Dodaj do ulubionych

Oddział psychiatryczny w Wałbrzychu !

IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.06.11, 20:44
www.zdrowie.walbrzych.pl/oddzial-psychiatryczny-zamkniety

Wiedzieliście że mamy taki przybytek w naszym mieście ? kilkaset metrów od ścisłego centrum, może ktoś potwierdzić plotki o kilku już uciekinierach których nie udało się złapać ?

Temat proszę traktować poważnie, czuję się zaniepokojona o swoje i bliskich bezpieczeństwo.
Obserwuj wątek
    • Gość: Ja Re: Oddział psychiatryczny w Wałbrzychu ! IP: *.ssp.dialog.net.pl 13.06.11, 21:07
      Tak.Ten budynek jest na terenie szpitala na Batorego naprzeciw oddziału internistycznego. Można by rzec, że to 1 budynek po lewej od wejścia na teren. Ale o ucieczce nie słyszałam. Kiedyś babcia leżała w szpitalu i przez okno widziałam tabliczkę przeciwległego budynku, bo inaczej bym nawet nie wiedziała.
    • Gość: zdrowy Re: Oddział psychiatryczny w Wałbrzychu ! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.06.11, 21:16
      Chore ambicje Szełemeja. Zabrał szpital ze Stronia, bo za pacjentów psychiatrii NFZ płaci pełną stawkę. To jest sprawa dla reportera
      • Gość: Bełatka Re: Oddział psychiatryczny w Wałbrzychu ! IP: *.walbrzych.vectranet.pl 13.06.11, 23:22
        poczytaj trochę historii dot. umiejscowienia szpitali psychiatrycznych dawnymi czasy;
        wtedy nikt nie słyszał o nfz;
    • Gość: ls Re: Oddział psychiatryczny w Wałbrzychu ! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.06.11, 21:54
      Traktuję poważnie, to ty uciekłaś w ostatni piątek?
    • Gość: drwho Re: Oddział psychiatryczny w Wałbrzychu ! IP: *.ssp.dialog.net.pl 13.06.11, 22:16
      Ciemnogród... jeśli chcesz wypowiadać się na temat zagrożeń związanych z istnieniem oddziału psychiatrycznego, poszerz swoją wiedzę na temat funkcjonowania takich szpitali, funkcjonowania tego konkretnego oraz statystyki odnoszącej się do pacjentów i stwarzanych (w umyśle ludzi) przez nich zagrożeń. To co piszesz to kompletna bzdura!
      • Gość: gość Re: Oddział psychiatryczny w Wałbrzychu ! IP: *.ssp.dialog.net.pl 13.06.11, 22:22
        Popieram przedmówcę. Choroby psychiczne mogą dotknąć każdego, w tym również założyciela wątku lub jego bliskich. Zupełny brak tlerancji dla osób chorych.
        • Gość: ls Re: Oddział psychiatryczny w Wałbrzychu ! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.06.11, 22:25
          Voila!
          Mały test na konsekwencję:
          Podobnie choroby weneryczne mogą dotknąć każdego, w tym również założyciela wątku lub jego bliskich. Zupełny brak tlerancji dla osób chorych.
          Podaj adres, otworzę tam poradnię dla chorych na HIV.
          A obok noclegownię dla bezdomnych z AIDS.

• Gość: Bełatka Re: Oddział psychiatryczny w Wałbrzychu ! IP: *.walbrzych.vectranet.pl 13.06.11, 23:25
            dzikie porównanie;
            to jakby porównywać obcinanie paznokcia z obcinaniem ręki;
            i jedno i drugie wszak obcinanie;

osobiście - mi nie przeszkadzałoby ani jedno ani drugie;
            jako ludzie te osoby są o wiele wartościowsze niekiedy niż niejeden na tzw. poziomie;
    • Gość: Waldek Re: Oddział psychiatryczny w Wałbrzychu ! IP: *.adsl.inetia.pl 13.06.11, 22:26
      Znam jednego co nawiał z tego oddziału. Groźny typ nie jest więc nie ma się czym przejmować. W półświatku znany jest jako leparzspecjalista !
    • Gość: Bełatka Re: Oddział psychiatryczny w Wałbrzychu ! IP: *.walbrzych.vectranet.pl 13.06.11, 23:16
      dawno temu podobne ośrodki umieszczano w centrach miast celowo; chorych nie dyskryminowano, jak to się dziś nazywa; stanowili integralną część społeczeństwa;
      chory człowiek, jak każdy, ma prawo do życia w społeczności a nie na wygnaniu;
      czujesz się zagrożona?
      a skąd wiesz, kto obok ciebie mieszka?
      czytałaś albo słyszalaś o tym?
      www.walbrzyszek.com/news,single,init,article,10408
      to tylko dwa przypadki w ciągu jednego dnia;
      jesli czujesz się zagrozona, zamieszkaj na odludziu, pod lasem;ale tam z kolei czyhać na ciebie mogą dzikie zwierzęta;
      poza tym - prorokowane są końce świata w ilości kilku do końca tego roku;
      nie czujesz się zagrożona? znasz stan techniczny wszystkich pojazdów mechanicznych w mieście? nie czujesz się zagrożona?
      zbuduj sobie bunkier kobieto; albo idź do specjalisty; z problemem zagrożenia; być może da się to wyleczyć;
      na batorego; na oddziale zamkniętym;
      pozdrawiam :o/
      • Gość: debilGoniDebila Re: Oddział psychiatryczny w Wałbrzychu ! IP: *.walbrzych.vectranet.pl 13.06.11, 23:20
        szpital istnieje ponad rok,jak nie dluzej a ta sie ocknela
        • Gość: Bełatka Re: Oddział psychiatryczny w Wałbrzychu ! IP: *.walbrzych.vectranet.pl 13.06.11, 23:21
          rozumiem, że to nie do mnie, ale do tej zagrożonej :o)?
          • Gość: ls Do Bełatki IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.06.11, 17:20
            Cóż dzikiego w porównaniu?
            Motłoch boi się innych. Nie boi się zagrożeń wewnętrznych, bo są "oswojone".
            Otóż chorzy wymagający leczenia szpitalnego w w/w oddziale są dla motłochu "innymi".
            Motłoch urabia sobie wizję zagrożeń na swą miarę.
            "Oswojone" zagrożenia, które mamy na codzień m.in. dzięki "motłochowi" to n.p.:
            - jego podatność na manipulacje
            -ryzyko parazytoz (niska higiena)
            - wysoki odsetek chorób infekcyjnych (zapaleń wątroby, posocznicy, biegunek)
            - wysoka przestępczość
            - niski ranking miasta
            - cuchnące autobusy
            - marna wartość inwestycyjna nieruchomości
            - niska kultura popularna
            - niska kultura upraw ogrodniczych
            - wysokie ryzyko dewastacji
            - duży odsetek patologii rodzinnych
            - wysoka śmiertelność noworodków i niemowląt
            - żałosny wizerunek obywatela tego miasta
            łatwo się wylicza ....
            No, a chorzy psychicznie? Wymagają leczenia. I tyle.
            • Gość: Bełatka Re: Do Bełatki IP: *.walbrzych.vectranet.pl 15.06.11, 20:35
              ja nie potrzebuję edukacji w tej kwestii;
              leczenia psychiatrycznego - póki co - również nie;
              ale nie mam cierpliwości głaskać wystraszonej pani po rączce i pocieszać, że wszystko bedzie dobrze i żaden wariat nie ucieknie, bo mają klamki w drzwiach pod prądem;
              chcę, żeby takie osoby poczuły jak to jest być pod pręgierzem opinii innych;
              być może zmusi je to do myślenia;
    • Gość: gość Re: Do kjakkinia IP: 78.9.31.* 14.06.11, 08:01
      Skąd ty spadłaś. Nie życzę tobie ani nikomu z twoich bliskich choroby psychiatrycznej, może wtedy zrozumiałabyś sens istnienia takich szpitali...wstyd mi za ciebie ciemnogrodzie...
      • Gość: drwho Re: Do kjakkinia IP: *.ssp.dialog.net.pl 14.06.11, 10:06
        Wiecie co , to już nie chodzi nawet o bezpośrednią styczność z chorobą (np. w rodzinie), ale o świadomość i wiedzę,a przede wszystkim uczenie innych pokoleń prawidłowego spostrzegania. Jestem młodą osobą i z racji zawodu pracuję z takimi ludźmi, w związku z czym agresor mi się włącza ,gdy czytam takie ograniczone myślowo wypowiedzi.
        • Gość: Anty Re: Do kjakkinia IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.06.11, 11:24
          ....nawet nie zdajesz sobie sprawy ile chorych osób pracuje z Tobą na codzień, ilu jedzie obok ciebie codzinnie w autobusie, stoi w kolejce do kasy w sklepie....a każdy z nich mógł swój epizod spędzić w Szpitalu.....powinnaś pozbyć się stereotypowego sposobu myślenia!
    • Gość: CBA Re: Oddział psychiatryczny w Wałbrzychu ! IP: *.ssp.dialog.net.pl 14.06.11, 12:22
      może ktoś potwierdzić plotki o kilku już uciekinierach których nie udało się złapać ?

Nie bój żaby, znajdziemy cię po IP.
    • Gość: ST Re: Oddział psychiatryczny w Wałbrzychu ! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.06.11, 14:31
      Szpital jest już dosyć długo i szkoda że nie jest większy..... przecież na leczenie w innych miastach nie jest łatwo się dostać i czeka się miesiącami.... nigdzie nie ma miejsc albo trzeba przejechać pół Polski do jakiegoś innego - obojętnie jakiego w którym tylko zaoferują ci miejsce. Ludzie nie chcą przyznawać się do swoich słabości i wstydzą się swoich chorób psychicznych, a szkoda - razem raźniej i łatwiej znieść pewne "życiowe niedogodności".
      Pozdrawiam
      • Gość: dudddka Re: Oddział psychiatryczny w Wałbrzychu ! IP: *.sattom.pl 14.06.11, 15:53
        bo no tak... bo wszyscy horzy na odziale psychiatrycznym to mordercy i niezrownowazeni socjopaci. kolejna debilka. tylko od martwienia sie o swoje zdrowie nie wpadnij w depresje, bo sama wyladujesz na tym oddziale.

• Gość: dudddka Re: Oddział psychiatryczny w Wałbrzychu ! IP: *.sattom.pl 14.06.11, 15:53
          *chorzy
        • Gość: B Re: Oddział psychiatryczny w Wałbrzychu ! IP: *.kpn.net 15.06.11, 06:31
          A ja się tochę autorce wątku nie dziwię. Bo przez 2 lata żyłam ze schizofrenikiem i wiem, że takie osoby bywają nieobliczalne. Nigdy go nie dyskryminowałam, jak mogłam, starałam się mu pomóc. Ale niestety widziałam, do czego był zdolny. Również w trakcie ucieczek ze szpitala. Oczywiście mam pełną świadomość, że choroby psychiczne są różne, i że tylko część pacjentów szpitala może zagrażać innym lub sobie.
          • Gość: oczywiście Re: Oddział psychiatryczny w Wałbrzychu ! IP: *.xdsl.centertel.pl 15.06.11, 08:53
            Ja przez kilka lat żyłam z "normalnym facetem", też wiem do czego jest zdolny. Błagam ludzie, odrobina empatii.
          • Gość: drwho Re: Oddział psychiatryczny w Wałbrzychu ! IP: *.ssp.dialog.net.pl 15.06.11, 11:56
            Rozumiem też Twoje stanowisko, ale musisz wiedzieć, że agresja u osób ze schizofrenią jest bardzo rzadka, częściej ma miejsce autoagresja. W związku z czym Twoją sytuacje można określić jako wyjątkową. Prawdą jest, że życie z osobą z zaburzeniami psychicznymi jest uciążliwe, ale nie można oceniać tego w kategorii zagrożenia.
            Nawet nie zdajecie sobie sprawy z tego z iloma osobami zdiagnozowanymi macie do czynienia na co dzień, ale z racji tego ,że mają długotrwałe okresy remisji objawów ,funkcjonują bez zastrzeżeń, jak cała reszta osób bez diagnozy (co nie jest jednoznaczne ze zdrowiem). Apeluję o większą tolerancję i ponownie o poszerzanie wiedzy w obszarach w których macie ochotę się wypowiadać.
            Pozdrawiam
    • Gość: walbrzych do zalozycielki postu IP: *.ssp.dialog.net.pl 14.06.11, 16:17
      popatrz gamoniu co sie dzieje wokół ciebie , zapewne to gra polityczna przeciwko Szelemejowi , ale nie skuteczna sie okazała , a teraz masz linki gamonico i zobacz co na ciebie mamy

radzik555.wrzuta.pl/film/1otjvuRz1Gq/nozownik_walbrzych_plac_grunwaldzki
      wroclaw.naszemiasto.pl/artykul/55643,walbrzych-pod-dyskoteka-k10-zmarl-23-letni-mezczyzna,id,t.html
      tak ze wyjdz gamonico do ludzi na ulice
      • Gość: :-) Re: do zalozycielki postu IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.06.11, 17:27
        Będziecie mieli swoją wspaniałą empatię jak komuś się stanie krzywda w pobliskim parku. Osoby zamykane w tym przybytku mogą być groźne i nieobliczalne.

Z waszym tokiem rozumowania nie dziwne że postawili wam w centrum składowisko śmiertelnych trucizn z europy i budują 2 (albo i 3) kolejne takie cuda.

Każdy z was jest pełen zrozumienia i potępia "zacofanie" dopóki jego samego to nie dotknie. Dlaczego ludzie tak protestowali kiedy na tej samej ulicy chciano utworzyć zakład poprawczy ? Bo mieli w pamięci choćby wydarzenia sprzed dwóch lat w Świdnicy.
        • Gość: drwho Re: do zalozycielki postu IP: *.ssp.dialog.net.pl 15.06.11, 18:15
          Zastanów się nad różnicą pomiędzy odziałem psychiatrycznym a ośrodkiem poprawczym. Kiedy zrozumiesz te struktury, to wtedy możesz zacząć się wypowiadać. Póki co nie imponujesz nikomu i nie prezentujesz zbyt dużego poziomu wiedzy, a czytając Twoją wypowiedź w której abstrahujesz od głównego wątku, ręce zupełnie opadają.
        • Gość: wałbrzyszanin Re: do zalozycielki postu IP: *.ssp.dialog.net.pl 15.06.11, 18:18
          A areszt w ścisłym centrum nie przeszkadza ? Nie, bo wybudowany już w 1853 roku dla obecnych mieszkańców był "od zawsze". Nas zwyczajnie drażni wszystko to, co nowe.
        • Gość: akurat Re: do zalozycielki postu IP: *.xdsl.centertel.pl 15.06.11, 22:55
          Człowieku nie mieszaj i nie porównuj składowiska z oddziałem psychiatrycznym (paranoję się leczy). Poczytaj coś więcej niż fora internetowe, to może przestaniesz pisać głupoty. Otóż w przypadku, gdy "dotyka" to się zaczyna rozumieć. Nie wiem, czy ci życzyć np. załamania nerwowego, może gdybyś tego doświadczył, zmieniłbyś zdanie. Jeśli masz jakieś fobie, boisz się że w parku napadnie cię chory psychicznie pacjent pobliskiego oddziału - czas aby cię tam zamknąć. Jak można być takim ignorantem?
    • evorka23 Re: Oddział psychiatryczny w Wałbrzychu ! 16.05.16, 16:45
      Czy ktoś z was wie jakie tam panuje piekło ? Warunki ? Jak zachowują się lekarze wobec pacjentów ? nie wspomnę o innym personelu ? tę placówkę powinno się zamknąć ?
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka