teane 04.01.09, 17:38 jaka jest najlepsza odżywka na takie włosy? są suche, oczywiście osłabione, ale najgorsze jest to, że się strasznie plączą. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
mmaupa Re: włosy po warkoczykach 05.01.09, 20:26 Duzo cierpliwosci i gesty grzebien :) Z odzywek to jakas do wlosow suchych i zniszczonych. Na przyszlosc - trzeba rozczesywac kazdy warkoczyk tuz po rozpleceniu. Wtedy wyczesuje sie te wlosy ktore normalnie wypadalyby kazdego dnia (po miesiacu gromadzi sie ich troche). Inaczej tuz po myciu masz na glowie jeden wielki koltun. Odpowiedz Link Zgłoś
wiorka_mrau Re: włosy po warkoczykach 05.01.09, 22:49 Ja miałam dość krótko warkoczyki bo jedynie ok. 3 miesiące, rozczesywałam je tak jak piszesz na bieżąco i faktycznie przez jakiś tydzień po rozplątaniu sie motały lekko włosy. Stosowałam zwykłe odżywki i maseczki (chyba loreala)z marketu, ale najbardziej mi pomógł jedwab. W sumie po kilku użyciach (góra 2 tygodnie) włosy wróciły do porządku (warkoczyki jeszcze kiedyś sobie zrobię ;-))) Odpowiedz Link Zgłoś