Dodaj do ulubionych

biblioteki

IP: *.19.11.lan.e-wab.pl 08.12.09, 10:28
Witam.Czy ktos z forumowiczow orientuje sie czy wałbrzyskie biblioteki
przyjmuja ksiazki?bo mam troche do oddania,a szkoda na makulature.
Obserwuj wątek
    • Gość: bibliotek@r@ Re: biblioteki IP: *.internetdsl.tpnet.pl 08.12.09, 10:32
      Przyjmują:)
    • ewa10-0 do Magdy 08.12.09, 10:35
      W Szczawnie-Zdroju wczoraj widziałam ogłoszenie na tablicy,że ktoś kupi każdą
      ilość książek o różnej tematyce.Dam Ci namiary jak to ogłoszenie jeszcze dzisiaj
      zobaczę,bo wybieram się do Szczawna.Napisane było,że sam kupujący przyjeżdża i
      odbiera.
      • Gość: magda Re: do Magdy IP: *.19.11.lan.e-wab.pl 08.12.09, 11:02
        Tylko,ze to nie jest jakas hurtowa ilosc,jakies 30 egzemparzy ksiazek dla dzieci
        i mlodziezy,jak bedziesz mial te namiary to prosze daj znac.
        • ewa10-0 Re: do Magdy 08.12.09, 11:12
          Ktoś napisał,że kupi każdą ilość,tak więc,czy to będzie 30 czy 300,to nie jest
          problem,tak mi się wydaje.OK!Namiary będą.
        • ewa10-0 Re: do Magdy 08.12.09, 17:27
          Przykro mi,ale dzisiaj ponaklejali bardzo dużo afiszy,tam gdzie było to
          ogłoszenie.Podejrzewam,że zostało ono zaklejone.
          • Gość: ... Re: do Magdy IP: *.walbrzych.vectranet.pl 08.12.09, 17:45
            ktoś skupuje pod numerem 796858278
            • Gość: KKKK Re: do Magdy IP: *.ssp.dialog.net.pl 08.12.09, 22:28
              Ja oddałam do biblioteki pod atlantami baardzo się ucieszyli
              • Gość: x Re: do Magdy IP: *.walbrzych.vectranet.pl 09.12.09, 08:00
                To zależy jakie książki, w jakim są stanie, czy nie są sprzed 30
                lat (dzieci i młodzież pewnie takich nie chce czytać). Wtedy w
                bibliotece się ucieszą.
                Pozdrawiam!
                • Gość: chora Re: do Magdy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.12.09, 12:51
                  mi się marzy otworzenie takiej biblioteki, w jakimś fajnym budynku (typu pałacyk
                  czy coś innego,z klimatem), biblioteka, czytelnia, może jakaś księgarnia z
                  antykami, białymi krukami... żeby można było usiąść przy herbacie i ciastku,
                  oczywiście w tle będzie herbaciarnia z całą masą herbat, żeby tam był taki fajny
                  klimat, półmrok, żeliwne lampki z zielonymi abażurami... może też w filii nauka
                  na fortepianie, gitarze... szkółka malowania... jakieś takie artystyczne spędy...
                  tylko nie na modłę WOK, bo niby tam tez są różne kursy i spotkania. chciałabym,
                  żeby to było bardzo artystyczne, może trochę...elitarne? żeby nie było siary dla
                  młodzieży, że się tam bywa. może raz na jakiś czas, np. na miesiąc, jakaś mała
                  imprezka, z jakimś naprawdę fajnym zespołem, może czasem jakieś koncerty muzyki
                  poważnej (można by tam zrobić jakąś fajną, niedużą salę). oh jak ja marzę o tym.
                  • Gość: x Re: do Magdy IP: *.walbrzych.vectranet.pl 09.12.09, 15:12
                    Cudowna mrzonka...
                    Tyle, że nie w Wałbrzychu. Nie wiem, czy nawet w Polsce...
                    • Gość: chora Re: do Magdy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.12.09, 18:35
                      kurde, coraz więcej o tym myślę, to takie moje życiowe marzenie.
                      tylko na to to trzeba kasy, i innych rzeczy... nie wiem, jak sie za to zabrać.
                      jakies fundusze z unii?jakies pomysły?
                      • Gość: chora Re: do Magdy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.12.09, 18:44
                        może przedstawić pomysł, jakiś biznesplan panu prezydentowi wałbrzycha? :D jak
                        by przeszło, to jego ludzie już by wiedzieli co zrobić, żeby to powstało...
                        • Gość: x Re: do Magdy IP: *.walbrzych.vectranet.pl 09.12.09, 21:00
                          Nie chcą dawać pieniążków na bibliotekę, szykują się cięcia, planują
                          restrukturyzację, zamykają biblioteki dziecięce, kładą lagę
                          całkowicie na instytucje kultury, a w szczególności bibliotekę!!!
                          Czy myślisz, ze taki pomysł przejdzie?
                          Szczeeeeerze wątpię...
                          Ale marzyć można :)
                          • Gość: chora Re: do Magdy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.12.09, 22:35
                            nie mówię tu o funduszach miasta, bo wiem, że tego nie ma, w jakimkolwiek
                            znaczeniu. chodzi mi o pomoc w organizacji, w zdobyciu pieniędzy z instytucji,
                            które dają na rozwój biznesu. kiedyś pracowałam w pewnym miejscu, parę lat temu,
                            i akurat moja wtedy szefowa składała papiery na dotacje unijne, i dostała ok. 30
                            000. to mało, ale i firemka była mała. trochę tu,trochę tam... wiadomo, trochę
                            środków własnych, kredyty. tylko powiedzcie mi: czy was by coś takiego
                            interesowało? bo ja naprawdę się chyba za to zabiorę. to jest marzenie mojego
                            życia... może i nie mam przedsiębiorczego charakteru, ale jak by było jakieś
                            wsparcie? co myślicie? czy poza unią ktoś jeszcze daje takie dotacje?
                            • Gość: Dorota Re: do Magdy IP: *.walbrzych.vectranet.pl 10.12.09, 21:06
                              Dotacja, dotacją - ale z czego to potem dziewczyno utrzymasz? ze sprzedaży kawy
                              i ciastek? nie zarobisz na czynsz, ogrzewanie i zus
                              • Gość: chora Re: do Magdy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.12.09, 21:14
                                myślałam o jakiejś szerszej współpracy z instytucjami publicznymi, podpiąć się
                                też pod to... przecież one z czegoś się utrzymują?
                                również w to wpinam wspomniane koncerty, wernisaże... (ale to brzmi w wałbrzychu
                                :), kursy też nie byłyby całkiem darmowe.
                                ...ale masz rację, to by było ciężkie.
                                ale z czegoś żyją te teatry, opery, biblioteki... przecież gigantyczne tłumy tam
                                nie chodzą - wiadomo, sztuka upada, i nie tylko u nas w mieście. Można by też
                                wynajmować powierzchnie pod różne wystawy, czy sklepiki z antykami... boże no
                                nie dołujcie, że to aż tak niemożliwe?????

• Gość: .... Re: do Magdy IP: *.xdsl.centertel.pl 10.12.09, 21:20
                                  Instytucje kultury są finansowane przez organizatorów czyli
                                  najczęściej władze gminy, powiatu (w wypadku Wałbrzycha). Jaka
                                  władza takie na to idą pieniądze...
                                  • Gość: chora Re: do Magdy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.12.09, 21:24
                                    nie wiem, co napisać.
                                    spodziewałam się schodów. gorzej też jest dlatego, że ma małe pojęcie, jak to
                                    wszystko działa...
                                    gdk stoi pusty, coś się dzieje przy dworcu miasto, za 1 000 000zł jest do
                                    sprzedania 'pałacyk' w ok. matejki. jest gdzie!!!!
                                    mimo wszystko, no spróbować nie zaszkodzi? zacznę się chyba dokształcać w
                                    biurokracji.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka