IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.05.11, 02:19
Wałbrzyscy harcerze... Tak narzekaja w mediach jak to im zle i niedobrze i biedno...
A ja sie pytam - gdzie byli 3 maja ??

Jak im pomoc - skoro nic nie robia ? Chyba na tak waznym dla nas wszystkich Polakow swięcie powinni sie pojawic ?? ...
Obserwuj wątek
    • Gość: ass Re: Harcerze IP: *.ip.netia.com.pl 06.05.11, 08:24
      A co mają robić jak nie maja pieniędzy bawić się w podchody w Książu ?
      nawet baloniku kosztują ,zaproponuj coś konkretnego bez wydawania kasy z własnej kieszeni może skorzystają
    • Gość: Olo Re: Harcerze IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.05.11, 14:31
      Nie ma się co dziwić. Harcerstwo już dawno straciło swój klimat. Ideały zostały przesłonięte dobrami materialnymi. Tylko brać, brać, brać... W marketach ich pełno, a o historii nie ma czasu myśleć, bo po co do tego wracać ?

Ehh... BiPi się pewnie w grobie przewraca jak na to z góry patrzy :(
      • spidercam Re: Harcerze 26.06.11, 18:11
        Nie myślałem, że znajdę tak sensowną wypowiedź na tym przesiąkniętym jadem forum. Teraz jest zero ideałów. A patriotyzm młodym ludziom kojarzy się chyba z materializmem. Takie mam wrażenie.
        Można się śmiać z tego, ale jak bylem w harcerstwie to żadne święto państwowe nie mogło się bez nas odbyć. Czy to 1 maja, czy 1 września. Zawsze harcerze brali w tym udział. I ja wśród nich.
        A teraz? od mojego przyjazdu nie widziałem w ogóle harcerzy... chyba nie istnieją już.
    • 57jurand Re: Harcerze 07.05.11, 21:59
      Jak wszystkim wiadomo teraz sa dwa harcerstwa jedno sluszne bogoojczyzniane i za nim ida pieniadze i drugie skazone PRL-elem ledwo zipiace . Obydwa wysluguja sie politykom.
      • Gość: kamienwoku Re: Harcerze IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.05.11, 14:23
        Nie ma się co dziwić, że ledwo zipią. Żeby brać - warto było by coś od siebie dać...
        Ktoś się może orientuje ilu harcerzy jest w naszym mieście na dzień dzisiejszy ?
        • Gość: wyborca Re: Harcerze IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.05.11, 14:28
          Jaka władza tacy poddani. Kto rządzi w hufcu, gdzie ci niestrudzeni harcmistrze, którzy tylko za kaskę poświęcają się poddanym.
      • Gość: gosc Re: Harcerze IP: *.xdsl.centertel.pl 26.05.11, 22:55
        Gówno prawda. Nie ma czegoś takiego jak dwa harcerstwa, jak już to 3 i to organizację, harcerstwo jest jedno.
        Przy czym ZHR i Zawisza są apolityczne, więc zastanów sie człowieku.
        Ale prawda jest taka, że w Wałbrzyskim hufcu Baby i Dziada brakuje... niestety. Sami sobie stwarzają problemy.
    • 57jurand Re: Harcerze 27.05.11, 22:54
      Swojego czasu czytalem artykul w tyg. NIE Na ten temat moze w tedy nie bylo Zawiszy ale reszta sie zgadza sa tak apolityczni jak ich wiara
      • Gość: gość. Re: Harcerze IP: *.xdsl.centertel.pl 28.05.11, 14:07
        Zawisza na pewno była, bo istnieją od dawna.
        I są to organizację apolityczne. Nie rozumiem skąd masz takie wnioski.
        • 57jurand Re: Harcerze 28.05.11, 23:14
          Gosciu. Tyg. NIE jest na tyle wiarygodny ze cos napewno jest narzeczy , ten artykul ukazal sie pare lat temu i ani mi w glowie szperac w archiwum szczegolnie zapamietalem finansowe roznice w dofinansowaniu dzialalnosci tych organizacji .ZCHP bralo udzial w pochodach 1 maja a CH R maszeruje w procesjach.
          • Gość: gość. Re: Harcerze IP: *.xdsl.centertel.pl 29.05.11, 12:28
            Hm, zastanawia mnie czy wiesz o czym w ogóle piszesz? Patrząc na ZCHP i ZCHR chyba nie, bo jest to ZHP i ZHR, a poza tym NIE chyba nie jest zbyt rzetelnym źródłem czerpania informacji o harcerstwie. No moje oko to pożarły Cię trochę stereotypy, no ale to moje zdanie.
            • 57jurand Re: Harcerze 26.06.11, 09:16
              gosciu .Polecam art ."Wakacje z proboszczem " FiM nr 25 autor MiC oto fragm." Radom na organizowane przez instytucje Kosciola kat. kolonie i obozy wydaje rocznie okolo 254tys. zl .Dwukrotnie mniej dostaje, majacy doswiadczenie , lokalny oddzial Towarzystwa Przyjaciol Dzieci ,a ponad szesc razy mniej - tamtejszy lokalny Hufiec ZHP '' .I tak to wyglada naprawde oto frag. wypowiedzi znanego instr harcerskiego z Rzeszowa p. Zdzislawa Daraza '
              "wladzeRzeczpospolitej kierowaly sie polityczna niechecia do ZHP ,a niektorzy ksieza kat. pragna podporzadkowac ZHP ZHR-owi. Chodzi im oto,aby do ZHP nie nalezeli Polacy wyzn. mojzeszowego,prawoslawnego lub mlodzez innych wyznan niekatolickich .NIESLUSZNYM organizacja ogranicza sie dotacje ". Tak postepowaly wszystkie rezimy totalitarne ogolnie wszystkim znane i ta droga podaza polskie harcerstwo na swoja zgube.
      • Gość: ls do Juranda IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.05.11, 19:51
        NIE ma tyle do harcerstwa co Charaktery do świadków Jehowy.
        • Gość: ela Re: do Juranda IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.05.11, 17:57
          Ty ls to jesteś taki głupio-mądry jak edi , tylko zaśmiecacie to forum .

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka