Dodaj do ulubionych

Dyskretny urok PRL -u

18.10.12, 12:27
Mimo że czasy minione są oceniane żle to po cichu korzysta się z doświadczeń tamtego ustroju.
Według mnie Straż Miejska to taki pociotek dawnego ORMO , oni też byli od ganiania pijących piwo po bramach , dzisiejsi są bardziej nastawieni na gonitwę za pieniądzem stąd te blokady i radary.Cenzurę zastąpiła auto cezura która wręcz poraża np.przedwczoraj na spotkaniu z mieszkańcami Mieroszowa ludzie widząc przedstawiciela RM nabrali wody w usta bojąc się skarżyć ,spotkanie zorganizowały miejscowe struktury RP. A z naszego podwórka też coś niebywałego ,okazało się że niema to jak konduktorzy coś co myślałem że odeszło w niebyt razem z nieboszczką komuną. Ciekawe co jeszcze da się zaszczepić na dzisiejszym gruncie.
Archiwa są bogate tylko czerpać nasza władzo.
Obserwuj wątek
    • pozor_vlak Re: Dyskretny urok PRL -u 18.10.12, 15:08
      A co masz przeciwko konduktorom?
    • 57jurand Re: Dyskretny urok PRL -u 18.10.12, 22:24
      Ja tylko opisuję zjawisko, konduktorów akurat dobrze pamiętam a obecni to przeważnie moi przyjaciele i znajomi tak więc spokojna twoja rozczochrana kolejne ,porównywalne zjawisko to rozbuchane budownictwo sakralne tak ochoczo to budowano za tow. Gierka .Nieboszczkę partię z powodzeniem zastąpił Episkopat.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka