Dodaj do ulubionych

msza i likwidacja szkół

IP: *.static.lovevps.com 30.03.12, 09:09
może tak nie powinno się robić ale skoro nas się tak traktuje a sprawa jest tak ważna dla naszych dzieci to czy powinniśmy na mszy 2.04 pokazać nasz protest. Uważam , że tak. Może księża nam pomogą, TV pokaże to w końcu ruszy twarde serca prezydenta i radnych.
Obserwuj wątek
    • Gość: , Re: msza i likwidacja szkół IP: *.range31-53.btcentralplus.com 30.03.12, 09:26
      Wzruszy twarde serce prezydenta? Co ty rodzic - z choinki spadles? To sa twarde decyzje, a idzie o pieniadze i nie ma litosci.
      • Gość: +++ Re: msza i likwidacja szkół IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 30.03.12, 09:45
        Wzruszy serca księży - ich tylko wzrusza własna kieszeń i to gdzie maja interes(przykład mobruk a księża CISZA-nie ma interesu więc ma to gdzieś).
        • Gość: telewidz Re: msza i likwidacja szkół IP: *.ssp.dialog.net.pl 30.03.12, 09:51
          Infantylizm godny Ryśka Nowaka, który też lubi mówić o serduszkach, lubi też łzy poronić przed kamerą. A w sprawie szkół to nie serca trzeba poruszać, a raczej mózgi. Ale z tym to u obrońców szkół słabiej. Pozostaje darcie mordy na sesji, prymitywne hepeningi po marketach i oczywiście modlitwa. A myśleliście o czarach?
          • Gość: anna Re: msza i likwidacja szkół IP: *.adsl.inetia.pl 30.03.12, 10:05
            O.... I nawet telewidz ruszył mózgiem od rana!
            • Gość: anna2 Re: msza i likwidacja szkół IP: *.static.lovevps.com 30.03.12, 11:15
              to może właśnie groźba manifestacji i transmisji na cały kraj wystraszy decydentów, te wszystkie protesty, manifestacje, krzyki niewiele ich obchodzą. Trochę pokrzyczą i jakoś to będzie. Ale jak rozniesie się to w mediach to ruty im miękną. Ja już dzieci w szkołach nie mam ale szkoda mi więc ten pomysł podoba mi się. A księża też zauważą ten problem jak im hierarchowie zadadza pytanie.
              • Gość: Anoda Re: msza i likwidacja szkół IP: *.walbrzych.vectranet.pl 30.03.12, 11:53
                Wojtek!-to ty jesteś tym Telewidzem?Pytam bo tak mi powiedział koleś z ratusza.
                • Gość: Koles z ratusza Re: msza i likwidacja szkół IP: *.walbrzych.dialog.net.pl 30.03.12, 12:37
                  To ja jako inny koles z ratusza mowie Ci, ze tamten Cie w jajo robi. Wojtek nie jest ani telewidzem, ani grabarzem, ani daria sejmowa, ani kimkolwiek innym. Jestem pewien, ze czyta to forum, ale poziom dyskusji i to w obie strony go nie specjalnie kreci. Zarowno radni opozycyjni jak i koalicyjni wiedza, ze nie jest to typ, ktory by obrazal i pokrzykiwal. Dlatego daje sobie glowe obciac, ze zadna z tych wypowiedzi nie jest jego.
                  • Gość: telewidz Re: msza i likwidacja szkół IP: *.ssp.dialog.net.pl 30.03.12, 19:08
                    Ja to nie Wojtek z ratusza i lepiej żeby nie wyłapał za mnie od Lońkowych zuchów na mieście.
    • Gość: egon Re: msza i likwidacja szkół IP: *.ssp.dialog.net.pl 30.03.12, 11:51
      Chociaż moje zdanie w kwestii tego całego referendalnego zamieszania jest jednoznaczne to dam wam dobrą radę. Jeżeli wyskoczycie ze szkołami i referendami na mszy to jesteście pogrzebani. Ja wiem, że wstyd to dla was nie problem, zarówno osobisty jak i całego miasta ale jeśli jest w was chociaż odrobina zdrowego rozsądku to sobie odpuścicie.
      Już sam fakt, że taki pomysł się urodził czyjejś głowie jest zatrważający;/
      • Gość: fg Re: msza i likwidacja szkół IP: *.ssp.dialog.net.pl 30.03.12, 12:31
        Nie ma szkoły -> nie ma dzieci komunijnych w parafii -> nie ma kasy.
        • Gość: narciarz Re: msza i likwidacja szkół IP: *.ssp.dialog.net.pl 30.03.12, 19:55
          Czy Longin w ogóle chadza na msze ?
          • Gość: telewidz Re: msza i likwidacja szkół IP: *.ssp.dialog.net.pl 02.04.12, 17:35
            Nie wiem, ale Alkę widzę w tej chwili w Dami. Lansuje się przed kamerą zamiast klęczeć przed Decem.
    • Gość: zwykły do rodzic IP: *.ssp.dialog.net.pl 30.03.12, 20:34
      Ty się weź imbecylu zastanów co ty piszesz i co ty chcesz zrobić, czy ty sobie zdajesz sprawę z powagi tej uroczystości ? ja nie latam po kościołach ale na msze idę i jak zobaczę coś takiego głupiego , to normalnie podejdę i ci strzele w pysk, po co ty tam idziesz protestować ? co ty myślisz że ci ludzie co tam będą to oni nie wiedzą o szkołach ? chcesz robić protest to nie w takiej okoliczności tam będą zwykli ludzie tacy jak ty i jak twoja rodzina i ty im będziesz przeszkadzał, więc się nie zdziw że podejdę i ci strzele w pysk na opamiętanie się.
      • Gość: do zwykłego Re: do rodzic IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.03.12, 20:43
        Temat zaczął nie żaden rodzic tylko prowokator i szuja ratuszowa. Przeciez rodzice dzieci z likwidowanych szkół to ludzie na poziomie i myślący. Mają szacunek do intencji mszy.
        • Gość: zwykły zwykły do zwykłego IP: *.ssp.dialog.net.pl 30.03.12, 21:02
          No wiesz jak można w ogóle pomyśleć o takim czymś , żeby na mszy protestować, w ogóle że komuś przyszło to do głowy, przecież na mszy będą zwykli ludzie tacy jak wszyscy , no fakt będą politycy , ale uważam że to nie czas i miejsce na protesty , bo tam zwykli ludzie nie idą dla księży czy dla polityków, idą dla Papieża i dla własnej potrzeby, z tym protestem to naprawde przesadził ktoś.
          • Gość: Koń Re: zwykły do zwykłego IP: *.dynamic.chello.pl 30.03.12, 22:29
            Ja też za bardzo nie lubię sukienkowych, ale protest podczas mszy to byłoby przegięcie, ale też najzwyczajniej w złym guście, bo zwykła kultura nakazuje, aby innym ludziom nie przeszkadzać w realizacji ich celu. Waszym celem jest obrona szkół i musicie szukać zwolenników oraz reklamować się i tu dobrym momentem, będzie wizyta ministra Zdrojewskiego, który będzie jutro wizytował Starą Kopalnię - piszę o tym na wątku Rezolucja Pokrzywdzonych. Tam chodzi o duży biznes i protest w tym miejscu może to patologiczne towarzystwo zaboleć a i na media ogólnopolskie można się również za darmo załapać.
            Realizacja Demokracji popiera Wasz protest i pracuje na Waszą rzecz, bo macie rację, bo nie przeprowadzono debaty ze wszystkimi zainteresowanymi, bo podjęto decyzje polityczne a nie merytoryczne i trzeba prezia, ale i tych Doborowolskich rozliczyć za przygotowanie decyzji według różnych kryteriów, czyli według własnego widzi mi się. To jest dziadostwo i trzeba wreszcie z tym draństwem i niekompetencją w Wałbrzychu skończyć.
            Hejka
            • Gość: mim Re: zwykły do zwykłego IP: 173.208.197.* 31.03.12, 14:55
              Dziwnie wspólny ton tych wszystkich wypowiedzi. Mam wrażenie, że to jednak Ratuszowi ruszyli do ataku a to znaczy, że pomysł ich wystraszył. Tu nie cjodzi przecież o palenie opon tylko o pokazanie , że dzieją się rzeczy które nam się nie podobają. Argumenty, że to przecież przyjdą zwykli ludzie a nie politycy są śmieszne. To właśnie tym zykłym ludziom i ich dzieciom zamyka się szkoły. To przed tymi zwykłymi ludźmi Prezydent uciekał z Ratusza. A argument ,że zakłuci to powagę modlitwy jest też do niczego. Dzieje się krzywda a to jest właśnie podstwą modlitwy.
              • Gość: Wałbrzyszanin Re: zwykły do zwykłego IP: *.ssp.dialog.net.pl 31.03.12, 16:06
                Koń nie lubi końkurencji dlatego pisze że nie popiera protestu w czasie mszy. Pewnie, że TEGO protestu nie popiera, bo zapewne sam chce wyskoczyć ze swoim. Ihhahahahaha
      • Gość: czlowiek Do zwykly IP: *.dynamic.chello.pl 31.03.12, 19:12
        Zapomniales dodac do swojej ksywki wyraz " katolik ". I nie pajacuj bo ktos tobie moze wyfoszlakowac, kicmaruchu.
        • Gość: zwykły Re: Do człowieka IP: *.ssp.dialog.net.pl 31.03.12, 22:44
          masz problem sku..... synu to podejdz a nie się srasz na forum, dostaniesz plaskacza w ten gejowski ryj i będzie spokój. geju palikotowy
      • 57jurand Re: do rodzic 31.03.12, 19:46
        Zgadzam się to nie jest dobry pomysł chocby z tego powodu że jest taki paragraf Kodeksu Karnego mówiacy o uczuciach religijnych i 2 latach więzienia.A do zwykłego jesteś przykładem prostego ludka a zarazem typowego katolickiego chama którego tylko lać w mordę i patrzeć jak równo puchnie.
        • Gość: Koń Nie - dla likwidacji szkół IP: *.dynamic.chello.pl 31.03.12, 20:13
          Brawo! Jestem z Was dumny!
          walbrzych.naszemiasto.pl/artykul/galeria/1345177,protest-podczas-wizyty-ministra-zdrojewskiego,1,2378931,id,t,nk,zid.html#plus
          Piękny protest i słuszny, proszę rozpowszechniać film. To szemrane towarzystwo się oburzyło i to jest znak, że powoli stołki stają się gorące.
          Nie ma zgody na marnotrawstwo publicznych pieniędzy, gdzie wydaje się dziesiątki milionów na muzeum, które w żadnej mierze nie jest zadaniem gminy, a bezpodstawnie likwiduje się szkoły. Ten protest musi narastać a zakończyć się powinien utrzymaniem szkół, ale także wywaleniem tych radnych bezradnych, bo bez tego elementu sytuacja w naszym mieście nie ulegnie poprawie. Nieudaczników należy rozliczyć, a prezio secundo tego nie zrobił tylko jeszcze za naszymi plecami knuje z tym Krukoszenką. Oni potrzebują pieniędzy na realizację swoich celów, które nie są w interesie miasta i które będą realizowane naszym kosztem.
          Jeszcze raz brawo, a Zdrojewski w odpowiednim czasie będzie się tłumaczył, dlaczego tyle pieniędzy poszło na marne, bo żaden z zakładanych celów nie będzie zrealizowany, poza transferem publicznych pieniędzy do sektora prywatnego.
          Hejka
          • Gość: telewidz Re: Nie - dla likwidacji szkół IP: *.ssp.dialog.net.pl 31.03.12, 20:25
            Hahaha!!!! Ja też idę rozpowszechniać ten filmik. Obrońcy szkół przeszli samych siebie.
        • Gość: zwykły do 57jurand IP: *.ssp.dialog.net.pl 31.03.12, 22:42
          Podejdź skur.. wysyny gdzies w dogodne miejsce a ci zapier.. dole w ten gejowski ryj, a nie się bedziesz srał na forum, taki kozak jesteś to podejdz a zobaczysz jak będziesz spier ..dalał do swojej żony palikota , następnego naćpanego geja.
    • 57jurand Re: msza i likwidacja szkół 01.04.12, 15:14
      zwykły. Podpalenie się na pl. Świetego Piotra włoskiego poety geja.Ta ludzka płonąca ofiara z pewnoscia wiekuiscie będzie przyświecać,,Świętości" naszego najsłynniejszego rodaka. Tomasz Piatek. Jak już nasycisz się duchowo to zajdz do Frąckowiaka na papieskie kremówki mam nadzieję że cię zemdli. THE END.
      • Gość: JA Re: msza i likwidacja szkół IP: *.aloha-enewsdns.info 02.04.12, 08:54
        uszanujcie powagę mszy i rocznicy śmierci. To miejsce gdzie rozmawia się o rzeczach ważnych. Również o ludzkiej krzywdzie, o tym, że najpierw trzeba widzieć człowieka a później rzecz. O tym, że nie można kłamać i niszczyć ludzi. O wzajemnym szacunku.
        • Gość: Mka Re: msza i likwidacja szkół IP: *.180.159.114.nat.umts.dynamic.t-mobile.pl 02.04.12, 12:47
          "To miejsce gdzie rozmawia się o rzeczach ważnych." Widzę,że autor/autorka uważa,że likwidacja szkół nie jest ważnym tematem. Ludzie, obudźcie się! Ten temat za chwilę może dotyczyć również Was. Przecież prezydent i rada nawet nie ukrywają,że to jest dopiero początek procesu likwidacji!
          Nie popieram manifestacji (o ile w ogóle jest planowana) podczas mszy i uważam,że przyniesie ona tylko więcej szkody niż pożytku. Zupełnie czym innym jest wizyta Zdrojewskiego, a czym innym uczczenie pamięci Jana Pawła II. Uważam,że mieszkańcy Wałbrzycha mogliby odebrać to jako atak na nich. Myślę,że o wiele lepszy rezultat przyniosła by wypowiedź księdza w tym temacie (np. wspominanie tego,że Jan Paweł II zawsze walczył o najmłodszych). Ja jestem w 100% pewna,że papież stałby murem za obrońcami szkół. Tylko który duchowny byłby na tyle odważny...? Trzeba jasno mówić o tym co jest dobre,a co złe i uważam,że Kościół również powinien zająć jasne stanowisko w sprawie likwidacji.
          • Gość: walbrzych do Mka IP: *.ssp.dialog.net.pl 02.04.12, 14:12
            To nie jest miejsce ani czas do protestów w całej Polsce się zamyka szkoły nie tylko w Wałbrzychu, jest to upamiętnienie Jana Pawła II , co innego jak by to była inna uroczystość, ale w takich chwilach się nie idzie protestować, chyba że jesteś tak jak Ciemnota Palikota pozbawiona uczuć i egoista , bo Palikoty nie posiadają żadnych uczuć, u nich liczą się tylko oni są egoistami, za wszelką cenę chcą aby to im się wszystko należało.
            • Gość: Mka do wałbrzych IP: *.204.121.119.nat.umts.dynamic.t-mobile.pl 03.04.12, 15:30
              Proponuję czytać ze zrozumieniem.
              BTW.Cała sprawa była chyba tylko prowokacją,bo jak widać żadnej manifestacji nie było.
              • Gość: Mka do wałbrzych IP: *.204.121.119.nat.umts.dynamic.t-mobile.pl 03.04.12, 15:44
                Ps. Była za to dość jasna wypowiedź biskupa Ignacego Deca.
                Czyli stanowisko Kościoła w tej sprawie jest już znane.
                Tak się składa,że byłam na pogrzebie Jana Pawła II, podziwiam go i zawsze będzie dla mnie wzorem.Wiem że On nie patrzył obojętnie na ludzką krzywdę , miał odwagę przeciwstawić się tym,dla których najważniejsze były pieniądze. Jestem przekonana,że wspierałby walkę o dobro dzieci i nie zgodził się na likwidowanie szkół.
                • 57jurand Re: do wałbrzych 03.04.12, 22:26
                  Mka. To już koniec z mszami ludek już się pomału oswaja z myslą że tak naprawdę to ON niebył taki wielki że tak naprawdę to dzieci krzywdził wystawiając je na pastwę swoich kapłanow pedofilów .Przez niego ludzkość wylała morze łez. Płakała Ameryka Południowa ( pochwała dyktatur] , Afryka ( zakaz używania prezerwatyw) Dawna Jugosławia ( wyniesienie na oltarze zbrodniarzy chorwackich ) , do tego dodaj dyskryminację homoseksualistow mieszanie się w sprawy polityczne w Europie a szczególnie próby nawracania prawosławnych po przez prowadzenia misji na wschodzie. Jak coś pominąłem to niech inni dopiszą.
    • Gość: bobi Re: msza i likwidacja szkół IP: *.walbrzych.vectranet.pl 02.04.12, 15:03
      Chyba całkiem Cię popier..., nie mieszaj rocznicy Wielkiego Człowieka z protestami!!!
      Pomódl się w ciszy a nie zakłócaj jej ludziom którzy chcą we mszy uczestniczyć.
      • Gość: Stanisław Anioł Re: msza i likwidacja szkół IP: *.ssp.dialog.net.pl 02.04.12, 17:31
        Nie będzie mszy, będzie protest !

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka