Gość: masakra IP: *.ssp.dialog.net.pl 22.04.11, 21:29 www.tvp.pl/wroclaw/aktualnosci/rozmaitosci/swiateczny-prezent/4378135 www.tvp.pl/wroclaw/informacyjne/fakty-program-informacyjny/wideo/22042011/4378425 Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: marks Re: Ale dostali prezent na święta w fabryce TPV IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.04.11, 21:41 A coooo? Do roboty! Nieboszczka komuna odeszła 20 lat temu. Wakacje się skończyły. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: do marks Re: Ale dostali prezent na święta w fabryce TPV IP: *.ssp.dialog.net.pl 22.04.11, 21:45 Ty to nazywasz pracą mam tam koleżankę i ciężko pracuje i jest bardzo pracowita , a jak ją traktują jak przedmiot poza tym ty też byś się nie godził na prace po godzinach za darmo Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: marks Re: Ale dostali prezent na święta w fabryce TPV IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.04.11, 23:13 Mam swoją firmę, zasuwam po 16 godzin / dobę. Zdarza się, że za darmo, bo w pierwszej kolejności muszę zapłacić pensje pracownikom, którzy pracują 40h/tydzień. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: :) Re: Ale dostali prezent na święta w fabryce TPV IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.04.11, 00:20 Gość portalu: marks napisał(a): > Mam swoją firmę, zasuwam po 16 godzin / dobę. Zdarza się, że za darmo, bo w pie > rwszej kolejności muszę zapłacić pensje pracownikom, którzy pracują 40h/tydzień > . Być może dopiero zaczynasz (więc po co Ci pracownicy - nie stać Cię). Albo po prostu jesteś totalnie zdezorganizowany. Zacznij patrzeć na siebie zamiast się żalić. Tak tak, jestem mądry. 10 pracowników przyzwoicie opłacanych, wszyscy pracujemy maksymalnie 7 godzin dziennie 5 dni w tygodniu. Cieszy mnie dobra wypłata dla pracowników i świetny zysk firmy. Śmieszą mnie żale ludzi którzy mają firmę 10 lat i płaczą o pracy 18 godzin na dobę, zazdroszcząc minimalnej krajowej pracownikom. Mała firma ze Świdnicy, szczegóły przed zawistnymi zachowam dla siebie. Wszystko kwestia organizacji, nie umiesz ? Nie zabieraj się za to. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Amen Re: Ale dostali prezent na święta w fabryce TPV IP: *.walbrzych.vectranet.pl 24.04.11, 19:11 Właściciele dobrze prosperujących firm nie zajmują się czytaniem takich bzdur, jak "nasze" forum - więc nie pierd.l o swoim wspaniałym samopoczuciu, kolejny ......................(sam sobie dopowiedz). Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: :) Re: Ale dostali prezent na święta w fabryce TPV IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.04.11, 00:43 Gość portalu: Amen napisał(a): > Właściciele dobrze prosperujących firm nie zajmują się czytaniem takich bzdur, > jak "nasze" forum - więc nie pierd.l o swoim wspaniałym samopoczuciu, kolejny . > .....................(sam sobie dopowiedz). A Tobie się wydaje że właściciel dobrze prosperującej firmy czym się zajmuje ? Wcinaniem kawioru, małży i homarów ? Tak samo jak ty spędza czas w biurze (czy gdzie tam pracujesz), też siedzi w wolnym czasie w markecie (zwykle kiedy Ty siedzisz w pracy), przegląda sobie to forum. Co w tym dziwnego, jestem nienormalny według Ciebie ? ;) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: krzyś Re: Ale dostali prezent na święta w fabryce TPV IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.04.11, 21:44 Idealnie ukazany klimat tych fabryk. Brak słów na zachowanie tych ludzi którzy są ich przełożonymi. "Kierownictwo firmy odpiera zarzuty i liczy straty wywołane wstrzymaniem części produkcji. Pracodawca ma prawo zlecić nadgodziny, a pracownik musi je wykonać – mówi Halina Dąbrowska, kierownik Działu Zasobów Ludzkich w TPV." Pani kierownik pozostaje tylko życzyć dobrego samopoczucia. Sam też jestem pracownikiem biurowym ale nie wyobrażam sobie takiego oderwania od ziemi jaka dotknęła tą kobietę. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bb Re: Ale dostali prezent na święta w fabryce TPV IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.04.11, 23:28 No niestety to jest wolny rynek i wolna strefa. Mamy to na co nas wystawili ci któży nas sprzedają. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: do marks Re: Ale dostali prezent na święta w fabryce TPV IP: *.ssp.dialog.net.pl 22.04.11, 23:52 ale pracujesz na wlasny rachunek a nie na rachunek kogos innego i nie cwaniakuj bo to nie ma sensu , bo kazdy by chcial zeby mu uslugiwac za darmo Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: marks Re: Ale dostali prezent na święta w fabryce TPV IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.04.11, 23:54 To załóżcie sobie firmy i nie narzekajcie na forach. Będziecie szczęśliwymi, bogatymi biznesmenami/menkami. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wch do marks IP: *.ssp.dialog.net.pl 23.04.11, 14:17 Tak założę firmę, i Cie tam zatrudnię, lub kogoś z twojej rodziny, i będę ich tak traktować jak są traktowani ludzie w TPV w Biskupicach Podgórnych , ciekawe czy będzie ci się to podobało Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: marks Re: do marks IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.04.11, 23:08 Najpierw załóż, poprowadź kilka lat, a teraz pocałuj mnie w dupę. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: aaaa Re: do marks IP: *.ssp.dialog.net.pl 23.04.11, 23:39 jak nie potrafisz sobie poradzić to nikogo nie zatrudniaj i zapie...j sam!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: marks Re: do marks IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.04.11, 23:54 A wiesz... Może to i dobra myśl. W najbliższy wtorek wręczę 2 wypowiedzenia. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: czlowiek to jest skandal IP: *.ssp.dialog.net.pl 24.04.11, 08:20 dlaczego nie kontroluja takich obozow pracy , po za tym jak ta kobiete wyniesli z zakladu na wozku to juz cos nie tak , bo nie wolno tak postepowac wg 1 pomocy , apteczka powinna byc dostepna , a nadgodzin wg prawa nie powinno byc Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ja wiem Re: to jest skandal IP: *.ssp.dialog.net.pl 25.04.11, 09:06 PIP im nasłać. Przed PIPem każdy trzęsie dupskiem. Niech to zrobi któryś ze zwolnionych, bo jemu i tak już nic nie grozi. Prezesunio zapłaci 50 tys. kary, to dopiero będzie miał straty. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: do ja wiem Re: to jest skandal IP: *.ssp.dialog.net.pl 25.04.11, 10:38 podobno PIP już wie wroclawski i maja jakies uklady Odpowiedz Link Zgłoś
dorin888 MICHAS 15.07.11, 01:46 A CO POWIECIE POCZEK ZA ZA WCZORAJSZY REKORD 5212 szt !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! TPV SIE PONIZA- FIRMA TAKA DUZA A TAKIE JAJA SOBIE ROBILI I KPILI Z LUDZI.DOLANCZAM SIE DO WYPOWIEDZI LUDZI NA TEMAT FIRMY TPV. Odpowiedz Link Zgłoś