Gość: Szaman IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.01.07, 00:07 znam Go, niewiarygodny człowiek Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: Sally Re: Profesor ma nowe dłonie IP: *.internetdsl.tpnet.pl 05.01.07, 04:42 Uczył mnie chemii kiedy jeszcze wykładał na Politechnice Śląskiej. Niesamowity pedagog i najlepszy wykładowca jakiego mieliśmy. Wielu studentom wskazał drogę lub pomógł ją znaleźć, w tym także mnie. Szkoda, że już nie ma go na naszej uczelni. Dziekujemy za wszystko Profesorze. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: chemik Re: Profesor ma nowe dłonie IP: 213.227.87.* 05.01.07, 10:57 "znam Go, niewiarygodny człowiek" Czyli co? Oszust? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: snowmasta Re: Profesor ma nowe dłonie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.01.07, 12:27 Dokładnie to samo sobie pomyślałem. No ale dla niektórych, jak widać, polski język jest za trudny. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Poprostuja Re: Profesor ma nowe dłonie IP: *.AM.osi.pl 05.01.07, 21:39 "Słowa niewiarygodny używamy, aby podkreślić cechę czegoś, co jest tak niezwykłe, że aż trudno w to uwierzyć". Inny słownik języka polskiego, Warszawa 2000, s.v. niewiarygodny a to chyba jest niezwykłe, panowie specjaliści.... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gosc portalu Niewiarygodny = nie jest godny wiary, zaufania IP: 217.153.211.* 06.01.07, 13:37 niewiarygodny - nie jest godny wiary, zaufania Co innego kiedy ktoś widzac coś powie "niewiarygodne", rozumiane wtedy jako niezwykłe. Natomiast w odniesieniu do osoby powiedziec "niewiarygodna", to jak napisalem raczej negatywne okreslenie. Bywa stosowane pomylkowo, jako skrot myslowy, ale jednak zalecalbym pisanie razem z innym przymiotnikiem np. niewiarygodnie mądry - czyli tak mądry, że aż w to można nie wierzyć. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gosc portalu Re: Profesor ma nowe dłonie IP: 217.153.211.* 06.01.07, 13:39 "Słowa niewiarygodny używamy, aby podkreślić cechę czegoś" - jak sam napisałeś: podkreślić cechę!! A nie dopisano wyżej do słowa niewiarygodny żadnej cechy! Więc co, panie specjalisto... pora zacząć czytać ze zrozumieniem? Odpowiedz Link Zgłoś
bajeranek Re: Profesor ma nowe dłonie 07.01.07, 13:47 "Niewiarygodny" - jako chemik (dlaczego?) czy jako człowiek (czyżby udawał brak dłoni?). Dlaczego na każdym forum muszą znaleźć się gnojki w najmniej stosownych okolicznosciach leczący własne kompleksy? Odpowiedz Link Zgłoś