Gość: magda IP: *.19.11.lan.e-wab.pl 08.12.09, 10:28 Witam.Czy ktos z forumowiczow orientuje sie czy wałbrzyskie biblioteki przyjmuja ksiazki?bo mam troche do oddania,a szkoda na makulature. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: bibliotek@r@ Re: biblioteki IP: *.internetdsl.tpnet.pl 08.12.09, 10:32 Przyjmują:) Odpowiedz Link Zgłoś
ewa10-0 do Magdy 08.12.09, 10:35 W Szczawnie-Zdroju wczoraj widziałam ogłoszenie na tablicy,że ktoś kupi każdą ilość książek o różnej tematyce.Dam Ci namiary jak to ogłoszenie jeszcze dzisiaj zobaczę,bo wybieram się do Szczawna.Napisane było,że sam kupujący przyjeżdża i odbiera. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: magda Re: do Magdy IP: *.19.11.lan.e-wab.pl 08.12.09, 11:02 Tylko,ze to nie jest jakas hurtowa ilosc,jakies 30 egzemparzy ksiazek dla dzieci i mlodziezy,jak bedziesz mial te namiary to prosze daj znac. Odpowiedz Link Zgłoś
ewa10-0 Re: do Magdy 08.12.09, 11:12 Ktoś napisał,że kupi każdą ilość,tak więc,czy to będzie 30 czy 300,to nie jest problem,tak mi się wydaje.OK!Namiary będą. Odpowiedz Link Zgłoś
ewa10-0 Re: do Magdy 08.12.09, 17:27 Przykro mi,ale dzisiaj ponaklejali bardzo dużo afiszy,tam gdzie było to ogłoszenie.Podejrzewam,że zostało ono zaklejone. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ... Re: do Magdy IP: *.walbrzych.vectranet.pl 08.12.09, 17:45 ktoś skupuje pod numerem 796858278 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: KKKK Re: do Magdy IP: *.ssp.dialog.net.pl 08.12.09, 22:28 Ja oddałam do biblioteki pod atlantami baardzo się ucieszyli Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: x Re: do Magdy IP: *.walbrzych.vectranet.pl 09.12.09, 08:00 To zależy jakie książki, w jakim są stanie, czy nie są sprzed 30 lat (dzieci i młodzież pewnie takich nie chce czytać). Wtedy w bibliotece się ucieszą. Pozdrawiam! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: chora Re: do Magdy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.12.09, 12:51 mi się marzy otworzenie takiej biblioteki, w jakimś fajnym budynku (typu pałacyk czy coś innego,z klimatem), biblioteka, czytelnia, może jakaś księgarnia z antykami, białymi krukami... żeby można było usiąść przy herbacie i ciastku, oczywiście w tle będzie herbaciarnia z całą masą herbat, żeby tam był taki fajny klimat, półmrok, żeliwne lampki z zielonymi abażurami... może też w filii nauka na fortepianie, gitarze... szkółka malowania... jakieś takie artystyczne spędy... tylko nie na modłę WOK, bo niby tam tez są różne kursy i spotkania. chciałabym, żeby to było bardzo artystyczne, może trochę...elitarne? żeby nie było siary dla młodzieży, że się tam bywa. może raz na jakiś czas, np. na miesiąc, jakaś mała imprezka, z jakimś naprawdę fajnym zespołem, może czasem jakieś koncerty muzyki poważnej (można by tam zrobić jakąś fajną, niedużą salę). oh jak ja marzę o tym. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: x Re: do Magdy IP: *.walbrzych.vectranet.pl 09.12.09, 15:12 Cudowna mrzonka... Tyle, że nie w Wałbrzychu. Nie wiem, czy nawet w Polsce... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: chora Re: do Magdy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.12.09, 18:35 kurde, coraz więcej o tym myślę, to takie moje życiowe marzenie. tylko na to to trzeba kasy, i innych rzeczy... nie wiem, jak sie za to zabrać. jakies fundusze z unii?jakies pomysły? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: chora Re: do Magdy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.12.09, 18:44 może przedstawić pomysł, jakiś biznesplan panu prezydentowi wałbrzycha? :D jak by przeszło, to jego ludzie już by wiedzieli co zrobić, żeby to powstało... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: x Re: do Magdy IP: *.walbrzych.vectranet.pl 09.12.09, 21:00 Nie chcą dawać pieniążków na bibliotekę, szykują się cięcia, planują restrukturyzację, zamykają biblioteki dziecięce, kładą lagę całkowicie na instytucje kultury, a w szczególności bibliotekę!!! Czy myślisz, ze taki pomysł przejdzie? Szczeeeeerze wątpię... Ale marzyć można :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: chora Re: do Magdy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.12.09, 22:35 nie mówię tu o funduszach miasta, bo wiem, że tego nie ma, w jakimkolwiek znaczeniu. chodzi mi o pomoc w organizacji, w zdobyciu pieniędzy z instytucji, które dają na rozwój biznesu. kiedyś pracowałam w pewnym miejscu, parę lat temu, i akurat moja wtedy szefowa składała papiery na dotacje unijne, i dostała ok. 30 000. to mało, ale i firemka była mała. trochę tu,trochę tam... wiadomo, trochę środków własnych, kredyty. tylko powiedzcie mi: czy was by coś takiego interesowało? bo ja naprawdę się chyba za to zabiorę. to jest marzenie mojego życia... może i nie mam przedsiębiorczego charakteru, ale jak by było jakieś wsparcie? co myślicie? czy poza unią ktoś jeszcze daje takie dotacje? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Dorota Re: do Magdy IP: *.walbrzych.vectranet.pl 10.12.09, 21:06 Dotacja, dotacją - ale z czego to potem dziewczyno utrzymasz? ze sprzedaży kawy i ciastek? nie zarobisz na czynsz, ogrzewanie i zus Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: chora Re: do Magdy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.12.09, 21:14 myślałam o jakiejś szerszej współpracy z instytucjami publicznymi, podpiąć się też pod to... przecież one z czegoś się utrzymują? również w to wpinam wspomniane koncerty, wernisaże... (ale to brzmi w wałbrzychu :), kursy też nie byłyby całkiem darmowe. ...ale masz rację, to by było ciężkie. ale z czegoś żyją te teatry, opery, biblioteki... przecież gigantyczne tłumy tam nie chodzą - wiadomo, sztuka upada, i nie tylko u nas w mieście. Można by też wynajmować powierzchnie pod różne wystawy, czy sklepiki z antykami... boże no nie dołujcie, że to aż tak niemożliwe????? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: .... Re: do Magdy IP: *.xdsl.centertel.pl 10.12.09, 21:20 Instytucje kultury są finansowane przez organizatorów czyli najczęściej władze gminy, powiatu (w wypadku Wałbrzycha). Jaka władza takie na to idą pieniądze... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: chora Re: do Magdy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.12.09, 21:24 nie wiem, co napisać. spodziewałam się schodów. gorzej też jest dlatego, że ma małe pojęcie, jak to wszystko działa... gdk stoi pusty, coś się dzieje przy dworcu miasto, za 1 000 000zł jest do sprzedania 'pałacyk' w ok. matejki. jest gdzie!!!! mimo wszystko, no spróbować nie zaszkodzi? zacznę się chyba dokształcać w biurokracji. Odpowiedz Link Zgłoś