Dodaj do ulubionych

Samotność

IP: *.walbrzych.vectranet.pl 01.04.11, 12:13
Zastanawiam się, jak można być tak samotnym wśród tylu osób, rodziny, znajomych...?

"Muminek wyobraził sobie, że jest Buką. Zgięty wpół posuwał się wolno przez stosy martwych liści, a potem stanął, rozpościerając wokoło siebie mgłę. Wreszcie westchnął i spojrzał tęsknie w okno. Czuł się najbardziej samotnym stworzeniem na świecie."

— Tove Jansson

Obserwuj wątek
    • Gość: ciiiiiiiii Re: Samotność IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.04.11, 12:28
      Można. Można być samotnym wśród ludzi, w małżeństwie, partnerstwie, rodzinie. Czasem przychodzi taki czas, że mimo tego, że zyjemy obok to przestajemy na siebie patrzeć, rozmawiać i współczuc. Takie czasy przyszły, zmieniają się priorytety; gdzieś gonimy, o coś innego walczymy, a często walczymy, żeby przeżyć w tym chorym kraju.
    • Gość: emma Re: Samotność IP: *.walbrzych.vectranet.pl 01.04.11, 12:31
      Można . Dlatego lepiej poszukać innego źródła energii niż ludzie (hobby, kontakt z przyrodą). Najważniejsze jednak, żeby kochać samego siebie, w siebie inwestować i z sobą dobrze się czuć - wtedy wszystko przyjdzie.
      • Gość: aga Re: Samotność IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.04.11, 12:56
        Ja nie jestem samotna zawsze w gralu kogoś poznam,moja kumpela znalazła tak męza Teraz moja kolej ,wiem wiem musze sie szanować.
        • Gość: :D Re: Samotność IP: *.walbrzych.dialog.net.pl 01.04.11, 13:20
          "doglebne" znajomosci :D
          szanuj sie, mniej jak 150 nie wolaj :D
      • Gość: x Re: Samotność IP: *.walbrzych.vectranet.pl 01.04.11, 14:36
        A jak to zrobić? Jak pokochać samego siebie?
        • Gość: rzątca dżdżu Re: Samotność IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.04.11, 16:26
          Fakt, niektórzy nie mogą.
          Anusiak
        • Gość: wójek-dobra-rada Re: Samotność IP: *.play-internet.pl 01.04.11, 16:48
          Do "x" w tym specjalizuje się "Piotruś Pan" , ach zapomniał bym, jest też armia psychoterapeutów. Mają pełną szafę takich mądrości. Im te wymyślone lub gdzieś przeczytane teorie podobno pomagają, tak mówią. Jednak nie wiem czy takich samych rad udzielają sobie, gdy spotyka ich jakieś bolesne doświadczenie, pewnie tak w końcu nie ma jak nawyk.. A tak trochę poważniej, warto przyjrzeć się swoim ograniczeniom i "popracować" nad nimi, bez rozczulania czy "dowalania" sobie, co tez jest jakąś formą "pompowania ego". Każdy z Nas jest wyjątkową i niepowtarzalną osobą, jednak wszyscy pragniemy szczęścia, zrozumienie tego faktu pomaga "otworzyć" się na innych. pzdr
          • Gość: gy Re: Samotność IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.04.11, 17:51
            Fajnie to brzmi w teorii. Pokochać siebie? Zwalczać słabości? W sumie po co, nie lepiej siebie zaakceptować i nie dązyć slepo do "ideału" jaki prezentuje prasa, państwo i telewizja. Cięzko nie być samotnym w tym kraju i w tej rzeczywistości, która krzyczy gotowymi sloganami i receptami na szczęście i brak samotnosci. Niektórzy mają dośc recept:Bądź gładka/i, bądź cool, glamour, dobra/y w łózku, beztłuszczowa. Ciezko nie być samotnym w kraju, gdzie mamią wzorcem pseudoobywatela, który ciągle się współjednoczy, przeżywa i cierpi za miliony. Cięzko nie być samotnym, nie chcąc przeżywać z milonami Polaków tragedii smoleńskiej, mając gdzieś tą całą politykę i kulturę.
    • Gość: biała Re: Samotność IP: *.182.135.188.nat.umts.dynamic.eranet.pl 01.04.11, 18:15
      Samotność nie ma nic wspólnego z brakiem towarzystwa.
      • Gość: : Re: Samotność IP: *.walbrzych.vectranet.pl 01.04.11, 20:28
        moze jakies spotkanie samotnych?
      • Gość: marcin Re: Samotność IP: *.play-internet.pl 01.04.11, 20:30
        niektórzy muszą zapewniac sie o swej "urodzie " rano przed lustrem, ale z facetem w łózku to juz musi byc ciemno.Ale czego on nie zobaczy to od tego sie odbije.
      • Gość: x Re: Samotność IP: *.walbrzych.vectranet.pl 01.04.11, 20:33
        - Erich Maria Remarque (Paul Remarque)...
        Właśnie to jest ciekawe, że na brak towarzystwa nie narzekam...a jednak :(

Ale nie będę już dołować.
        Dziękuję wszystkim za te słowa.
        Jakoś się pozbieram.
        • Gość: biała Re: Samotność IP: *.182.135.188.nat.umts.dynamic.eranet.pl 01.04.11, 20:41
          X-ie, też miałam nielekko, co nas nie zabije... Powodzenia życzę i uśmiechnij się:)
          • Gość: x Re: Samotność IP: *.walbrzych.vectranet.pl 01.04.11, 21:02
            :) Dzięki!
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka