Dodaj do ulubionych

MOPS-oszusci

IP: *.walbrzych.vectranet.pl 20.01.12, 11:34
witam
zajmuje sie sprawa czlowieka,ktory jakies 7-9lat temu mial nikla przyjemnosc byc w izbie wytrzezwien ,za ktora nie uiscil oplaty, po tylu latach MOPS sciagnol czesc splaty z podatku dochodowego i domaga sie reszty i w zwiazku z tym mam do panstwa pytanie,czy komus zdazyla sie podobna sytuacja zeby po tylu latach MOPS sciagal naleznosc?poniewaz obowiazuje ustawa ,ze zalegle naleznosci za IW przedawniaja sie po 5latach moim zdaniem MOPS nie mial prawa zabierac pieniedzy,zamierzam cos z tym zrobic,prosze o powazne odpowiedzi
Obserwuj wątek
    • Gość: ale Re: MOPS-oszusci IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.01.12, 11:48
      Ale jak "ściągnął"? Otrzymaliście jakiś tytuł wykonawczy, inny dokument?
      • Gość: -ł Re: MOPS-oszusci IP: *.walbrzych.vectranet.pl 20.01.12, 12:05
        przepraszam za pomyłke ortograficzna:) po prostu czlowiek mial otrzymac zwrot podatku dochodowego z urzedu skarbowego a zamiast pieniazkow otrzymal pismo,ze US przekazal te pieniadze do MOPS-u na poczet zaleglosci,nie wiem jak sie za to zabrac,poniewaz nawet jak byly kiedys jakies ponaglenia czy jakies wezwania do zaplaty to bylo to przeciez prawie dekade temu wiec nikt tego nie trzyma tyle lat
        • Gość: polak bardzo dobrze IP: *.ssp.dialog.net.pl 20.01.12, 13:05
          Mieli prawo odebrać dług , może w ogóle zaczniemy wszystko kraść, niszczyć , brać pożyczki i po paru latach czekać na umorzenie i być zadowolonym , jeszcze powinni dowalić porządne odsetki . koleś był na izbie i nie zdaje sobie sprawy że jak nie zapłaci to się nic nie stanie , a no stanie się bo wtedy miasto musi płacić za tą izbe czyli my mieszkańcy , a dlaczego ja mam ku... płacić za jakiegoś nieroba , bo on sobie chciał poszaleć , się tak nauczyliście że wszystko się umarza , a wy robicie co chcecie , a to gó... za swoje błędy trzeba odpowiadać.
          • Gość: ghjjj Re: bardzo dobrze IP: *.ip.netia.com.pl 20.01.12, 18:36
            TY DEBILU rudy
          • Gość: righteous Re: bardzo dobrze IP: *.play-internet.pl 20.01.12, 19:38
            ja bym jeszcze dojebał mu 200 godzin grabienia liści na cmentarzu
            • Gość: JACEK Re: bardzo dobrze IP: *.dip.t-dialin.net 20.01.12, 19:56
              I MOŻE NIEDŁUGO BEDZIESZ GRABIŁ LUB TRAFISZ DO MNIE TO CIĘ DOCENIĘ FRAJEŻYNO
              • Gość: reality Re: bardzo dobrze IP: *.18.111.lan.EkoNet.info 20.01.12, 19:58
                A co. on się na tą izbę prosił ?
                • Gość: lol do reality IP: *.ssp.dialog.net.pl 20.01.12, 20:26
                  Pochlał sprawiał jakieś kłopoty to zabrali go teraz niech płaci , ja jakoś tyle razy byłem pijany i na izbie ani razu nie byłem bo nie świruje jak wypije .
                  • Gość: możetak Re: do reality IP: *.18.111.lan.EkoNet.info 20.01.12, 20:40
                    Jak świruje, to na " dołek " i rano szybka rozprawa sądowa . Następne wykroczenie to recydywa.
                    • Gość: wh Re: do możetak IP: *.ssp.dialog.net.pl 20.01.12, 21:14
                      moze niech sie nauczy kulturalnie pic i niech nie robi z siebie pajaca po pijaku ani po trzezwemu
                      • Gość: katia Re: do możetak IP: *.walbrzych.vectranet.pl 21.01.12, 20:33
                        k...wa jacy wy ludzie jestescie debilami! rozumiecie wogole sens tego watku? co was obchodzi czy zaplacil,czy nie zaplacil,czy jak pochlal to byl mily i grzeczny czy nie....sens tego watku jest taki ze skoro sa przepisy o przedawnieniu to powinno sie je przestrzegac zwlaszcza takie instytucje
          • Gość: mezie Re: bardzo dobrze IP: *.play-internet.pl 21.01.12, 21:11
            to pisza same k...y z mopsu
    • Gość: miejscowy Re: MOPS-oszusci IP: *.walbrzych.vectranet.pl 22.01.12, 16:10
      Gdyby nie osoby pracujące w MOPS to byś nierobie z głodu umarł - bo nie miałby ci kto naliczyć tych kilku zasiłków jakie pobierasz.
      • Gość: jo do katia IP: *.ssp.dialog.net.pl 22.01.12, 16:18
        czy tu ku... nie rozumiesz ze jak by frajerowi nie sciągli to ja i inny by mysieli z podatku placic , a dlaczego z moich pieniedzy ma isc na umarzanie przedawnianie takiej sprawy.
    • Gość: mopsik Re: MOPS-oszusci IP: 81.13.173.* 25.01.12, 15:18
      W MOPSie to się teraz dzieją dantejskie sceny. Wiele osób traci pracę.
    • Gość: ls Pijacy i inni oszusci IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.01.12, 16:09
      O problemach w funkcjonowaniu systemu świadczeń socjalnych nie mówi się głośno. Oficjalnie nikt tego nie powie, albo będzie twierdził, że to marginalne przypadki, ale ten system to czyste rozdawnictwo zagrabionych pieniędzy osób płacących podatki.
      • Gość: red Re: Pijacy i inni oszusci IP: *.ssp.dialog.net.pl 25.01.12, 18:12
        Co proponujesz ?
        Bo chyba nie wychowanie przez pracę, której go pozbawiono.
        Nawet Urban z troską podchodził do bezdomnych w Nowym Jorku wysyłając im koce.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka