Dodaj do ulubionych

Niebezpieczne miejsca dla pieszych - znacie jakieś

IP: *.walbrzych.dialog.net.pl 03.02.04, 10:53
Przejście dla pieszych z parku do kościoła na Wrocławskiej pod Statoil
Przejście dla pieszych na Armii Krajowej niedaleko Separatora i każde
następne aż do Pl. Grunwaldzkiego.
Dopóki będziemy mieć kundlizm w postaci przekrętów na obwodnicy, rozjeżdżać
nas będą setki aut!
Miałem pecha widzieć wypadki na własne oczy na tychże przejściach.
Obserwuj wątek
    • ledwozipie Re: Niebezpieczne miejsca dla pieszych - znacie j 03.02.04, 11:42
      Masz Olo rację, przejścia o którch mówisz są niebezpieczne. Ja jednak odwrócę
      sytuację, mnie maksymalnie denerwuja piesi na Piaskowj Górze. Koło Manhatanu
      wchodzą na ulicę nie patrząc czy coś jedzie czy nie. Zachowuja sie jak na
      deptaku.
      • Gość: olo <ciach> IP: *.walbrzych.dialog.net.pl 03.02.04, 11:59
        No niestety, ale ciężko będzie nad tym zapanować. Zbyt duża tam koncentracja
        ludzi, kapitału, interesów. Przecież Piaskowa Góra to już od dawna główny
        ekonomiczny nerw naszego miasta.
        Lepiej chyba kasować powoli ruch samochodów niż walczyć z tłumem.
        A zamiast Manhatanu może lepiej gdyby powstało coś w rodzaju parku z
        gastronomią albo ogrodów?
        Jak dobrze pamiętam to takie było przeznaczenie placu na którym powstał Real.
        A kto się wypasł na zmianie planu zagospodarowania przestrzennego pewnie
        pozostanie słodką tajemnicą.
        Pozdrawiam
    • olin Re: Niebezpieczne miejsca dla pieszych - znacie j 03.02.04, 11:51
      Moj typ to przejscie na Wieniawskiego kolo przystanku na wysokosci Senatorskiej.
      • Gość: jacek01g potwierdzam :( IP: *.chello.pl 04.02.04, 02:42
        jest tam nawet krzyz ktory postawila matka 17 chlopaka ktory zostal potracony
        przez jakiegos pajaca.
    • Gość: janek8 róg Świdnickiej obok Biedronki IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.02.04, 20:43
      .
    • Gość: ciekawy Re: Niebezpieczne miejsca dla pieszych - znacie j IP: *.walbrzych.dialog.net.pl 03.02.04, 20:53
      jedyne bezpieczne przejście dla pieszych tj. na dworcu miasto pod przejazdem
      wszystkie inne sa niebezpieczne.
      • arek354 Re: Niebezpieczne miejsca dla pieszych - znacie j 03.02.04, 21:16
        Gość portalu: ciekawy napisał(a):

> jedyne bezpieczne przejście dla pieszych tj. na dworcu miasto pod przejazdem
        [...]

Tak, tak. O ile nie dostaniemy tam wp.... od jakiegoś nurka ;)
        • marcin276 Plac Grunwaldzki 09.02.04, 00:23
          Poza tym to jest przejscie pod torami, a nie przez jezdnię :) Zdarzają się też
          tacy co wkraczają za opuszczony szlaban tuż przed nadjeżdzający pociąg. To już
          w ogóle kamikadze. No ale jak ktoś się spieszy bardziej na tamten świat niż na
          drugą stronę....ehh

Najniebezpieczniej jest jednak na tych przejsciach z sygnalizacją świetlną. Na
          tych zwracałbym szczególną uwagę (np przejscie na Pl. Grunwaldzkim, przed
          EMPikiem albo przed Apteką) Już nie raz widziałem jak na zielonym świetle dla
          pieszych wpadał jakiś bezmózgowiec na pełnym gazie bo chciał dać radę jeszcze
          na pomarańczowym i robiąc slalom pomiędzy przechodzącymi uciekał z miejsca
          przestępstwa. Gdyby się policja zainteresowała miałaby niezły utarg.
    • Gość: Wałbrzyski Re: Niebezpieczne miejsca dla pieszych - znacie j IP: *.walbrzych.dialog.net.pl 04.02.04, 05:44
      Wielce szanowni forummowicze są miejsca "przejścia przez ulice"są również
      wejścia i zejścia.np:przychodnia piaskowa góra.jeżeli złamiesz noge to po
      pierwsze w żaden sposób nawet zdrowy nie dojdzie do przychodni bo aby dojść
      trzeba pokonac rozwalone schody już na ul głównej a sama przychodnia to
      paranoja.dla zdrowych parter a na piętrze rentgen i gabinety gdzie trzeba sie
      wdrapać.rehabilitacja dla połamanych też po schodach ale za to do piwnicy.
      pozdrawiam zdrowych i chorych. a cha a co z tymi inwalidami co na wózkach?
      • ledwozipie Re: Niebezpieczne miejsca dla pieszych - znacie j 04.02.04, 07:10
        Apropos wałbrzyskich przychodni proponuje założyć nowy wątek. Jest o czym
        pisać :-)
    • alisssa Re: Niebezpieczne miejsca dla pieszych - znacie j 04.02.04, 15:07
      Przejscie dla pieszych na ul.Mickiewicza na przeciw apteki,koło sklepu
      rowerowego SPRINT.
    • Gość: Justyna Re: Niebezpieczne miejsca dla pieszych - znacie j IP: *.walbrzych.dialog.net.pl 06.02.04, 07:59
      Przejście dla pieszych w pobliżu skrętu na Poniatów.
      • alisssa Re: Niebezpieczne miejsca dla pieszych - znacie j 08.02.04, 14:22
        Gość portalu: Justyna napisał(a):

> Przejście dla pieszych w pobliżu skrętu na Poniatów.

coś mi sie wydaje, ze trudniej przejsć koło Polibudy! (tam prawie nikt nie
        przechodzi na przejsciu dla pieszych)
        • Gość: kaśmaryś Re: Niebezpieczne miejsca dla pieszych - znacie j IP: *.walbrzych.dialog.net.pl 09.02.04, 09:53
          > coś mi sie wydaje, ze trudniej przejsć koło Polibudy! (tam prawie nikt nie
          > przechodzi na przejsciu dla pieszych)

a to o czym słusznie wspomniałaś to już zakrawa na kpinę. w tym miejscu
          widziałem dziesiątki razy jak "przyszłość naszego narodu" ładuje sie
          bezceremonialnie wprost pod nadjeżdżające auta. studencka brać (...) !!!!
          mi również kilkakrotnie pod auto wbiegła grupka przyszłych inzynierow z jawnym
          oburzeniem wypisanym na twarzach, że jak śmiemy jechać skoro oni idą.
          no i znamienna sytuacja sprzed 3 lat, kiedy to jechaliśmy busem w 6 osób, z
          czego na widoku były dwie. przed auto wyszła grupka studentów, kierowca
          gwałtownie zahamował żeby uniknąć zderzenia i krzyknął coś w ich kierunku.
          tamci rzucili się w naszą stronę gotowi do bójki no i nacięli się na resztę
          osób które wyskoczyły bocznym wyjściem z busa. dostali łomot i poszli.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka