczora 30.01.08, 18:59 Z samego rana musze kupic ponad 40 paczkow a jak bedzie malo to dokupie w czasie trwania imprezy ,potem musze zrobic szybko obiad i lece po starszego Pana aby go wziasc do biura stowarzyszenia i tam spedzimy z innymi podopiecznymi ten dzien ,beda spiewy-muzyka no to tyle na ten dzien.... smacznego zycze Wam w ten dzien oraz aby kalorie byly nie widoczne :- ) Odpowiedz Link
corneliss Re: zajety caly dzien asz do wieczora 30.01.08, 22:04 zazdraszczam z dwoch powodow 1. w Holandi paczkow nima - ale sa niemieckie berlinerki, albo ichnie oliebolen (ble! jak dla mnie) no a jak juz to niektore polskie sklepy maja, ostatecznie mozna zajadac sie donutsami 2. jestem na diecie 13 dniowej i nawet faworkow w tym roku nie smazylam na paczki przepis tez mam, ale pracochlonne sa... Odpowiedz Link
bietka1 Re: Tlusty czwartek 30.01.08, 22:35 Chrust tez jest dobry w Tlusty Czwartek. Musze poszukac przepisu. Odpowiedz Link
tamsin Re: Tlusty czwartek 31.01.08, 03:14 jutro akurat bede kolo sklepu polskiego, ciekawe czy beda mieli swieze paczki, bo bym chetnie sobie takiego schrupala. Ostatnim razem najadlam sie paczkow w.... Toronto!!! jak nie beda mieli paczkow to ja donutsy tez kocham, tyle ze nieczesto im to mowie Odpowiedz Link
corneliss Re: Tlusty czwartek -chrusty 31.01.08, 12:26 przepisow moc tutaj: fotoforum.gazeta.pl/72,2,777,74854126.html a jakby sie ktos bral za paczki, to tez sie je SMAZY smacznego! Odpowiedz Link
thorgalla Re: Tlusty czwartek 31.01.08, 20:12 Mam !!!! Jem !!!! Zboczyłam specjalnie w stronę Kopenhagi i poczyniłam zakupy w polskim sklepie. Odpowiedz Link
marjanna1 Re: Tlusty czwartek 01.02.08, 09:54 Zupelnie zapomnialam ze to tlusty czwartek. Moznaby wlasciwie do polskiego sklepu podjechac, ale wieje jak cholera i sie boje ze mnie z roweru zdmuchnie. Odpowiedz Link
marjanna1 Re: Tlusty czwartek 01.02.08, 09:57 Wlasnie zobaczylam ze to juz po tlustym czwartku. Ech blondynka... Odpowiedz Link