Dodaj do ulubionych

Wojna o Straż Miejską poszło o Park Sobieskiego

30.01.13, 22:52
Dlaczego Ruch Palikota chcą likwidacji Straży Miejskiej. Użytkownik 57jurand to przedstawiciel Ruchu Palikota. Wszystko dlatego że Straż Miejska będzie pilnowała Parku Miejskiego i będę mieli utrudnione spotykanie się na sex spotkania.

Cytuje

( 57jurand napisał:

> Ludzie od tego kiedyś było ORMO, z tą różnicą że oni robili to za friko a SM
> to koszt prawie 3 mln. zł. To wszystko co się dzieje to chyba sen wariata. Dziś w TV W-ch idzie informacja że Park Sobieski mało tego że będzie monitorowany ,to będą patrole strażników miejskich ktorym zakupi się 2 skutery śnieżne , bo konie ciężko przewieźć do parku , ponadto ogrodzimy , zamkniemy . Czy w tym ratuszu coś palą poza kadzidłem, A dlaczego nie zakupić moto lotni jak skończy się śnieg, lub np. Zeppelina , lub złożyć na Białorusi zamówienie na drony. Takie pomysły że tylko płakać. Do tych skuterów będzie trzeba zakupić też ciężarówkę zatrudnić lub dać dodatkowo zarobić serwisowi, Obraz jaki się wyłania to totalna inwigilacja społeczności, sami sobie zakładamy kaganiec i poco nam taka,,wolność '' . )

Teraz już wiemy dlaczego Ruch Palikota chce likwidacji Straży Miejskiej i 57jurand to potwierdza jak zamkną park i będą kontrole w parku to Geje nie będą się mogli spotykać na pikietach i uprawiać sexu w parku. Geje chcą gzić się parku a to co chcą zrobić władze zamknąć park i ogrodzić oraz aby Straż Miejska tam sprawdzała, to się nie podoba Ruchowi Palikota i myślą że jak zlikwidują Straż Miejską to będą mogli się gzić po parku.

Tu Biedron mówi o pikietach i spotkaniach sexualnych gejów 0:30 minuta
www.youtube.com/watch?v=hMaMY3U95EQ
Link do wypowiedzi 57juranda
forum.gazeta.pl/forum/w,168,142167695,142189810,Re_Zlikwiduja_straz_miejska_w_Walbrzychu_.html
Obserwuj wątek
    • graabarz Re: Wojna o Straż Miejską poszło o Park Sobieskie 31.01.13, 08:44
      > 57jurand napisał:
      > ,to będą patrole strażników miejskich ktorym zakupi się 2 skuter
      > y śnieżne

Śnieżne ...
      Kw..a następny ślepy przedawkował nalewkę z Czech
      • doidiotyforummm Re: Wojna o Straż Miejską poszło o Park Sobieskie 31.01.13, 10:10
        Mam wrażenie graniczące z pewnoscią ze ty forummm nie raz byłes w tyłek pchnięty, teraz masz jakiś problem z hemoroidami i z żalu ciągle o homoseksualistach wspominasz. Może na spotkania z POprzednikiem do OSIR-U biegałeś na górnicze bunga bunga?
        • forummm Re: Wojna o Straż Miejską poszło o Park Sobieskie 31.01.13, 13:59
          doidiotyforummm napisał(a):

> Mam wrażenie graniczące z pewnoscią ze ty forummm nie raz byłes w tyłek pchnięt
          > y, teraz masz jakiś problem z hemoroidami i z żalu ciągle o homoseksualistach w
          > spominasz. Może na spotkania z POprzednikiem do OSIR-U biegałeś na górnicze bun
          > ga bunga?

A co zabolało cię to że ktoś w końcu gejom mówi STOP ? nagle jak w mediach ukazał się artykuł że Park Sobieskiego będzie kontrolowany przez Straż Miejską to zaraz pojawił się temat likwidacji straży i o dziwo pomysł dał Ruch Palikota. Po wypowiedzi 57 juranda widać że go to męczy że ktoś parku będzie pilnował. A już wcześniej Biedroń chwalił się co geje robią w parkach i cholera wie gdzie jeszcze.

Biedroń mówi o sex spotkaniach w parkach od 0:30 minuta

To park ma być niszczony bo jakieś geje się tam spotykają i zboczeńcy, straż miejska ma być zlikwidowana bo będzie im przeszkadzała w uprawianiu sexu troche ich poniosło.
          • doidiotyforummm Re: Wojna o Straż Miejską poszło o Park Sobieskie 31.01.13, 14:16
            Największym gejem i zboczeńcem jesteś w tym mieście ty coś mi się zdaje, tylko żal ci poślady ściska że nie chcą cię zapraszać. Może bardziej od twej miernej inteligencji szwankuje ci uroda?
            • 13wal Re: Wojna o Straż Miejską poszło o Park Sobieskie 31.01.13, 20:34
              Widzę, że wybitni wałbrzyscy intelektualiści prowadzą ożywiony dyskurs na temat celowości funkcjonowania SM w naszym mieście. Argumenty z obu stron są powalające. Pojawiają się "skutery śnieżnie", "hemoroidy, bunga-bunga, sex parkowy.
              Ludzie- ogarnijcie się i przeczytajcie swe posty a jak stwierdzicie, że wszystko jest OK - udajcie się jeden z drugim do psychiatry
              • 57jurand Re: Wojna o Straż Miejską poszło o Park Sobieskie 31.01.13, 23:20
                Dwa skutery o napędzie elektrycznym za 14 tyś. zł. Jak to wszystko się zrobi to szybciutko się sprywatyzuje te 32 hektary ziemi ,teraz taka moda. A tak na poważnie to jest to park widmo.Gdyby nie korty to by pies z kulawa nogą tam nie trafił. Toć to większy ruch na Cmentarzu Komunalnym przy Moniuszki.
                • 13wal Re: Wojna o Straż Miejską poszło o Park Sobieskie 31.01.13, 23:33
                  Czyli znasz z autopsji ten Park.... Czego tam szukałeś? Pieknych widoków, uroczego towarzystwa czy upojnych chwil... Ale To Twój biznes i Twoje małpeczki. Mnie nic do tego. Jestem ciekawy, czy także popierasz kandydatkę na v-ce marszałka Sejmu - zgłoszoną przez RP?
                  • 57jurand Re: Wojna o Straż Miejską poszło o Park Sobieskie 01.02.13, 22:00
                    do 13wal. Tak się złożyło że przez kilka lat dbałem o porządki w tym parku, to ja budowałem , a raczej remontowałem ,, Różankę,, naprawiałem przyrządy ścieżki zdrowia.Jak dobrze pójdzie to będę robił to dalej.Przez ten okres zaobserwowałem takie obrazki jak wyrzucanie domowych odpadków, przez pobliskich mieszkańców do koszy obsrywanie alejek przez psy demolki wszystkiego co można było zniszczyć, i wiem co będzie dalej.Widziałem też i pikantne scenki. Prawda jest taka ,życie przeniosło się na P.Górę i Podzamcze , park umarł śmiercią naturalną jak wszystko w tym mieście. Akcja dot. Straży Miejskiej nabiera rumieńców, w biurze RP duży ruch
                    W niedziele rusza zbiórka podpisów pod TESCO.
                    • 57jurand Re: Wojna o Straż Miejską poszło o Park Sobieskie 22.02.13, 12:46
                      Słyszałem że prez. W-cha obejrzał sobie filmik , na którym strażnicy miejscy,, prywatyzują '' zakupione paliwo do służbowego auta. Czy ten filmik jest gdzieś dostępny?
                      • zg17 Re: Wojna o Straż Miejską poszło o Park Sobieskie 22.02.13, 18:55
                        jurand w swojej zaciekłości przedstawiasz typowy sposób działania dla polityków z twojego ruchu...brak profesjonalnego podejścia do sprawy, zobaczysz coś i sam sobie ułożysz jakaś bajkę a później to puszczasz w eter ...strażnik omyłkowo zatankował ropę do benzyniaka coś około 10 litrów, zorientował się i wężykiem spuścił paliwo by nie uszkodzić samochodu. Za wlane omyłkowo paliwo zapłacił z własnej kieszeni na co są dokumenty. Czytałem o tym i widziałem ksero paragonów...nie siej fermentu bo nie jesteś bezkarny.
                        • pozor_vlack Re: I wszystko jasne 22.02.13, 19:12
                          57jurand napisał(a):
                          >Tak się złożyło że przez kilka lat dbałem o porządki w tym parku, to ja budowałem , a raczej >remontowałem ,, Różankę,, naprawiałem przyrządy ścieżki zdrowia.Jak dobrze pójdzie to >będę robił to dalej.

Złapani na gorącym uczynku - a to był tylko remont
                          2011-10-20
                          W dniu dzisiejszym funkcjonariusz pełniący służbę w okolicach parku im.Sobieskiego orzymał informację od jednego z mieszkańców ul.Lotników o nielegalnej wycince drzew. Po udaniu się na wskazane miejsce nie zastał tam sprawców a jedynie dowody wycinki w postaci pozostawionych drzew. Wobec tego wezwano na miejsce zdarzenia drugiego funkcjonariusza w celu wspólnego przeszukania parku. W efekcie tych działań ujęto na gorącym uczynku dwóch mężczyzn, którzy za pomocą piły ścinali nielegalnie drzewa. W toku prowadzonych czynności wyjaśniających sprawcy przyznali się również do wycinki uprzednio znalezionych drzew wskazanych przez jednego z Wałbrzyszan. Na miejsce wezwano również pracownika MZUK oraz funkcjonariuszy II Komisariatu Policji, celem dalszego prowadzenia sprawy.
                        • 57jurand Re: Wojna o Straż Miejską poszło o Park Sobieskie 22.02.13, 20:17
                          Ale jednak bym sobie obejrzał ,jeżeli takowy filmik jest.
    • 57jurand Re: Wojna o Straż Miejską poszło o Park Sobieskie 24.02.13, 14:27
      obejrzałem filmik i myślę że to nie jest kradzież raczej złamanie jakiś procedur.Według mnie na miejscu zdarzenia powinien być jakiś przełożony. Wtedy odpadł by zarzut kombinowania z paliwem, a tak siara.
      • ukas222 Re: Wojna o Straż Miejską poszło o Park Sobieskie 24.02.13, 19:21
        jurand o czym ty piszesz??? jakie złamanie regulaminu czy zasad- żeby pisać takie bzdury musisz najpierw sie z nimi zaznajomić...przełożonym bezpośrednio jest dyżurny- jego się informuje a następnie sporządza się notatkę i tak właśnie zrobiono---tylko wy palikotowcy zawsze macie swoje racje...hej, a może mi odpowiesz jak palikot chce walczyć z bezrobociem jak chce wyrzucić i pozbawić chleba ponad 11000 ludzi - tylu właśnie jest miej więcej strażników miejskich w Polsce, w Wałbrzychu już mieliśmy polityków którzy pod hasłami ekonomii likwidowali zakłady pracy czego efektem jest między innymi zamordowane górnictwo. Slogany jakimi sie posługujecie by poprzeć waszą myśl są niedorzeczne i w tym przypadku chodzi tylko i wyłącznie o słupki poparcia. To prawda że straż miejska nie jest lubiana ale to nie jest zupa pomidorowa, instytucja taka została powołana by ścigać wykroczenia, które może dosłownie popełnić każdy świadomie lub nieświadomie i wykorzystywanie nastrojów spolecznych do takich politycznych celów to zwykłe świństwo. Odnośnie fotoradarów...przyznaję że skrajną głupotą było obarczanie straży miejskich fotoradarami, to co sie wydarzyło, że powstały straże fotoradarowe (zwykle 2,3 osobowe) to błąd legislacyjny. Przypominam jednakże że NIE strażnicy tworzą prawo ale politycy to własnie z parlamentu i później z rządu dokumenty podpisane przez ministra MSWiA -dały i nakazały strażą obsługę fotoradaru, strażnicy nie maja w tej kwestii nic do powiedzenia - po prostu jak w każdym zakładzie pracy- MACIE ZADANIA - WYKONAĆ ...żeby zmienić trzeba to zrobić poprzez ustawę a nie likwidacje jednostek i Palikot o tym wie ale przecież trzeba robić kampanie by zdobywać zwolenników. - jak to nazwać? Dwa słowa jeszcze odnosnie fotoradarów, dobrze by było przestać bronić piratów drogowych a posłuchac w tej sprawie drugiej strony- rodzin ludzi rozjechanych na drodze, rodziców dziecka które pirat rozjechał na przejsciu - tylko o tym nie usłyszycie w żadnych mediach bo to nie jest na topie, to sie nie sprzedaje.
        • 57jurand Re: Wojna o Straż Miejską poszło o Park Sobieskie 24.02.13, 21:30
          ukas222. dzisiaj zbierałem podpisy, ludzie was po prostu mają dość przykład; pomagam gościowi wypchnąć auto z śniegu, on zadowolony a ja mam 3 podpisy jadę busem chwila rozmowy i kierowca już chce złożyć podpis tylko to że był na linii to nie było możliwości. Wpisują się też byli strażnicy. Możliwe że po tej wpadce procedury się zmienią, dalej uważam że zlewka paliwa powinna być w obecności jakiegoś wyższego stopniem. Co do drugiej strony krótko mój syn 4 lata temu został potrącony przez samochód na przejściu dla pieszych koło stacji na S. Zdroju stan jego określono jako ciężki -tak mam pojęcie jakim dramatem jest wypadek kogoś bliskiego.Oj nie czytamy nowinek RP właśnie składa projekt nowelizacji ustawy i jakoś tam nie pisze że chcemy ją zlikwidować, prywatnie powiem to co robimy to jest początek dyskusji do czego tak naprawdę potrzebna jest S.M dawniej ( Draby Miejskie)
          To tyle w temacie.
          • forummm Re: Wojna o Straż Miejską poszło o Park Sobieskie 24.02.13, 23:40
            57jurand napisał:

> ukas222. dzisiaj zbierałem podpisy, ludzie was po prostu mają dość przykład;
            > pomagam gościowi wypchnąć auto z śniegu, on zadowolony a ja mam 3 podpisy jad
            > ę busem chwila rozmowy i kierowca już chce złożyć podpis tylko to że był na lin
            > ii to nie było możliwości. Wpisują się też byli strażnicy. Możliwe że po tej w
            > padce procedury się zmienią, dalej uważam że zlewka paliwa powinna być w obecno
            > ści jakiegoś wyższego stopniem. Co do drugiej strony krótko mój syn 4 lata temu
            > został potrącony przez samochód na przejściu dla pieszych koło stacji na S. Zd
            > roju stan jego określono jako ciężki -tak mam pojęcie jakim dramatem jest wypad
            > ek kogoś bliskiego.Oj nie czytamy nowinek RP właśnie składa projekt nowelizacji
            > ustawy i jakoś tam nie pisze że chcemy ją zlikwidować, prywatnie powiem to co
            > robimy to jest początek dyskusji do czego tak naprawdę potrzebna jest S.M dawni
            > ej ( Draby Miejskie)
            > To tyle w temacie.

Jak chodzi jak kaleka to niczyja wina że potrącony został niech patrzy pod niogi i na ulice a nie za krzyżami.
            • 13.wal Re: Wojna o Straż Miejską poszło o Park Sobieskie 25.02.13, 00:07
              Jurand jest osobą z którą różnię się diametralnie w poglądach. Możemy się nie zgadzać, różnić w poglądach - ale pewne podstawowe zasady chyba istnieją FORUMMM!!! Twój post świadczy niestety o Twoim poziomie.
              • 57jurand Re: Wojna o Straż Miejską poszło o Park Sobieskie 25.02.13, 09:03
                do forumm. ten kaleka jak to ładnie ująłeś,mimo ciężkich ran jakie odniósł wrócił do sportu. Trenuje karate od 8 roku życia dziś ma 16 lat,tak więc uważaj żeby kiedyś ci durnego łba nie obił. Bo dziś jesteś anonimowy a jutro któż wie .
                • forummm Re: Wojna o Straż Miejską poszło o Park Sobieskie 25.02.13, 16:15
                  57jurand napisał:

> do forumm. ten kaleka jak to ładnie ująłeś,mimo ciężkich ran jakie odniósł wró
                  > cił do sportu. Trenuje karate od 8 roku życia dziś ma 16 lat,tak więc uważaj że
                  > by kiedyś ci durnego łba nie obił. Bo dziś jesteś anonimowy a jutro któż wie .

Hahah grozisz mi o to ciekawe może warto tym zainteresować media ogólnopolskie jak członki Ruchu Palikota grożą ludziom.
              • forummm Re: Wojna o Straż Miejską poszło o Park Sobieskie 25.02.13, 16:15
                13.wal napisał(a):

> Jurand jest osobą z którą różnię się diametralnie w poglądach. Możemy się nie z
                > gadzać, różnić w poglądach - ale pewne podstawowe zasady chyba istnieją FORUMM
                > M!!! Twój post świadczy niestety o Twoim poziomie.

Mało kreatywny jesteś
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka