Dodaj do ulubionych

Azbest i my

11.09.12, 13:46
•Pryzma płyt azbestowo cementowych w odległosci kilku metrów
emituje ok. 1 700 wł./m3.

•Przebywanie przez 15 miesiecy w srodowisku o stężeniu 15 000 wł./m3 powoduje zmiany w
rentgenowskim obrazie płuc.

Więc spoko sol.77 nic ci nie grozi
www.pomcert.pl/pomdos/pliki/blok_c_lipiec.pdfPS
Objawy chorobowe związane z ekspozycją zawodową na azbest, jak i środowiskową,
występują najczęściej po długim czasu od pierwszego narażenia – około 10–40 lat.

Masz teraz sol.77 ok 30 lat + 40 lat - umrzesz z powodu azbestu na Mo Bruku w wieku 70 lat.
Piękny wiek.

Obserwuj wątek
    • sol.77 Re: Azbest i my 11.09.12, 14:06
      A kto powiedział , że chcę umierać na chorobę wywołaną azbestem - może wolałabym w wieku 70 lat umrzeć ze starości - najlepiej na serce bo szybko , a nie w mękach bo jakiś pajac chciał zostać milionerem . Ponadto ja nie o siebie się martwię - ale o swoje dzieci , bo według Twoich wyliczeń one nie dożyją nawet mojego wieku :(
      Zdaje się ,że Pan Mokrzycki /i jego klakiernia/ nie rozumie /lub nie chce rozumieć/ o czym my tu piszemy i nie chce skorzystać z szansy posprzątania swego syfu. W takim układzie trzeba będzie zmobilizować mieszkańców. Wydrukować to co żeś napisał , podać dochód Pana Mokrzyckiego / jakimi kwotami operuje na naszym zdrowi / plus adres linków gdzie widać ten jego niby zabezpieczony azbest i czekać na reakcję . Ciekawa jestem jak zareagują mieszkańcy na takie przebudzenie ?
      • sol.77 Re: Azbest i my 11.09.12, 14:18
        I jeszcze jedno - dojść do osób , które to niby kontrolowały składowisko / w kwitach niby wszystko OK / a samozapłonów było kilkanaście ?
        Dalej - Naświetlić sprawę Mokrzyckiego , który to poprzez zaniedbanie doprowadził do samozapłonów .
        Pociągnąć do odpowiedzialności za narażanie /i to kilkakrotne/ zdrowia okolicznych mieszkańców.
        Niezabezpieczenie składowiska w konsekwencji czego doszło do podpaleń.
        Pociągnięcie do odpowiedzialności osób urzędniczych , które mimo licznych pożarów /zagrażającym nie tylko ludziom ale i ogółem ekologii/ nie wydały decyzji o zamknięciu składowiska .
        to tyle.
      • Gość: azbeścik Re: Azbest i my IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.09.12, 16:56
        sol.77 do G.A.Z.u!!!
    • prawdaja Re: Azbest i my 11.09.12, 17:02
      do pierogów ;)
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka