Dodaj do ulubionych

Gość Dnia - Alicja Rosiak

IP: *.ssp.dialog.net.pl 23.09.10, 17:51
www.tvwalbrzych.pl/site/2010/09/23/gosc-dnia-alicja-rosiak-8/
Obserwuj wątek
    • Gość: jola Re: Gość Dnia - Alicja Rosiak IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.09.10, 19:57
      braWO ALICJA NARESZCIE KTOS SIE TYM ZAJAL
    • Gość: jestem_jaki_jestem Re: Gość Dnia - Alicja Rosiak IP: *.walbrzych.vectranet.pl 23.09.10, 21:28
      Jedna z wypowiedzi pani Rosiak (pod koniec programu):
      "My, jako Wałbrzyska Wspólnota Samorządowa będziemy chcieli rozszerzyć rewitalizację na obszar Starego Zdroju, Nowego Miasta i przede wszystkim Sobięcina..."

A czy Pani Alicja Rosiak wie skąd wziąć na to pieniądze? Bo środki unijne na rewitalizację w okresie programowania 2007-2013 zostały już zakontraktowane. Urząd Marszałkowski raczej nie przewiduje nowych naborów wniosków na dofinansowanie inwestycji w ramach działania 9.1 RPO WD.

Czy pani Rosiak przeczytała chociaż Wytyczne Ministra Rozwoju Regionalnego w zakresie programowania działań dotyczących mieszkalnictwa?

Czy pani Rosiak przeczytała Wytyczne IZ RPO WD dotyczące przygotowania Lokalnego Programu Rewitalizacji jako podstawy udzielania wsparcia w ramach Regionalnego Programu Operacyjnego dla Województwa Dolnośląskiego na lata 2007-2013, gdzie opisano zasady wyznaczania obszaru wsparcia w ramach procesu rewitalizacji?

Najpierw niech Pani zapozna się z treścią tych dokumentów, a następnie się wypowiada w temacie rewitalizacji.

• Gość: anoda Re: Gość Dnia - Alicja Rosiak IP: *.walbrzych.vectranet.pl 23.09.10, 22:07
        dokumenty tworzy się m.in. po to aby nad nimi pracowac.Nie zapominaj że przed nami prawie rok 2011 a to o czym piszesz tworzone było w latach 2006/07.Od tego momentu wiele się zmieniło i nic nie stoi na przeszkodzie aby po wyborach aktualizowac strategie zgodnie z bieżącymi możliwościami i potrzebami.Pakty o nieagresji też podpisywane były na wiele lat a po roku lub dwóch łamane.
        • Gość: KAMILLA Re: Gość Dnia - Alicja Rosiak IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.09.10, 10:38
          Proszę o dopisanie do protokołu mojego wniosku:
          Proszę o dofinansowanie rewitalizacji domo przy ulicy Andersa -!
          • Gość: Bart Re: Gość Dnia - Alicja Rosiak IP: *.internetdsl.tpnet.pl 24.09.10, 13:12
            Przeciez Rosiakowa, to prostaczka.

Wypowiada sie na takie tematy, o ktorych nie ma bladego pojecia.
            Watpie, zeby wiedziala, jakie sa procedury, badz jak w ogole wyglada studium wykonalnosci przedsiewziec w ramach RPO.

Takia glupota ludzka mi sie nawet w glowie nie miesci!
            • Gość: Motylek Re: Gość Dnia - Alicja Rosiak IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.09.10, 14:52
              Za to ty masz pojęcie prawda . Czyż to nie twój szefuncio obiecał odzyskanie grodzkości , ba był pewien ,że ja odzyska i co ? - pstro
              Po drugie o rozszerzeniu rewitalizacji na inne dzielnicenp. Sobięcin wydaje mi się , że wypowiadał się twój szefuncio . Więc ON też się na tym nie zna Co? Skonsultuj to chłopie i daj znaka bo to ważne czy Piotr kruczkowski chce remontować i uzdrawiać Sobięcin.
              Nie przykryjesz faktu że Sobięcin jest ruiną ,którą trzeba dzwignąć z kolan bo od czasu Adolfa Hi tlera a może jeszcze dłużej nie było tam kompleksowych remontów. Wstyd a ja pochodzę z Sobięcina.
    • Gość: obserwator Re: Gość Dnia - Alicja Rosiak IP: *.ssp.dialog.net.pl 24.09.10, 21:18
      A kiedy ta kretynka wiedziała o czym mówi.??? i te jej usta zwinięte w rurkę , ....jakby ciągle ciągła z gwinta , nawet na wizji. Strach mnie ogarnia kiedy pomyślę , że tacy ludzie chcą kreować wizje Wałbrzycha. Do garów>...
      • Gość: Fikumiku Re: Gość Dnia - Alicja Rosiak IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.09.10, 15:17
        No no no kretynka mocne słowa . Ja bym się zastanowił mamy juz tryb wyborczy więc uważąj co i o kim piszesz bo można się sparzyć kiedy się kogoś tak wprost bluzga i narusza jego dobra. Pani Alicjo ,ktoś musi w końcu tami m tchórzom chowającym twarz za IP dołożyć mam nadziej ę ,że zrobi to włanie Pani.
        • Gość: Bart Re: Gość Dnia - Alicja Rosiak IP: *.internetdsl.tpnet.pl 25.09.10, 17:07
          Do "Motylka"

Chlopie! po 1 mam pojecie akurat o tym...Ty najwidoczniej nie, nawet mnie to nie dziwi, bo inteligencja nie grzeszych.
          2. Kruczkowski nie jest moim szefem.
      • Gość: mieszkaniec Re: Gość Dnia - Alicja Rosiak IP: *.xdsl.centertel.pl 26.09.10, 12:19
        Bardzo kulturalna sięgająca po przekonywujące argumenty wypowiedź panie obserwator - zwykłe chamstwo i prostactwo to z pana wypowiedzi bije. To po pierwsze, po drugie - nie widzę na naszym lokalnym politycznym poletku NIKOGO, kto wychodzi poza własny interes. Jedna i ta sama grupa od wielu lat, nieznaczne przesunięcia na stołkach a miasto UPADA. Konieczne by było potężne przetasowania i władza w ręce osób kompetentnych, nie związanych absolutnie z tym tałatajstwem co się mości na tronach w urzędach. Ale takie osoby albo się do tego bagna nie pchają albo dawno stąd wyjechały. A przed wyborami - obietnice nic więcej, żadnych konkretów. Bajki to dzieciom opowiadać...
    • obywatelwalbrzycha Homo sovieticus 26.09.10, 15:47
      Przesłuchałem i osłupiałem. Kto za to zapłaci, za te mieszkania za 1%, za te niskie czynsze

Szanowni Wałbrzyszanie od przyszłego roku podatki do góry, kilka milionów dopłat do socjalu.
      Kto ma zapracować na tę radosną twórczośc, pani na garnuszku spólki komunalnej, mąż na utrzymaniu podatników - jako urzędnik, córka chyba też. Do tego diety radnych.
      Szanowna Pani, czy Pani umie liczyć, za tą radosna twórczość dopłacimy wszyscy.

To może czas założyć własne biznes i zacząć płacić podatki aby mozna było wszystkim rozdawać.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka