IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.05.11, 09:09
gdzie można w Wałbrzychu sprawdzić szczelność klimy w samochodzie i ją napełnić i ile to +-kosztuje????
Obserwuj wątek
    • Gość: Kierowca Re: klima IP: *.internetdsl.tpnet.pl 11.05.11, 09:22
      W zeszlym roku tam robilem:

"Sudety Tech" Sp. z o.o.
      Dziećmorowice, ul. Sienkiewicza 91 tel. 74 8492121

Slyszalem tez ze Moto Ital robi serwisy klimy (pelna ze szczelnoscia) Stefana Żeromskiego 4
      tel. 74 847 84 82
      • Gość: kierowca Re: klima IP: *.walbrzych.vectranet.pl 14.05.11, 17:57
        odradzam Moto Ital zaplacilem 250zl a smierdzi jak smierdzialo porazka 4godziny auto tam stalo i nadal smierdzi jak sie odpali klime pozniej juz nie ale pocztake kazdego wlaczenia jest poprostu smrod piwniczny
        • Gość: fliper Re: klima IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.08.11, 21:23
          A ja polecam. Całkowity koszt obsługi to 250 zł, w tym odgrzybianie. Po sezonie wakacyjnym jest taniej. Przed nabiciem klimy sprawdzają szczelność i jeżeli jest usterka naprawiają. Odgrzybiają za pomocą ozonu (chyba najskuteczniejsza metoda).
    • Gość: ferdek Re: klima IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.05.11, 13:12
      a ja wiem ze samo napełnienie klimy kosztuje ok 100zł
    • Gość: ????? Re: klima IP: 78.88.208.* 11.05.11, 15:58
      A ja wiem, że jak nie szczelna to nie chłodzi...
      Rusinowa droga na Złoty Las robią tylko chłodnictwo...wszelkiego rodzaju
      • Gość: Kierowca Re: klima IP: *.internetdsl.tpnet.pl 12.05.11, 09:12
        Dziecmorowice (miedzy Rusinowym a zlotym lasem po lewej stronie to ten adres co podalem wyzej - Sudety Tech)

Pelny serwis klimy (szczelnosc/nabicie/odgrzybianie) fachowcy cenia sobie okolo 250 PLN, przynajmniej jak robilem rozeznanie.
        • Gość: nochal Re: klima IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.05.11, 09:21
          bardzo dziękuje za pomoc...ot.. na rodaka można liczyć.:)
          • Gość: edi Re: klima IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.05.11, 09:27
            Co za kur.wa nachalna reklama. Chłopie, ogarnij się.
            • Gość: Kierowca Re: klima IP: *.internetdsl.tpnet.pl 12.05.11, 09:30
              Jaka nachalna reklama? To Ty sie ogarnij bo w paranoje popadasz, ktos pyta to polecam, jakbys nie zauwazyl podalem w pierwszym poscie dwie firmy ktore znam (w jednej robilem serwis o drugiej slyszalem ze dobrze robia). Zamiast komentowac moze sam bys pomogl i cos polecil?
              • Gość: nochal Re: klima IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.05.11, 10:14
                no..edi/rodaku...jestem początkującym kierowcą/kobitką, która "lekko" sobie nie radzi z problemami technicznymi...więc posiłkuje się opiniami (mądrzejszych ?) a, Ciebie pewnie nikt nie lubi...do miłego...:)
        • Gość: Adam Re: klima IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.05.11, 11:08
          >>Pelny serwis klimy<<
          Pusty portfel!!
    • Gość: kiki Re: klima IP: *.ssp.dialog.net.pl 12.05.11, 13:38
      Raz robilem w DANie na szczawienku - stara mleczarnia.
      Nie pamietam ile płaciłem, ale pewnie koło stówki.
      No i sprawdzić możesz szczelnosć, bo nie sztuka nabic za stówe a za tydzień kiszka.

Wiem że robi też chłopak na giserskiej (zjazd za polibudą). Chyba 145 zł krzyczał za nabicie.

A. I jeszcze widziałem klimatyzownie przed huta (p. góra) po prawej jadąc od starego zdroju. Pierwszy warsztat od st. zdroju patrzac - obok Lustroglasa (lustra przy hucie).
      • Gość: gosc Re: klima IP: *.walbrzych.vectranet.pl 12.05.11, 14:22
        Czy elektryk Roszak na Ulanow w Szczawnie tez tym sie zajmuje?
        • Gość: ????? Re: klima IP: *.walbrzych.vectranet.pl 12.05.11, 16:05
          Jeśli chcesz u elektryka sprawdzić i nabić klimę, a u wulkanizatora (np.) polakierować błotnik to moim zdaniem nic dobrego z tego nie będzie.
      • Gość: observator Re: klima IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.05.11, 22:10
        Unikajcie kolesia za Polibudą
        Masa zostawionej kasy czasu i nerwów.
        Partacz i amator, mimo wskazań na wymianę elementów on starał się poprawiać, naprawiać i przerabiać jak mu część nie pasowała.
        Przewalił całą masę gazu(za który nie zapłaciłem), a gaz uciekał przez nieszczelności.
        I żeby nie było nie mówiłem wymień pan to to i to i że to ja źle wytypowałem usterkę.
        powiedziałem nie działa, proszę coś z tym zrobić ma być sprawne, to on stawiał coraz to ciekawsze diagnozy.
      • Gość: Marek Re: klima IP: *.internetdsl.tpnet.pl 13.05.11, 10:33
        Też robiłem w DANie i nie jestem zadowolony...

Test szczelności robili mi na podciśnieniu, po nabiciu działało przez 3 miesiące :(

Informowali mnie o konieczności wymiany zaworków, zgodziłem się.

Przy odbiorze auta powiedzieli, że nie trzeba było wymieniać więc nie wymienili.

Fakt, tanio było ale co z tego, jak klima nie działała zbyt długo.
        • Gość: mysza Re: klima IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.10.11, 22:03
          Na Białym Kamieniu Andersa 104 facet nie drogi i robi porządnie
          • Gość: Gregor Re: klima IP: *.walbrzych.dialog.net.pl 07.10.11, 09:31
            Proponuję -Świebodzice ul.Szkolna (pan Andrzej).-kierunek Jelenia Góra
            • Gość: mhe2 Re: klima IP: *.walbrzych.vectranet.pl 07.10.11, 11:08
              ja również polecic mogę dziećmorowice, kumpel robil tam klime i zadowolony, ja pojechalem... zdiagnozowali ze cos z elektryką i nic nie wzieli kasy, pożądni ludzie.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka