Dodaj do ulubionych

Prywatyzacja Szpitala

IP: *.walbrzych.vectranet.pl 10.05.12, 21:43
Gdy nowy szeryf obejmował Ratusz, pojawiały się głosy (też na tym forum),że faktycznym celem tego manewru jest Szpital i jego komercjalizacja. Nie wierzyłem w te insynuacje. Lecz sytuacja wygląda tak: Szpital Górniczy" przejmuje" kolejno szpital na Gaju, "2-kę", Czarny Bór i... ogłaszana jest prywatyzacja. Nie jestem ekspertem od spraw medyczno-ekonomicznych, lecz to mi śmierdzi i to potężnie.
Ps. może ktoś mnie uświadomi dlaczego położnictwo i pat.ciąży nie weszły w ten układ ( pewnie stawki NFZ nie satysfakcjonujące)
Obserwuj wątek
    • Gość: , Re: Prywatyzacja Szpitala IP: *.range86-128.btcentralplus.com 10.05.12, 23:30
      Alez to prosta polityka pieniadza. Najpierw budowalo sie szpitale za pieniadze spoleczne, czyli z naszych skladek. Teraz laczy sie je w ten sposob obcinajac koszty, przy okazji wywalajac ludzi na bruk, najczesciej niewygodnych, nastepnie siedzacy w temacie prywatyzuja je, wykupujac wiekszosc udzialow za smieszne pieniadze. Za pare lat beda tylko prywatne szpitale, w rekach kapitalistow. Jesli nie bedziesz miec kasy, to umierasz na chodniku. Proste?
      • Gość: l s Re: Prywatyzacja Szpitala IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.05.12, 00:08
        Od kiedy komuchy są kapitalistami?
        Od Gierka ! Za kapitalizmu to wałbrzych miał szpital górniczy z prawdziwego zdarzenia.
        Kommuna wszystko zniszczyła. Nawet wydobycie.
        • Gość: TSC Re: Prywatyzacja Szpitala IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.05.12, 02:06
          No właśnie !
          Parchata komuna nabudowała nam szkół jak pojebana i teraz tylko z tym kłopot jak z wrzodem na dupie.
          Mało tego, to jeszcze czerwone pająki wyrychtowały od groma dziupli na Piaskowej i Podzamczu goniąc ludzi do tego luksusu, przez co eleganckie kamienice poniemieckie walą się jedna po drugiej w całym mieście z braku lokatorów.
          Do tego czerwone psubraty zamykali człowieka w kryminale jak nie chciał pracować, a jak by tego było mało, to jeszcze leczyli za friko i tyle z tego , że trzeba dzisiaj szpitale sprzedawać, żeby nie zbankrutowały albo nie poszły się jebać jak ten dziecięcy na Gaju.
          Dzięki Bogu jesteśmy wreszcie wolni jak dzikie świnie w kniei.
          Trzeba się tylko mieć na baczności, bo myśliwych od zajebania w tej dziczy.
          • Gość: Dżuma Re: Prywatyzacja Szpitala IP: *.dynamic.chello.pl 11.05.12, 03:05
            Przechodzimy z takiej epoki, w której liczył się kraj, czy państwo, do takiej, w której liczy się świat i Europa. My mamy polityków ze starej epoki. Musimy wpaść poprzez dys­kusję na podobne myślenie, ale to jeszcze trochę potrwa
            Lech Wałęsa

Miałeś, chamie, złoty róg,
            miałeś, chamie, czapkę z piór:
            czapkę wicher niesie,
            róg huka po lesie,
            ostał ci się ino sznur...

wiadomosci.onet.pl/bojkot-euro-2012,5127547,temat.html
          • Gość: gierek Re: Prywatyzacja Szpitala IP: *.play-internet.pl 11.05.12, 06:23
            > jak by tego było mało, to jeszcze leczyli za friko

nie za friko, tylko za kredyty które teraz musimy spłacać
            • Gość: maly kazio Re: Prywatyzacja Szpitala IP: *.centertel.pl 11.05.12, 07:22
              Gość portalu: gierek napisał(a):

> > jak by tego było mało, to jeszcze leczyli za friko
              >
              > nie za friko, tylko za kredyty które teraz musimy spłacać

Gdzie kupujesz takie dobre zioło?
              Przejrzyj dostępne dane GUSu za lata komuny i obecne i nie pisz pierdół bo długi po komunie to był pikuś przy długach obecnych.
              • ireneusz.lubienicki Re: Prywatyzacja Szpitala 11.05.12, 07:49
                > Przejrzyj dostępne dane GUSu za lata komuny i obecne i nie pisz pierdół bo dług
                > i po komunie to był pikuś przy długach obecnych.

Bardzo mi się podoba retoryka gloryfikacji powojennego komunizmu.

Nie mniej... Jakoś jeździmy "za chlebem" do krajów które po wojnie z tego "dobrodziejstwa" zrezygnowały, a nie oni do nas.
                • Gość: maly kazio Re: Prywatyzacja Szpitala IP: *.centertel.pl 11.05.12, 09:21
                  Kolego między gloryfikacją a danymi finansowymi to jest mała różnica.Taka mniej więcej że za "komuny" nie każdy miał paszport w domu ale każdy miał za co wyjechać a za Wolnej Polski każdy ma paszport w domu ale nie ma kasy na bilet powrotny .Myślę że teraz zrozumiałeś że nie gloryfikuje socjalizmu (komunizmu nigdy w Polsce nie było) ale nie lubię jak ktoś nie wie ale musi coś napisać.
                  • Gość: kacyk Re: Prywatyzacja Szpitala IP: *.dynamic.chello.pl 11.05.12, 10:32
                    Kochane gó...arze.
                    Gloryfikacja socjalizmu w Polsce? Nie.
                    Był to świński okres budowy i odbudowy Polski, który należy potępić.
                    Czerwone świnie wybudowały tyle, że już 20 lat nie jesteście w stanie wszystkiego sprzedać.
              • Gość: gierek Re: Prywatyzacja Szpitala IP: *.play-internet.pl 11.05.12, 10:56
                gdzie balonie jebany napisałem że były większe?
                zastanów się najpierw zanim się udzielisz, napisałem że służba darmowa nie była darmowa bo była finansowana z kredytów pierdoło jebana
                • Gość: Gomułka Re: Prywatyzacja Szpitala IP: *.dynamic.chello.pl 11.05.12, 11:21
                  gierek - dmuchana parówo.
                  Kredyty były za Gierka.
    • lekarzspecjalista Banany i woda wystarczą. 11.05.12, 22:34
      John Mwunde (38L), mieszkaniec Mweka (Demokratyczna Republika Kongo) otworzył klinikę, w której leczy syfilis! Mężczyzna używa do tego leku, który sam wynalazł. Jest to pocałunek orangutana, którego mężczyzna trzyma w klatce. Okazuje się, że są tysiące chętnych, którzy chcą skorzystać z tego sposobu leczenia!.
      John Mwunde przyjmuje codziennie przez dziesięć godzin. W tym czasie robi cztery przerwy, w czasie których tresowany orangutan dostaje banany, wodę i może wykonać niezbędne czynności fizjologiczne.
      • Gość: kermit Re: Banany i woda wystarczą. IP: *.ssp.dialog.net.pl 11.05.12, 22:50
        Lekarzu-spec. Masz rację. Zamknij się w klatce na Piaskowej Górze z tabliczką treści mniej więcej jak w TWOIM poście i sprawdzisz czy Johny ma rację ( masz zapewnione 4 przerwy na banana,wodę, i wypróznienie się)
        • Gość: Juri komercjalizacja a potem Prywatyzacja IP: *.walbrzych.vectranet.pl 11.05.12, 22:53
          A JA MAM LEPSZY POMYSŁ NA POZYSKIWANIE ŚRODKÓW. ZAMIAST SZPITAL KOMERCJALIZOWAĆ TO PROPONUJE WSZYSTKIM LEKARZOM - A SZCZEGÓLNIE W WAŁBRZYCHU OBOWIĄZKOWO, PODKREŚLAM OBOWIĄZKOWO KAZAĆ ZAŁOŻYĆ W PRYWATNYCH GABINETACH TERMINALE PŁATNICZE - ŻEBY BYŁO MOŻNA KARTĄ BANKOMATOWĄ ZAPŁACIĆ. BO CHOCIAŻ MAJĄ KASY FISKALNE TO NIECHĘTNIE PARAGONY DRUKUJĄ. A TAK URZĄD SKARBOWY MÓGŁBY PORÓWNAĆ RZECZYWISTY UTARG GDYBY BYŁY PŁATNOŚCI ELEKTRONICZNE. A NIE KAŻDY PO 20 PACJENTÓW W POCZEKALNI, ZA WIZYTĘ 100ZŁ Z ŁASKĄ A GŁUPA RŻNĄ ŻE PRZYCHODU NIE MA? PŁACIĆ PODATKI UCZCIWIE DOKTORKI!!!
          • lekarzspecjalista Re: komercjalizacja a potem Prywatyzacja 11.05.12, 23:01
            Jestem za.
            Już to omówiliśmy dwa lata temu na tym forum.
          • Gość: kermit Re: komercjalizacja a potem Prywatyzacja IP: *.ssp.dialog.net.pl 11.05.12, 23:06
            Jeśli Juri nie obraź się. ale NIE KRZYCZ -tą metodę stosuje jedynie na tym forum osoba z zaburzeniami osobowościowymi.
            Ponadto przypominam, że nie żyjemy w komunie gdzie KAZANO coś robić.
            • Gość: Juri do kermit IP: *.walbrzych.vectranet.pl 11.05.12, 23:14
              Nie krzyczę tylko się grzecznie pytam dlaczego w Wałbrzychu jak się pójdzie prywatnie do lekarza to lekarz pieniążki bierze jedną "rączką" a drugą jakoś nie wiadomo czemu paragonu fiskalnego nie daje. Tylko czeka żeby pacjent się zaczął dopominać - a przecież nie wszyscy pacjenci mają taką śmiałość.
              W kiosku jak się gazetę za 1zł kupi to pani paragon kładzie a lekarz 100, 120, 150zł do kieszeni i nic.
              WSTYD WAŁBRZYSKIE DOKTORKI - BIEDAKI POPROSTU Z WAS, KAPELUSZ I NA GRUNWALDZKI POD PEDEDZIAK - MOŻE TAM NAZBIERACIE? biedaki!
              • Gość: Juri aha IP: *.walbrzych.vectranet.pl 11.05.12, 23:17
                Przepraszam bardzo tylko wspomnę - zapomniałem że wałbrzyskie doktorki to WYZNAWCY jednej jedynej i słusznej opcji ...
                • lekarzspecjalista Re: aha 11.05.12, 23:23
                  Ja jestem Żydem.
                  • Gość: Olsztyński Re: aha IP: *.dynamic.chello.pl 11.05.12, 23:25
                    Cwaniaku, teraz to każdy chciałby być Żydem.
                    • Gość: ls Re: aha IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.05.12, 23:28
                      www.bbc.co.uk/news/in-pictures-17833144
                  • Gość: kermit Re: aha IP: *.ssp.dialog.net.pl 11.05.12, 23:34
                    Zapewniam Cię, że nikogo nie interesuje narodowość czy wyznanie Twoje, czy innego forumowicza. Ważne jest to co mówisz. A skoro mówisz brednie - to nie ważna Twoja orientacja, narodowość zapatrywania,religia itp - Jako Polak byłeś durniem-jako Żyd - pozostajesz nim w dalszym ciągu
                    • Gość: ls Re: aha IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.05.12, 23:40
                      Obiłbym Ci mordę za ta obrazę.
                    • Gość: Olsztyński Re: aha IP: *.dynamic.chello.pl 11.05.12, 23:43
                      Ty kermit nie jesteś durny, ty jesteś zwykły antysemita.
                      • Gość: kermit Re: aha IP: *.ssp.dialog.net.pl 11.05.12, 23:52
                        zawsze hołdowałem zasadzie, że każdą tezę należy uzasadnić. Więc na spokojnie olsztyński- dlaczego mam być antysemitom? Jestem antyidiotom, antydebilom, antyćwokom ( i Ciebie zaliczą do tej grupy jeśli nie uzasadnisz swego postu)
                        • Gość: Olsztyński Re: aha IP: *.dynamic.chello.pl 11.05.12, 23:55
                          To jest kermit pewnik.
            • Gość: ... Re: komercjalizacja a potem Prywatyzacja IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.05.12, 00:48
              Gość portalu: kermit napisał(a):
              > Ponadto przypominam, że nie żyjemy w komunie gdzie KAZANO coś robić.

Jasne.
              W komunie nie tylko kazano coś robić ale jeszcze do tego pędzili pałami do roboty.
              Na szczęście dziś jest już dobrze , bo roboty niema za wiele i nikt nie każe ci robić cokolwiek.... No może pod jednym tylko warunkiem: każą ci łoić do 67 roku życia.
              Ale to też nie "musik" tylko cicha nadzieja, że zdechniesz przed emeryturą.

• Gość: Gosc Re: komercjalizacja a potem Prywatyzacja IP: *.walbrzych.vectranet.pl 12.05.12, 09:10
                Skonczyla sie komuna i mialo byc lepiej nawet komuna nie narobila tyle dlugow co nowi. To wszystko jest na zasadzie jak cos dobrego to my, jak zle to wina komuny ktorej dawno nie ma. Co sie zmienilo przez tyle lat nowej wladzy za komuny ludzie wyjezdzali za poszukiwaniem lepszego zycia, dzis po tylu latach dokladnie jest to samo mlodzi czesto wyksztalceni wola myc gary niz byc tutaj bo albo nie moga dostac pracy, albo pensja jest taka, ze nie da sie z niej wyzyc. Wszystko sie niszczy, sprzedaje, prywatyzuje bo to bylo komuny, szkoly likwiduje, a za chwile okaze sie, ze ich brakuje. Szpital po co prywatyzowac skoro swietnie sobie radzi dla kogo potem bedzie dla emerytow z glodowa pensja? Za komuny Polak mial bat nad soba dzis go nie ma i tak to wyglada, ze idziemy ale nie w tym kierunku w ktorym powinno sie pojsc.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka