IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.09.10, 22:49
co sadzicie o diecie dukana??
Obserwuj wątek
    • Gość: na diecie Re: dr dukan IP: *.internetdsl.tpnet.pl 03.09.10, 07:06
      zmienia nawyki zywieniowe, daje bardzo dobre efekty, jest stosunkowo droga, wymaga
      zaangażowania w przygotowane posiłki. Stosuję od miesiąca, spadekl wagi -8kg rekompensuje
      wszystkie wyżeczenia.
      • Gość: kasia Re: dr dukan IP: 87.105.201.* 03.09.10, 09:14
        nie polecam super szybki efekt jojo w miesiac stracisz 5 kg a pozniej nadrobisz z nadwyżką !!! lepiej liczyc
        kaloerie
        • Gość: kk Re: dr dukan IP: *.walbrzych.vectranet.pl 03.09.10, 10:12
          po prostu trzeba cały czas utrzymywać dietę, problemy mają tylko ludzie ze
          skłonnością do niekontrolowanego obżarstwa zwłaszcza słodyczy
        • Gość: na diecie Re: dr dukan IP: *.internetdsl.tpnet.pl 03.09.10, 10:57
          Efekt jojo? A znasz kasiu założenia tej diety? jak można miec efekt jojo stosując zasady dukana
          skoro określony schemat żywienia zostaje na zawsze? Efekt jojo jest, owszem, w przypadku gdy
          ktos przerywa dietę i wraca do normalnego żarełka.
          • Gość: pysia Re: dr dukan IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.09.10, 12:22
            uwaga dieta ta jest bardzo szkodliwa dla wątroby i nerek !!! ale to tym to juz nikt nie napisze.
            • Gość: agatasiu Re: dr dukan IP: *.sattom.pl 03.09.10, 12:30
              w ostatnim "Twoim Stylu" jest fajny artykul dotyczacy wlasnie tej diety.
              profesor i dietetyk obalaja wszystkie mity m.in. te ze to dieta cud, szybko
              spadaja kg, nie ma jojo. poczytajcie sobie. rowniez o jej szkodliwym wplywie, bo
              widze, ze jestescie nie doinformowane.
              • Gość: agatasiu Re: dr dukan IP: *.sattom.pl 03.09.10, 12:34
                i jeszcze jedno. kto jest w stanie wytrzymac na proteinach do konca zycia?
                pytanie drugie: myslicie, ze jaki to ma wplyw na organizm?

zdecydowanie lepiej jest poprostu mniej jesc.odrzucic cukry, tluszcze "trans",
                biale pieczywo.mieso grillowac zamiast smazyc. tak jest latwiej, a przede
                wszystkim takie zdrowe nawyki zywieniowe tylko wyjda waszym organizmom na
                zdrowie. nienormalne jest jedzenie samego bialka. poczytajcie.
                • Gość: x Re: dr dukan IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.09.10, 12:42
                  po dukanie nabawilam sie wrzodów żołądka, i podwyzszonego cisnienia wszystko wrocilo do normy jak
                  zaczelam jesc normalnie
                • Gość: na diecie Re: dr dukan IP: *.internetdsl.tpnet.pl 03.09.10, 12:47
                  Jakie proteiny do końca zycia? proteiny na przemian z ważywami tylko w 2 fazie, 1 faza
                  uderzeniowa( max 10 dni) to same proteiny. W 3 fazie wprowadzone są już normalne posiłki. Nie
                  dajmy się zwariować. Moja siostra kończy 3 fazę dieta trwa już ponad rok , jest pod stała kontrolą
                  lekarza, robi regularnie wyniki, sprawdza funkcję wątroby itp. Najmniejszych problemów, żadnych
                  dysfunkcji.
                  Wszystko trzeba robić z głową.
                  • Gość: asia Re: dr dukan IP: *.walbrzych.vectranet.pl 03.09.10, 16:05
                    wątroba i nerki psują się od alkoholu, kofeiny i tłustego jedzenia a nie od
                    diety ,bardzo niedoinformowane niektóre kobietki
                  • Gość: xyz Re: dr dukan IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.09.10, 18:29
                    "ważywami"

Boże drogi, co Wy do szkoły nie chodziłyście?
                    • Gość: xyz Re: dr dukan IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.09.10, 18:32
                      "rekompensuje wszystkie wyżeczenia"

Tu uwidacznia się jedna dysfunkcja - ortograficzna. Nie dość, że tłuste, to jeszcze niedouczone.
                      • Gość: zxdv Re: dr dukan IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.09.10, 21:50
                        i po co odrazu jakies obrazanie kogos, kazdy ma swoje zdanie ... jak sie robi z
                        glowa to ma to sens!!
    • krolowa.mieczy Re: dr dukan 03.09.10, 23:18
      Zmienia przyzwyczajenia. Długoterminowa, jak ktoś jest nastawiony tylko na I
      fazę to szybko pojawi się jojo.
      Ja jestem w II i cholera waga stoi :/
      • Gość: emem Re: dr dukan IP: *.chello.pl 05.09.10, 20:24
        I faza trwa od 2 do 10 dni maksymalnie, polega na jedzeniu posiłków
        wysokobiałkowych, eliminując jak najwięcej innych składników, nie do zera
        oczywiście. II faza naprzemienna, to co w pierwszej plus warzywa. trwa do
        osiągnięcia celu. III faza, utrwalająca, wprowadzenie praktycznie każdego
        jedzenia, bez obżerania się oczywiście itp, wprowadzając królewskie dania, z
        jednym dniem w tygodniu proteinowym (jak F I). na każdy utracony kilogram
        przypada 10 dni. czwarta faza to już "luzik". jeżeli (jak napisała koleżanka
        wcześniej) dieta przebiega z głową, skrupulatnie, jest ok. wątroba, żołądek
        wysiadają przede wszystkim od alkoholu, fast foodów, kilkakrotnie mrożonych i
        rozmrażanych dań/posiłków gotowych, tłustych sosów itp. jeżeli ktoś po fazie I
        czy II wróci do siedzenia przed tv i obżerania się chipsami, lodami, żarcia
        tłustej golonki z majonezem to sorry ale figury nie utrzyma. efekt jojo
        murowany. każdy by chciał schudnąć poprzez same oglądanie zgrabnych kobiet.
        trzeba popracować nad sobą. lenistwo to drugi punkt do otyłości.
        warto ćwiczyć dla lepszych rezultatów drogie panie (i panowie).

pozdrawiam.
        • Gość: diablica Re: dr dukan IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.09.10, 21:14
          Ja byłam na tej diecie i jest oki od 3 miesięcy jem normalnie nie przytyłam...
          dieta łatwa i przyjemna trochę trzeba popracować na słabościami ....polecam
      • Gość: na diecie Re: dr dukan IP: *.internetdsl.tpnet.pl 06.09.10, 07:27
        ja w II fazie stałam przez 2 tyg. a przez ostatnie 3 dni całe 2 kg! Właściwie to cokolwiek zrzuciłam
        w II fazie to jedynie podczas okresu proteinowego. Przy warzywach przewaznie stoi waga.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka