Gość: mieszkaniec IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.01.12, 15:02 www.walbrzych24.com/wiadomosci/35-wiadomoci/7835-obroncy-szkol-przyszli-pod-ratusz Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: Gosia!!!! Re: Referendum- odwołanie Rady IP: *.adsl.inetia.pl 27.01.12, 15:58 prosimy mieszkańców wszystkich dzielnic o wsparcie!!! zamykanie szkol wpłynie zle na oświatę w naszym mieście!! pomyślcie jak ciężko będzie zapisać dziecko do tego gimnazjum do ktorego chcecie!!! nie chodzi tylko o nasze szkoły ale rowniez o każdą i inna!!!! walczmy razem!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pizar Re: Referendum- odwołanie Rady IP: *.play-internet.pl 27.01.12, 16:06 Wypad na drzewo razem z Wildem i całym NW Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: sar Re: Referendum- odwołanie Rady IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.01.12, 19:10 Gość portalu: pizar napisał(a): > Wypad na drzewo razem z Wildem i całym NW DEBIL!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Gruzin Re: Referendum- odwołanie Rady IP: *.adsl.inetia.pl 28.01.12, 12:54 Gość portalu: sar napisał(a): > DEBIL!!! No i tak się dyskutuje z tymi obrońcami z Dziećmorowic. UWAGA!!! Chcą nie jedno a dwa referenda! Będą kosztowały 300 tysięcy a gmina tych pieniędzy nie ma w budżecie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: APEL Nie podpisujcie list - szkoda pieniędzy IP: *.adsl.inetia.pl 28.01.12, 14:13 APEL!!! Ludzie nie podpisujcie list !!! TO 300 000 ZŁ WYWALONE W BŁOTO - NIE UDA SIĘ PRZYCIĄGNĄĆ 1/4 WAŁBRZYCHA. i to 2x SZKODA PIENIĘDZY!!! Odpowiedz Link Zgłoś
oyayebye No widzisz 27.01.12, 16:18 to proponuję abyś woje dzieci wysłała do szkoły na Sobięcinie. Masz więc wybór. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ovo Re: mierzyć dużo wyżej! IP: *.play-internet.pl 27.01.12, 16:27 Ludzie , w tej chwili jest ważne aby odwołać rząd Tuska , a wraz z nim wszystkie Pełowskie samorządy i totumfackich platformy! Precz z AcTA! Precz z Tuskiem! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: do oyayebye Re: mierzyć dużo wyżej! IP: *.adsl.inetia.pl 27.01.12, 17:00 patrząc na twoje nienawiścią napełnione posty przychodzi mi tylko jedna myśl-jestes ograniczony umuslowo zycze ci abys znalaz rozum w tej pustej przestrzeni!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: spostrzegawczy Re: mierzyć dużo wyżej! IP: *.ssp.dialog.net.pl 27.01.12, 17:24 Chyba adresata pomyliłeś. Przepojone nienawiścią są posty jebniętego Ovo ! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Gosia!!!! Re: No widzisz IP: *.adsl.inetia.pl 27.01.12, 17:02 oyayebye tacy jak ty sa zalosni !!! pewnie mieszkasz w innej dzielnicy zadufany osle!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: winkler Re: Referendum- odwołanie Rady IP: *.play-internet.pl 27.01.12, 23:33 www.tvwalbrzych.pl/site/ znam tą z królikiem na łbie Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: nie Re: nie Referendum- nie odwołanie Rady IP: *.walbrzych.vectranet.pl 27.01.12, 17:09 Chcieliście sami to macie wybory już były, kto za następne będzie płacił,te szkoły tego nie warte. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kasia Re: nie Referendum- nie odwołanie Rady IP: *.adsl.inetia.pl 27.01.12, 17:17 zycze tobie abys ty znalazla sie w takiej sytuacji i tego aby nikt ci reki nie podal nie pozdrawiam!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: tom Re: nie Referendum- nie odwołanie Rady IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.01.12, 17:44 podajcie jakieś namiary,jestem chętny pomóc w zbieraniu podpisów bo dzisiaj likwiduje nam szkoły a jutro...., Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: nie nauczyciel Re: nie Referendum- nie odwołanie Rady IP: *.adsl.inetia.pl 27.01.12, 17:47 proponuje zapisac sie do grupy na fb www.facebook.com/#!/groups/331763033500889/?notif_t=group_activity tu do pobrania sa listy Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gerwazy Re: nie Referendum- nie odwołanie Rady IP: *.play-internet.pl 27.01.12, 18:24 następny będzie mam nadzieję MOPS i nie będziecie mieć na internet Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: całym sercem z Wam Re: Referendum- odwołanie Rady IP: *.walbrzych.vectranet.pl 27.01.12, 17:55 Bardzo duzo osób popiera Was w Waszej walce o szkoły. Nie poddawajcie się a napewno wygracie. Zbierajcie podpisy i czas wywalić tę antyspołeczna radę. Nieprzejmujcie się niektórymi wpisami - niektórzy zaczynają się martwić że może żeczywiście Wam się uda a co wtedy?? Co zrobią pewni nieporadni radni i ich pociotki, którzy na wolnym rynku zdechną z głodu !!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bonifacy Re: Referendum- odwołanie Rady IP: *.play-internet.pl 27.01.12, 18:12 a gdzie są rodzice z gminy Walim ??? dlaczego nie bronią szkoły na rusinowie ??? a gdzie reszta miasta Wałbrzych ???? dlaczego pod ratuszem nie stało 10 tyś mieszkańców ??? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: yhy Re: Referendum- odwołanie Rady IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.01.12, 18:38 Rodzice z gminy Walim bronią szkoły i robią co mogą ale szkoła należy do Wałbrzych a nie do Walimia, im bardzo zależy bo są w najgorszej sytuacji, dowozić dzieci do Walimia to jakaś masakra.Albo jechać na zebranie do dziecka najpierw nyską do Wałbrzycha a potem z Grunwaldzkiego do Walimia:) Zaangażowali wójta i ludzi siedzących w radzie gminy ale co z tego jak decyzja została pojęta już wcześniej, a zwolennicy rządzących robią propagandę i oczerniają tych ludzi i sieją na forum nienawiść. Niestety ludzie z Dziećmorowic nie mogą zabierać głosu w tej sprawie nie mogą podpisać się za referendum bo nie podlegają pod miasto. Dziwi mnie to że ludzi siedzący w radzie miasta mogą zmieniać swoje pogląndy na takie jakie im w danym momencie pasują i "sprzedawać" tym samym swoich wyborców, przechodzą do innej partii i nic nie można im za to zrobić . Jakby mieli trochę honoru to z nagłą zmianą powinni poczekać do następnych wyborów. No ale ważniejsze od wyborców są stołki. Jeżeli ktoś chce aby radę odwołać to niech się podpisuje jeżeli nie to przecież nikt mu nie każe . Nie siejmy nienawiści tylko razem spróbujmy zrobić coś dla tego wymierającego miasta:) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: tobik Re: Referendum- odwołanie Rady IP: *.play-internet.pl 27.01.12, 18:47 ale jak rada nie obetnie wydatków to miasto finansowo padnie. niestety padło na te szkoły i trudno. A co radni mają siać populizm i wykorzystywać cynicznie rodziców do własnych gierek politycznych jak Pani Rosiak czy Pani Zalewska??? Żeby tylko pokazać się przed kamerami. Dlaczego Pani Rosiak nie wskaże oszczędności w inny sposób. Pokazując nowe rozwiązania dla budżetu Miasta? Tyko wskakuje na barykady i krzyczy NIe Zamykać !!!! Jestem z rodzicami ??? Jak przyjdzie komisarz to Pani Rosiak i Pani Zalewska pokrzyczą sobie ale chyba do Pani JOLI ???? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: czara Re: Referendum- odwołanie Rady IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.01.12, 20:20 O czym ty piszesz? Miasto w kłopotach? To po co kolejne kredyty? Wiesz jakie będą odsetki - one będą płacone z bieżących wydatków. Wtedy zabraknie na wszystko. Radni zbłaźnili się. Nie byli na spotkaniach, gdzie szkoły skutecznie się obroniły. Ale po ci mieli chodzić jak są ubezwłasnowolnieni? Wywalić ich, macie rację! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pigi Re: Referendum- odwołanie Rady IP: *.play-internet.pl 27.01.12, 20:35 Gość portalu: czara napisał(a): > Radni zbłaźnili się. Nie byli na spotkaniach, gdzie szkoły skutecznie się obroniły. Ale po ci mieli chodzić jak są ubezwłasnowolnieni? a może radni reprezentują tych mieszkańców, którzy uważają, że szkół w Wałbrzychu jest za dużo. I tych mieszkańców jest zdecydowanie więcej ? nie sądzisz ? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: uczeń Re: Referendum- odwołanie Rady IP: *.ssp.dialog.net.pl 27.01.12, 21:22 dowozić dzieci do Walimia to jakaś masakra Niech Walim zorganizuje transport, proste ? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: B&W Re: Referendum- odwołanie Rady IP: *.ssp.dialog.net.pl 27.01.12, 18:49 Organizacja ? Kto pierwszy to lepszy, to bardze ważne. Kto zagospodaruje GNIEW I BUNT ten sięgnie po wladzę. Niezadowolonych z tej bolszewicko-faszystowskiej koalicji jest bardzo dużo wałbrzyszan. Ciekawe jak się zorganizujecie ? Czy oddacie się pod komendę istniejących oligarchów z WWS, PiS, SLD, PO, NW i takich tam podobnych, czy pójdziecie za wskazaniami kleru ? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mariola Re: Referendum- odwołanie Rady IP: *.adsl.inetia.pl 27.01.12, 19:00 padlo na te szkoly? ale dlaczego???? a jak by padlo na szkole twojego dziecka jak bys sie zachowa??? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: tobiasz Re: Referendum- odwołanie Rady IP: *.play-internet.pl 27.01.12, 19:03 Gość portalu: mariola napisał(a): > padlo na te szkoly? > ale dlaczego???? > a jak by padlo na szkole twojego dziecka jak bys sie zachowa??? ja posyłam dziecko do prywatnej szkoły, stać mnie na 500 zł i dowożę 5 km Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: non Re: Referendum- odwołanie Rady IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.01.12, 19:15 HAHAHA CO ZA PAJAC. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gość Re: Referendum- odwołanie Rady IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.01.12, 20:31 A jak baranku stracisz pracę to gdzie będziesz i za co dziecko woził. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: tobiasz Re: Referendum- odwołanie Rady IP: *.play-internet.pl 27.01.12, 20:42 Gość portalu: gość napisał(a): > A jak baranku stracisz pracę to gdzie będziesz i za co dziecko woził. sam tworzę sobie miejsce pracy i zatrudniam innych. To znaczy, że jestem w miarę inteligentny. Płacę podatki, by szły między innymi na szkoły do których nie chodzi moje dziecko. Ale jak widzę wypowiedzi Pani Rosiak, czy Pani Zalewskiej to wołam o pomstę do nieba, że tacy ludzie decydują między innymi jak wydawane są pieniądze z moich ciężko zarobionych pieniędzy. Takie Panie żerują na wyborcach by konsumować część mojego podatku. To mi się nie podoba. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gość Re: Referendum- odwołanie Rady IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.01.12, 21:03 A podoba ci się że za twoje pieniądze odbudują ruinę zwaną gdk za 200 milionów zł.stara kopalnia kolejne miliony,strażnica grube miliony czy aby za te pieniądze nie lepiej byłoby otworzyć kopalnie w Wałbrzychu i wtedy na sto procent miasto by się rozwinęło.Moim zdaniem ta cała likwidacja szkół zmierza do jednego,do likwidacji karty nauczyciela i zniewolenia całego narodu,a ty kolego z tą swoją działalnością gospodarczą zatrudniasz ludzi z najniższą krajową to za co oni mają posłać dzieci do prywatnej szkoły,a może handlujesz w internecie i nie płacisz podatków co niedługo ci się skończy. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: do Tobiasza. Re: Referendum- odwołanie Rady IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.01.12, 21:05 Mam więc dla Ciebie propozycję jak będą następne wybory wystartuj może rzaczywiście jesteś taki inteligentny i sprawdzisz się jako porządny i uczciwy radny. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: tobiasz Re: Referendum- odwołanie Rady IP: *.play-internet.pl 27.01.12, 21:12 Gość portalu: do Tobiasza. napisał(a): > Mam więc dla Ciebie propozycję jak będą następne wybory wystartuj może rzeczywiście jesteś taki inteligentny i sprawdzisz się jako porządny i uczciwy radny. niestety nie wystartuje, bo czas, który poświęciłbym dla pracy w radzie, zmarnowałbym dla mojej firmy, przez co mógłbym jej zaszkodzić. Ponad to proszę mnie nie obrażać. Płacę nieźle jak na Wałbrzyskie warunki. Dwójka moich pracowników wozi dzieciaki do centrum miasta do szkoły codziennie. Widać stać ich na paliwo, choć drogie. Przynajmniej mamy w końcu normalnego Prezydenta Miasta i dobrze, że ma poparcie w Radzie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: była n w Re: Referendum- odwołanie Rady IP: *.play-internet.pl 27.01.12, 21:44 Barany , popatrzcie kto składał te smieszne papiery same kochanki Wilda i Orfina ,same dupy z Nowoczesnego Wałbrzycha . Teraz jasne po co. Wild na prezydenta, Orfin z dupami do rady. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gdzieś była? Re: Referendum- odwołanie Rady IP: *.centertel.pl 27.01.12, 21:59 Chyba ci oczy dupą właśnie zarosły! Znam kilka z tych kobiet, są to rodzice z Rusinowa, Centrum i Białego Kamienia Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ovo Re: Referendum- odwołanie Rady IP: *.play-internet.pl 27.01.12, 22:30 Podpisujcie tą petycję, jak sie wywali Tuska to i szkoły może ocaleją, bo doktorek to zausznik rudego szczura. www.petycjeonline.pl/petycja/petycja-o-odwolanie-rzadu-donalda-tuska/639 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: yhy Re: Referendum- odwołanie Rady IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.01.12, 00:01 Mam pytanie oglondał ktoś fakty dziś na TVP 1 tam mówiono oo likwidacji szkół w całej Polsce i padło kilka trafny zdań. że obecnie widoczna jest mniejsza liczba dzieci w szkole ale rośnie liczba urodzeń i idzie wyż. Kilka lat temu był bum na likwidowanie przedszkoli a czy teraz są one potrzebne, najlepiej wiedzą ludzie którzy posyłają teraz dzieci do przedszkoli prywatnych bo w innych nie ma miejsca i bulą za to kupę kasy pewnie tak samo będzie ze szkołami. Czyli nauka poszła w las. Zrobią potem prywatne szkoły i też będzie trzeba płacić na tym naszym rządzącym zależy żebyśmy w przyszłości płacili za wszystko za studia za przedszkola a nawet kiedyś był pomysł prywatyzacji służby zdrowia, a biedni niech zdychają , elita się będzie uczyć. W referedum nie podpisują się ludzie których dotkneła likwidacja szkół tylko szereg zmian . I nie dziwcie się ludziom że sie wkurzają że likwidują im szkoły a tu nagle chcą odbudować ruinę gdzie stoi tylko główna ściana. Więc miasto chyba tak źle nie stoi. Nie wiem z skąd tyle nienawiści do drugiego człowieka w was. Byle mi by było dobrze, reszczcie nie musi. co mnie to obchodzi? typowe poglądy ludzi w Wałbrzychu. Ps nawet zorganizowany transport do Walimia to będzie masakra wyobraźcie sobie zimowy dojazd tam i o której dzieci będą musiały wstać o przepraszam co Szanownych Państwa to obchodzi wasze dzieci mają szkołę blisko, albo tatuś z mamusią odwiezie przywiezie autkiem. Hipokryzja nie których ludzi nie zna granic . Nie chcesz nie podpisuj ale my mamy prawo zrobić te referendum! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: yhy Re: Referendum- odwołanie Rady IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.01.12, 00:07 NO no Pan Topiasz od pana włodarza co dziecko uczy się z jego w tej samie klasie panie inteligentny? Skoro byś był napradę inteligentny nie pisał byś taki bzdur. Nowobogacki typek mam nadzieję że twoja pociecha nie wda się w ojca Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: cyryl Re: Referendum- odwołanie Rady IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.01.12, 08:31 co za miasto, gdyby takich ludzi jak Pan Tobiasz było więcej miasto dobrze by stało, a nie banda cyników żerujących na innych podatnikach. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: yhy Re: Referendum- odwołanie Rady IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.01.12, 09:35 Nie żeruje na innych podatnikach i znam innych takich ludzi ale się nie chwalą ile mają pieniędzy i się tym nie wywyższają i o to chodzi. A czy miasto stało by lepiej wątpie dlaczego jak już pisałam większość ludzi tylko patrzy aby im było dobrze no i całkowity brak empatii wzglendem innych, No chyba że było by lepiej bo wszyscy by posyłali dzieci do prywatnej szkoły i gmina miałaby problem ze szkołami z głowy. Nie znam pana Tobiasza osobiście ale z jego powyższych wpisów mam bardzo negatywne o nim zdanie ponieważ nie rozumie innych rodziców w końcu ta sprawa go nie dotyczy bo posyła dziecko do prywatnej szkoły to co go plebs obchodzić będzie . Najbardziej żałosna postawa o jaką widziałam na tym forum. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: metody Re: Referendum- odwołanie Rady IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.01.12, 09:43 niech się plebs weźmie do roboty, to plebsem nie będzie :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kali Re: Referendum- odwołanie Rady IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.01.12, 09:48 wozić dzieci z Walimia na Rusinów ok! ale z Rusinowa do Walimia to już be ! cynicy ! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: STOP ACTA Re: Referendum- odwołanie Rady IP: *.146.126.222.nat.umts.dynamic.t-mobile.pl 28.01.12, 12:58 BANKOWO BĘDĘ ZA ODWOŁANIEM TYCH KRETYNÓW, SZCZEGÓLNIE TORBUSA I TEGO KULAWEGO DZADA CO WIECZNIE PRZYTAKUJE JESZCZE GŁUPSZEMU KRETYNOWI. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: yhy Re: Referendum- odwołanie Rady IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.01.12, 13:11 Masakra wy nie wiecie o czym mówicie, wożone są dzieci z Dziećmorowic ( to jest koło rusinowa) do szkoły. Dziećmorowice należą do gminy Walim ale o wiele bliżej mają do Wałbrzycha niż do Walimia Cyniku Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: anna Re: Referendum- odwołanie Rady IP: *.adsl.inetia.pl 28.01.12, 13:46 Ja swoje dziecko mogę wozić do Walimia, nie widzę problemu, ale nie o to tu chodzi. Po jaką cholerę zamykać szkołę, która jest w 95% wypełniona, ma bardzo wysoki poziom, można by tu wymieniać, ale po co? Stać mnie na szkołę prywatną, ale będę wspierać walczących o tą szkołę innych rodziców i pomogę na ile będę mogła. Mam nadzieję, że wspólnie osiągniemy swój cel, dla nas i naszych dzieciaczków... Pozdrawiam wszystkich cyników i życzę im Miłego Dnia;))) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: sylwia Re: Referendum- odwołanie Rady IP: *.ssp.dialog.net.pl 28.01.12, 14:46 Do Tobiasza: napisałeś o sobie, iż myślisz że jesteś w miarę inteligentny. Ja tak nie myślę! Bo ja wypowiedzi Pani Zaleskiej i Pani Rosiak nie widzę. Ja je słyszę! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: sld Re: Referendum- odwołanie Rady IP: *.play-internet.pl 29.01.12, 10:34 www.tvwalbrzych.pl/site/category/gosc-dnia/ juz wiemy kto stoi za referendum REFERENDUM= ROSIAKI Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jan Re: Referendum- odwołanie Rady IP: *.205.1.136.nat.umts.dynamic.t-mobile.pl 29.01.12, 11:11 ale ty glupi jestes Odpowiedz Link Zgłoś