nowe2012 12.09.09, 18:12 Witam, Proszę o namiary na radcę prawnego w Wałbrzychu, który specjalizuje się w rozwodach. Niby już wiem jak ten cały proces rozwodowy rozpocząć, ale wolałabym, poradzić się jeszcze specjalisty. Pozdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: ja Re: Rozwód IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.09.09, 15:29 radca nie zna sie na rozwodach, tylko adwokat Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Rebel Yell Re: Rozwód IP: *.ssp.dialog.net.pl 14.09.09, 10:17 "radca nie zna sie na rozwodach, tylko adwokat" Mysle ze jezeli sam bral rozwod, to moze cos wiedziec. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: rozwiedziona Re: Rozwód IP: *.tktelekom.pl 14.09.09, 11:04 adwokatowi trzeba zapłacić. Masz dostęp do komutera to znajdziesz wzór pozwu, który należy złożyć w Świdnicy Sąd Okręgowy i wpłacić 600 zł na poczet rozprawy. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jakis Re: Rozwód IP: *.ssp.dialog.net.pl 14.09.09, 14:07 Jestem w trakcie zakładania sprawy rozwodowej i raczej mam obiecane przez żonę że obedzie sie bez problemów. Chociaz jak bedzie to czas pokaże a już byłem w piatek w Świdnicy i czekam na termin sprawy. Pozew napisałem sam i bez większych problemów Odpowiedz Link Zgłoś
nowe2012 Re: Rozwód 14.09.09, 18:28 Wiem, kto to radca, a kto adwokat. Pozew też dam radę napisać. Potrzebuję tylko porady, bo czytałam, że np. jak rozwód będzie bez orzekania o winie, a to ja złożę taki pozew, to później druga strona, już po rozwodzie może dochodzić np. alimentów dla siebie. Chciałam to wyjaśnić u sprawdzonego radcy i sprawdzić, czy dam radę, czy będzie potrzebny adwokat, a to niestety większe koszty. Pozdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: rrr Re: Rozwód IP: *.tktelekom.pl 15.09.09, 07:57 adwokat tylko w twoim imieniu wystapi do sądu o to czego spobie życzysz: nap powierzenie opieki nad nieltnim dzieciem, alimentów, podziału majatku. I wierz mi na tym jego rola sie kończy. Wzystkie pytania jakie będzie zadawał sąd beda skierowane do ciebie nie do adwokata. Poszperaj dokładnie na internecie, może zajdziesz podobną do swojej sprawę. I tak nawiasem pisząc, osoba z adwokatem zawsze była (w przeszłości) "gorzej", mniej wyrozumiale (trudno znależć mi odpowiednie słowo)traktowana przez sąd. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: iga Re: Rozwód IP: *.centertel.pl 15.09.09, 15:08 podaj swojego meila to ci wszystko wytlumacze i poradze Odpowiedz Link Zgłoś
angelika159 Re: Rozwód 26.11.09, 14:46 mój meil: angelika.159@interia.pl Będę wdzięczna za wszelkie wskazówki, pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
hopex Re: Rozwód 26.11.09, 14:56 Pozew o rozwód składa się w sądzie okręgowym w Świdnicy. Tam również szukaj adwokatów którzy specjalizują się w takich sprawach. W Wałbrzychu raczej nie ma fachowców w tym zakresie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jezeli Re: Rozwód IP: *.walbrzych.vectranet.pl 26.11.09, 15:23 rozwodzisz sie z winy partnera to walcz w sądzie o rozwod za jego winą, pozniej latwiej Ci bedzie ze wszystkim, a on moze robic pozniej nieprzyjemnosci i komplikowac... Odpowiedz Link Zgłoś