Dodaj do ulubionych

Pytanie do byłego prezia MPK

22.05.12, 13:14
Drogi Panie Irku,a czy rozliczył się Pan z US z tych wszystkich 30 groszy,które musieliśmy dokładać do "biletu" kupując u kierowcy? No bo na bilecie było jak byk 2,40 ? /dla kierowcy bodajże 10gr/
I tutaj mała dygresja do rodziców - szkoły poniektóre zostaną zamknięte/oczywiście w ramach oszczędności/ czy Wam się to podoba czy nie ... ale skoro państwo oszczędza na najmłodszych to niech im zapewni przynajmniej darmowy dojazd do szkoły /naturalnie z opiekunem/ no i Wam drodzy rodzice,bo przecież siedmiolatki, ośmiolatki czy pięciolatki /a zerówka przecież obowiązkowa/ same nie dojada do szkoły,a dlaczego to Wy rodzice macie ponosić koszty dojazdu, skoro to państwo szuka oszczędności??? /no i według naszej konstytucji szkoła jest za darmochę/
pozdrawiam ....
Obserwuj wątek
    • Gość: irek Re: Pytanie do byłego prezia MPK IP: *.ssp.dialog.net.pl 22.05.12, 21:38
      Wychowani w głębokiej komunie aktywni na forum. Dowóz za darmo, kształcenie za darmo, wszystko za darmo Wam dac. Zapomogi MOPS da, długi odpracują... ECH..
    • Gość: sol Re: Pytanie do byłego prezia MPK IP: *.dynamic.chello.pl 22.05.12, 21:50
      Mój Ty Panie litościwy ...
      Kurwa płacimy podatki? Płacimy, ja nie chcę płacić podatków ubezpieczeń NFZ,wtedy będzie nas stać nie tylko na dowóz dzieci do szkoły ale i na prywatna szkołę.
      Jednak w chwili obecnej państwo jebie nas na każdym kroku,oszczędza na nas to dlaczego "łaską" miało by być zapewnienie dzieciom bezpłatny dojazd do szkoły ?
      Nie ma tu nawet z kim sensownie popisać :( jeden drugiemu tylko patrzy jak "życie uprzyjemnić" smutne :(
      • Gość: . Re: Pytanie do byłego prezia MPK IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.05.12, 22:06
        ość portalu: irek napisał(a):

> Wychowani w głębokiej komunie aktywni na forum. Dowóz za darmo, kształcenie za
        > darmo, wszystko za darmo Wam dac. Zapomogi MOPS da, długi odpracują... ECH..

Gdy w głębokiej komunie twoi dziadkowie i rodzice nie byli kształceni za darmo, to prawdopodobnie ty posługiwał byś się dzisiaj pismem obrazkowym.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka