Dodaj do ulubionych

Victoria - ile wynajem

IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.02.11, 14:52
Witam! Mam pytanko. Ile kosztuje wynajem powierzchni za m2? Dzwoniłam do galerii, ale byli bardzo tajemniczy i powiedziano mi, że z każdym negocjuje się indywidualnie. Ile płacicie za wynajem, bo nie wiem od ilu zacząć negocjować? Pomóżcie, proszę.
Obserwuj wątek
    • Gość: faja Re: Victoria - ile wynajem IP: *.walbrzych.vectranet.pl 23.02.11, 15:00
      przecież nikt Ci tego nie powie? z choinki się urwałeś?
      • Gość: handello Re: Victoria - ile wynajem IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.02.11, 15:04
        Dlaczego? Przecież pytam anonimowo.

Ps. nie jestem 'on', tylko 'ona' gwoli ścisłości.
    • Gość: wwww Re: Victoria - ile wynajem IP: *.ssp.dialog.net.pl 23.02.11, 15:16
      a ja Ci powiem mi zaproponowano 48 euro za m2 jak się można domyslec dałam sobie spokoj :)
      • Gość: handello Re: Victoria - ile wynajem IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.02.11, 15:24
        Bardzo Ci dziękuję wwww.

O holender, to bardzo dużo. Spodziewałam się sporo mniejszej kwoty. Nie dziwię się, że nie podjęłaś oferty. Pozdrawiam!

Czy ktoś może spotkał się z inną kwotą, czy jest to 'standard' - na wejście?
        • Gość: ikhy Re: Victoria - ile wynajem IP: *.ip.netia.com.pl 23.02.11, 16:04
          jak coś znajdziesz to ci zrobie remont tanio mel.sindi143@wp.pl
          • Gość: handello Re: Victoria - ile wynajem IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.02.11, 11:34
            Remont? To chyba w "Starej kopalni" :-))) W Victorii to możesz co najwyżej zrobić adaptację, ale musiałbyś być fachowcem od aranżacji przestrzeni handlowej, a wątpię że miałeś z tym do czynienia.
      • Gość: HM_ Re: Victoria - ile wynajem IP: *.wroclaw.vectranet.pl 24.02.11, 21:21
        Jeśli za rok i płatne z dołu, to warto. ;)
    • Gość: Vicek Re: Victoria - ile wynajem IP: *.dialog.net.pl 23.02.11, 16:11
      około 250zł brutto za m2
      Wyspa około 5000zł brutto
      • Gość: pojebao ich hehe Re: Victoria - ile wynajem IP: *.walbrzych.vectranet.pl 23.02.11, 16:20
        plonk - edi mniam
      • Gość: 1.1 Re: Victoria - ile wynajem IP: *.dynamic.chello.pl 23.02.11, 22:50
        Ceny bardzo wysokie tym bardziej, zże obrót nie jest zbyt duzy szczególnie w dni robocze poza tym lokalizacja jednak nie jest najlepsza.
        • Gość: gość Re: Victoria - ile wynajem IP: *.ssp.dialog.net.pl 24.02.11, 10:46
          250 zł/m? Przykładowo na sklep z ciuchami 250 zł x 100m = 25 000 zł + koszty stałe (pewnie ok. 15-20 tys.zł). To ile trzeba sprzedać towaru żeby na tym zarobić? Ja wiem, że na ciuchach są bardzo duże marże, ale w tym wypadku to chyba tylko sieciówki stać na Victorię.
          • Gość: raga Re: Victoria - ile wynajem IP: *.walbrzych.vectranet.pl 24.02.11, 11:23
            niektóre sklepy mają taki obrót w jeden dzień więc stać ich na to, ceny są normalne jak na Wałbrzych i na galerie.
          • Gość: handello Re: Victoria - ile wynajem IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.02.11, 11:32
            100m to już jest duży sklep. Z reguły wynajmuje się mniejszą powierzchnię, przynajmniej ja takiej szukam w victorii.
            A zarobić można sporo, wbrew pozorom. Jak sprowadzasz towar bezpośrednio od producenta (Chiny), to możesz zarobić nawet 1000% na sztuce. Na koszty wystarcza z dużym zapasem. Nie wiem tylko jaki popyt jest w Wałbrzychu. We Wrocławiu wychodzę na swoje :-)

Ps. Dziękuję za info dot. ceny najmu.
            • Gość: Taka rada Re: Victoria - ile wynajem IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.02.11, 19:33
              PO 1000% nie ma na towarze z Chin i musisz kupić najmniej kontener.Jak nigdy nie byleś to na pewno kasę utopisz .Jak kupisz mniejsze ilości towaru to zapłacisz drożej jak byś kupił gdzieś w Europie(ja wiem gdzie).Sieciówki mają swoje fabryki w Chinach ,albo zlecają szycie ,i dlatego mają dobrą przebitkę.A przeważnie tak bywa że nawet jak jesteś przy załadunku kontenera to jakimś cudem w Polsce okazuje się ze 50%to buble.
              • Gość: gyt Re: Victoria - ile wynajem IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.02.11, 20:39
                Wiesz handello ,tylko nie sprowadzaj nam kolejnych , śmierdzących ,chińskich bubli .No chyba,że chodzi o delikatną, chisńką porcelankę
                • Gość: chińskie sku...syn Re: Victoria - ile wynajem IP: *.walbrzych.vectranet.pl 24.02.11, 21:10
                  y zasrali już cały świat tym badziewiem i lecą dalej a wy to kupujecie sie pytam na CHÓJ ?
                  • Gość: stop mafii. Re: Victoria - ile wynajem IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.02.11, 21:48
                    Szkoda, że nikt z tych wypowiadających się baranów nie powiedział ci jeszcze, że umowę podpisujesz na kilka lat a wynajmujący życzy sobie ( po za horrendalnym czynszem ) wglądu do twojej księgowości , aby pobierać jeszcze dodatkowo haracz z twojego utargu.
              • Gość: handello Re: Victoria - ile wynajem IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.02.11, 23:53
                > PO 1000% nie ma na towarze z Chin

Mam ponad 10x przebicie na towarze. Fakt, najmniej kontener, ale zazwyczaj biorę więcej towaru niż jeden kontener. Na początku były wałki z jakością, teraz dogadujemy się bez problemu - wszystko gra. Zresztą wadliwy towar wymienili bez mrugnięcia okiem. Moja rada: znajduj dobrych partnerów, a nie kupuj u poleconych przez 'znajomych' z Polski.

'stop mafii' - czy mógłbyś rozwinąć temat prowizji od obrotu? Wiesz może o jaki % chodzi?
                • Gość: stop mafii Re: Victoria - ile wynajem IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.02.11, 00:45
                  Wysokość prowizji uzależniona jest od fantazji wynajmującego bandyty . Każdy market, to inny rabuś-monopolista . Czytaj dokładnie umowę (szczególnie małe literki ).
                  • Gość: y Re: Victoria - ile wynajem IP: *.ip.netia.com.pl 25.02.11, 05:56
                    najniższa cena to prawdopodobnie 40euro za m2.
                    nie ma standardu.
                    zależy od usytuowania sklepu - to logiczne i powierzchni. im większa powierzchnia tym więcej możesz wynegocjować za m2.
                    warunki wynajmu sa ustalane indywidualnie.
                    poza tym - "małych" powierzchni zostało już niewiele.

powiem szczerze, ze wiekszosc sklepow placi nie tylko za powierzchnie typowo użytkowa.
                    w powierzchnię najmu wlicza się też ściany i slupy. w tym wypadku najbardziej oplacalne są sklepy ze scianami działowymi.
                  • Gość: noki Re: Victoria - ile wynajem IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.02.11, 07:15
                    Gość portalu: stop mafii napisał(a):

> Wysokość prowizji uzależniona jest od fantazji wynajmującego bandyty . Każdy ma
                    > rket, to inny rabuś-monopolista . Czytaj dokładnie umowę (szczególnie małe lite
                    > rki ).
                    JEST DOKLADNIE TAK JAK PISZE KOLEGA - CZYTAJ DOKLADNIE UMOWE !!
                    Z drugiej strony musisz podpisac , bo na twoje miejsce jest kolejka innych frajerow , jest haczyk na ktory trzeba uwazac , podpisujesz umowe tak skonstruowaną , ze w momencie rezygnacji przez ciebie z prowadzenia dzialalnosci - czynsz placisz nadal ( tak dlugo , na ile byla podpisana umowa ) , chyba ze znajdziesz kogos na swoje miejsce
                    • Gość: furia Re: Victoria - ile wynajem IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.02.11, 09:11
                      Handello, taki z ciebie rekin biznesu azjatyckiego, a szukasz podstawowych informacji na forum miejskim??
                      • Gość: QQ Re: Victoria - ile wynajem IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.02.11, 10:56
                        A mówi ci coś pojęcie "specyfika lokalna"? Zresztą wypowiadaj się w innych postach, bo tutaj wprowadzasz niepotrzebny bałagan. Nieładnie jak dziecko się w rozmowę dorosłych wpiernicza.
                    • Gość: stop mafii Re: Victoria - ile wynajem IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.02.11, 10:16
                      Gość portalu: noki napisał(a):

> ....w momencie rezygnacji przez ciebie z prowadzenia dzialalnosci - czynsz
                      > placisz nadal ( tak dlugo , na ile byla podpisana umowa ) , chyba ze znajdziesz
                      > kogos na swoje miejsce

...................
                      Rzeczywiście, to jeden z bardzo ważnych szczegółów o którym nie wspomniałem !

Są takie przypadki gdzie ludzie zainwestowali ciężki grosz w adaptacje pomieszczenia, businesses im nie wypalił, więc pogodzili się ze stratą i zdecydowali oddać wyremontowane pomieszczenie tylko za przejęcie czynszu... i co ? Chętnych nie było przez kilka miesięcy a czynsz trzeba było płacić.
                      Warto o tym wiedzieć , gdy siada się do gry z marketowymi szulerami.
                      • Gość: mila Re: Victoria - ile wynajem IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.02.11, 18:00
                        Gość portalu: stop mafii napisał(a):

> Gość portalu: noki napisał(a):
                        >
                        > > ....w momencie rezygnacji przez ciebie z prowadzenia dzialalnosci - cz
                        > ynsz
                        > > placisz nadal ( tak dlugo , na ile byla podpisana umowa ) , chyba ze znaj
                        > dziesz
                        > > kogos na swoje miejsce

> ...................
                        > Rzeczywiście, to jeden z bardzo ważnych szczegółów o którym nie wspomniałem !
                        >
                        > Są takie przypadki gdzie ludzie zainwestowali ciężki grosz w adaptacje pomiesz
                        > czenia, businesses im nie wypalił, więc pogodzili się ze stratą i zdecydowali
                        > oddać wyremontowane pomieszczenie tylko za przejęcie czynszu... i co ? Chętnych
                        > nie było przez kilka miesięcy a czynsz trzeba było płacić.
                        > Warto o tym wiedzieć , gdy siada się do gry z marketowymi szulerami.

najsmieszniejsze jest to , ze placimy łapówki (pokażne ) zeby takie miejsce dostac
                      • Gość: on Re: Victoria - ile wynajem IP: *.walbrzych.vectranet.pl 26.02.11, 16:27
                        Siedzisz tutaj i tracisz czas na czytaniu tych wypocin. Udaj się do biura galerii i tam masz odpowiedzialne osoby, które udzielą Ci odpowiedzi. Ceny są różne i nie sugeruj się teraz ceną za m2. Cena za m2 jest uzależniona od wielkości pomieszczenia. Czyli im większa powierzchnia, tym mniejsza cena za m2.

"Stop Mafii" jak masz siać takie farmazony to już sobie daj z tym spokój. To nie siec spożywcza Żabka, która bierze prowizję od Twojego miesięcznego utargu.
                        • Gość: on Re: Victoria - ile wynajem IP: *.walbrzych.vectranet.pl 26.02.11, 16:28
                          Swoją drogą to taki z Ciebie rekin chińskiego handlu a nie zaczynasz od początku, czyli udania się do galerii
                          • Gość: handello Re: Victoria - ile wynajem IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.02.11, 20:14
                            'on' ależ męczysz dupę. Już cię prosiłam żebyś się nie wcinał w rozmowy dorosłych.
                            • Gość: on Re: Victoria - ile wynajem IP: *.walbrzych.vectranet.pl 27.02.11, 11:12
                              Ty się handello lecz póki nie jest za późno i zdecyduj się czego chcesz się dowiedzieć i po co jest to forum. Kiedy Ty mi pisałaś, żebym nie męczył dupy jak pierwszy raz Ci odpisałem. Żadnego interesu nie mam i tylko informuję co się dowiedziałem. Swoją teorię o tym, że podchodzisz do tego od dupy strony będę dalej podtrzymywał.
                            • Gość: on Re: Victoria - ile wynajem IP: *.walbrzych.vectranet.pl 27.02.11, 11:13
                              dorosłych powiadasz :) dorośli to wiedzą jak się biznes robi a nie szukają informacji na forum :)
                              • Gość: handello Re: Victoria - ile wynajem IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.02.11, 20:34
                                Jeszcze mało wiesz.
                                • Gość: on Re: Victoria - ile wynajem IP: *.walbrzych.vectranet.pl 28.02.11, 22:37
                                  Byc może mało wiem .... może masz rację :) mam nadzieję, że Ci ten biznes nie wypali bo nie chcę by w galerii chińszczyzną napie...ło .... Ty nie odpowiedzi potrzebujesz (którą Ci zresztą udzieliłem) ale tak jak wspomniałem, dobrego lekarza.
                        • Gość: biotron Re: Victoria - ile wynajem IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.02.11, 17:23
                          Gość portalu: on napisał(a):

.....
                          > "Stop Mafii" jak masz siać takie farmazony to już sobie daj z tym spokój. To ni
                          > e siec spożywcza Żabka, która bierze prowizję od Twojego miesięcznego utargu.
                          czyzby ktos uderzyl w stół .... ? jestes pewny ze nie ma prowizji ?

• Gość: jebac viktorie Re: Victoria - ile wynajem IP: *.31.100.94.king-servers.com 26.02.11, 20:17
                        i tak padnie za rok na pysk
                        • Gość: hoj Re: Victoria - ile wynajem IP: *.ssp.dialog.net.pl 27.02.11, 12:45
                          dajcie spokój trzeba być zajebiście ślepym żeby nie widzieć tej bidy jaka jest w galerii, tylko niewielka część sklepów tam zarabia, głównie gastronomia, kino i markety... reszta ma takie utargi że starcza na czynsz i na tym koniec.
                          • Gość: chój do dupy Re: Victoria - ile wynajem IP: *.walbrzych.vectranet.pl 28.02.11, 19:50
                            handlarzom chinskim gnojem i tej oku...elczej viktorii

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka