Dodaj do ulubionych

WWSZiP czy UE?

02.03.11, 11:48
gdzie lepiej studiować zarządzanie (II stopień)
Obserwuj wątek
    • Gość: Adi Re: WWSZiP czy UE? IP: *.adsl.inetia.pl 02.03.11, 14:04
      Odpowiedź jest oczywista, bo przecież na WWSZiP się nie studiuje ;) No chyba, że nie zależy Ci na wiedzy, tylko papierku ;)
      • Gość: electra Re: WWSZiP czy UE? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.03.11, 21:39
        wwszip - Ci sami prof co na UW, DOBRZE WYKŁADAJĄ, choć nie wszyscy, u niektórych bardzo trudny materiał, a tłumaczenie znikome, ale jak dobrze trafisz to może uda Ci się uniknąć niektórych prof. Niestety jeśli chcesz zdać na WWSZiP, to musisz trochę ścisłego materiału opanować, no chyba że jesteś alfa omega i dla Ciebie to żaden problem,
        są spoko przedmioty gdzie możesz zlać wodę, ale takich może jest 3, reszta to ścisłe, nie słuchaj co mówią inni, u niektórych naprawdę jest ciężko, mi się udało całą matmę, rachunkowość i koncepcje zaliczyć, moja koleżanka mimo że bystra dziewczyna i w liceum miała piątki, musiała powtórzyć semestr :( na zarządzaniu jest ciężko, na socjologii czy pedagogice już dużo lżej :)
        • Gość: absolwent Re: WWSZiP czy UE? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.03.11, 01:02
          No nie wiem... Liceum było dla mnie problemowe, później studia na PWSZ (angielski) okazały się zdecydowanie łatwiejsze a magisterka zarządzania na Wwszip to bułka z masłem. Prawie nic się nie musiałem uczyć :\
        • Gość: qq Re: WWSZiP czy UE? IP: *.ssp.dialog.net.pl 03.03.11, 01:18
          profesorki z UW ale jak przyjeżdżają do wałbrzyskiej "uczelni" to ich podejście diametralnie się zmienia, zresztą maja nawet odgórne instrukcje aby nie przeginać z uwalaniem bo szkoła potrzebuje pieniędzy.
          • Gość: mgr Re: WWSZiP czy UE? IP: *.tktelekom.pl 03.03.11, 11:21
            Zapewne zakompleksione gryzipiórki bedą krzyczec ze WWSZiP ma słaby poziom ale prawda jest taka że jak tak tak samo jak na UE Kadra nawet ta sama, z tą różnicą, że w Wałbrzychu są profesorowie a we Wrocławiu doktorzy. Wybierz sam do czego potrzebne są ci studia i czy snobizm jest wart kosztów wyjazdu.
            • Gość: dio Re: WWSZiP czy UE? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 03.03.11, 14:18
              Powiem tak: jezeli chcesz znalezc prace w Walbrzychu to idz na UE bo tutaj jednak papier uczelni sie liczy. jezeli chcesz wyjechac do duzego miasta idz gdziekolwiek, choc i np we wrocawiu patrza na papier. A ja masz juz prace nagrana, tzn ktos ci zalatwi to idz to wwszip.

Konczylam UE nie jest ciezko, ale jednak wciaz pracodawcy patrza skad ten papier jest.. wiec radze isc na ue..
              • Gość: dodo Re: WWSZiP czy UE? IP: *.play-internet.pl 03.03.11, 17:54
                Nie rozsmieszaj mnie... Sam jestem pracodawcą prowadzącym nabór i mam gdzis czy ktos konczył UE czy WWSZiP . Ważne są umiejętności i chec do pracy a nie sam papierek. Z UE jest dla mnie takim samym papierkiem jak z uczelni prywatnych i moze słuzyc do tego samego...
                • Gość: dio Re: WWSZiP czy UE? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 04.03.11, 12:45
                  Ok. Jestes jednym z niweileu ktory tak mysli. Ja jednak spotkalam sie z wieloma sytuacjami gdzie jednak uczelnia sie liczyla.
                  • Gość: absolwent Re: WWSZiP czy UE? IP: *.walbrzych.vectranet.pl 05.03.11, 10:17
                    UE,UW ma swoją renomę i jeżeli przez cały czas uczyłeś się bardzo dobrze to usatysfakcjonują Cię tylko uczelnie w większych miastach np. we Wrocławiu (oczywiście jeśli Ciebie na to stać)...Możecie sobie mówić co chcecie, ale to nie zmieni faktu, że prywatne (płacisz- wymagasz) uczelnie czy podobne PWSZ zawsze będą odstawać . Druga sprawa jest taka jak podchodzisz do nauki. Jeśli zamierzasz się przykładać to i prywatna szkoła Ciebie czegoś nauczy. Więcej możliwości daje Wrocław ale jeżeli ktoś jest zaradny i bez tego się obędzie. Wszystko zależy od człowieka. Tak samo jest z uczelniami, to że znajdzie się kilku ignorantów na uczelni nie oznacza, że cała kadra jest słaba i na UW i UE są słabi prowadzący, ale wszędzie jest ktoś kto rzuca cień... Pracodawco skoro nie patrzysz na dyplom to współczuję, bo wiadome jest też to, że osoba po solidnych studiach na porządnej uczelni nawet ze średnimi stopniami przyniesie Tobie więcej pożytku niż ktoś z kupionym dyplomem... Poza tym spójrz w rankingi. Wszystko zależy od Ciebie na co stawiasz i jak chcesz coś w życiu osiągnąć. Komentarze ludzi zazdrosnych traktuj z przymrużeniem oka, zawsze będą chcieli umniejszyć komuś po lepszych studiach. To nie zmienia faktu, że po studiach nawet najlepszych możesz być bezrobotny...taki to kraj...im więcej prywatnych imitacji i kupowanych dyplomów tym bardziej bezwartościowy rynek...
    • Gość: harman Re: WWSZiP czy UE? IP: *.ssp.dialog.net.pl 06.03.11, 19:26
      Sam się zastanawiałem nad wyborem, lecz dotyczył on studiów licencjackich. Zauważcie, iż na UE jest o wiele więcej zajęć. Dowód? Wejdź na stronę UE i WWSZiP i sprawdź plan zajęć dla 1 roku. UE - 26 dni zajęć, WWSZiP - 15 dni. A co z rozmową rekrutacyjną, podejrzewam, iż jeśli pracodawca będzie miał do wyboru na podstawie samego CV dwie osoby z tym że po różnych uczelniach, to wybierze UE (przy założeniu iż pozostałe czynniki dla obu kandydatów są takie same: wiek, doświadczenie, itp).
      • Gość: absolwentka Re: WWSZiP czy UE? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.03.11, 23:53
        robiłam 2 fakultety jeden na wwszip i jeden NA UW - profesorowie mi się powtarzali, a poziom i atmosfera na uczelni - identyko , śmiać mi się chce jak ktoś słyszy wrocław albo UE czy UW i już wielkie łaaaaał.

Jeśli pracodawca to snob i prostak który kieduje się plotkami - gratuluję fuchy u takiego snobe, zapewne praca będzie super płatna i kreatywna...
        Pracodawcy z reguły jednak to myślący ludzie, kierujący się faktami a nie plotami tych którzy nagadują na uczelnię na któą np, ich nie stać.

Studiowałam tu i tu na podobnych kierunkach ( zarządzanie, finanse) i różnicy niemal nie dostrzegłam.
        Jęsli jesteś z wcha polecam wwszip spokojnie, może nawet jest tu ten + że niektórzy profesorowie nie traktują cię jak nr albumu tylko podejście jest czasem indywidualne, ludzkie.
        Na UW byłam numerkiem, moje problemy czy ludzkie przypadłości nikogo nie obchodziły.
        • Gość: absolwent Re: WWSZiP czy UE? IP: *.walbrzych.vectranet.pl 07.03.11, 11:09
          Czyli ludzie, którzy przykładają się do nauki, bo jest dla nich ważna i dążą by znaleźć się na dobrej uczelni, na dziennych studiach to dla Ciebie snoby...Twoje zdanie...a studia zaoczne na UE czy WWSZiP mogą być podobne i nawet są, więc jeśli studiowałaś zaocznie to się nie dziwię. Jeśli jednak dziennie i traktowali Cię jak numerek widocznie miałaś pecha co do prowadzących, ja znam paru naprawdę oddanych, ale wybacz mi żeby każdy miał podchodzić indywidualnie do każdej osoby za pieniądze, które otrzymują na publicznej uczelni...Jeszcze trochę czasu minie i jeśli nie znikną te podróby i nie zreformują studiów to dyplom mgr będzie nic nie warty, zresztą już zaczyna. A to co zrobisz ze swoją karierą z dyplomem UW, UE czy WWSZIP to indywidualna sprawa. Zresztą czy pan Roman L. nie jest po WWSZiP i zobacz jak daleko zaszedł.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka