Dodaj do ulubionych

Ale dostali prezent na święta w fabryce TPV

IP: *.ssp.dialog.net.pl 22.04.11, 21:29
www.tvp.pl/wroclaw/aktualnosci/rozmaitosci/swiateczny-prezent/4378135
www.tvp.pl/wroclaw/informacyjne/fakty-program-informacyjny/wideo/22042011/4378425
Obserwuj wątek
    • Gość: marks Re: Ale dostali prezent na święta w fabryce TPV IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.04.11, 21:41
      A coooo? Do roboty! Nieboszczka komuna odeszła 20 lat temu. Wakacje się skończyły.
      • Gość: do marks Re: Ale dostali prezent na święta w fabryce TPV IP: *.ssp.dialog.net.pl 22.04.11, 21:45
        Ty to nazywasz pracą mam tam koleżankę i ciężko pracuje i jest bardzo pracowita , a jak ją traktują jak przedmiot poza tym ty też byś się nie godził na prace po godzinach za darmo
        • Gość: marks Re: Ale dostali prezent na święta w fabryce TPV IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.04.11, 23:13
          Mam swoją firmę, zasuwam po 16 godzin / dobę. Zdarza się, że za darmo, bo w pierwszej kolejności muszę zapłacić pensje pracownikom, którzy pracują 40h/tydzień.
          • Gość: :) Re: Ale dostali prezent na święta w fabryce TPV IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.04.11, 00:20
            Gość portalu: marks napisał(a):

> Mam swoją firmę, zasuwam po 16 godzin / dobę. Zdarza się, że za darmo, bo w pie
            > rwszej kolejności muszę zapłacić pensje pracownikom, którzy pracują 40h/tydzień
            > .

Być może dopiero zaczynasz (więc po co Ci pracownicy - nie stać Cię). Albo po prostu jesteś totalnie zdezorganizowany. Zacznij patrzeć na siebie zamiast się żalić.

Tak tak, jestem mądry. 10 pracowników przyzwoicie opłacanych, wszyscy pracujemy maksymalnie 7 godzin dziennie 5 dni w tygodniu. Cieszy mnie dobra wypłata dla pracowników i świetny zysk firmy. Śmieszą mnie żale ludzi którzy mają firmę 10 lat i płaczą o pracy 18 godzin na dobę, zazdroszcząc minimalnej krajowej pracownikom.

Mała firma ze Świdnicy, szczegóły przed zawistnymi zachowam dla siebie.

Wszystko kwestia organizacji, nie umiesz ? Nie zabieraj się za to.
            • Gość: Amen Re: Ale dostali prezent na święta w fabryce TPV IP: *.walbrzych.vectranet.pl 24.04.11, 19:11
              Właściciele dobrze prosperujących firm nie zajmują się czytaniem takich bzdur, jak "nasze" forum - więc nie pierd.l o swoim wspaniałym samopoczuciu, kolejny ......................(sam sobie dopowiedz).
              • Gość: :) Re: Ale dostali prezent na święta w fabryce TPV IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.04.11, 00:43
                Gość portalu: Amen napisał(a):

> Właściciele dobrze prosperujących firm nie zajmują się czytaniem takich bzdur,
                > jak "nasze" forum - więc nie pierd.l o swoim wspaniałym samopoczuciu, kolejny .
                > .....................(sam sobie dopowiedz).

A Tobie się wydaje że właściciel dobrze prosperującej firmy czym się zajmuje ? Wcinaniem kawioru, małży i homarów ? Tak samo jak ty spędza czas w biurze (czy gdzie tam pracujesz), też siedzi w wolnym czasie w markecie (zwykle kiedy Ty siedzisz w pracy), przegląda sobie to forum. Co w tym dziwnego, jestem nienormalny według Ciebie ? ;)
    • Gość: krzyś Re: Ale dostali prezent na święta w fabryce TPV IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.04.11, 21:44
      Idealnie ukazany klimat tych fabryk. Brak słów na zachowanie tych ludzi którzy są ich przełożonymi.

"Kierownictwo firmy odpiera zarzuty i liczy straty wywołane wstrzymaniem części produkcji. Pracodawca ma prawo zlecić nadgodziny, a pracownik musi je wykonać – mówi Halina Dąbrowska, kierownik Działu Zasobów Ludzkich w TPV."

Pani kierownik pozostaje tylko życzyć dobrego samopoczucia. Sam też jestem pracownikiem biurowym ale nie wyobrażam sobie takiego oderwania od ziemi jaka dotknęła tą kobietę.
      • Gość: bb Re: Ale dostali prezent na święta w fabryce TPV IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.04.11, 23:28
        No niestety to jest wolny rynek i wolna strefa. Mamy to na co nas wystawili ci któży nas sprzedają.
        • Gość: do marks Re: Ale dostali prezent na święta w fabryce TPV IP: *.ssp.dialog.net.pl 22.04.11, 23:52
          ale pracujesz na wlasny rachunek a nie na rachunek kogos innego i nie cwaniakuj bo to nie ma sensu , bo kazdy by chcial zeby mu uslugiwac za darmo
          • Gość: marks Re: Ale dostali prezent na święta w fabryce TPV IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.04.11, 23:54
            To załóżcie sobie firmy i nie narzekajcie na forach. Będziecie szczęśliwymi, bogatymi biznesmenami/menkami.
            • Gość: wch do marks IP: *.ssp.dialog.net.pl 23.04.11, 14:17
              Tak założę firmę, i Cie tam zatrudnię, lub kogoś z twojej rodziny, i będę ich tak traktować jak są traktowani ludzie w TPV w Biskupicach Podgórnych , ciekawe czy będzie ci się to podobało
              • Gość: marks Re: do marks IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.04.11, 23:08
                Najpierw załóż, poprowadź kilka lat, a teraz pocałuj mnie w dupę.
                • Gość: aaaa Re: do marks IP: *.ssp.dialog.net.pl 23.04.11, 23:39
                  jak nie potrafisz sobie poradzić to nikogo nie zatrudniaj i zapie...j sam!!!
                  • Gość: marks Re: do marks IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.04.11, 23:54
                    A wiesz... Może to i dobra myśl. W najbliższy wtorek wręczę 2 wypowiedzenia.
                    • Gość: czlowiek to jest skandal IP: *.ssp.dialog.net.pl 24.04.11, 08:20
                      dlaczego nie kontroluja takich obozow pracy , po za tym jak ta kobiete wyniesli z zakladu na wozku to juz cos nie tak , bo nie wolno tak postepowac wg 1 pomocy , apteczka powinna byc dostepna , a nadgodzin wg prawa nie powinno byc
                      • Gość: ja wiem Re: to jest skandal IP: *.ssp.dialog.net.pl 25.04.11, 09:06
                        PIP im nasłać. Przed PIPem każdy trzęsie dupskiem. Niech to zrobi któryś ze zwolnionych, bo jemu i tak już nic nie grozi. Prezesunio zapłaci 50 tys. kary, to dopiero będzie miał straty.
                        • Gość: do ja wiem Re: to jest skandal IP: *.ssp.dialog.net.pl 25.04.11, 10:38
                          podobno PIP już wie wroclawski i maja jakies uklady
              • dorin888 MICHAS 15.07.11, 01:46
                A CO POWIECIE POCZEK ZA ZA WCZORAJSZY REKORD 5212 szt !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
                TPV SIE PONIZA- FIRMA TAKA DUZA A TAKIE JAJA SOBIE ROBILI I KPILI Z LUDZI.DOLANCZAM SIE DO WYPOWIEDZI LUDZI NA TEMAT FIRMY TPV.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka