Gość: Ja. IP: *.16.126.lan.e-wab.pl 17.05.11, 16:18 www.mlody.walbrzych.pl/index.php?opcja=tresc&openp=607 Ktoś widział? Kogo wina? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: bingo Re: Wypadek na Piaskowej IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.05.11, 18:32 Stawiam, że kobiecina wyszła sobie przed maskę. W tym miejscu co widzę raczej się nie zapierdziela setką. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ja Re: Wypadek na Piaskowej IP: *.adsl.inetia.pl 17.05.11, 18:39 Skoro nie jechał szybko a podwiózł ją jeszcze ze trzy metry na masce - znaczy spał. Nie wolno spać na przejściach dla pieszych, bo pobudka bywa niemiła. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: dzodzo Re: Wypadek na Piaskowej IP: *.dynamic.chello.pl 17.05.11, 19:57 za kierownicą takiej bryki zazwyczaj siedzą dziadziusiowie, więc pewnie przez denka jej nie widział. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Damian Re: Wypadek na Piaskowej IP: *.16.126.lan.e-wab.pl 17.05.11, 20:06 No ja tam byłem 1 minute po bo usłyszałem potrącenie. Za kierownicą był dziadek natyle zdygany ze przeparkował sie na parking zamiast stac i czekać na policje, Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gość Re: Wypadek na Piaskowej IP: *.ssp.dialog.net.pl 17.05.11, 21:52 Zaznaczam, że to, co piszę nie odnosi się do kierowcy, który potracił tę kobietę. Sam jestem kierowcą. Często widzę, co wyprawiają kierowcy na pasach. Mało który zwalnia przed pasami, a to jest obowiązek kierowcy. Kiedy byłem w Stanach, szokowała mnie pozytywnie kultura jazdy kierowców. Gdy ktoś tylko zbliża się do przejścia, kierowca zatrzymuje się. Kiedy jedzie dziecko na rowerze, kierowca zwalnia do 20tki i omija dziecko szerokim łukiem. Jeszcze daleko nam do normalności. Na polskich drogach króluje cwaniactwo i szpan, gdyż posiadanie auta w Polsce to wciąż wdług niektórych wyznacznik bogactwa. W Stanach auto to konieczność. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: walbrzyszanin Re: Wypadek na Piaskowej IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.05.11, 21:59 Witam. Pani ma 80 lat wiec o wskoczeniu na pasy nie ma mowy. O kulturze kierowców nie wspomnę. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: . Re: Wypadek na Piaskowej IP: *.walbrzych.vectranet.pl 17.05.11, 22:20 Kierowca to straszy człowiek, więc nie o szpan tu raczej chodzi, ale o wiek. Nie oszukujmy się, że dawniej ulice i drogi nie były tak uczęszczane, jak dzisiaj. A mimo to, "odnowienie" prawa jazdy jest nadal bardzo proste, nawet dla kierowców, którzy kiedyś byli zawodowymi, a teraz nie włączają nawet świateł, bo "za ich czasów nie trzeba było"... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: czesio Re: Wypadek na Piaskowej IP: *.walbrzych.vectranet.pl 17.05.11, 22:14 Sie dobrali bo kierowca to młody nie był Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gość Re: Wypadek na Piaskowej IP: *.ssp.dialog.net.pl 17.05.11, 22:45 Do Czesia. Żart nie na miejscu. Odpowiedz Link Zgłoś
c3silver Re: Wypadek na Piaskowej 17.05.11, 23:05 Oj tam oj tam.. Wszyscy wiedzą, że na Piaskowej piesi przechodzą przez jezdnię jak święte krowy w Indiach.. Czy to na wysokości dawnej "Stylowej" czy to na skrzyżowaniu "Pod zegarem". Pieszych podobnie jak kierowców obowiązują przepisy ruchu drogowego. Pieszy jest jak pojazd na drodze.. skoro z niej korzysta, to oprócz PRAW ma również OBOWIĄZKI! Czasami warto po prostu pomyśleć nie tylko o sobie.. Zasada ograniczonego zaufania moi drodzy! Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pirat Re: Wypadek na Piaskowej IP: *.walbrzych.vectranet.pl 18.05.11, 02:10 Masz rację, piesi na ulicę wchodzą jak tylko im się zachce i zawsze to kieeowca ma przesrane a tak nie powinno być. Nawet wejście na pasy było uczone w szkole podstawowej czyli patrzysz w lewo, prawo i jeszcze raz w lewo dopiero idziesz jak nic nie jedzie. A ludzie przebiegają, wchodzą nagle na ulice bo wytłumaczeniem zawsze są zakupy i potem nie dziwmy się że ktoś zostaje potrącony mimo wolnej jazdy bo gdzie tu się rozpędzać jak są dziury i światła. Szczerze przeznam że trzeba myśleć za pieszego bo dzisiaj sam bym ze 3 osoby rozjechał bo wtargnęły na ulice a potem tragedia i lament. Potem tylko wyżuty sumienia i zawsze kierowca ma przerąbane. Może by twk Policja postała na piaskowej i zaobserwowała jak ludzie łażą i tym co łamią przepisy to upomnienie a jak nie to mandaty i temat by się zamkną sam. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kierowca Re: Wypadek na Piaskowej IP: *.direct-adsl.nl 18.05.11, 06:51 pirat jestes dupkiem ze tak piszesz bo to cie to nie dotyczy. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: xxx Re: Wypadek na Piaskowej IP: *.walbrzych.vectranet.pl 18.05.11, 10:23 Z tą Policją na piaskowej co by trochę utemperowała przechodniów i co niektórym dała mandaty to super pomysł może trochę by się ludzie nauczyli że zielone mogę a czerwone nie mogę włazić nawet na pasy bo taka jest kolejność. Święte krowy na przejściach dla pieszych Piaskowej Góry powinny zniknąć karane wysokimi mandatami albo należy w prostu sposób edukować społeczeństwo i pokazywać jak się przechodzi przez jezdnię oraz pasy. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Roy Re: Wypadek na Piaskowej IP: *.walbrzych.vectranet.pl 18.05.11, 11:04 Otóż to...dzisiaj jadę na skrzyżowaniu mam zielone i niestety muszę stać bo wysiadła banda łepków z autobusu i włażą na jezdnię mając wszystko gdzieś...pomijając już to ,że mieli czerwone światło.Często się zdarza tak,że piesi (szczególnie starsze osoby)nie idą na przejście dla pieszych tylko łażą na skróty jak święte krowy spacerkiem... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: foto Re: Wypadek na Piaskowej IP: *.walbrzych.vectranet.pl 18.05.11, 10:37 ifotos.pl/zobacz/201105181_hepsshh.jpg/ Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ja Re: Wypadek na Piaskowej IP: *.walbrzych.vectranet.pl 18.05.11, 21:12 i nie działa ten link Odpowiedz Link Zgłoś
cezar_live Re: Wypadek na Piaskowej 18.05.11, 21:56 Działa! Ale juz nawet na tym młodym wałbrzychu lepsze są. Odpowiedz Link Zgłoś