Gość: Jerzy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.09.11, 09:18 Moniuszki zabłocona od ogródków. Czyżby już ruszyła produkcja granulatu, bo się boją, że PO nie wygra wyborów? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: admin Re: Co wozili całą noc na Mo-Bruk? IP: *.ssp.dialog.net.pl 09.09.11, 10:05 Skąd pewność, że wozili? Może wywozili? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mama Re: Co wozili całą noc na Mo-Bruk? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.09.11, 10:26 w nocy warkot tych ciężarówek jest trudny do zniesienia, całe lato trzeba mieć okna pozamykane szczególnie jak są małe dzieci w domu. Powinien być zakaz ruchu ciężarówek na ul. małopolskiej od 18" do 6". Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Mała Mi Re: Co wozili całą noc na Mo-Bruk? IP: *.ssp.dialog.net.pl 09.09.11, 10:58 taki sam zakaz powinien obowiązywać chociażby na ulicy wrocławskiej; tam też wyobraź sobie drogi forumowiczu mieszkają rodziny z dziećmi; również przy ulicy armii krajowej mieszkają -aż trudno uwierzyć - rodziny z dziećmi i muszą znosić nie tylko hałas samochodów cieżarowych, ale i smród spalin z osobówek, autobusów, busów itd; ciągnać dalej ulice, którymi przez miasto przedzierają się cieżarówki, tzw. tiry i inne pojazdy mechaniczne w nadmiernej ilości, a przy których to ulicach mieszkają rodziny z dziećmi, zmuszone ciągle zamykać okna??? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ... Re: Co wozili całą noc na Mo-Bruk? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.09.11, 11:26 Prawidłowe rozumowanie. Dlatego nie należy zawracać sobie dupy i wyrzucać pieniędzy na jakieś korupcjogenne obwodnice. Lepiej. Dla większych oszczędności i wygody swoich wyborców Szełemej powinien wyrazić zgodę na lokalizację wysypisk śmieci bezpośrednio pod ich oknami. Mała Mi, jako jedna z największych fanek tego geniusza przedsiębiorczość, poszczałaby się z radości. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Mała Mi do trzykropka IP: *.ssp.dialog.net.pl 09.09.11, 12:00 dlatego trzykropku forumowy, nie potrafiący czytac ze zrozumieniem, jestem za budową obwodnic,a nie jęczeniem nad dolą pojedynczych mieszkańców, kiedy znakomita ich większość jest w podobnej sytuacji co jęczący; zakaz ruchu w nocnych godzinach na małopolskiej, bo dzieci; te z wrocławskiej mogą już oddychać spalinami i spać w hałasie, tak???? zanim cokolwiek jeszcze palniesz, to spróbuj zastosować znaną (przynajmniej mi) maksymę: "żeby mówić, co sie myśli, trzeba myśleć co się mówi" - w tym przypadku zamień trzykropku "mówić" na "pisać" myślenia nie zamieniaj, poszukaj tej funkcji u siebie; musi być gdzieś po wydalaniu; Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: inga Re: Co wozili całą noc na Mo-Bruk? IP: *.dip.t-dialin.net 12.09.11, 19:33 BYŁY WYBORY ????? WIĘC TERAZ MORDY W KUBEŁ I NIE NIE NAZEKAĆ OSZOŁOMY SAMI DOKONALIŚCIE WYBORU Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: super Re: Co wozili całą noc na Mo-Bruk? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.09.11, 10:39 Wwożą gruz do utwardzenia nowej drogi między Mobrukiem a powstałą fabryką trucizn i wykańczalnią mieszkańców Gaju i okolic. Szełemej udowodnia, że można sprawnie budować w Polsce nowe drogi i nie potrzebne są do tego Chińczyki . Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wqurzony Re: Co wozili całą noc na Mo-Bruk? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.09.11, 11:39 Śpijcie dalej wałbrzyszanie, jeszcze rok i już nie wybudzicie się nigdy. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mama Re: Co wozili całą noc na Mo-Bruk? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.09.11, 12:25 mała mi to skrót od mała mi pozostała porcja rozumu. Czy ty nie wiesz mądralo ratuszowa, że ul. Małopolska jest węższa niż jeden pas Wrocławskiej a pomiędzy budynkami po jednej stronie ulicy i po drugiej stronie tej samej ulicy nie ma więcej jak jakieś 20 m? w każdym bądź razie osobówka z ciężarówką się nie wyminie. Żeby mógł funkcjonować ruch ciężarówek kierowcy posługują się CBradiem, jak jeden wjeżdża na Mo-Bruk to drugi czeka na górze bo inaczej się zaklinują. Brak mi słów na twoją ignorancję. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: walbrzych mala mi ma racje IP: *.ssp.dialog.net.pl 09.09.11, 12:49 Mała Mi ma racje ciężarówki wszędzie jeżdżą i nie tylko ulicą Małopolską , a ulica Małopolska nie jest pępkiem Świata , a jeżeli chodzi o Mo Bruk to jest całkiem inna sprawa , a mieszkańcy jak są tacy mądrzy i reszta przeciwników Mo Bruka to niech zablokują główną ulice miasta , na znak protestu , jak to się robi w innych miastach, wsiach .Pytanie jeszcze jedno, coś wybory prezydenckie się skończyły i na Mo Bruku nie widać Waszego Patryczka Wilda Wspaniałego ani Lubińskiego z gorylem Rosiakiem ? , czyżby oni mieli was w tyłku ? kolejny boa666 i Wasz tacy dbający o Wałbrzych , w internecie potrafią robić zamęt i wodę z mózgu , a czemu nie zrobili protestu i nie zablokowali głównej ulicy miasta ?? wtedy by TVN przyjechała Polsat , ludzie by oglądali w całej Polsce i Tusk by obejrzał , tylko to jest tak oni mają Was w tyłku liczyły się tylko wybory . A mieszkańcy Wałbrzycha są zacofani nie potrafią walczyć o swoje i tyle w tym temacie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bom Re: mala mi ma racje IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 09.09.11, 13:18 Może ty dialogowcu - zorganizujesz takie pospolite ruszenie jeśli osądzasz tych, którzy robią COŚ pożytecznego - a nie urągasz mieszkańcom - pochwal się co zrobiłeś w sprawie mobruka??? Jak czytam te wypociny malej mi i pseudo wałbrzycha to faktycznie to gnidy urzędowe. We Wrocku przy ruchliwych ulicach są ekrany dźwiękoszczelne - zaczynają się na Karkonowskiej i we Wrocku ich mnóstwo. Przecież wspanaiłe słonce Sudetów nie zgodziło się z monitoringiem z Wrocławia, że w Wałbrzychu są przekroczone normy hałasu i spalin. O tym urzędasy nie wiedzą. Skundliło się to co powinno być na wysokim poziomie intelektualnym i kulturalnym, ale o czy mówić jeśli w urzędzie pracują ludzie z rodzinnymi powiązaniami rządzących, bez odpowiedniego wykształcenia i bez rasowości w temacie. A dziś w Polskim Radio usłyszałem ciekawe zdanie: majatki są mniej ważne gdy w grę wchodzi ludzkie życie! Jak to się ma to WAŁBRZYSKIEGO OBOZU KONCENTRACYJNEGO XXI WIEKU ??? Zaraz urzędasy pierdną tylko smród u siebie poczują!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: walbrzych do bom IP: *.ssp.dialog.net.pl 09.09.11, 13:50 a ci opisani co zrobili dla miasta nic wiec w czym problem ? ale niestety prawda boli , ty tak samo wez sie za robote a nie krzyczysz ze ci przeszkadza , krzyczec kazdy potrafi a robic nie ma komu Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ... Re: mala mi ma racje IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.09.11, 14:09 Ta wyszczekana niedoróbka intelektualna ( Mała Mi) na pytanie dziennikarza: czy chciałaby mieszkać przy Mobruku raz już odpowiedziała w lokalnej TV, że NIE . Gdzieś w internecie pokutuje wypowiedź tej "niedorzecznik" Kruczkowskiego ( może ktoś znajdzie i wrzuci linka) . Ten wycior do armaty zawsze ział jadem w stosunku do mieszkańców miasta tyle tylko, że tym razem odstawia chińskie wygibasy z lęku przed tym aby Szełemej nie wywalił pasożyta z roboty na zbity pysk. Na miejscu szefa dawno bym to zrobił, bo zamiast łagodzić zadrażnienia w narodzie, to wk.urwia tubylców aż miło. No, ale może Szełemejowi zależy na tym aby wreszcie PO padło na ryja w tym mieście. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Mała Mi drogi "trzykropku" IP: *.ssp.dialog.net.pl 12.09.11, 08:56 drogi ... - niestety twoje dedukcje są tyle warte co twój mocz, który spuszczasz z wodą kilka razy dziennie do ścieków; nie jestem osobą medialną; nie uważam samej siebie za intelektualistkę, tym bardziej za jej podróbkę, ale dziękuję za komplement, albowiem w dzisiejszych czasach, kiedy wszystko jest "made in china", naprawdę trudno odróżnić często oryginał od podróbki; wprawdzie wykształcenie, które posiadam, mogłoby wystarczyć do tego zaszczytnego miana "intelektualistki", ale jak wspomniałam - nie uważam siebie za takową; za wysokie progi jak dla mnie; intelektualista to gustaw holoubek, marek edelman, ale nie ja; pozdrawiam wiec serdecznie i zyczę miłych wypróżnień dzisiejszego dnia, ponieważ wnioskuję z twoich wypowiedzi, że miewasz z tym częste problemy; Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ... Re: drogi "trzykropku" IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.09.11, 10:31 Gość portalu: Mała Mi napisał(a): > ...wykształcenie, które posiadam, mogłoby wystarczyć do tego zaszczytnego miana > "intelektualistki", ale jak wspomniałam - nie uważam siebie za takową; za wysokie > progi jak dla mnie; > intelektualista to gustaw holoubek, marek edelman, ale nie ja; ---------------- Holoubek i Edelman to może i elita, ale niestety wśród trupów. Jeśli pragniesz dołączyć do tego intelektualnego gremium, to nie ma problemu: Po prostu zamiast koralików - wzorem Leppera - załóż sobie na szyję sznurek od snopowiązarki . Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Mała Mi Re: drogi "trzykropku" IP: *.ssp.dialog.net.pl 12.09.11, 10:46 łaaał :) tylko na tyle cię stać w odpowiedzi:)? biedaku :) ubogi i intelektem i duchem :) powinnam w sumie pomodlić sie za ciebie, tylko w jakiej intencji? szarych komórek ci nie przybędzie od modlitwy; to trzeba trenować od urodzenia aż do śmierci :) wobec tego pozostaje mi zyczyć ci tyle samo dobrego, ile ty zyczysz mi :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Mała Mi Re: mala mi ma racje IP: *.ssp.dialog.net.pl 12.09.11, 08:49 Dziękuję "gościu" za wsparcie:) pytasz, gdzie patryczek i jego przyd***y ? pojawią się niebawem; wybory za miesiąc; Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Mała Mi Re: Co wozili całą noc na Mo-Bruk? IP: *.ssp.dialog.net.pl 12.09.11, 10:52 Coż - słow na twoją ignorancję starczyło ci na pięć wierszy inwektyw i mapki poglądowej; zabrakło wyobraźni nie tylko przestrzennej; skoro tak droga mamo wyliczasz, to policz sobie kubaturę wrocławskiej, odległości od jezdni do pierwszych okien również możesz sobie na boczku zanotować, przelicz ilość przejeżdzajacych pojazdów mechanicznych ( wszystkich ) wrocławską, oblicz ilość spalin, dokonaj odpowiednich rachunków mając powyższe i inne konieczne dane i porównaj je z podobnie wyliczonymi danymi z małopolskiej :) jesli tego dokonasz, to osobiście kupuję ci dwukilowy torcik "basia" na otarcie łez po odkryciu własnej ignorancji w temacie; Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: vukovar Re: Co wozili całą noc na Mo-Bruk? IP: *.play-internet.pl 12.09.11, 10:57 Mi, podżegaczko, napisz lepiej wprost: jesteś za mobrukiem czy nie? Zaoszczędzisz czasu sobie i czytajacym twoje epistoły. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Mała Mi Re: Co wozili całą noc na Mo-Bruk? IP: *.ssp.dialog.net.pl 12.09.11, 11:32 mieszkam dosyć daleko od mobruka i wielokrotnie pisałam, że nie podoba mi się obecność tej firmy w mieście; wciąż zastanawiam się kto i ile i co dostał za zgodę na działalność od własciciela; ale nie podoba mi się, że z mobruka robi sie kartę przetargową w politycznych ( a raczej pseudopolitycznych) rozgrywkach i dochodzi do sytuacji, że nikt inny tylko bezpośrednio sąsiadujący z mobrukiem mieszkańcy miasta są jedynymi biednymi i potrzebującymi pomocy ludźmi; owszem - mobruk jest paskudny, ale prosze nie zapomniać, że cały wałbrzych to jeden wielki smietnik, składowisko brudu; a ludzie zamiast zacząć działac, tylko jęczą i licytują się kto ma gorzej, wierząc ( bo tak latwiej siedząc na czterech literach wierzyć komuś, niż samemu ruszyć d*** ) w to, co ktoś pod publiczkę pieje medialnie kilka tygodni w roku, po czym znika do kolejnych wyborów znów ujawniając sie i piejąc o bólu i cierpieniu owych naiwnych; a owi naiwni - jak wspominałam wielokrotnie - zamiast sami zacząć działać, równie medialnie potrafią się tylko użalać; i ujadać;na tych, którzy próbują przekonać ich do działania; Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mama Re: Co wozili całą noc na Mo-Bruk? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.09.11, 12:24 zjedz sobie sama tort basia, może urośniesz Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Mała Mi do mamy IP: *.ssp.dialog.net.pl 12.09.11, 12:39 och :) tylko na tyle cię stać:)? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mama Re: do mamy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.09.11, 19:07 dla ciebie tak. Nie zaglądam tu po to żeby z jakąś idiotką prowadzić polemikę na bardzo niskim poziomie. To na tyle. Koniec kropka i nie trudź się udzielaniem odpowiedzi, bo i tak nie zwrócę na nią uwagi. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Mała Mi Re: do mamy IP: *.ssp.dialog.net.pl 13.09.11, 08:24 polemika :D :D do tego skarbie trzeba mieć argumenty a nie obrazoną i nadąsaną minkę - minka to nie argument :D niski poziom - cóż :D sama go zaprezentowałaś :D swoją niewiedzą i ignorancją oraz ciasnym umysłem, nie mogącym ogarnąć faktu, że inni mieszkańcy miasta są w równie złej sytuacji jak ty, uciemiężona i poszkodowana, wyjątkowa i wybitna, bo posiadajaca mieszkanie z dziećmi na ulicy konfliktu :) zauważ, że ja TYLKO raczyłam uświadomić podobnym tobie, że nie jesteście jedynymi w takiej sytuacji, a stawiacie się na piedestale cierpiętnictwa :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: JACEK Re: Co wozili całą noc na Mo-Bruk? IP: *.dip.t-dialin.net 12.09.11, 19:31 WOŻĘ TO WJEM Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: były Wałbrzyszanin Re: Co wozili całą noc na Mo-Bruk? IP: 80.125.173.* 13.09.11, 15:56 Czytając te wasze teksty, dochodzę do wniosku, że te wszystkie wysypiska i zakłady utylizacyjne tylko czekają, aż mieszkańcy sami się wykończą. Opary i dym tych spalin chyba znacząco wpływają na psychikę Wałbrzyszan. Jeszcze trochę i zostaną jednostki desperatów w tym mieście, a "firmy", które zainwestowały swój kapitał w te patologiczne miasto, będą miały całe hektary ziemi dla siebie. Co najwyżej podzielą się udziałami z kościelną mafią, która ma władzę w tym całym polskim ciemnogrodzie. pozdrawiam wytrwałych i cierpliwych, którzy cały czas łudzą się, że będzie lepiej... Odpowiedz Link Zgłoś