Dodaj do ulubionych

Vicotel vs. Solid

27.12.11, 18:25
Witam, mam mały dylemat, czy ktoś kto korzysta bądź korzystał z usług SOLIDu może mi doradzić. Od 10 lat chroni mnie VICOTEL i wszystko jest ok, ale od jakiegoś czasu nachodzi mnie ( po raz enty) SOLID. Problem w tym, ze w VICOTELu płacę ok 100 natomiast SOLID proponuje ok 30 zł. Na temat SOLIDU nie mam zdania, gdyż żaden z moich znajomych nie korzystał z ich usług. Moje wątpliwości budzi stosunkowo niska cena jaka proponuje SOLID. Czy za takie pieniądze możliwe jest wykonanie usługi na wysokim poziomie. Proszę o opinie i z góry dziękuje za odpowiedz.
Obserwuj wątek
    • Gość: d Re: Vicotel vs. Solid IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.12.11, 18:51
      Po co pytasz skoro sobie odpowiedziałeś, za tanie pieniądze to psy mięso jedzą.
    • Gość: przedsiębiorca Re: Vicotel vs. Solid IP: *.play-internet.pl 27.12.11, 20:52
      u mnie też byli i proponowali podobną cenę. Dogadałem się z Vicotel. Trochę opuścili, choć niechętnie twierdząc, że oferują inną usługę. Po przeczytaniu umowy z Solid zastanawiam się jak trzeba być naiwnym żeby to podpisać nawet za 10 zł, tego oczywiście nie mów bo Ci Vicotel nic nie opuści.
    • Gość: Mieczysław Re: Vicotel vs. Solid IP: *.sattom.pl 27.12.11, 21:08
      czy to bedzie Vicotel czy Solid czy IMPEL czy nawet BOR lub GROM to i tak bedziesz miał tak sformułowaną umowę, że jak cie obrobią a grupa nie dojedzie na czas to oni nie beda odpowiadać.
      • Gość: ryman Re: Vicotel vs. Solid IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.12.11, 21:49
        zainwestuj w alarm i powiadomienie gsm :D sam szybciej dojedziesz :D

• Gość: Przedstawiciel Re: Vicotel vs. Solid IP: *.ssp.dialog.net.pl 28.12.11, 01:18
        Wystarczy wymóc zapis o np. 10 minutowym dojeździe grupy od otrzymania sygnału z nadajnika i łapiesz się na polisę ubezpieczeniową firmy w razie spóźnienia. Wydruk z bazy są zobowiązani Ci dostarczyć po włamaniu. Proste a jak nie chcą wpisać klauzuli do umowy to zawsze masz konkurencję.
    • hopex Re: Vicotel vs. Solid 27.12.11, 22:00
      Firma Solid ma teraz przechlapane i usiłuje za wszelką cenę złapać klienta, nawet za cenę dumpingową. Jest to konsekwencją wyroku Sądu Apelacyjnego w Katowicach (sygn. akt I ACa 330/11), który dotyczył umowy na ochronę Śląskiego Uniwersytetu Medycznego. Ktoś podprowadził tam sprzęt elektroniczny w czasie gdy ochronę pełnił Sold. W wyniku wyroku Solid trafił na 'czarną listę firm' prowadzoną przez Urząd Zamówień Publicznych i przez 3 lata nie może startować w przetargach na ochronę.
    • Gość: davi1974 Re: Vicotel vs. Solid IP: *.ssp.dialog.net.pl 26.03.12, 18:41
      Kolego daruj sobie Solid nawet jakby Ci zaproponowali darmowa ochronę. Wpisz w wyszukiwarkę hasło - solid i włamania - a odechce ci się tej firmy. Ta firma nie ma nic związanego z profesjonalizmem. Płacąc im za ochronę to jakby płacić za nic, bo tyle ta firma ma do zaoferowania. Polecam Vicotel, Odre, Beta security, każdą inną byle nie solid.
    • Gość: Basiulka32 Re: Vicotel vs. Solid IP: *.play-internet.pl 07.05.12, 17:43
      Błagam o pomoc !!! Zna ktoś numer telefonu do Dariusza Kucińskiego??? To dla mnie pilne. Proszę.Pomóżcie.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka