easy_come 05.05.11, 00:30 RESTAURACJA A' propos, czy warto się tam wybrać na romantyczną kolację? A może polecicie nam inny dobry lokal na dobrą kolację? z góry dziękuję! A. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: hm Re: restauracja A' propos IP: *.walbrzych.vectranet.pl 05.05.11, 09:55 Osobiscie nie polecam. Bylem z druga polowka i obsluga - nadety kelner bardzo nie mily. Dalej - dania z menu drogie i po prostu niesmaczne. Miejsce jest w porzadku, bo nawet przyjemny wystroj i spokojnie, ale nigdy juz tam nie wroce. Mega niesmak. W Walbrzychu ciezko o dobre miejsce. Dwor Maksyma? Dawno nie bylem wiec ciezko polecic, bo moglo sie pozmieniac. Gosciniec zszedl na psy ze swoimi potancowkami sobotnimi ala Graal. Generalnie nie jest zle, choc wystroj troche niespojny w nowej restauracji wloskiej na Piaskowej Gorze - obok przystankow, dawna Stylowa chyba?. Ladna zastawa, cenowo tez przyjemnie i dobrze wywazone porcje - nie za duzo, nie za malo, tyle, ze to na pewno nie lokal z gornej polki, takze trzeba miec to na uwadze :). Widzialem, ze w Barracudzie zmieniono wystroj, ciekawe co z jedzeniem, bo swojego czasu bylo mega marne. Nie ma knajpy, ktora mozna polecic w 100%, niestety. Dlatego prawdziwa restauracja, z prawdziwego zdarzenia, mowie to z wielkim zalem, niestety pozostaje Wroclaw... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: x Re: restauracja A' propos IP: *.walbrzych.vectranet.pl 05.05.11, 10:02 Polecam Orient Express w Szczawnie - dobre jedzonko i ciekawy wystrój. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Zosia Re: restauracja A' propos IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.05.11, 10:38 Byłam raz - pierwszy i ostatni. Jedzenie - ohyda. Zamówiony pstrąg był chyba gotowany na parze (zupełnie bez smaku, rozmemłany). Było to chyba rok temu, ale nigdy więcej !!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: hoł Re: restauracja A' propos IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.05.11, 11:08 a kto w restauracji z tureckim jedzeniem zamawia pstrąga? O.o chyba tylko hazardziści ;) Ja w orient expresie byłem, jadłem i przyznam, że było przyzwoicie, nawet kelner w miarę, miła odmiana. Najbardziej wkurza mnie, że w Wałbrzychu/Szczawnie albo "restauracje" typu góralska chatka, i ciągle tylko pierogi z chlebem w żurku do tego z tostami i penne, aż boli jak przegląda się brudne, potargane i wizualnie mierne menu, albo włoskie knajpy gdzie ciężko powiedzieć żeby to była porządna kuchnia włoska. Żeby jeszcze to jedzenie było choć trochę smaczniejsze. Co prawda wszystkich restauracji nie zwiedziłem ale zaczynam tracić entuzjazm. W tych teoretycznie droższych niestety też nie lepiej, i obsługa! koszmar! pan/pani która z wielkim dąsem podaje jedzenie, do tego nie znając podstawowych zasad jak powinno się to robić. Właściciele takich miejsc powinni zainwestować trochę w swoich pracowników, i zrobić im chociaż podstawowe szkolenie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: x Re: restauracja A' propos IP: *.walbrzych.vectranet.pl 05.05.11, 11:13 Myślę, że powyższa wypowiedź dotyczyła nie Orient, a Apropos. Pozdr. Odpowiedz Link Zgłoś
easy_come Re: restauracja A' propos 05.05.11, 11:15 dziękuję wam za informacje, kiedyś byłam w Graalu, jedzenie dobre ale obsługa tragiczna - miałam pecha bo była wycieczka niemiecka więc pomimo, że my byliśmy pierwsi oczywiście obsługiwano "euro" :) i jeszcze nie podano nam pełnego dania i musieliśmy co chwilę o coś prosić np sos albo pieczywo, które było w menu. A'propos ma ładny wystrój więc myślałam, że i jedzenie będzie na poziome, trudno - tam nie pójdziemy. Chyba pojedziemy do Karpacza :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: x Re: restauracja A' propos IP: *.walbrzych.vectranet.pl 05.05.11, 11:31 Za to jeśli lubisz tańczyć, w Apropos polecam fiestę latino...zabawa na całego! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Andrzej Re: restauracja A' propos IP: *.internetdsl.tpnet.pl 05.05.11, 12:13 Jedzenie w Grallu jest niezle (choc tez zalezy jak sie trafi), odnosnie Apropo's jadlem tam raz i nie narzekam na jakosc, tak jak ktos napisal do poziomu Wro troche brakuje ale uwazam ze nie jest tez az tak zle jak pisza niektorzy ;) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gosc Re: restauracja A' propos IP: *.walbrzych.vectranet.pl 05.05.11, 12:27 Na pstraga to tylko do Lomincy, a jedzonko jest dobre rowniez i we Fregacie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: A`propos Re: restauracja A' propos IP: *.internetdsl.tpnet.pl 07.05.11, 16:15 Restauracja Club Hotel zapraszamy wszystkich Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Apropos Re: restauracja A' propos IP: *.internetdsl.tpnet.pl 07.05.11, 19:54 ul.Wieniawskiego 82 Wałbrzych Odpowiedz Link Zgłoś
easy_come Re: restauracja A' propos 07.05.11, 22:20 a przeczytał pan/pani wątek? że m tu odradzano A'propos? chyba nie.... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: A`propos Re: restauracja A' propos IP: *.internetdsl.tpnet.pl 07.05.11, 23:46 Czytałem...Czyli nie spróbuje pani sprawdzić?.A może ominie panią coś fajnego jak by co to my czekamy,żeby miło zaskoczyć.A`propos wszystkiego nikt nie jest doskonały i dla tego jest tak fajnie ,że możemy się różnić i ulepszać swoje słabości.Zapraszamy Odpowiedz Link Zgłoś
easy_come Re: restauracja A' propos 09.05.11, 10:58 z ciekawości sprawdzę osobiście :) pozdrawiam :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: x Re: restauracja A' propos IP: *.play-internet.pl 08.05.11, 23:26 kazda restauracja z odpowiednim klimatem bedzie odpowiednia i romantyczna Odpowiedz Link Zgłoś