Dodaj do ulubionych

Wesele Wałbrzych/okolice gdzie??

IP: *.walbrzych.vectranet.pl 11.12.09, 00:14
Poradźcie proszę gdzie w Wałbrzychu/okolicy mozna zorganizować
wesele na 100-120 osób wraz z noclegiem
Za wszystkie podpowiedzi serdecznie dziękuję
Obserwuj wątek
    • Gość: było' Re: Wesele Wałbrzych/okolice gdzie?? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.12.09, 18:40
      było już u tym i owym poszukaj dobrze:)
    • Gość: edzia Re: Wesele Wałbrzych/okolice gdzie?? IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 08.02.10, 19:11
      Jak wesele, to w Marii, dużo miejsca, miła obsługa, przyjemny lokal!
    • Gość: tambylec Re: Wesele Wałbrzych/okolice gdzie?? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.02.10, 14:40
      maria to syf i kołChoz:
      tłumy weselników,ale nie twoich,a żarcie w mAcdonaldzie
      lepsze tylko tak samo zimne bleeeeeeeee tak samo wyszukane menu jak pożal sie
      boże zespoły z ich polecenia; katastrofa
      • Gość: elcia Re: Wesele Wałbrzych/okolice gdzie?? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.02.10, 15:41
        Racja Maria to porażka na maxa.miałam tam wesele i nikomu nie
        polecam.Zdarli z nas tylko kasę a goście wyszli głodni.Kelnerzy w
        dzinsach i koszulkach i nie dostalismy tego co ustalone w menu tylko
        to co ustalili inne pary z którymi jednocześnie było wesele.Może i
        jest tam ładnie ale tylko tyle,jedzenie marne i mało.Lepiej wynajac
        salę samemu i znaleźć dobry catering lub kucharkę.Taniej i lepiej.
        • Gość: kasia Re: Wesele Wałbrzych/okolice gdzie?? IP: *.ssp.dialog.net.pl 09.02.10, 16:45
          Elcia co ty pleciesz w marii nigdy wesel nie obsługiwali kelnerzy w
          jensach sama miałam tam wesele i wiem co pisze , jedzenia było dużo
          nie do przejedzenia i wszystko co sobie zażyczylismy nie wiem skad
          ty to wziełas ale napewno nie z Marii w Wałbrzychu uwazam ze hotel
          profesjonalnie przygotowuje wesela i własnie z tąd ta ilosc chetnych
          a najlepiej przekonac sie samemu przychodzac na wstepna rozmowe.

• Gość: elcia Re: Wesele Wałbrzych/okolice gdzie?? IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 09.02.10, 15:52
        Marii zdecydowanie nie polecam i odradzam każdemu kto chce aby jego
        goście byli najedzeni i zadowoleni.Miałam wesele w Marii i napaliłam
        się na nie jak pewnie wiekszość nowożeńców.Moje wrażenia
        masakra.Mało jedzenia,zimne i nie to co zamawiałam bo to co
        zamawiali inne pary bo w marii obsługuje sie kilka wesel
        jednocześnie.Do tego kelnerzy w dzinsach już mnie rozwalili
        całkiem.Lepiej wynając sale i kucharkę lub dobry katering z
        prawdziwym jedzeniem a nie jedna sałatką na stól.
    • Gość: EWA Re: Wesele Wałbrzych/okolice gdzie?? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 17.02.10, 12:21
      Nie widziałam lepiej zorganozowanego wesela jak w Darz Borze. Na
      miejscu jest wszystko , nawet kościół a jedzenie palce lizać.
      • Gość: dzarzbór to porażk Re: Wesele Wałbrzych/okolice gdzie?? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.02.10, 12:37
        co za brednie "darzbór"to najgorsze co mnie spotkało! robiłem tam swoje urodziny
        i nie polecam szef bardzo niemiły ,zero podejścia do klienta
        Co do jedzenia nie mam zastrzeżeń.
        Jednak najbardziej mnie uderzył nie miły stosunek pana "kierownika" jest arogancki.
        • Gość: ania i piotr Re: Wesele Wałbrzych/okolice gdzie?? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 19.02.10, 14:02
          nie wypisuj bzdur co cię spotkało , jeżeli smakowało ci jedzenie to
          kto tego dopilnował jak nie kierownictwo.mieliśmy tam wesele i
          wsztko zleciliśmy kierownictwu , pżeżylismy wspaniałe chwile przez 3
          dni !!!! wspaniałej zabawy. Zresztą wystarczy zobaczyć stronę
          internetową i przygotowania do imprez . Bardzo polecamy DARZ BÓR to
          jest firma z wieloletnimi tradycjami- basta.
          • Gość: poszukiwacz Re: Wesele Wałbrzych/okolice gdzie?? IP: *.walbrzych.vectranet.pl 19.02.10, 17:17
            Sala i nocleg znalezione. Dziękuję i pozdrawiam
            • Gość: macmilan Re: Wesele Wałbrzych/okolice gdzie?? IP: *.chello.pl 20.02.10, 09:00
              Poszukiwacz i jaka sale wybrałeś?? Ja tez właśnie jestem w fazie poszukiwań:-)
              • Gość: www Re: Wesele Wałbrzych/okolice gdzie?? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.02.10, 09:04
                gosciniec , tylko gosciniec , jedzenie palce lizac
              • Gość: marta. Re: Wesele Wałbrzych/okolice gdzie?? IP: *.walbrzych.vectranet.pl 20.02.10, 09:06
                Polecam Hotel Moniuszko w Jedlinie- ładne miejsce, pyszne jedzenie, miła obsługa
                i nocleg na miejscu.
                strona hotelu
                Sama miałam mieć tam wesele- niestety jesteśmy zmuszeni je odwołać. Odstąpię
                rezerwację na 26 czerwca (wpłacona zaliczka 2000zł).
                • Gość: koko Re: Wesele Wałbrzych/okolice gdzie?? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.02.10, 17:57
                  a ja polecam gościniec nowa wioska w dziećmorowicach. byłam tam na weselu, wsystko urządzone z klasą i gustem, jedzenia dużo i bardzo dobre.
              • Gość: poszukiwacz Re: Wesele Wałbrzych/okolice gdzie?? IP: *.walbrzych.vectranet.pl 21.02.10, 14:12
                Zaklepane Moniuszko w Jedlinie
                • Gość: ninka Re: Wesele Wałbrzych/okolice gdzie?? IP: *.chello.pl 01.07.10, 22:44
                  NIE POLECAM RESTAURACJI KSIĄZĘCEJ W ZAMKU KSIĄŻ , UWAGA OSTRZEGAM
                  WSZYSTKIE PRZYSZŁE PARY MŁODE:
                  Oświadczenie do Zarządu Restauracji Książęcej, którą reprezentuje
                  P Danuta M
                  P. Sandra S i „nieoceniony” P Dariusz D

Szanowni Państwo składam na wasze ręce pismo, za którego treść
                  ponoszę odpowiedzialność, ponieważ wszystko co tutaj Państwo
                  przeczytacie, jest zgodne z prawdą i poparte faktami. Jestem
                  klientem tej firmy czyli Was i jeszcze nigdy nie spotkałam tak nie
                  profesjonalnej obsługi i takiego bałaganu, jak w wyżej wymienionej
                  firmie. Nie pominę tutaj szczególnego udziału w tej sprawie P D. D-
                  właściciela Restauracji Książęcej, z którym pod każdym względem nie
                  można dojść do porozumienia. Chodzi tutaj o sprawy organizacji
                  wesela w tejże restauracji i „ nieszczęsnej umowy” zawartej w tej
                  sprawie. Jako klient mam prawo zawsze kontaktować się z restauracją
                  w razie moich pytań i wątpliwości. Lecz nie dostaję konkretnych
                  odpowiedzi, w ogóle moje sprawy pozostają bez echa, lub słyszę od p
                  menadżer, nie wiem, muszę się skontaktować z szefem, ale sprawa
                  kończy się tym, że to ja znów sama dzwonię by dowiedzieć się jakie
                  jest stanowisko szefa w tej sprawie. Ostatnio kontaktowałam się z
                  panią Menadżer, by umówiła mnie na spotkanie z szefem w pilnej
                  sprawie dot. ślubu, bo jest nieuchwytny. Prosiłam również o szybki i
                  pilny kontakt , ale echo. Nie uzyskałam „ audiencji” u tego Pana,
                  chyba do Papieża dostałabym się szybciej. Dowiedziałam się również
                  od P D, że na każde spotkanie trzeba go zaprosić, ale sprawy wesela
                  go nie interesują, od tego jest P menadżer, ale ona nigdy nic nie
                  wie, sama się gubi we wszystki a na koniec nie ma jej podaczs całego
                  wesela!!! o zgrozo!!! i prawdopodobnie na weselu będę pytać szefa
                  przez klenera czy może wynieść szklankę z kuchni. Mam poważne obawy,
                  czy w ogóle wesele będzie zorganizowane, może się okazać później, że
                  sala wynajęta jest komu innemu, bo tak chciał szef i bardziej się mu
                  to opłacało ( większe wesele) .Moje wesele skwitował jednym, że to
                  bez różnicy czy ono będzie czy nie, bo i tak w każdą sobotę ma z
                  samych gości na obiadach, utargu na ponad 12 tysięcy złotych i na
                  mnie nie zarobi. Więc jak nie chcę wesela nie będzie ale pieniądzy
                  nie odda.
                  Przykład 2

Dzwonię do P D i oznajmiam mu prawdę o tym co się dowiedziałam od
                  osób kompetentnych i co budzi mój niepokój, na co moja rozmowa
                  zostaje zagłuszona przez wywód tego Pana o prawdziwym biznesie i
                  interesach jego zarządu, o które tak bardzo dba, a na końcu słyszę,
                  że „ nie życzę sobie by Pani do mnie wogóle dzwoniła, żegnam.” (
                  koniec cytatu ) Nawet nie dał mi dojść do słowa. Pieniądze wpłacone,
                  a ja słyszę słowo „ żegnam”
                  Dzwonię więc zaniepokojona do tego Pana, by dowiedzieć się co w
                  związku z tym robić, na co on oznajmia, że umowa została sporządzona
                  na jego korzyść i pieniądze trzeba dalej wpłacać, bo on jest „
                  wielkim biznesmenem” i nie może działać na niekorzyść włąsnego
                  interesu liczy się kasa, Pytam więc państwa kto jest więc
                  kompetentny w tej firmie i zadba o moje sprawy dając gwarancję że za
                  pieniądze „ niemałe”, które wpłacam, otrzymam rzetelnie i sumiennie
                  zorganizowane wesele. Skontaktowałam się z osobami, które podlegały
                  pod rządy P Domagały , z ludźmi, którzy mają do czynienia
                  bezpośrednio z Zamkiem Książ, oraz przypadkowymi osobami, którzy po
                  prostu grali na takich weselach i powiem szczerze, pierwsze moje
                  myśli to szukanie pomocy w kancelarii adwokackiej, ponieważ
                  usłyszałam od wszystkich bez wyjątku : „ nie mogła Pani gorzej
                  trafić”( koniec cytatu ) Dalej kontynuując słyszę:
                  „Ta firma jest nieuczciwa, niewiarygodna i z takimi ludźmi jak P D
                  należy zerwać wszystkie kontakty, bo z nim nie można na żadnej
                  płaszczyźnie dojść do porozumienia. Ale w pani przypadku gdy
                  pieniądze są wpłacone, jest trochę za późno. On jest strasznie
                  chytry na pieniądze i tylko to dla niego się liczy, nie Pani jako
                  klient.”
                  Przedstawię teraz pokrótce rzeczy które mówią same za siebie o
                  działalności tego Pana.
                  Są to wiarygodne informacje i proszę mi wierzyć potwierdzone przez
                  wiele osób, nie przez jedną, a najgorsze jest, że nie usłyszałam ani
                  jednej pozytywnej opinii o tej restauracji, w której odbywają się
                  różnego typu imprezy. W rozmowach z tymi ludźmi słyszałam ciągle te
                  same opinie, są to;
                  - oszustwa na porcjach ( skoro szef kazał trzeba było się
                  dostosować, nie ja tam rządziłem )
                  - były wesela na których z chciwości szefa ( decyzji o zmniejszeniu
                  porcji do minimum ) o godz. 1 w nocy zabrakło jedzenia dla gości,
                  cały personel wtedy ze wstydu uciekał z przyjęcia „ uciekał „
                  delikatnie powiedziane- użyto innego sformułowania.
                  - po godz. 10 wieczorem należy ściszyć muzykę, bo goście hotelowi
                  śpią, a z tego tytułu szef czasami dostawał karę za brak zachowania
                  ciszy.
                  - po weselu następuje zawsze rozliczenie końcowe, w którym
                  dopisywane są do rachunku np.; 30 porcji whisky, lub koniaku, 50 kaw
                  itd.
                  Tego faktu nie udowodnisz szefowi, że tak nie było, bo przecież nie
                  pójdzie pani młoda do cioci Klary zapytać: „ile w tę noc wypiłaś
                  szklaneczek whisky?”, bo nie wie , przecież nie kontaktowała ,
                  chciała się tylko dobrze bawić. A w tym sęk by goście się pospijali
                  i nie wiedzieli ile i co pili.

Ogólnie reasumując, (są to nie tylko moje słowa,) stwierdzono, że
                  ten Pan jest bardzo bezczelny, ludzi traktuje jak „ śmieci „ ,
                  którymi można pomiatać i nie można się z nim porozumieć. Wszystkie
                  sprawy tej restauracji przechodzą prze ręce kancelarii adwokackiej,
                  którą reprezentuje P Ł., sporządzając umowy na niekorzyść klienta,
                  nie ma tutaj więc na samym początku równości interesów dwóch stron.
                  Klient zostaje kolokwialnie mówiąc
                  „ udupiony” – przepraszam Państwa za wyrażenie. W jednej
                  przypadkowej rozmowie z grającym w zespołach, zapytał mnie ten
                  pan: „ Dlaczego Pani robi właśnie tam wesele.? Ja tam grałem na
                  weselu u bogatego stolarza i co tam widziałem, jednym słowem byłem
                  bardzo zbulwersowany i nie chcę Pani dalej mówić. Oni się pospijali
                  ….. wie Pani, i nic tam rewelacyjnego nie było, a tak wielkie
                  pieniądze zapłacił, „ zdziercy w biały dzień „- ale to Pani sprawa.
                  Mogę tych przykładów mnożyć jeszcze więcej, ale nie chcę już nawet
                  myśleć o tej restauracji i tym Panu, a szczególnie w jakie ‘ G…….”
                  wdepnęłam. Na dzień dzisiejszy dokumenty złożyłam w kancelarii
                  adwokackiej i znam swoje prawa, musze wydać ostateczną decyzję
                  dzisiaj Panu mecenasowi co chcę robić w tej sprawie, bo sam
                  powiedział, ze czasu już mamy nie dużo. Tymi słowami żegnam Państwa
                  i nawet nie liczę na jakiekolwiek ustosunkowanie się w tej sprawie,
                  bo na moje pisma dostaję negatywne odpowiedzi.
                  Co by nie było sprawy własnej restauracji i biznes najważniejsze, a
                  kto w tej firmie jest kompetentny to już sama nie wiem
      • Gość: olek Re: Wesele Wałbrzych/okolice gdzie?? IP: *.chello.pl 30.06.10, 18:10
        Darz bór jest ok
        • Gość: Pan młody Re: Wesele Wałbrzych/okolice gdzie?? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.07.10, 12:55
          darz bór to jedna wielka porażka, mieliśmy tam wesele to wiemy..
          Jedzonko ekstra ,ale poza tym to szajs
          • Gość: aa Re: Wesele Wałbrzych/okolice gdzie?? IP: *.chello.pl 03.07.10, 07:01
            a dlaczego szajs?
            • Gość: mężatka Re: Wesele Wałbrzych/okolice gdzie?? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.08.10, 22:44
              ja miałam w Legendzie w Szczawnie ale małe wesele na 70 osób.wszystko było ok.
              • Gość: Taisa Re: Wesele Wałbrzych/okolice gdzie?? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 01.09.10, 10:58
                Ja z koleii polecem Park Smakow w Szczawienskim TParku, nowa restauracja i
                bardzo sie staraja, ceny (przynajmniej w marcu kiedy organizowalismy) bardzo
                przyjazne, mlody wlasciciel ktory bardzo sie stara i widac ze mu zalezy, ja ze
                swojej strony polecam.

Maja stronke na ktorej mozna zerknac co i jak pod adresem:
                parksmakow.pl/index.php
    • krolewnasciezka Bolków 17.08.10, 16:25
      Z całego serca polecam hotel Bolków. Świetny wystrój, pyszne jedzonko, bardzo
      miła obsługa, poza tym zaskakująco tanio!
      • laputita26 Re: Bolków 27.11.10, 12:54
        To prawda, byłam w tym Bolkowie na weselu przyjaciółki i jestem pod dużym wrażeniem
    • Gość: Klient Re: Wesele Wałbrzych/okolice gdzie?? IP: *.adsl.inetia.pl 01.09.10, 18:28
      Głupie pytanie to i głupie odpowiedzi. Kto pyta o takie rzeczy na
      forum anonimowym. Same autopochlebstwa albo opluwanie. Nie masz
      swojego zdania to poradź sie przyjaciół, którzy juz to przeszli. Tu
      obiektywnych ocen nie szukaj bo albo stracisz okazje albo weźmiesz
      gó... z "polecenia". Co z tego jak 10 osób ci poleci albo tyle samo
      zgani usługodawce. Ma sie to nijak do prawdy, a tym bardziej do
      konkretnych upodobań. Dotyczy to wszystlkich usług - nie tylko
      knajpy.
    • Gość: ja Re: Wesele Wałbrzych/okolice gdzie?? IP: *.ssp.dialog.net.pl 27.11.10, 17:20
      Proponuję Złoty Lasek, jedź tam i zobacz co zaproponują.
      Byłem w zeszłym roku na Andrzejkach, kilka razy na obiedzie. Zarombiście.
      • Gość: tato_synk Re: Wesele Wałbrzych/okolice gdzie?? IP: *.walbrzych.vectranet.pl 27.11.10, 19:28
        i znowu reklama tego złotego lasku i tych przycinarskich cen przez pracowników

skończy się to wreszcie ?

Może pochwalicie się wreszcie ludziom skąd ziemniaki macie i co robicie z burakami ...
    • Gość: Zuzanna Re: Wesele Wałbrzych/okolice gdzie?? IP: *.adsl.inetia.pl 28.11.10, 11:06
      Najlepsze wesela na jakim byłam ( a byłam na sporo ) było w Jedlinie w domu gościnnym "Biegun" piękne sale, jedzenie full i palce lizać, hotel na miejscu.
    • mariolkia Re: Wesele Wałbrzych/okolice gdzie?? 09.03.16, 11:17
      Jeżeli chodzi o noclegi wałbrzych to polecam szukać w szczawnie jest tam dużo pensjonatów czy też kwater prywatnych a impreze zrobić w pobliskiej knajpie, raczej jest mało miejsce które oferują jedno i drugie
    • kiniakicia Re: Wesele Wałbrzych/okolice gdzie?? 09.09.22, 14:07
      Bardzo mi sie podobało wesele w Zajeździe U Georga. Perfekcyjnie przygotowali cała imprezę. Serwowali dobre jedzenie, obsługa miłą i sprawna. Duża sala bankietowa z gustownymi dekoracjami. Świetna muzyka i dużó miejsca do tańczenia

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka