Gość: driver
IP: *.walbrzych.vectranet.pl
21.01.12, 21:17
Tak jak w temacie. Wiem że może MZUK (kiedyś MPK ) nie jest najlepszą firmą, wiem że tabor zły kierowcy nie za fajni, ale jednak jadąc i widząc włączający się du ruchu autobus przepuść go. Te parę minut Cię nie zbawi a :
1) Autobusem może jechać ktoś z Twojej rodziny, np. córka która się śpieszy do szkoły
2) Żona która wraca zmęczona do domu
3) Twoja schorowana Babcia która jest zmęczona podróżą w ciasnym autobusie
4) Kierowca autobusu będzie spokojniejszy, bo nie będzie jechał na "napiętym" rozkładzie
Lekkie przyhamowanie nic cię nie kosztuje a zobacz ilu osobom możesz pomóc. Więc widząc autobus mrugnij długimi światłami daj kierowcy wyjechać z zatoki, on na pewno podziękuje "awaryjnymi".
Najważniejszymi punktami, w których możesz pomóc kierującym pojazdami komunikacji miejskiej w Wałbrzychu są :
- wjazd/wyjazd z pętli na Szczawienku (słynny Witacz)
- wyjazd z ul. Wilczej (Lubiechów/Szczawienko)
- wjazd/wyjazd z Podzamcza
- skrzyżowanie ulic Wrocławska/Główna
- skrzyżowanie ul. Piotrowskiego/Wrocławska koło WWSZiP
- Plac Tuwima
- Plac Górnika
- Przystanki zlokalizowane w ciągu ulic Wrocławska, Armii Krajowej, Chrobrego.
Kierowca pamiętaj także że autobus nie jest małym pojazdem, myśl jak parkujesz ! Częste zastawianie zatok przez samochody osobowe utrudnia życie kierowcom autobusów. Pomyśl ile kierowca musi się natrudzić aby ominąć pojazd stojący w zatoce dla autobusu, pomyśl ile kosztuje to czasu i energii.
Dziękujemy za zrozumienie, do zobaczenie na drogach, fakt że dziurawych, Wałbrzycha !!!
P.S. Pisałem to po to aby ułatwić sobie ale także innym kierowcom życie. Proszę o nie zamieszczanie dziwnych komentarzy. z Góry dziękuje