Dodaj do ulubionych

"Biedna" radna chce posadę w ZUS

IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.01.04, 18:33
gazety podały, że w wałbrzyskim ZUS ma zostać zatrudniona super
specjalistka, z dużą praktyką w handlu pietruszką, aktualnie radna,
uzupełniająca od niedawna zawodowe wykształcenie. Co Wy na to?
Obserwuj wątek
    • Gość: Ciekawski Re: "Biedna" radna chce posadę w ZUS IP: *.walbrzych.dialog.net.pl 07.01.04, 20:00
      Prosze o podanie minimum informacji np. imie i pierwsza litere nazwiska na
      to nie trzeba zgody prokuratora. Wal bez obaw po to jest FORUM.
      • Gość: Polak Re: "Biedna" radna chce posadę w ZUS IP: *.walbrzych.dialog.net.pl 07.01.04, 21:43
        Mozna podac, wszak informacja nie dotyczy przestepstwa... A doksztalcanie sie
        tez nalezy pochwalac, podobnie jak nie nalezy potepiac handlu pietruszka. Na
        imie chyba ma Halina a nazwisko to coś na K..... nie pamiętam
      • Gość: ha ha ha Re: "Biedna" radna chce posadę w ZUS IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.01.04, 13:34
        www.walbrzyski.pl/2004/01/aktualnosci.html
        • Gość: HASAN_SAS Re: "Biedna" radna chce posadę w ZUS IP: *.walbrzych.dialog.net.pl 08.01.04, 17:18
          podarzajac za wyzej podanym linkiem znalazlem co nastepuje:

"Biedna Kustrzepa

Halina Kustrzepa, nowa wiceprzewodnicząca Rady Powiatu Wałbrzyskiego,
          prawdopodobnie dostanie posadę w ZUS-ie. Tymczasem "osoba, której trzeba
          pomóc", handluje warzywami i w radzie ma na rękę 1600 zł. Na dodatek chodzi do
          szkoły średniej. Czy podoła obowiązkom?"
    • ledwozipie Re: "Biedna" radna chce posadę w ZUS 08.01.04, 13:48
      Słuchajcie, a może by tak Halinie Kustrzepie załatwić pracę w Powiatowym
      Urzędzie Pracy. Tam jest teraz luka po Pawle J. i z pewnością poszukują
      jakiegoś fachowca.

ps. A tak na poważnie to nie wiem czy czytając takie informacje mam się śmiać
      czy płakać. Pozdrawiam
      • Gość: aha Re: "Biedna" radna chce posadę w ZUS IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.01.04, 16:34
        Słuchajcie, a może by tak Halinie Kustrzepie załatwić pracę w Powiatowym
        Urzędzie Pracy. Tam jest teraz luka po Pawle J. i z pewnością poszukują
        jakiegoś fachowca.

a tak właściwie, PUP czy ZUS to prywatne folwarki?
        • Gość: Szpilka Re: "Biedna" radna chce posadę w ZUS IP: *.walbrzych.dialog.net.pl 08.01.04, 17:53
          A czy ktoś znajdzie pracę dla biednego filologa języka angielskiego po UW? Aha,
          mam też maturę. A tak poważnie to szukam ciekawej pracy. Wie ktoś o takiej?
          • ledwozipie Re: "Biedna" radna chce posadę w ZUS 09.01.04, 09:44
            Niestety Szpilko, ale masz za duże kwalifikacje. :-)) Spal dyplom, nie chwal
            się że skończyłaś UW, zapomnij o maturze, a może jakaś posada w ZUSie albo w
            PUPie się znajdzie. :-))
            A tak na poważnie to pozdrawiam i życzę sukcesów w poszukiwaniu pracy.
            • Gość: wtorek 13. Re: "Biedna" radna chce posadę w ZUS IP: *.walbrzych.dialog.net.pl 13.01.04, 06:36
              szanowny ledwozipie, wspomniałeś o PUPie.przypomniałem że jest takm wolny wakat
              po złodzieju Radnym Jasińskim.wielce szanowny radny legitymował sie
              zaświadczeniem że jest złodziejem i go przyjęto,a może coś zajebać PUP
              owi .referencji lepszych tam już nie potrzeba. Robota gwarantowana.
          • Gość: wtorek13 Re: "Biedna" radna chce posadę w ZUS IP: *.walbrzych.dialog.net.pl 13.01.04, 06:48
            wałbrzyski kombinat obróbki pietruszki.
            1 prosimy o list motywacyjny
            2cv
            3zaświadczenie o handlu pietruszką (co najmniej 5lat)
            4 referencje z porafi
            5zdjęcie w stroju kompielowym
            6 dyplom ukończenie studiów
            7 znajomośc 5 języków zachodnich +chiński z dialektem czabachi
            8 praca na stanowiskach kierowniczych20 lat
            dyrektor WKOP burak felicjan
    • Gość: cycero5 Re: "Biedna" radna chce posadę w ZUS IP: *.walbrzych.dialog.net.pl 13.01.04, 11:58
      Radna Halina Kustrzepa ofiarowała na licytację Wielkiej Orkiestry Światecznej
      Pomocy w Boguszowie Gorcach nowiutkie zestawy płyt CD (Stare Dobre Małżeństwo;
      Antologia i Koncert, Perfect: "Perfect","Złote Przeboje Polskiej Muzyki"). Bez
      nagłaśniania w mediach, bez chwalenia się, spontanicznie, po cichu...
      Pani Radna, dziękuję za to! Nie znam Pani, ale ujęła mnie Pani skromnością.
      Wstyd, że nie widzieli w niedzielę Pani ci, co tak na Panią wypisują.
      W Boguszowie mówią, że Pani często wspomaga amatorski ruch artystyczny.
      • ledwozipie Re: "Biedna" radna chce posadę w ZUS 13.01.04, 14:59
        No to teraz się wzruszyłem. Łzy zalewają mi klawiaturę.

ps. Może ta wspaniała Pani Radna powinna zostać Burmistrzem Boguszowa Gorc??
        Wtedy tam na pewno będzie wspaniale. Raj na ziemi.
      • Gość: trojan Re: "Biedna" radna chce posadę w ZUS IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.01.04, 16:10
        "Radna Halina Kustrzepa ofiarowała na licytację Wielkiej Orkiestry Światecznej
        Pomocy w Boguszowie Gorcach nowiutkie zestawy płyt CD (Stare Dobre Małżeństwo;
        Antologia i Koncert, Perfect: "Perfect","Złote Przeboje Polskiej Muzyki"). Bez
        nagłaśniania w mediach, bez chwalenia się, spontanicznie, po cichu...
        Pani Radna, dziękuję za to! Nie znam Pani, ale ujęła mnie Pani skromnością.
        Wstyd, że nie widzieli w niedzielę Pani ci, co tak na Panią wypisują.
        W Boguszowie mówią, że Pani często wspomaga amatorski ruch artystyczny."

Ah, cóż za gest! A nie pomyślała radna w swej skromności, że pchanie się na
        stanowisko w ZUS-e dzięki układom, bez odpowiednich kwalifikacji jest właśnie
        przejawem próżności i pychy? Zdobywając łokciami stanowisko pozbawia przecież
        szansy na zatrudnienie jakąś inną, wykształconą osobę, najczęściej w gorszej
        sytuacji materialnej.
    • ledwozipie Radna przed sądem 19.01.04, 20:45
      Już 28 stycznia wiceprzewodnicząca rady powiatu wałbrzyskiego Halina Kustrzepa
      stanie przed Sądem Rejonowym w Wałbrzychu. Sprawa odbędzie się z powództwa
      gminy Wałbrzych, której z tytułu dzierżawy za placyk w centrum miasta,
      Kustrzepa powinna regularnie wnosić opłaty. Nie robiła tego, zasłaniając się
      kiepską sytuacja finansową. Z oświadczenia majątkowego radnej wynika zupełnie
      co innego…

Kolejny członek rady powiatu wałbrzyskiego na bakier z prawem
      Stragan warzywno-owocowy przy ul. Słowackiego, znajduje się w jednym z
      najruchliwszych punktów Wałbrzycha. Od wielu lat należący do miasta teren, na
      którym stoi plastikowa budka jest dzierżawiony przez Halinę Kustrzepę, od
      niedawna wiceprzewodniczącą rady powiatu wałbrzyskiego. Radna wielokrotnie
      podkreślała, że to co robi, jest działalnością jedynie sezonową. Umowę na
      dzierżawę placu podpisywała jednak zawsze na cały rok…
      Raty, długi, oszczędności
      Na początku ubiegłego roku, nikomu wówczas nieznana Kustrzepa zwróciła się do
      gminy o rozłożenie płatności za dzierżawę na raty. Niemożność regularnego
      uiszczania płatności, właścicielka straganu motywowała swoją ciężką sytuacją
      finansową. Gmina przystała na jej prośbę, ale niedługo potem okazało się, że
      przyszła radna po zapłaceniu jednej raty, o dzierżawie jakby zapomniała. -Wiem,
      że mam ten dług i wcale się go nie wypieram. Nie zamierzam jednak płacić za
      dzierżawę w miesiącach zimowych, kiedy stragan był nieczynny i nic na nim nie
      zarabialiśmy. 1600 zł miesięcznie to dla mnie bardzo dużo pieniędzy. -wyjaśnia
      Kustrzepa, zapominając o zapisach umowy, którą zawarła z gminą. Jej zaległości
      wynoszą obecnie 3 tys. 444 zł, plus odsetki. Kwota, którą Kustrzepa określa
      jako „bardzo dużą” jest jednak nieporównywalna z oszczędnościami, jakie
      zadeklarowała w swoim oficjalnym oświadczeniu majątkowym. Na koncie radnej
      znajduje się m.in. 11, 5 tys. dolarów amerykańskich oraz 2.5 tys. euro.
      Pieniądze te pozwoliłyby na pokrycie kosztów dzierżawy na kilka lat z góry. -Te
      oszczędności to 30 lat pracy mojej i mojego męża. Nie będę ich wydawała na
      opłatę dzierżawy, za czas, w którym stragan był nieczynny. To moja sprawa i
      sama to załatwię. Jak będę miała to zapłacę. To sprawa polityczna. -
      wykrzyczała nam do telefonu, nie kryjąca zdenerwowania Kustrzepa.
      Sprawa prozaiczna
      Według miasta sprawa ta jest bardzo prozaiczna, ponieważ przypadków takich jak
      Kustrzepy jest w Wałbrzychu kilkadziesiąt, o ile nie kilkaset. Po
      nieskutecznych wezwaniach do zapłaty, sprawa niesolidnego dzierżawcy trafia
      przeważnie do wydziału gospodarczego wałbrzyskiego Sądu Rejonowego. -To nie
      jest tak, że miasto uwzięło się na Panią Kustrzepę. Bardzo długo czekaliśmy na
      jej spłatę i niestety się nie doczekaliśmy. Nie chciałabym, aby naszym
      działaniom przypisywano jakiekolwiek motywy polityczne. Postępujemy zgodnie z
      procedurami. -mówi Maria Majewska, radca prawny wałbrzyskiego Urzędu Miejskiego.
      Termin dzierżawy placu przy Słowackiego kończy się z początkiem kwietnia.
      Kustrzepa deklaruje, że będzie się starała o jego przedłużenie. Mamy nadzieję,
      że do tego czasu radna zda sobie sprawę, że bycie „na świeczniku” nie wiąże się
      jedynie z profitami. Niestety czasami trzeba jeszcze rozmawiać z dziennikarzami…

Mateusz Mykytyszyn

Ciąg dalszy…
      Tuż przed zamknięciem numeru Halina Kustrzepa poinformowała nas telefonicznie,
      że opłaty za zaległą dzierżawę uregulowała już w ubiegły czwartek. Dwie godziny
      wcześniej niestety o tym nie pamiętała. Nikt w Urzędzie Miejskim tego faktu nie
      potwierdził. Wykazując dobrą wolę, poprosiliśmy Panią wiceprzewodniczącą o
      przedstawienie nam jakiegokolwiek dowodu wpłaty. Kustrzepa zobowiązała się, że
      zrobi to w sobotę (trwa wówczas ostateczny skład naszej gazety). Niestety nie
      pojawiła się w wyznaczonym terminie, tłumacząc się złym samopoczuciem. Nawet
      jeżeli radna uregulowała swoje naleźności, nie zmienia to faktu, że sprawa
      sądowa odbędzie się pod koniec stycznia. Pewne kroki Kustrzepa podjęła bowiem
      za późno i to na niej spocznie pokrycie kosztów procesowych.

www.nww.pl
      • myslak Re: Radna przed sądem 19.01.04, 20:55
        Niedobrze mi.... :(((
        • Gość: Wrocławianin Re: Radna przed sądem IP: *.walbrzych.dialog.net.pl 20.01.04, 00:51
          Jakie społeczeństwo wałbrzyskie ,tacy i jego radni...Toczy Wałbrzych jakaś
          zaraza i plaga kumoterstwa ,poplecznictwa i nie liczenia się z nikim i
          niczym.Poszli po władzę po trzy razy N tzn. nachapać się,nachapać się i jeszcze
          raz nachapać się i tak dokładnie to wszystkich mają w dupie
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka