Dodaj do ulubionych

real-bzdura

IP: *.walbrzych.vectranet.pl 21.12.11, 21:15
ten sklep jest chyba najgorszym marketem w walbrzychu! chyba jedynym w ktorym nie mozna dokonac zwrotu zakupionego towaru! ustawa ustawą ale mozna wykazac dobra wole jak w innych marketach a w realu olewaja klientow wprowadzajac taki zakaz,idioci kieruja tym bajzlem!
Obserwuj wątek
    • Gość: . Re: real-bzdura IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.12.11, 22:04
      Gość portalu: majka napisał(a):

> ten sklep jest chyba najgorszym marketem w walbrzychu! chyba jedynym w ktorym n
      > ie mozna dokonac zwrotu zakupionego towaru! ustawa ustawą ale mozna wykazac dob
      > ra wole jak w innych marketach a w realu olewaja klientow wprowadzajac taki zak
      > az,idioci kieruja tym bajzlem!

Być może ale nie zmienia to faktu że trzeba być idiotą żeby traktować jakikolwiek sklep jako wypożyczalnię.
      • Gość: killi Re: real-bzdura IP: *.walbrzych.vectranet.pl 21.12.11, 22:14
        nie chodzi o wypozyczenie czegos tylko o oddanie pelnowartosciowego,zapakowanego towaru,a dzisiejsza historia to juz wogole skandal, w gazetce byl zel do golenia w promocji,zakupilam takie dwa ale na paragonie okazalo sie,ze jeden jest w cenie dwa razy drozszej niz powinien i pani w obsludze nie chciala dokonac zwrotu,a czy to moja wina ze jest tam taki burdel ze wszystkie produkty sa ze soba wymieszane,na paragonie byla cena,ktorej nie bylo ani na polce ani w gazetce!
        • Gość: @ Re: real-bzdura IP: *.dynamic.chello.pl 22.12.11, 09:26
          tym bardziej że, przy kasach nie jest nigdzie napisane. Zwrotów nie przyjmujemy.
          Dowiadujesz sie dopiero w informacji.
          • Gość: krzys Re: real-bzdura IP: *.ip.netia.com.pl 22.12.11, 11:12
            przeczytaj sobie ustawę o zwrotach
            • Gość: kurde molek Re: real-bzdura IP: *.walbrzych.vectranet.pl 22.12.11, 11:42
              Sklep nie ma takiego obowiązku. Proszę najpierw przeczytać tą ustawę, a później dopiero mówić, że coś jest w niej napisane.
          • spalt Re: real-bzdura 11.01.12, 22:57
            Gość portalu: @ napisał(a):

> tym bardziej że, przy kasach nie jest nigdzie napisane. Zwrotów nie przyjmujemy
            > .
            > Dowiadujesz sie dopiero w informacji.
            Przy kasach, tu gdzie jest gablota z papierosami, jest informacja: "Prosimy o przemyślane zakupy ponieważ zwrotów nie przyjmujemy art..."
    • Gość: hmmmm Re: real-bzdura IP: *.19.113.lan.EkoNet.info 22.12.11, 11:39
      jak dotąd nigdy nie miałam problemu ze zwrotami a często to się zdarzało, inna cena na markecie, inna przy kasie, nawet czajnik elektryczny, który przestał działać przyjęli bez problemu, oddali kasę, może zwróć się do kierownika, dyrekcji marketu bo całkiem możliwe, że pani w informacji miała gorszy dzień
      • Gość: mark Re: real-bzdura IP: 62.233.184.* 22.12.11, 14:34
        na h... to kupujesz a później oddajesz :-) masakra
        • Gość: ! Re: real-bzdura IP: *.walbrzych.vectranet.pl 11.01.12, 20:33
          nieraz kupuje sie cos dla zony,meza,dziecka i pozniej okazuje sie to niedobre,nieraz jest tak,ze dwoch domownikow bez porozumienia kupuje ta sama rzecz wiec druga moznaby oddac,sa rozne przypadki w zyciu,wiec nie pisz smieci
      • Gość: handlowiec Re: real-bzdura IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.01.12, 22:46
        Pozwolę się wtrącić. Rozróżnijmy wyraźnie towar który jest niezgodny z umową (inna cena, niezgodność z opisem, uszkodzenie fabryczne) od produktu który po prostu nam się nie podoba.

W tym pierwszym przypadku sprzedawca jest związany ustawą i w spełnionych kryteriach niezgodności z umową - musi zwrot przyjąć.

W drugim przypadku jest to jego dobra wola. Z tego co wiem, duże sieci handlowe z reguły przyjmują zwroty nieużywanych (czasem nawet używanych) produktów ale to pewnie efekt zmęczenia zcieraniem się z pieniaczami i edukowania ich bo to walka z wiatrakami ;)

mam nadzieję że pomogłem.
        • Gość: ! Re: real-bzdura IP: *.walbrzych.vectranet.pl 11.01.12, 23:43
          a moze ktos madry mi odpowie na takie pytanie: czy kupujac telefon komorkowy w takim realu mam mozliwosc wlaczenia go z jakas karta sim aby zobaczyc go w srodku? bo trudno kupic cos troche drozszego tak w ciemno
    • Gość: Ben Re: real-bzdura IP: *.walbrzych.vectranet.pl 12.01.12, 12:30
      Jeszcze gorszym sklepem jest chyba Auchan.Wczoraj wchodzę świeczki zapachowe-cena 8.99 i wielka żólta kartka "promocja 8.99"jestem przezorny i idę sprawdzić a tam na czytniku 10.99 no nieźle nabija się klienta w butelkę i to nie pierwsza taka akcja z cenówkami...burdel na kółkach....
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka