Gość: k IP: *.chello.pl 23.09.09, 07:32 Dajcie juz sobie spokoj bezmózgie qtasy z tym tematem bo ze wzgledu ze jest o tym tak duzo kazdy ma tego dosc ! A moze wam o to wlasnie chodzi ? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: graf Re: precz z tematem o MO BRUKU !!!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.09.09, 08:06 Gość portalu: k napisał(a): > Dajcie juz sobie spokoj bezmózgie qtasy z tym tematem bo ze wzgledu > ze jest o tym tak duzo kazdy ma tego dosc ! A moze wam o to wlasnie > chodzi ? Ależ nie każdy ma dość tematu mobruk. Mów za siebie. Jeżeli pojemność twojego mózgu nie pozwala na dalszą percepcję tego tematu, to należy tylko współczuć. Ludzie którym nie jest obojętny los ich dzieci, wnuków i kolejnych pokoleń nigdy nie powiedzą, że temat śmiertelnego skażenia Wałbrzycha im się znudził! Zwłaszcza wobec kompletnego olewania afery przez władze i zmowy milczenia mediów. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: :) Re: precz z tematem o MO BRUKU !!!!! IP: 87.105.201.* 23.09.09, 08:19 Olewaja dlatego bo nie zajmuja sie bandą idiotów którzy wymyslisli sobie że pod płaszczykiem mobruku zrobia interesy dla samych siebie - juz widze przyszłych ludzi w Wałbrzychu Boa-666 - przydent, Zasławek - wiceprezydent, Ewa01-0 wiceprezydent i inni . Tylko jak zderza się z rzeczywistoscia beda tak samo krakac. Porażka. dośc już tego tematu. Odpowiedz Link Zgłoś
ewa10-0 do :) 23.09.09, 08:39 Jeżeli piszesz o mnie,to bucu zobacz,jak się pisze mój nick dokładnie. Po drugie,ja nie jestem żadną "wiceprezydentową"tylko SKARBNIKIEM tej tak jak piszesz "bandy idiotów".JAK INTERESY,TO TYLKO NAJLEPIEJ SIEDZIEĆ PRZY KORYCIE-JAKO SKARBNIK,CZYŻ NIE? My jak się zderzymy,to nasza sprawa,a widzę,że ty się już dawno zderzyłeś z podłogą.Wypadłeś mamusi w wózka na głowę. Ty kraczesz,bo jesteś blisko tego ptaszyska,co rządzi NASZYM miastem. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ewa1o-o Re: do :) IP: *.ssp.dialog.net.pl 23.09.09, 11:20 ewa10-0 napisała: > Jeżeli piszesz o mnie,to bucu zobacz,jak się pisze mój nick dokładnie. Teee .... bucu. A wczoraj to przypieprzyłaś się do mnie, że podszywam się pod twój nick. A zobacz bucu, jak się pisze mój nick DOKŁADNIE. Odpowiedz Link Zgłoś
ewa10-0 Re: do :) 23.09.09, 12:50 Czy jesteś naiwniakiem i myślisz o tych dwóch małych "zerach"? ewa1o-o zamiast ewa10-0 ? Widać,że ja czytam wszystko dokładnie. Nie odwracaj "kota ogonem". Odpowiedz Link Zgłoś
ewa10-0 Re: do :) 23.09.09, 12:55 Ten post skierowany jest do fałszywej ewa1o-o. Może się zarejestrujesz,anonimowy forumowiczu ewa1o-o? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: graf Tu Was boli! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.09.09, 09:06 Gość portalu: :) napisał(a): > Olewaja dlatego bo nie zajmuja sie bandą idiotów którzy wymyslisli > sobie że pod płaszczykiem mobruku zrobia interesy dla samych siebie - > juz widze przyszłych ludzi w Wałbrzychu Boa-666 - przydent, > Zasławek - wiceprezydent, Ewa01-0 wiceprezydent i inni . Tylko jak > zderza się z rzeczywistoscia beda tak samo krakac. Porażka. dośc już > tego tematu. No i wyszło szydło z worka! Dostaliście dupościsku bo wiecie, że temat mobruku zablokuje Wam ponowny dostęp do koryta. Nie wierzę, że normalny człowiek, nie związany z ratuszowymi, może domagać się wyciszenia tematu śmiercionośnego wysypiska! Tylko beneficjenci koryta będa kwiczeć, pluć i kąsać wszystkich ujawniających tą potworną aferę! NIE ZAPOMNIMY O JEJ AUTORACH I O MOBRUKU. Macie jak w banku. Odpowiedz Link Zgłoś
zaslawek Re: precz z tematem o MO BRUKU !!!!! 23.09.09, 22:14 Gość portalu: :) napisał(a): > Olewaja dlatego bo nie zajmuja sie bandą idiotów którzy wymyslisli > sobie że pod płaszczykiem mobruku zrobia interesy dla samych siebie - > juz widze przyszłych ludzi w Wałbrzychu Boa-666 - przydent, > Zasławek - wiceprezydent, Masz problemy z poprawnym przepisywaniem ale wydaje mi się ,że masz na myśli mnie.Aż szkoda, że nie kandyduję. Jeżeli już masz taką zdolność jasnowidzenia to dorzuć jeszcze numery do jakiejś większej kumulacji w lotto. Ponieważ wg ciebie robię interesy dla samego siebie to podaj na tylko na mojego maila. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: r Re: precz z tematem o MO BRUKU !!!!! IP: *.tktelekom.pl 23.09.09, 08:23 jak coś mnie nie intersuje to nie czytam. Radzę robić to samo Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: r Re: do k IP: *.tktelekom.pl 23.09.09, 10:09 mam dla ciebie propozycje nie do odrzucenia. Załatw zamknięcie składowiska z władzami Wałbrzycha, a temat więcej się nie pokaże na forum. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: sceptyk Re: do k IP: *.chello.pl 23.09.09, 10:45 Wwitam. Temat jest ważny i istotny dla Wałbrzycha... Ale forma wypowiedzi polegajaca na zakladaniu kolejnych wątków powoduje to że faktycznie sprawa poważna może się rozmyć w natłoku postów i stac się kuriozalnie wręcz czyms publicznie osmieszanym. Afer ci u nas dostatek posrod naszych włodarzy ale na tego typu formie wypowiedzi mogą oni paradoksalnie zyskać ukazując autorów wątków jako oszolomów mówiacych w kólko to samo... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wałbrzyszanin Re: do k IP: *.ssp.dialog.net.pl 23.09.09, 11:23 Pisałem o tym już z tydzień temu. Rzygam już nie tyle Mobrukiem, co antymobrukowcami. Pieprzonymi spamerami. PS. I odjebcie się ode mnie, bo nie jestem z ratusza. Nie należę też do żadnej partii ani nie jestem kolegą Piotra Kruczkowskiego. :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zżerany przez raka Re: do Wałbrzyszanina i innych rzygajacych tematem IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.09.09, 12:03 Skoro już rzygacie prawdą, to przynajmniej przed wyciagnięciem kopyt poczytajcie sobie z jakiego powodu złe Zabrze pogoniło na Wałbrzych dobrego Mobruka. ======================= Władze Zabrza w ostatniej chwili uniemożliwiły firmie Mo-BRUK z Korzennej zrealizowanie w tym mieście projektu (...) Dariusz Krawczyk przyznaje, że Mo-BRUK przedstawił bardzo rzetelny raport, w którym wymieniono aż 205 rodzajów niebezpiecznych substancji mających ulec przetworzeniu. - Wśród nich były między innymi arsen, rtęć, sole i roztwory zawierające metale ciężkie, czy osady z zakładowych oczyszczalni ścieków - wylicza Dariusz Krawczyk. - To mocno komplikowało sytuację, bo plan zagospodarowania zakładał lokowanie na tych działkach działalności produkcyjnej, a nie utylizacji odpadów. Zakład miał przetwarzać pięćset tysięcy ton niebezpiecznych odpadów rocznie. Potem wprawdzie Mo-BRUK zadeklarował, że zmniejszy ten przerób do dwustu tysięcy ton, co jednak w niczym nie zmieniło oglądu sprawy, bo w raporcie oddziaływania na środowisko bierze się pod uwagę nie deklaracje, lecz graniczne zdolności technologiczne. W tej sprawie kluczowa była jednak opinia Powiatowej Stacji Sanitarno-Epidemiologicznej, która wypowiedziała się negatywnie na temat budowy zakładu. Zwłaszcza, że miałby się on znajdować nie czterysta, jak wstępnie zakładano, ale niecałe sto metrów od najbliższych zabudowań. Tak więc przyjęty miejscowy plan zagospodarowania przestrzennego nie dopuszcza budowy zakładu przez Mo-BRUK. Upadł nawet koronny argument inwestora, który przekonywał, że projekt został dofinansowany przez Unię Europejską i spełnia rygorystyczne wymogi prawa ochrony środowiska. - Chociaż poniosłem już wydatki na zakup gruntów, nie planuję dalszych inwestycji w Zabrzu - podkreśla Józef Mokrzycki. - Nie zamierzam jednak zrezygnować z budowy zakładu. Rozpocząłem już rozmowy z kilkoma samorządami na Śląsku, które wyraziły zainteresowanie naszym projektem. (SZEL) W Dzienniku Polskim dnia 23 września 2009 www.dziennikpolski24.pl/Artykul.100+M5aa39c7aa39.0.html Wesołego alleluja i do zobaczenia na OIOM'ie! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: !!! Re: do Wałbrzyszanina i innych rzygajacych temate IP: *.chello.pl 23.09.09, 12:55 "Rozpocząłem już rozmowy z kilkoma samorządami na Śląsku, które wyraziły zainteresowanie naszym projektem. (SZEL)" Należało by ostrzec te samorządy zanim jeszcze nie jest za późno. I to nie jest 23.09 (to data witryny). Artykuł był dodany w maju: 2009.05.02 06:00 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: true_waldenburger Re: do k IP: 67.159.45.* 23.09.09, 12:44 Twoj przygłupi post jest jak woda na młyn imbecylu. Zadziwiające, że NORMALNI użytkownicy forum, którzy mimo braku aktywnego zainteresowania tematem, potrafią korzystać z forum, dyskutować w mniej lub bardziej mądrych wątkach mimo tego, że tematem dominującym jest własnie Mo-bruk i jego wałbrzyska świta. Idź więc może gdzieś po porade do lekarza bo symptomy agresywnych zachowań i wypowiedzi w stosunku to dominacji ważnego tematu na forum jest czymś nadzwyczaj niebezpiecznym;) Jak żeś nie z ratusza to może z pecu albo strefy?:)) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: :) Re: do k IP: 87.105.201.* 23.09.09, 13:09 Normalni uzytkownicy to znaczy kto?????? bo na razie widze bande szajbusów. Jeżeli byłby jeden post i konkretne działanie to widac że mamy do czynienia z normalnymi ludzmi - ale ilośc spamu, dodatkowych wątków jest na tyle duza ze juz niewiadomo o co chodzi. BOA-666 wywęszył największa aferę biznesowo- korupcyjno-mobrukową, przy okazji dowiadujemy sie że prokuratura też jest w to umoczona...niedługo okaże sie, że to celowe działanie władz rosyjskich....:-)...........albo masonów...........i księża też maja w tym swój udział....... Do dzieła: a nie zasmiecać forum - zróbcie to tak aby z Was z imienia i nazwiska wywęszyć by jak co dorwać Wam sie do tych dup poprzez sądy cywilne (zniesławienie). Na szczescie normalni ludzie maja WAs głęboko w dupie. ALLELUJA Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Już skończyłeś? Re: do k IP: *.chello.pl 23.09.09, 13:33 Już zwaliłeś gruchę? Dobra UM'owcu, a teraz słuchaj. Żyjemy w takich czasach, a nie innych. Nit nie ma najmniejszej ochoty bujać się po sądach i po prokuraturach. My - NORMALNI LUDZIE właśnie, wykorzystując potęgę internetu jako narzędzie do walki z obłudą i zniszczeniem serwowaną nam przez władze, mamy ŚWIĘTE prawo i obowiązek rozliczać, właśnie tę władzę, między innymi w taki sposób - poprzez ukrywanie się za zasłoną anonimowości. Ty masz nas w dupie. Inni nas popierają. Pamiętaj głąbie. Punkt nr 3 Systemu monitoringu realizacji „Planu Gospodarki Odpadami dla Miasta Wałbrzycha”! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: true_waldenburger Re: do k IP: 67.159.45.* 23.09.09, 13:35 No i jak ja mam normalnie dyskutować kiedy mój rozmówca przejawia zaawansowany brak zrozumienia tekstu:( Skoro to taki problem zrozumieć moją wypowiedź to wyjasniam. NORMALNI użytkownicy z mojego postu powyżej to ludzie udzielający się w innych tematach, którym obecnośc Mobruku na forum nie przeszkadza. zrozumiano? Nazywasz ich bandą szajbusów?? Jestes tak zacietrzewiony, że odebrało Ci rozum. Wiem, że chętnie dobrał byś się do d.py wszystkim mobrukowcom, wiem, tylko na jakiej podstawie? Że komentują negatywnie decyzje władz miasta i ich nieudolność? Za to , że ludzie piszą co myślą?? Chcesz nas uciszyć bo "śpiewamy" nie w rytm Twojej melodii? To już skądś znam... Hehe, jedna, może 2 osoby piszą jako stado rzygających na tematy mobruku i ich nazywasz NORMALNYMI? Doprawdy liczna to grupa:) Pozdrowienia P.S Gdybyś miał problemu ze zromieniem mojej wypowiedzi zwróć się o pomoc do kogoś z jaśniejszym umysłem. Odpowiedz Link Zgłoś
lastwarrior666 ...... 23.09.09, 13:44 Popieram autora tego wątku. Temat Mobruku bardzo ważny ale w jednym wątku. Teraz co drugi temat dotyczy tego Mobruku. Czy to coś pomoże? moim zdaniem zaśmieca to bardziej i tak zaśmiecone już forum. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: graf Re: ...... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.09.09, 17:14 lastwarrior666 napisał: > Popieram autora tego wątku. Temat Mobruku bardzo ważny ale w jednym wątku. Tera > z > co drugi temat dotyczy tego Mobruku. Czy to coś pomoże? moim zdaniem zaśmieca t > o > bardziej i tak zaśmiecone już forum. A ja pytam wszystkich znudzonych mobrukiem czy czytanie wątków o mobruku jest obowiązkowe? Kto Was zmusza do otwierania tematów dot. wysypiska? Macie do wyboru inne, jakże ekscytujące wątki o pomniejszniu penisa, o zdradach i mordobiciach w Graalu, o kur.wkach z K10, o sex shopach.... Wysypisko, niezależnie od ilości wątków na forum truje wszystkich 24h na dobę i to jest prawdziwy problem a nie zastępczy temat o ilości mobrukowych wątków na forum. Odpowiedz Link Zgłoś
lastwarrior666 Re: ...... 23.09.09, 21:32 Masz rację, nie muszę tego czytać i nie czytam. Tylko, że temat o pomniejszeniu penisa jest jeden! o sex shopach jest jeden! o k10 jest jeden! a o Mobruku jest 20 i zaśmiecają ... tyle ode mnie. Też powinien być jeden i byłoby wszystko dobrze. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: graf Re: ...... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.09.09, 23:21 lastwarrior666 napisał: > Masz rację, nie muszę tego czytać i nie czytam. Tylko, że temat o pomniejszeniu > penisa jest jeden! o sex shopach jest jeden! o k10 jest jeden! a o Mobruku jest > 20 i zaśmiecają ... tyle ode mnie. > Też powinien być jeden i byłoby wszystko dobrze. Jaki skandal tyle wątków. Gdyby porównać problem dużego penisa ze śmiertelnie niebezpiecznym problemem mieszkańców Wałbrzycha, to wątków o azbestowisku powinno być ze 20 milionów. Myślę, że duża ilość tematów o mobruku ma tę zalete, że nie pozwala o nim zapomnieć. Taki ból zęba, który trwa dotąd, aż dentysta zrobi w szczęce porządek. Dopóki więc nie znajdzie się "dentysta" który wyrwie z Wałbrzycha to próchno, temat mobruku będzie istniał na forum! Czy to się komuś podoba czy nie. Czy boi się dentysty czy czeka na niego z nadzieją. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bałor Re: ...... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.09.09, 23:35 Daj spokój "graf". To tak jakbyś świni robił wykład o szkodliwości rzeźni na jej zdrowie. Odpowiedz Link Zgłoś
lastwarrior666 do bałor 24.09.09, 13:43 Kurcze jaki Ty jesteś inteligentny, gratuluję porównań ... świnie, dentyści ... pozdrawiam serdecznie Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: EFG Re: ...... IP: *.chello.pl 24.09.09, 00:00 Dobre słowa graf. Sam bym lepiej tego nie ujął. Odpowiedz Link Zgłoś
lastwarrior666 Re: ...... 24.09.09, 13:42 Tyle Twojego co sobie pogadasz, nie będę dyskutował bo masz swoje rację ja swoje i do kompromisu na pewno nie dojdziemy. Odpowiedz Link Zgłoś
lastwarrior666 Re: ...... 24.09.09, 13:44 To samo mogę powiedzieć w drugą stronę ... też pasuje Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: r Re: do znudzonych Mo Brukiem IP: *.tktelekom.pl 24.09.09, 13:49 i po co tu zaglądacie? Odpowiedz Link Zgłoś
ewa10-0 do r 24.09.09, 14:07 Zaglądają na forum o MO-BRUKu dlatego,bo nie maja się gdzie wyżyć,a tak chociaż anonimowo powyzywają tych,który są przeciwko tym trucicielom z Mo-Bruku,albo współpracują z nimi. Odpowiedz Link Zgłoś
lastwarrior666 Re: do r 24.09.09, 17:57 Jak możecie się domyślić to temat ten założył autor, który jest przeciwko ciągłemu gadaniu na ten temat, więc nie mówcie że my tu zaglądamy a Wy - wielcy przeciwnicy ... koniec i kropka - proste. Do Ewy, wiesz bardzo lubię czytać Twoje wypowiedzi bo są mądre, przemyślane i na poziomie ale teraz .... to co napisałaś to trochę bez sensu jest ... Odpowiedz Link Zgłoś
ewa10-0 do lastwarrior666 25.09.09, 07:53 A dlaczego myślisz,że ten poprzedni mój wpis jest bez sensu? Odpowiedziałam tylko na pytanie -dlaczego tu zaglądają przeciwnicy przeciwników MO-BRUKu. Nawet jeżeli są przeciwni tym wpisom,to niech się wypowiedzą normalnie,bez wyzwisk,obelg i wirtualnym pluciu w twarz wszystkim, piszącym o tym świadomym truciu NAS wszystkich. Wydaje mi się,jeżeli im to się nie podoba,po prostu nie wchodzić na te tematy,albo przeczytać i nie odpowiadać. Takie jest moje zdanie,a co kto pomyśli sobie,to już indywidualna sprawa każdego z osobna. Pozdrawiam wszystkich forumowiczów,bez względu na to,czy mnie lubią,czy nienawidzą. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: EFG ZŁOTA ZASADA!!! IP: *.chello.pl 25.09.09, 14:12 Jeżeli takie wątki są zakładane i to do tego w takim tonie, najlepiej jest po prostu na nie nie odpowiadać i dać im spokojnie wymrzeć. ZŁOTA ZASADA: NIE KARM TROLLA, BO UROŚNIE A wy ciągle go karmicie, moi drodzy przeciwnicy składowiska. Pozdro :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: do graf Re: ...... IP: *.tktelekom.pl 25.09.09, 12:02 Tacy kretyni jak ty sprawiaja ze skad inad wazny temat jest totalnie olewany przez normalnych ludzi. Zenujace albo celowe dzialanie Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: minuta prawdy Re: ...... IP: *.ssp.dialog.net.pl 25.09.09, 12:12 Graf i ewa10-0 to postaci z matrixu. Dopoki nie bylo tematu Mobruku, dopoty tych egzemplarzy trudno bylo zauwazyc na forum. Istnieje podejrzenie graniczace z pewnoscią, że są to alter ego samego boa- 666. Ich odpowiedzi pojawiaja sie blyskawicznie tuz po kazdym nowym poscie swego guru. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: r Re: ...... IP: *.tktelekom.pl 25.09.09, 12:21 chyba musisz pójść do okulisty, jak nie widzisz inny "forumowiczów" reagujących równie szybko jak oni Odpowiedz Link Zgłoś
ewa10-0 do minuta prawdy 25.09.09, 13:15 Jak już piszesz o mnie,to jestem postacią,a nie jakąś rzeczą. Załóż sobie okulary i cofnij się kilka miesięcy wcześniej i poczytaj inne moje posty na innych wątkach. Zawsze używam tego nicku,kiedy się rejestrowałam. Nie znam ani "grafa",ani "boa-666",chociaż z wielką przyjemnością bym te osoby poznała. Egzemplarzem jesteś ty,ale już wyniszczonym przez azbest. Pozdrawiam moich sobowtórów-grafa i boa-666! Oczywiście z tym sobowtórem to żart. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: graf Re: ...... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.09.09, 12:38 Gość portalu: do graf napisał(a): > Tacy kretyni jak ty sprawiaja ze skad inad wazny temat jest totalnie > olewany przez normalnych ludzi. Zenujace albo celowe dzialanie Nie wypowiadaj się za normalnych ludzi bo do nich nie należysz. Normalni ludzie normalnie dyskutują, używając rozumnych argumentów. Kopanie po kostkach, inwektywy zamiast merytorycznej dyskusji to typowa reakcja niezbyt rozgarniętych osobników. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Cierpliwości :) Re: precz z tematem o MO BRUKU !!!!! IP: *.anonymouse.org 23.09.09, 14:07 Rozumiem tych którym się temat sprzykrzył, ale musicie jeszcze trochę wytrzymać. Wpiszcie sobie w google Mo-Bruk albo Mobruk Wałbrzych. Powoli się przebijamy z naszym ostrzeżeniem dla innych co do działalności tej firmy. Nie mamy złudzeń. Także cierpliwości ;) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: tylko down robi up Re: precz z tematem o MO BRUKU !!!!! IP: *.ssp.dialog.net.pl 23.09.09, 22:51 > Dajcie juz sobie spokoj bezmózgie qtasy z tym tematem bo ze wzgledu > ze jest o tym tak duzo kazdy ma tego dosc ! A moze wam o to wlasnie > chodzi ? Zgadzam się z treścią, ale nie formą. Moburkowi należy stworzyć pod-forum. Takie jak "Kto nami rządzi". Niech tam się wyżywają wszyscy zainteresowani. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: r Re: precz z tematem o MO BRUKU !!!!! IP: *.tktelekom.pl 25.09.09, 07:09 tak sobie myslę, że dobrze jest jak ukazują się takiego typu wątki: precz z tematem o MO BRUKU itp. Dziękuję tym nieuświadomionym, niedouczonym ludziom, bo dzięki nim temat jest stale na pierwszych miejscach. Trzymać tak dalej i poczytać trochę o odpatach rakotwórczych i ich skutach na organizm ludzki. A dopóki jesteście młodzi to macie wszystko w doopie. Do czasu, do czasu. Pozdrawiam wszystkim. -------------------------------- Pamiętamy o Mo Bruku Odpowiedz Link Zgłoś
lastwarrior666 Re: precz z tematem o MO BRUKU !!!!! 26.09.09, 10:42 Proszę obrońcy forum: forum.gazeta.pl/forum/w,168,100736519,100736519,Watki_o_Mobruku.html Pozdrawiam, Odpowiedz Link Zgłoś