Dodaj do ulubionych

WORD - oblany egzamin :(

IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.07.11, 21:02
Mialam dzisiaj egzamin z prawka i oblalam , na placu na recznym , mam dzisiaj dola , nie wiem co jest , nie mam problemu z recznym i wczesniej tez nie mialam wiec dlaczego dzisiaj mi sie nie udalo ? :( Czy oni moga cos zakombinowac ze to zadanie moze sie nie udac? Zauwazylam ze sporo osob oblewa na recznym , a przeciez nie ma chyba nic prostrzego jak ruszanie z recznego...:( strasznie mi z tym zle , nie umiem sie przejmowac...jest ktos kto mnie pocieszy :(
Obserwuj wątek
    • Gość: dfghj Re: WORD - oblany egzamin :( IP: *.ssp.dialog.net.pl 12.07.11, 21:26
      Ja parę lat temu też oblałem na ręcznym co ciekawe wkur**łem się bo w życiu nie miałem z tym problemu i powiedziałem egzaminatorowi, że póki nie ruszę nie wyjdę z auta.... 8 razy nie udało mi się. Ewidentnie było coś nie tak z gazem ( w sensie paliwem - gaz). Kolega był po mnie i to samo. No ale co z tego, drugi termin i wszystko elegansio.
    • Gość: kierowca_od_2_m-cy Re: WORD - oblany egzamin :( IP: *.walbrzych.vectranet.pl 12.07.11, 21:28
      Głowa do góry :) Ja zdałem za trzecim razem. Pierwszy raz mnie oblali na placu, na łuku (powrót tyłem), a za drugim razem na mieście. Udało się zdać za trzecim razem. Zjadł Cię po prostu stres egzaminacyjny i nie zapanowałaś nad emocjami. Następnym razem wszystko będzie dobrze i na pewno zdasz. I polecam zdawać rano o godz. 8. Dużo większe szanse na zdanie egzaminu, z racji tego że jest mały ruch na mieście a miejsca parkingowe są zawalone przyjezdnymi do Centrum.
    • Gość: . Re: WORD - oblany egzamin :( IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.07.11, 21:30
      sranie z tym ręcznym, powiedzcie mi kierowcy (powiedzmy od 30tys km w góre) który po egzaminie zdanym korzystał z "ruszania z ręcznego" ? ;)
      • Gość: kierowca_od_2_m-cy Re: WORD - oblany egzamin :( IP: *.walbrzych.vectranet.pl 12.07.11, 21:35
        Ja :) Czasem mi pomaga ruszyć, gdy górka za wysoka. Np. na światłach przy Kauflandzie jadąc w stronę Piaskowej :) I nie widzę nic w tym złego.
        • Gość: kierowca_od_2_m-cy Re: WORD - oblany egzamin :( IP: *.walbrzych.vectranet.pl 12.07.11, 21:53
          Aj tam aj tam. Napisałem, że czasem używam. Jak nie mam pewności że ruszę z hamulca roboczego, a za mną ktoś inny stoi za blisko. Wtedy mam większą pewność, że przy ruszaniu auto mi się nie cofnie i nie stuknę kogoś z tyłu.
      • Gość: 23latek Re: WORD - oblany egzamin :( IP: *.ssp.dialog.net.pl 12.07.11, 21:36
        prawko od 2008r i powiem Ci szczerze ze od tamtego czasu caly czas jezdze i nie przypominam sobie abym kiedy kolwiek na miescie ruszal z recznego od zdania egzaminu..
        • Gość: łuchuchu Re: WORD - oblany egzamin :( IP: *.18.111.lan.EkoNet.info 12.07.11, 22:03
          Prawko 1987 - i powiem ci szczerze, że aby ruszać z ręcznego to trzeba go mieć.
          Ale to co wyrabiają z egzaminowanymi na placu to kompletna bzdura.
          Dla mnie najważniejszy nawyk, odruch, każdy ruch kierownicą powinien być poprzedzony spojrzeniem w lusterka .
          Ale może się mylę.
          • Gość: kierowca_od_2_m-cy Re: WORD - oblany egzamin :( IP: *.walbrzych.vectranet.pl 12.07.11, 22:15
            łuchuchu, absolutna racja. Niespojrzenie w lusterko przy zmianie pasa kosztowało mnie oblaniem egzaminu za drugim razem (wracaliśmy już do WORDu, gość mi tylko powiedział na końcu, że szkoda bo gdyby nie ten błąd to bym zdał. Ale w sumie dobrze, że mnie jednak uwalił i tym samym wylał na łeb kubeł zimnej wody). Teraz to się gapię w te lusterka, aż do bólu :)
        • Gość: cleopatra80 Re: WORD - oblany egzamin :( IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.07.11, 22:05
          wlasnie ten cholerny stres , nie umiem poradzic sobie z nerwami , a przeciez nikt mi glowy nie urwie jak nie zdam ...co do recznego to dwa razy nie udane i po egzaminie , po czym pyta sie mnie czy chce pojechac na miasto mimo to ze oblalam wiec ja mowie ze tak , no i znowu reczny oblalam wiec odechcialo mi sie miasta ... juz mam dosc tego prawka , nie mam juz sily :(
          • Gość: 23latek Re: WORD - oblany egzamin :( IP: *.ssp.dialog.net.pl 12.07.11, 22:10
            nastepnym razem przy.pi.erdol w pedal gazu i przycisnij go !! ;-)
            • Gość: kierowca_od_2_m-cy Re: WORD - oblany egzamin :( IP: *.walbrzych.vectranet.pl 12.07.11, 22:20
              Albo sposób jak mnie uczyli: Trzymasz ręczny z wciśniętym guzikiem, popuszczasz sprzęgło i jak widzisz gdy maska się unosi do góry (tak jest w Pandach) to dajesz w gaz (jak napisał 23-latek) i tym samym zwalniasz ręczny.

U mnie to wyszło elegancko.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka