Dodaj do ulubionych

Terror w Wałbrzychu tak się terroryzuje miasto

IP: *.ssp.dialog.net.pl 23.07.12, 13:19
Ja mam już tego dość takiego Gezeli takiej Mińskiej , Rosiaków przecież oni jasno wprowadzają terror do miasta, oni są zwykłymi Terrorystami w Wałbrzychu.

Tymi słowami pan Gezela udowodnił że im nie zależy na mieście, że im nie zależy na innych, ale tylko i wyłącznie na ich interesach.

" I co z tego skoro większość z nas przenosi swoje dzieci do sąsiednich gmin. Zobaczymy ile oszczędności będzie miało miasto i ile straci w związku z subwencją oświatową, która zostanie przekazana do ościennych miejscowości - mówił Piotr Gezela,"

To jest czysty terroryzm i walka o swoje interesy, tylko za to wszystko przez takich jak p. Gezela płacimy my wałbrzyszanie, a pani Rosiak popiera tego typu akcje terrorystyczne i ugrupowanie terrorystyczne nazywające się " Obrońcami Szkół"

Grupka terrorystów z Rusinowej domaga się czegoś dla ich wygód i ich widzi misie, a my mieszkańcy mamy dopłacać do ich wygód oraz popierać ich, bo jak nie to jesteśmy zwyzywani na forach i opluwani, a jak nie to grożą że zabiorą dzieci do innych gmin. Takie działania to jest nic innego jak Akt Terroru wymierzony w Wałbrzych i mieszkańców.

www.wiadomosciwalbrzyskie.pl/5022,aktualnosci.ave.cezar.ave.roman.laur.od.rodzicow.dla.prezydenta..html
Szkołę PSP 31 mają przenieś do PSP 22 kawałek dalej i mają wszyscy zachować miejsca pracy.

Ale Terroryści z Rysinowej na referendum i w kampanii mówili że chodzi też o nauczycieli tej szkoły, a p. Gezela mówi o przeniesieniu do innych gmin , teraz co z nauczycielami czy oni się już nie liczą , dla ugrupowania terrorystycznego " Obrońcy szkól" ?

Ja jako wałbrzyszanin mam już tych terrorystów dość jestem już tym wszystkim zmęczony, bo ciągle robią coś na przekór miastu, na przekór mieszkańcom, a osobą rządzącym w mieście notorycznie utrudniają pracowanie. Mało tego zastrasza się na forum opinie publiczną, jeżeli piszemy coś nie pomyśli terrorystów z Rusinowej, to zaraz pojawia się groźba , lub opluwanie i wyzwiska. I o tym trzeba mówić i nazywać rzeczy po imieniu. Są to terroryści a pani Rosiak to popiera.
Obserwuj wątek
    • Gość: Podgórze Re: Terror w Wałbrzychu tak się terroryzuje miast IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.07.12, 14:16
      Gość portalu: szok napisał(a):
      > Ja jako wałbrzyszanin mam już tych terrorystów dość jestem już tym wszystkim zm
      > ęczony, bo ciągle robią coś na przekór miastu, na przekór mieszkańcom, a osob
      > ą rządzącym w mieście notorycznie utrudniają pracowanie.

Od razu widać że pracujesz w Ratuszu. Jeśli jesteś zmęczony, zapraszam na odpoczynek pod Mobruk. Zabójczy smród od składowiska szybko cię uśpi.
      • Gość: huhu Re: Terror w Wałbrzychu tak się terroryzuje miast IP: *.walbrzych.vectranet.pl 23.07.12, 19:37
        "Zabójczy smród od składowiska szybko cię uśpi."

a was jeszcze nie uśpiło? coś powoli to idzie.... :/
    • Gość: to ja Re: Terror w Wałbrzychu tak się terroryzuje miast IP: *.204.9.229.nat.umts.dynamic.t-mobile.pl 23.07.12, 14:48
      Terrorystę to mamy ....... z Korzennej
      terroryzuje całe miasto,a władza się temu przygląda z uśmiechem.
      Że w tej sprawie nasz prezio nie ponosi większych sukcesów,mimo ze wszyscy mieszkańcy sa przeciw.
      • Gość: zmęczony Re: Terror w Wałbrzychu tak się terroryzuje miast IP: *.dynamic.chello.pl 23.07.12, 16:51
        Obudziłeś się. Terroryści z Rusinowej działają na tym terenie od 2002roku. Tylko zawsze komuś byli potrzebni. A teraz płacz? A kto wie czy ty też na nich nie głosowałeś.
        • Gość: wyborca Re: Terror w Wałbrzychu tak się terroryzuje miast IP: *.ssp.dialog.net.pl 23.07.12, 19:28
          Terroryści ...hmmm, ostro napisane. "Szok" musi być odważny albo szalony, jeśli tak pisze o Rosiakach. Ja na przykład, choć myślę identycznie, nigdy by tego nie napisał :)
          • Gość: Rebel Yell Re: Terror w Wałbrzychu tak się terroryzuje miast IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.07.12, 20:43
            "utrudniają pracowanie" oni tak pracuja jak ty poslugujesz sie jezykiem polskim.
          • Gość: yhy Re: Terror w Wałbrzychu tak się terroryzuje miast IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.07.12, 20:51
            A ty kim jesteś żeby ich osądzać, ja czuje się z terroryzowana przez Urząd miejski. Bo pomimo tego że szkoły nie można zamknąć to oni to robią, powiem tak jak nie kijem to pałą i mam pytanie dlaczego moje dziecko nie może mieć takiej wygody jak dostęp do szkoły i zajęć poza lekcyjnych. Ja w przeciwieństwie do osób mądrujących się tu dojeżdżałam z rusinowej na 11 listopada i np. mając przerwę długości 3 godzin lekcyjnych miedzy lekcjami a kółkiem językowym nie mogłam jak dzieci z nowego miasta iść do domu na obiad tylko sobie czekałam na korytarzu bo nawet świetlicy nie było w końcu zrezygnowałam... . A pana albo pani dziecko ile mają do szkoły????? co może odpowiesz mi na to pytanie!!!!!!!!!!
            • Gość: do yhy do yhy IP: *.ssp.dialog.net.pl 23.07.12, 21:30
              Po pierwsze inne dzieci dojeżdżają do szkoły specjalnej z całego miasta jak i z innych gmin, nikt im nie sponsoruje dojazdu, też nie mogą korzystać z dodatkowych zajęć, też muszą rano wstawać , TEŻ SĄ TAKIMI SAMYMI LUDŹMI JAK CI Z RUSINOWEJ. Z Glinika też dojeżdżają do PSP 5 , to samo ze Szczawienka dojeżdżają na podzamcze.

Gdzie była pani Rosiak jak zamykano szkołę na Szczawienku ? wtedy nie było referendum nie było nic. A szkołę na Szczawienku zamykano kilkanaście lat temu.

Utrzymanie szkoły 31 sporo kosztuje dla kilka osób.

A jak zostawią szkołę 31 to powinni też wybudować nowe szkoły specjalne, aby te dzieci też nie dojeżdżały, tylko tutaj nikt o szkołę specjalną nikt nie krzyczy tylko o 31 jak by to był pępek świata.
              • sol.77 Re: do yhy 24.07.12, 07:39
                Gość portalu: do yhy napisał(a):

> Po pierwsze inne dzieci dojeżdżają do szkoły specjalnej z całego miasta jak i z
                > innych gmin, nikt im nie sponsoruje dojazdu, też nie mogą korzystać z dodatkow
                > ych zajęć, też muszą rano wstawać , TEŻ SĄ TAKIMI SAMYMI LUDŹMI JAK CI Z RUSIN
                > OWEJ. Z Glinika też dojeżdżają do PSP 5 , to samo ze Szczawienka dojeżdżają na
                > podzamcze.

To znaczy,że dzieci które są "normalne" maja mieć tak samo p.r.z.e.j.e.b.a.n.e jak i te ze szkoły specjalnej?
                Pomyśl człeku jakiego durnego argumentu używasz.
                Ponadto WSTYD że dzieci ze szkoły specjalnej mają takie utrudnienia /dojazd / że w cywilizowanym kraju nie ma busów z opiekunem który by te dzieciaki dowoził,ale za to są TAKIE pensje, etaty dla elyty rządzącej.
                pa
              • Gość: yhy do yhy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.07.12, 22:56

jakbyś chciał wiedzieć dzieci do 31 też dojeżdżają ale w tej szkole chociaż jest opieka i świetlica a droga tych dzieci będzie troche dłuższa niż z szczawienka na podzamcze ...
    • Gość: Mała Mi Re: Terror w Wałbrzychu tak się terroryzuje miast IP: *.ssp.dialog.net.pl 24.07.12, 14:57
      po częsci zgadzam się z Tobą;

tzw. obrońcy szkół zatracili już umiar w tym, co zaczeli robić dobrze;
      pan Gezela moim skromnym zdaniem, pogubił się już tak dokumentnie, w tym co robił, co robi i co mówi, że powinien jechać gdzieś i odpocząć, bo wyraz jego twarzy daje mi wiele do myslenia (a raczej niewiele- rzecz jest dla mnie oczywista);
      gesty w postaci wieńców są żenujące dla wręczających, nie dla obdarowanych;
      to już jest gest medialny, pod publiczkę, ot - aby się pokazać;
      ich działania są podkręcane po cichu przez niektórych radnych; tego domysla się chyba każdy;
      no i tu faktycznie zaczyna się już nie walka o szkołę dla ich dzieci, a walka na usadzenie obecnej władzy po tzw. trupach, trupach emocji dzieci, które przenoszone do innych gmin, oderwane od obecnego srodowiska szkolnego (nauczyciele, koledzy z klas) będą najbardziej cierpiały, a także samego pana gezeli i pani wrony, którzy niedługo odejdą w niepamięć i będą ogromnie tęsknić za mediami;
      no chyba, ze znajdą inny bolesny strup na ciele miasta i znów będą występować w miejscowej tv jako gwiazdy :)

jednak praw jest kilka;
      prawdą jest to, że dobrze by było zostawić szkoły; to małe społeczności;
      jednak prawdą jest też to, że niż demograficzny zbiera żniwa i dzieci jest coraz mniej;
      stare poniemieckie budynki były dobre jako szkoły jeszcze 30,20 lat temu; były inne wymagania, standardy;
      dziś za to budowane 30 lat temu szkoły z powodu niżu nie są tak pełne jak kiedyś;
      można więc to jakoś zracjonalizować i to własnie obecnie się robi;
      zapytajcie rodziców uczniów z byłej psp18 czy psp20, które zostały podobnie wygaszone, jak psp31;
      zapytajcie ich, czy nadal są tacy niezadowoleni?
      przecież też pikietowali, krzyczeli i walczyli;
      dziś ich dzieciaki ćwiczą na salach gimnastycznych z prawdziwego zdarzenia, mają łazienki na każdym piętrze i ciągi komunikacyjne dostosowane dla uczniów, a nie wąskie korytarzyki w starych budynkach, projektowanych jako zakłady czy biurowce przed 2 wojną światową;

najbardziej buntują radni i nauczyciele, którzy po prostu stracą pracę, zostaną przeniesieni do innych placówek, możliwe, że będą musieli "lepić" swój pełny etat w kilku szkołach;
      ale wydział edukacji nie zostawi ich na lodzie;
      • Gość: danka Re: Terror w Wałbrzychu tak się terroryzuje miast IP: *.ssp.dialog.net.pl 24.07.12, 23:10
        Przeczytałam kiedyś na stronie jakiejś szkoły mądry cytat" Jeśli Ty dziś zadbasz o dziecko ( ucznia) to dziecko kiedyś zadba o Ciebie". Myślę że jest w tym coś.Zastanówmy się wszyscy jaki przykład dajemy naszym dzieciom.
        • Gość: Szkoła taka i taka do danki IP: *.ssp.dialog.net.pl 24.07.12, 23:44
          Tak tutaj dają przykłady że się zastrasza ludzi, ludzie nie mogą się wypowiadać o szkołach bo zaraz są opluwani przez obrońców szkół, ja nie popieram tego że szkoły się zamyka, tylko trzeba wybrać albo miasto albo szkoła, za rok i tak trzeba będzie zamknąć tą szkołę bo dzieci ubywa.

Z tego co wiem tam teraz uczy się 180 dzieci, czyli 180 podzielić na 6 oddziałów = 30 dzieci w klasie jeżeli jest jedna klasa A to w niej jest 30 dzieci, a jeżeli jeżeli są dwie klasy A i B to w klasach jest 15 dzieci.

Pomimo to dla jednej klasy lub dla dwóch klas z małą ilością dzieci szkoła ma istnieć , tylko pytanie kto za to zapłaci ? z ministerstwa edukacji będzie mniej pieniędzy na tą szkołę, więc skąd miasto weźmie pieniądze na szkołę ? z Aqua zdroju czy ze Starej Kopalni czy może ze środków na szpital ? czy może nauczyciele będą pracowali za darmo ?

Teraz skoro stawia się sytuacje tak ze szkołą PSP 31, to trzeba będzie też postawić się w szkołę specjalną i dla nich zorganizować dowóz , a jak nie to utworzyć kolejne szkoły specjalne .

Kto za to zapłaci ? a jeżeli pozostawi się tak jak jest szkołę specjalną a 31 jeden się udobrucha, to jak to będzie w stosunku do tych dzieci ze szkoły specjalnej ? mają się poczuć gorsze niż te z 31 ?

Nie można tylko patrzeć bo 31, są jeszcze inne szkoły inne dzieci nie tylko 31 sprawiedliwość musi być po obu stronach a nie tylko po 31.

Już mi się też nie chce rozpisywać o nauczycielach ze szkoły specjalnej, którzy też będą w jakiś sposób oszukani ich warunki pracy będą nieadekwatne do pracy nauczycieli w 31.

Ja tego wam nie pisze dlatego że ja popieram Szełemeja czy dlatego że was nie lubię, ja to piszę dlatego abyście zrozumieli że 31 to nie pępek świata że w innych szkołach też są dzieci a nie zwierzęta.
          • Gość: Mała Mi do: szkoła taka IP: *.ssp.dialog.net.pl 25.07.12, 10:37
            otóż to;
            wałbrzych to nie tylko szkoły podstawowe;
            pieniądz na utrzymanie ze skarbu państwa idzie za uczniem;
            i jeśli ilość uczniów maleje, to na utrzymanie szkoły coraz więcej musi dokładać miasto, bo koszty utrzymania budynków chociażby - pozostaja takie same bez względu na ilość uczniów;
            nie mozna za takie posunięcia odsądzać kogoś od czci i wiary;
            w zarządzaniu miastem trzeba kierować się racjonalnością a nie emocjami;

z dowozami może być różnie w przypadku uczniów szkoły 31;
            wszak rodzice, w imieniu których wypowiada sie publicznie pan gezela i pani wrona, chcą oddawać dzieci do szkół w innych gminach;
            tym dzieciom nasze miasto nie jest zobowiązane zapewnić dojazdu do dobrowolnie wybranych szkół;

i tu własnie widać jakąś dwubiegunowość toku rozumowania pana gezeli;
            jednego dnia widzę go w dami-kłami, jak z obłędem w oku, podniesionym głosem oznajmia, że prezydent będzie musiał dowozić dzieci zabierając je spod bramy każdego domu, a dnia następnego, znów z szaleńczym błyskiem w oku, trzęsąc swoją małą główką, zdeterminowany oświadcza, że rodzice dzieci dadzą je do innych szkół;

gdyby się raz,a porzadnie okreslił, może nie wzbudzał by litości i zatroskania o stan swojego zdrowia;

a co do szkół specjalnych, to one są finansowane chyba troszkę inaczej, niż szkoły publiczne;
            • Gość: szkoła taka i taka do Małej Mi IP: *.ssp.dialog.net.pl 25.07.12, 13:50
              Nie wiem jak są finansowane takie szkoły specjalne, ale to nie zmienia faktu że te dzieci dojeżdżają i dają rade i nikt o nich nie wspomina, ale natomiast cały czas się wspomina o dzieciach z 31. Mało tego walka była o wszystkie 5 szkół, teraz tylko i wyłącznie słychać o 31.

Obrońcy szkół twierdzą że to wina PO ( zgadzam się PO zawiniło ale nie tylko PO ) miasto ma problemy finansowe bo tak wyszły rządy Kruczkowskiego i zastępcy Kruczkowskiego Bartolika z PiSu oraz radnych którzy rządzili miastem w tym od 1998 roku Pani Rosiak.

Obrońcy szkół nabrali w swoje szeregi polityków Ruch Palikota, panią Rosiak, Starostwo, Lubińskiego oraz Wilda, to chyba już o czymś to świadczy.

Jeżeli Obrońcy szkół popierali Panią Rosiak która od 1998 roku jest w radzie, która była przy uchwalaniu budżetu i nie widziała długów miasta, to nie mam już żadnych pytań. Do tego RUch P. Starostwo które broni się przed grodzkością itd. Obrońcy szkół dali mi do zrozumienia że popierają tych politykierów.

Tym samy pani Rosiak jest tak samo odpowiedzialna za stan miasta jak i PO, zastępca prezydenta Bartolik z PiS tak samo jest odpowiedzialny za to miasto, podobnie jak i starostwo też jako znawcy itd. mogli zlecić jakieś kontrole czy coś chociażby w MPK. Dodam że Starostwo w Świdnicy tak robi.

Teraz pan gezela w mediach straszy że odda dziecko do innej gminy a miasto straci, tylko nie zastanowi się że miasto ma trudności a szkołę trzeba utrzymać, budynek itd. i ministerstwo edukacji mniej da kasy bo jest tam mało uczniów i za rok będzie jeszcze mniej, bo ludzi ubywa. Ja wiem że jest fajnie mieć blisko szkołę, fajnie uczy się w małych klasach, ale skąd na to wziąć kasę ? ze szpitala ? z remontu dróg ?
            • sol.77 Re: do: szkoła taka 25.07.12, 14:28
              Jej napiszę tu raz jeszcze : skoro mamy niski przyrost - co za tym idzie mniej uczniów i zamykanie szkół /w ramach oszczędności/ - dzieci powinny być dowożone "szkolnymi busami" I nie mam tu na myśli Wałbrzycha ale ogółem.Dlaczego tak nie jest?
              • Gość: taka i taka szkola do sol.77 IP: *.ssp.dialog.net.pl 25.07.12, 14:40
                Bo mieszkasz w Polsce a nie w Niemczech czy USA
    • Gość: oko saurona Re: Terror w Wałbrzychu tak się terroryzuje miast IP: *.adsl.inetia.pl 25.07.12, 00:12
      ssp.dialog daj se już siana z tym wątkiem o szkołach, tylko ty to ciągle wałkujesz, i cały czas masz jakieś wąty do Gazeli czy Mińskiej, bądź prawdziwym chłopem/babą spotkaj się w realu z tymi ludźmi i im wygarnij, a nie tu dupę marynę zawracasz forumowiczom ze swoimi problemami. Nie podoba Ci się, że się burzą i bąblują o swoje? To Ty też się nie bąbluj na wszystkich forach z tą swoją prawdą. Bo jest cała prawda, święta prawda i gó... prawda, i coś mi się wydaje, że tą ostatnią reprezentujesz ty.
      • Gość: dialog do oko saurona IP: *.ssp.dialog.net.pl 25.07.12, 00:39
        Nie ja wszczynam awanturki szkolne, nie miałem możliwości ich spotkania , tak samo jak prosiłem na forum o kontakt do pani Rosiak którego nie dostałem, ja też w jakiś sposób walczę o swoje bo miasto jest też i moje i widzę co się dzieje i czytam na forum co się dzieje, nie podzielam takich zachowań, widzę jak jest że broni się 31 a nie broni się reszty, mówi się tylko o 31 a nie mówi się o reszcie, wypomina się błędy szełemejowi a zapomina się o reszcie, ja jestem upierdliwy ale sprawiedliwy, a gwarantuje ci że już jestem naszykowany na rozmowę z p Rosiak i Gezelą oraz Mińską i ja się nie ma zamiaru kłócić z nimi czy przepychać, tak jak to się robi w ratuszu, tak samo jak bym chciał spotkać Kruczkowskiego, Zarzeckiego i tutaj nie ma się co bać, tylko mówić prosto w oczy to co się myśli.

Dla twojej wiadomości też nie ja jeden mam dialog i nie ja jeden tu pisze, bo z twojej wypowiedzi myślisz że jedna osoba ma dialog na cały region, to nie ta epoka.
        • Gość: oko saurona Re: do oko saurona IP: *.adsl.inetia.pl 25.07.12, 01:05
          co do dialogu, ja nie myślę, ja wiem, nadzwyczajnie trudne to nie jest, ale musiałbyś być o kilka epok informatycznych do przodu żebyś zrozumiał :)

stary widać, że coś cię gryzie, no ale i tak zamknęli te szkoły co chcieli i tak, więc po co to? Normalnie nie zwróciłbym uwagi na twoje posty gdyby nie ciągłe nawroty do tematu, co już jest lekko nużące...

i nie bądź śmieszny jakbyś serio chciał się spotkać z tymi ludźmi, to byś się spotkał... jeśli tego nie potrafisz, to jesteś równie skuteczny co obrońcy szkół

poza tym nie wiesz, że nieładnie obgadywać ludzi, zarzucać im oficjalnie, bo z nazwiska jacy to nie są, a samemu ukrywać się za anonimowym nickiem? (chociaż na to przymknę oko, bo tu wyjątkiem nie jesteś, niestety, a frustratów na forum pełno)
          • Gość: z Bystrzyckiej Re: do oko saurona IP: *.dynamic.chello.pl 25.07.12, 01:53
            "dialog" nie dostał swego czasu promocji w 31 i stąd ten raban. Po stylu wypowiedzi, jednoznacznie można stwierdzić , że nie była to li tylko złośliwość grona nauczycielskiego.
          • Gość: dialog Re: do oko saurona IP: *.ssp.dialog.net.pl 25.07.12, 02:15
            No niestety ja nie ma obowiązku tutaj się przedstawiać gdyż nie jestem osobą publiczną, gryzie mnie sporo to fakt, po prostu na forum może nie potrafię tego wyrazić, albo po prostu ktoś nie potrafi odczytać mojego przekazu , ja zadaje pytania a ktoś na nie nie odpowiada, albo odpowiada mało znacząco, stąd też czasem się powtarzam, tutaj nie pokoi mnie twoja wypowiedz pierwsza podchodzi mi to pod inwigilacja, co do spotkania no niestety nie mogę tych ludzi spotkać, oczywiście wiem gdzie mieszkają bo na osiedlu nie trudno się dowiedzieć ( ale to nie jest miejsce do spotkań i nachodzenia kogoś nie jest taktowne ) co do tego że pisze po nazwiskach o tych osobach bo te osoby są teraz osobami publicznymi a wymieniam tylko radnych i stowarzyszenie obrońców szkół, też to nie jest obgadywanie tylko pisze to co ja widzę co słyszę i na podstawie tego oceniam i mówię co mi się nie podoba. Tak jak pisałem ja nie mogę się przedstawić na forum czy w TV bo nie jestem osobą publiczną i nawet nie zamierzam taką osobą być.

Może moje wpisy drażnią kogoś, ktoś się może poczuć urażony ale po to to robię aby dana osoba się tym zainteresowała i wyciągla z tego wnioski i też nie robie tego aby komuś zaszkodzić, tak poza tym to już mam dość pisania na forum mam dość ciągłej walki politycznej , zresztą jak widać moje wpisy czy innych nic tu nie zmieniają. Tak że mi się nie podoba że tylko się wypomina błędy jednym, a o drugich się zapomina, nie podoba mi się to że Rosiaki wypominają błędy innym jak sami też za nasze miasto odpowiadają. To samo starostwo też wypominają błędy innym a swoich błędów nie widzą, wiadomo nikt nie jest aniołem i wzorem ale pewne normy obowiązują , a u nich tego nie ma. Myślę że może zrozumiałeś o co mi chodzi. I nie jestem tu po to aby komuś szkodzić, przestać pisania też trudno bo stale się coś nowego pojawia i jak tu nie odpisać, ale już to co miałem napisać to napisałem już mnie to nudzi, mam nadzieje że już nowe wątki o szkołach o Mo brukach, itd . nie powstaną bo już mam dość tego forum.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka