Dodaj do ulubionych

Do byłych katolików!

IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.07.11, 22:08
Szanowni Państwo!
Jestem studentką V roku socjologii na Uniwersytecie Marii Curie-Skłodowskiej w Lublinie. Prowadzę badania dla potrzeb mojej pracy magisterskiej na temat: „Determinanty i konsekwencje apostazji w Kościele rzymskokatolickim”. W związku z tym zwracam się z uprzejmą prośbą do osób, które dokonały formalnej apostazji, o uzupełnienie kwestionariusza ankiety: tnij.org/apostazja_ankiet
Obserwuj wątek
    • 57jurand Re: Do byłych katolików! 13.07.11, 17:58
      probowałem ale nic takiewgo nie istnieje.
      • Gość: Mała Mi Re: Do byłych katolików! IP: *.walbrzych.vectranet.pl 13.07.11, 19:53
        nawet nie próbowałam; mam drewniane drzwi i święto..bliwych sąsiadów; obawiam się, że mogłyby pójść z dymem :) bo zapewne przy najbliższej wizycie duszpasterskiej pasterz nie omieszkałby o mojej decyzji wspomnieć :)
        • chocholitan Re: Do byłych katolików! 13.07.11, 20:47
          Ankieta jest anonimowa. Nic ci nie grozi.
          Trzeba mieć trochę cywilnej odwagi jak 57jurand i przyznać się , że brakuje intelektu do włączenia ankiety.
          He,he, widzę ,ze pracujesz nad dodatkiem do emerytury jako kombatant religijny. Za zagrożenie podpalenia przewiduję. przynajmniej 10 % . Pracuj nad legendą, pracuj......
          • Gość: Mała Mi Re: Do byłych katolików! IP: *.walbrzych.vectranet.pl 13.07.11, 21:19
            dziecko;
            naucz się czytać ze zrozumieniem; ja pisałam o apostazji, nie ankiecie :/;

intelektu to mi brakuje w ogarnianiu takich osobników jak ty;
            przyznaję - niekiedy mnie to przerasta; na szczęście jakoś udaje mi się z tym żyć;
        • 57jurand Re: Do byłych katolików! 13.07.11, 20:55
          Do Mała Mi .Adres podany nie istnieje . Jesli chodzi o samą apostazje to na www. wystap. pl jest opublikowany tak zwany gotowiec odpowiedzi jakiej mi udzieliła Kuriia Biskupia w Świdnicy, cholera dostapiłem tego zaszczytu jako pierwszy w całej Polsce . Jak widzisz podążam jasno wytyczonym szlakiem.
          • Gość: rabin Re: Do byłych katolików! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.07.11, 21:03
            Z takimi tekstami to nie do "Małej Mi".
            Ona(?) kieruje się mądrością Talmudu.
            Szczególnie zaleceniem, aby codziennie oszukać przynajmniej jednego Goya.
            • Gość: Mała Mi Re: Do byłych katolików! IP: *.walbrzych.vectranet.pl 13.07.11, 22:46
              uważaj na mnie :)

zydzi zjadają małe dzieci i podobno dorosłymi nie gardzą;
              ale kanibalizm ma sens wtedy, jeśli zjada się mądrzejszego czy odważniejszego od siebie, aby posiąść jego mądrość czy odwagę i siłę;
              w przypadku ciebie - niestety odmawiam takiego posiłku :))))
              nie lubię się uwsteczniać :))
          • chocholitan Re: Do 57jurand 13.07.11, 21:30
            Pierwszych chrześcijan prześladowano, natomiast teraz jest na odwrót pierwsi apostaci prześladują chrześcijan.
            • Gość: odwrócony Re: Do 57jurand IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.07.11, 21:42
              chocholitan napisał:
              > Pierwszych chrześcijan prześladowano ...teraz jest na odwrót pierwsi apostaci prześladują chrześcijan.

Bardzo skomplikowana myśl.
              • chocholitan Re: Do 57jurand 13.07.11, 21:47
                Rzeczywiście jaki błąd.
                Ależ tak, teraz chrześcijanie prześladują apostatę 57jurand.
                • 57jurand Re: Do 57jurand 13.07.11, 22:48
                  Kolego chocholitan . Nie obrazaj chrześcijan równając ich z katolikami, w FiM piszą tez ludzie wierzący tak jak biblista p. Parma tygodnik ten jako jedyny opisuje z detalami co wyprawiają zbrodniarze w koloratkach z nieświadomymi niczego dziećmi . pokazuje aż do bólu kolaborację polskich elit politycznych z Watykanem nie pierwszy i ostatni raz w historii Polski. Do Mała Mi ja też miałem problem ze znalezieniem tego ważnego newsa ale na pewno jest .gdyz nawiazałem konktakt z założycielem p. Psykiem i on mnie poinformował że to jest kolejny ważny krok . Wyjscie ztej sekty według jego wskazan jest bezbolesne i sprawia że czujesz sie jakbyś usuneła spod paznokcia drzazge .
                • Gość: wku...ony Re: Do 57jurand IP: *.ip.netia.com.pl 14.07.11, 12:19
                  nienawidzę starych za to że mnie ochrzścili bez mojej wiedzy i zgody nie pytając się o zdanie !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
          • Gość: Mała Mi do Juranda IP: *.walbrzych.vectranet.pl 13.07.11, 21:48
            na adres ankiety nawet nie wchodziłam;
            a odnośnie apostazji - informacje z FiM nie nastrajają mnie pozytywnie do tego aktu;
            chciałabym, zeby to była moja indywidualna sprawa, a nie sprawa całej mojej rodziny;
            jeśli w przyszłości stanie się to mniej problematyczne, zrobię to choćby dla samej statystyki;
            teraz nie mam czasu na przepychanki; póki co mam dosyć kontaktów z krk po rezygnacji dziecka z lekcji religii i nie przystępowaniu do bierzmowania; w uniesieniu chciałam reagować ostro, po ostygnięciu uznałam, że nie będę ruszała gówna, bo zacznie mocniej śmierdzieć; rezygnacja z lekcji religii odbiła się na swiadectwie końcowym dziecka z przynajmniej jednego przedmiotu;
            nie będę tu opisywała tego bardziej szczegółowo;
            aktów nie mających pokrycia w kartotece parafialnej nie zamierzam dokonywać;

P.S. na podanej stronie nie mogę odnaleźć tego cennego dokumentu z kurii;
            • chocholitan Re: do Mi 13.07.11, 21:59
              Oszukujesz mnie?
              • Gość: Mała Mi Re: do Mi IP: *.walbrzych.vectranet.pl 13.07.11, 22:05
                że co proszę???
                • chocholitan Re: do Mi 13.07.11, 22:26
                  Gość: rabin 13.07.11, 21:03 Odpowiedz
                  Z takimi tekstami to nie do "Małej Mi".
                  Ona(?) kieruje się mądrością Talmudu.
                  Szczególnie zaleceniem, aby codziennie oszukać przynajmniej jednego Goya.
                  • Gość: Mała Mi Re: do Mi IP: *.walbrzych.vectranet.pl 13.07.11, 22:41
                    cóż mam na to odpowiedzieć?
                    forumowi znawcy wiedzą o mnie więcej, niż ja sama :)
                    jak widać wyobraźnię mają większą niż iq :))

talmudu niestety jeszcze nie czytałam; ale obiecuję - wezmę się za niego, jak tylko skończę lekturę koranu :)))
            • Gość: l Re: do Juranda IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.07.11, 22:04
              Jeżeli FiM to skrót od "Fakty i Mity" to gratuluję źródeł, lewacki, antykatolicki, antyklerykalny bełkot. Kto nie z nimi też przeciw nim, podobnie jak Gazeta Polska 100% anty-PO. O Tusku w jedynym numerze tej gazety, który widziałem było więcej niż chyba w biuletynie PO.
              Post o braku intelektu nie był skierowany do ciebie, a do jurand57 i miał na celu wskazać brak intelektu właśnie u niego, ponieważ nie potrafił sobie poradzić z otwarciem ankiety. Ja nie sprawdzałem, bo apostatą nie jestem.
              A jeszcze żeby było jasne nie jestem zwolennikiem PO, PiS i nie jestem katolikiem, a ateistą.
              • Gość: Mała Mi Re: do Juranda IP: *.walbrzych.vectranet.pl 13.07.11, 22:24
                jest to czasopismo równie dobre jak inne i nie jest jedynym, które czytuję; nie jestem krową w rowie, która słucha każdego z pagajem w ręku; i tak - jest dla mnie źródłem wielu cennych informacji; a co do tuska - miałeś/aś pecha, ze trafił ci się akurat ten jeden numer; gdybyś przejrzał powiedzmy 10 - moglibyśmy porozmawiać na temat jego jakości jako źródła informacji; mnie np bardzo interesują artykuły z cyklu okiem biblisty, czy ostatnio publikowana historia prl; dziwnym trafem sprawy opisywane przez fim, po pewnym czasie nieśmiało, a ostatnio śmielej, trafiają jako temat do innych mediów; więc lewacki, czy nie lewacki, źródłem i natchnieniem dla innych ważnym jest; i jest ich coraz więcej;
            • Gość: moherowy goi wiedza nie boli IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.07.11, 22:38
              Gość portalu: Mała Mi napisał(a):

P.S. na podanej stronie nie mogę odnaleźć tego cennego dokumentu z kurii;
              -----------------------
              Na tych stronach odnajdziesz inne cenne wskazówki.
              Ale te chyba znasz ?

cyklista.wordpress.com/2010/06/07/tora-i-jej-talmudyczne-reperkusje/
              www.naszawitryna.pl/ksiazki_105.html
              • Gość: Mała Mi Re: wiedza nie boli IP: *.walbrzych.vectranet.pl 13.07.11, 22:43
                nie znam, ale dzięki za wskazówkę :)

jak tylko znajdę wersję elektroniczną - zapoznam :))))
                a może posiadasz w swoim księgozbiorze takową :)?
                byłabym wdzięczna za udostępnienie :)
                • Gość: moherowy goj Re: wiedza nie boli IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.07.11, 22:56
                  Podejrzanie szybko połapałaś się w treści.
                  W swoim księgozbiorze mam Biblie i Koran ale to - jak myślę - księgi, których nie wolno ci brać do ręki.
                  • Gość: Mała Mi Re: wiedza nie boli IP: *.walbrzych.vectranet.pl 13.07.11, 23:03
                    słuchaj drogi forumowiczu;
                    twoje insynuacje mnie obrażają;
                    sugestie jakoby jestem żydem, są nieprawdziwe i niniejszym upraszam o ich zaprzestanie;
                    to już nie są żarty;
                    • chocholitan Re: wiedza nie boli 13.07.11, 23:13
                      No to jutro jesteśmy wszyscy u prokuratora na dywaniku.
                      Kochana Mała Mi , w jakim celu uczestniczysz w tym forum ?
                      Szukasz ofiar?
                      • Gość: Mała Mi Re: wiedza nie boli IP: *.ssp.dialog.net.pl 14.07.11, 08:00
                        tak chocholitan, ofiar losu; no i przydałoby sie co nieco na ołtarz po spuszczeniu krwi;
                        pasuje taka odpowiedź?

to prawda, że pewnego typu ludzi nie posiejesz - sami sie rodzą;
                        mam nadzieję, że to nie jest zaraźliwe;
                        • chocholitan Re: wiedza nie boli 14.07.11, 09:58
                          Jeżeli decydujesz się wyrażać swoje zdanie o innych na forum, pozwól że pozostali wyrażą swoje opinie o tobie. Groźby pod ich adresem są niestosowne i godne potępienia.
                          PS.
                          Oczywiście ty możesz bezkarnie używać określeń „ święto..bliwi” oraz pomawiać ludzi o mordercze instynkty z racji ich przynależności do kościoła katolickiego.
                          • Gość: Mała Mi Re: wiedza nie boli IP: *.ssp.dialog.net.pl 14.07.11, 14:23
                            świętobliwi jest faktycznie wyrażeniem, którego można uzywać bezkarnie :)

osobiste zdanie nt. innych a kłamstwa o kimś są to dwie różne sprawy;
                            przyjmuję z usmiechem głąby, czarownice, głupie, itd, ale jesli ty bezczelnie insynuujesz, że jestem żydem - jest to kłamstwo na temat mojej osoby; bardzo obraźliwe dla mnie;

teraz wyjaśnione?
                            • chocholitan Re: wiedza nie boli 14.07.11, 14:43
                              Tak, teraz mi wyjaśniłaś.
                              Uważasz Żydów za ludzi gorszych od siebie.
                              Bardzo ciekawa postawa.
                    • Gość: moherowy goj Re: wiedza nie boli IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.07.11, 23:18
                      Sprecyzuj się żydem czy żydówką a po za tym zwisają mi twoje paranoidalne interpretacje.
                      Masz problemy emocjonalne, to podziel się nimi z lekarzem.
                      Pokutując non stop przez 48 godz na forum musi odcisnąć na twojej psychice jakiś ślad. Winy więc poszukaj u zleceniodawcy.

• Gość: Mała Mi Re: wiedza nie boli IP: *.ssp.dialog.net.pl 14.07.11, 08:11
                        współczuję;
                        wszędzie węszysz spisek i prace na zlecenie;
                        wg maksymy - każdy sądzi podlug siebie;

schizofrenia paranoidalna nie jest do wyleczenia, ale można skutecznie ograniczać jej objawy odpowiednimi lekami i zdrowym trybem życia, bez stresów, bez emocji; zastanów sie nad tym;
                        • Gość: moherowy goj Re: wiedza nie boli IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.07.11, 08:47
                          Zastanowiłem się... i doszedłem do wniosku, że jesteś wyjątkowo beznadziejnym przypadkiem i nie pomogą tu ani leki ani dieta ani nawet modlitwa Rabina.
                          • Gość: Mała Mi Re: wiedza nie boli IP: *.ssp.dialog.net.pl 14.07.11, 14:27
                            cóż; jak się kończą argumenty, to jedyne honorowe wyjście to zejście; z placu dyskusji;
                            • Gość: moherowy goj Re: wiedza nie boli IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.07.11, 14:39
                              Mnie za leczenie wariatów nie płacą.
                              Niech zajmie się tobą psychiatra.
                              • Gość: Mała Mi Re: wiedza nie boli IP: *.ssp.dialog.net.pl 14.07.11, 14:42
                                wedle życzenia :D
                                • Gość: gosc Re: wiedza nie boli IP: *.walbrzych.vectranet.pl 14.07.11, 14:47
                                  Kiedys byl dobry artykul w FiM o naszym bylym Slonu Sudetow ile rok rocznie z budzetu miasta wedruje kasiory na remonty kosciolow.
                                  • Gość: Mała Mi Re: wiedza nie boli IP: *.ssp.dialog.net.pl 14.07.11, 15:13
                                    nasze miasteczko i tak pikusiem jest w porównaniu do innych;
                                    • chocholitan Re: wiedza nie boli 14.07.11, 17:10
                                      Odpowiedz, Mała Mi na pytanie , czy też tchórzysz ?
                                      • Gość: jurus Re: wiedza nie boli IP: *.ssp.dialog.net.pl 14.07.11, 19:20
                                        Ciemnogrody trzeba likwidować,
                                        kasiora od klechów nie jedną rodzine z dziećmi by uświęciła,
                                        a faceci w kieckach powinni sie brać za robote,
                                        a nie piepszyć farmazony i obżerać się dowoli.
                    • Gość: ls Do Małej Mi IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.07.11, 22:55
                      A cóż w tym obraźliwego?
                      Czy gdyby ktoś nazwal cię Japończykiem albo Francuzem to czułbyś(-abyś) się równie obrażony(-a)?
                      Jesteś zwykłym(ą) szowinistą(ką).
                      Niczym się nie róznisz od nacjonalstów i fanatyków religijnych.
                      • Gość: Mała Mi Re: Do Małej Mi IP: *.walbrzych.vectranet.pl 23.07.11, 12:17
                        owszem;
                        nie lubię żydów;
                        mam swoje powody, które ugruntowałam sobie latami pochylenia się nad wieloma tematami związanymi z nimi;
                        nie lubię i już;
                        mam do tego prawo;
                        jednak publicznie nie obrażam ich, nikogo, z kim się nie zgadzam - nie ogłaszam jako żyda, jak mój interlokutor powyżej;
                        w tym tkwi różnica;
                        ja czuję się autentycznie obrażona, jeśli ktoś próbuje publicznie, nawet anonimowo jak tutaj, przypiąć do tej grupy homo sapiens;

jeśli masz już komuś zwracać takiej treści uwagę, to właśnie współrozmówcy mojemu, który wciąż mi imputuje "bycie żydem";
                        to on jest szowinistą, który w ten sposób próbuje - z braku innych sensownych argumentów - ubliżać i poniżać innych, próbując zepchnąć ich na margines społeczeństwa;
                        bo antysemityzm jest w naszym społeczeństwie ogromny, choć ukryty;
                  • Gość: ls Kociół zaprasza! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.07.11, 22:21
                    Kościół Latającego Potwora Spaghetti (CFSM).
                    Jego wyznawcy głoszą, że świat stworzyła istota złożona z włoskiego makaronu i klopsików mięsnych. A w niebie znajdują się wulkan piwny i fabryka produkująca striptizerki.
                    I co Ty na to?
                    www.rp.pl/artykul/687853-Kosciol-Latajacego-Potwora-Spaghetti.html
    • 57jurand Re: Do byłych katolików! 14.07.11, 20:58
      MalaMi. Ja znalazlem bez trudu oto namiary www.wystap . pl strona główna prawy słupek - temat ,,Ostatnio na blogu ,, BREAKING NEWS 19- sta pozycja. Orginal umnie w szufladzie oprawię go w ramkę i powieszę w miejsce Pamiatki Komunii Świętej będa go obsrywac te same muchy co stwierdził niesmiertelny Wojak Szwejk odnosnie jakiegoś portretu .
      • Gość: ls Re: Do byłych katolików! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.07.11, 21:34
        I to by było na tyle?
    • Gość: ls Re: Do byłych katolików! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.07.11, 21:36
      To link do osób zdecydowanych wystąpić. Czy zatem piszący to to takowi? Czy tylko gderliwi kryptokatolicy?
      Bo tych ostatnich jest szansa ... nawrócić!
      • chocholitan Re: Do byłych katolików! 23.07.11, 00:19
        Już miałem wystąpić z KK.
        Ale gdy zorientowałem się ,że będe w gronie " Małej Mi" i "57jurand" powstrzymałem się.
        Dlaczego? Nie wiem.......
        • Gość: Mała Mi Re: Do byłych katolików! IP: *.walbrzych.vectranet.pl 23.07.11, 12:19
          przykro mi chocholitan;
          nie wystąpię z kk z wielu powodów;
          siedzisz więc okrakiem na płocie; na którą stronę skoczysz, zanim kołek cierpienia wbije ci się w cztery litery :)?
        • 57jurand Re: Do byłych katolików! 23.07.11, 16:20
          chocholitan.Wlasnie wczoraj życie pokazało że jest cos takiego jak chrześcijński fundamentalizm 91 osob straciłożycie tylko dlatego że nawiedzony zwyrodnialec wymyslił sobie że BÓG tego chce .Ta historia pokazuje że moj wybor jest słuszny, niechce należec do grona takich wspołwyznawcow. Swiat bez religii marzenie J. Lennona i moje kiedys sie spełni.
          • chocholitan Re: Do byłych katolików! 23.07.11, 20:34
            Według gazety "Verdens Gang" mężczyzna (Anders Behring Breivik), miał zarejestrowaną broń: pistolet, strzelbę oraz karabin maszynowy. Należał do klubu strzeleckiego, jest także członkiem loży masońskiej.
            WIKIPEDIA
            Działalność polityczna masonów faktycznie w wielu krajach dążyła do ograniczania swobód organizacji kościelnych, bądź poddawania ich ścisłej kontroli państwowej. Niektórzy masoni – w szczególności w krajach tradycyjnie katolickich – chcieli uczynić z masonerii coś w rodzaju antykościoła.

Też jesteś masonem 57jurand ?
            • 57jurand Re: Do byłych katolików! 24.07.11, 18:35
              Nie jestem a szkoda bo Masonami przeważnie byli i są ludzie nie tuzinkowi chocby Benjamin Franklin , Ksiąze Józef Poniatowski.i wielu innych . Szacunek dla nich chocby zato .. W czasie rewolucji i niedawno znowu przyczynili się do osłabienia potęgi papieża i wpływów Kleru.. Napoleon. Znaki Mansonerii to Cyrkiel - mądrość, Węgielnica - rownowaga i szczerosc . Liczba 3 - wiedza ,piękno, sila. Jakoś niema tam miejsca dla karabinu miecza i noża dlatego ten psychol dostawał podwójnego zajoba . Watykan ma swoje OPUS DEI - macki osmiornicy i tam powinien udac się z misją ten porąbaniec.
              • Gość: s..h Re: Do byłych katolików! IP: *.16.250.lan.EkoNet.info 24.07.11, 19:00
                Jurand, baranie jeden, naoglądałeś się Kodu Da Vinci i mądralę udajesz. Do Masona Ci jeszcze bardzo daleko - oni nie popełniali tylu błędów ortograficznych.
              • Gość: ls Re: o masonach c.d. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.07.11, 22:13
                ... oraz JE Biskup Kołłątaj Hugo ...
            • Gość: Mała Mi Re: Do byłych katolików! IP: *.ssp.dialog.net.pl 25.07.11, 12:08
              masonem też jest podobno Dziwisz;

wiec jaki z tego wniosek chocholitan???
          • Gość: ls Re: Do Juranda, IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.07.11, 22:12
            Oj, mylisz się!
            To, że ktoś sprzedaje "audika prawie nówkę" nie oznacza, że Audi produkuje samochody zespawane z trzech innych i polakierowane na czarno.
            Facet szuka widowni.
            Ta historia pokazuje, ze należysz do ludzi, którzy nie wiedzą czym jest racjonalne myślenie.
        • Gość: ls Re: Do byłych katolików! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.07.11, 22:08
          To znaczy, że jesteś baranem: piszasz "nie wiem" !
          A zatem, jak przechodzi ci przez to baranie gardło: "...wierzę w jeden powszechny apostolski Kościół..."?
          • chocholitan Re: Do byłych katolików! 24.07.11, 22:39
            Ach to ty, z tą nerwicą natręctw .
            W dalszym ciągu nie walczysz z chorobą, a objawy będą się nasilać.
            Będziesz kiedyś żałował.
            • Gość: ls Re: Do byłych katolików! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.07.11, 22:50
              No, nie. Tylko zajmuję się także matołectwem, staram się eksperymentalnie fałdować korę i zamieniać w ryflowaną blachę.
              Piszesz na nieodpowiednim wątku, ten jest do byłych katolików.
              Może poszukaj w googlach:
              darwin awards,
              tam są rady dla ciebie.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka