Dodaj do ulubionych

SLD a Papież

11.02.13, 21:30
cyt:"W świetle decyzji Benedykta, JPII (Jan Paweł II - red.) skarlał, gdyż jawi się jako człowiek ceniący ponad wszystko władzę i kurczowo się jej trzymający. Postanowienie JPII o trwaniu do śmierci na Piotrowym stolcu i publicznym konaniu wygląda jeszcze gorzej w świetle ocen zapowiedzianej abdykacji Benedykta" -te słowa Pani Senyszyn wg. mnie świadczą dobitnie o kompletny upodleniu i degeneracji polityków lewicy. WSTYD I HAŃBA!!!
Obserwuj wątek
    • 13.wal Re: SLD a Papież 11.02.13, 21:32
      Czy Pan Panie Heretyk jesteś tego samego zdania? Proszę o odpowiedź przed wyborami..
    • rym_cym_cym3 Re: SLD a Papież 11.02.13, 21:41
      13.wal napisał(a):
      >słowa Pani Senyszyn wg. mnie świadczą dobitnie o kompletny upodleniu i degen
      > eracji polityków lewicy. WSTYD I HAŃBA!!!

Pani Senyszyn jawi się jako człowiek ceniący ponad wszystko władzę i kurczowo się jej trzymający.
      Postanowienie Pani Senyszyn o trwaniu do śmierci na Sejmowym i Parlamentarnym stolcu i publicznym konaniu wygląda jeszcze gorzej .
    • fuj_fuj Re: SLD a Papież 11.02.13, 21:47
      13.wal napisał(a):

> cyt:"W świetle decyzji Benedykta, JPII (Jan Paweł II - red.) skarlał, gdyż jawi
      > się jako człowiek ceniący ponad wszystko władzę i kurczowo się jej trzymający.
      > Postanowienie JPII o trwaniu do śmierci na Piotrowym stolcu i publicznym konan
      > iu wygląda jeszcze gorzej w świetle ocen zapowiedzianej abdykacji Benedykta" -t
      > e słowa Pani Senyszyn wg. mnie świadczą dobitnie o kompletny upodleniu i degen
      > eracji polityków lewicy. WSTYD I HAŃBA!!!

Wymień choć parę dokonań Karola Wojtyły gdy sprawował pontyfikat.
      Tylko bez powielania kłamstw o obalaniu komunizmu i podobnych komunałów.
    • yann17 Re: SLD a Papież 11.02.13, 22:08
      Nie przepadam za Panią Senyszyn, ale w tym wypadku ma 100% rację.
      JPII , abstrahujac od irracjonalnej sympatii Polaków (pontyfikat przypadał na czas przemian ustrojowych , doprowadzenie do których niesłusznie mu przypisywano), był najgorzej ocenianym powojennym papieżem. Przede wszystkim zaprzepaścił cały Sobór Watykański II i jego reformatorskie zmiany w KK i cofnął kościół conajmniej do XVIII w. BXVI próbował to nieudolnie naprawiac, ale doszedł do wniosku, że nie podoła tym szkodom, które JPII wyrzadził kosciołowi.
      • dziunia57 Re: SLD a Papież 11.02.13, 22:21
        img2.demotywatoryfb.pl/uploads/201112/1325174198_by_Shivaki_500.jpg
      • 13.wal Re: SLD a Papież 11.02.13, 22:51
        Być może dla Ciebie, dla kilku innych ludzi typu yann, jurand itd - Papież JPII nie był wzorem, OK!
        Ale zdając sobie sprawę,że dla tysięcy osób , Jan PAWEŁ II - jest wzorem - dlaczego wyśmiewacie postawy, które te osoby aprobują?
        • awakener Re: SLD a Papież 12.02.13, 01:09
          13.wal napisał(a):

> Wymień choć parę dokonań Karola Wojtyły gdy sprawował pontyfikat.
          -----------------------------------------------------------------------------

Mówisz i masz:
          A niby kto załatwił gawiedzi kapitalizm zaś elitom zieloną wyspę?

"Niech zstąpi Duch Twój i odnowi oblicze Ziemi. Tej Ziemi!" - wzywał.

No i zszedł wymodlony kapitalistyczny Duch Odnowiciel ..., który co prawda stygmatyzuje nędzą i rozpaczą nikczemne pospólstwa, ale za to szamanom, co to ogłupiałej gawiedzi skutecznie we łbach potrafią zamieszać dla własnych korzyści - złotym cielcem trudy wszelakie hojnie wynagradza .
          Tak więc jedni sieją, orzą i zdychają, inni zaś nie sieją, nie orzą a zbierają.
          Ot i masz jedno z cudownych dokonań pana Wojtyły.
        • 57jurand Re: SLD a Papież 13.02.13, 12:15
          Radość rajców wyraził Krzysztof Grządziel ( SLD ) - to co robi Caritas, jest na bardzo wysokim poziomie. Pozostaje nam mieć do tego tylko uznanie i wielki szacunek.NIE MA W POLSCE PRZYKŁADÓW, ŻEBY CARITAS COŚ PRZEKRĘCIŁ.
          Zapewne dostał do ręki finansowe rozliczenie, wszystko w SLD po staremu , przynajmniej w Włocławku.
    • 57jurand Re: SLD a Papież 18.02.13, 18:35
      sondaże , sondaże.
      C.B.O.S - 31 O1-O6 13r
    • 57jurand Re: SLD a Papież 29.04.13, 13:00
      Wstyd i hańba - nie przesadzaj .
      ,,Sytuacja ta zaczyna się jednak zmieniać po ostatnich wyborach parlamentarnych, w których sukces odniósł Ruch Palikota - jedyna partia w Polsce jawnie deklarująca antyklerykalizm, publicznie piętnująca zachłanność Kościoła, wtrącanie się hierarchów w decyzję państwa i rozwiązłość niektórych księży .Dotychczas było to nie do pomyślenia. Nawet SLD, partia uważana za lewicową, przymykał oczy na nadużycia Kościoła i jego często wrogą ekspansywność wobec państwa .Politycy SLD chętnie pokazywali się w towarzystwie biskupów,nadskakiwali im, uważali, by ich nie urazić.''
      Tak jak napisałem J. Senyszyn to tylko taki harcownik który ma za zadanie utrzymania przy SLD takich jak ja antyklerykałów i nic więcej ,lojalność wobec partii ponad wszystko inne .
      Brałem z nią udział w kilku marszach czy to w stolicy czy Krakowie i nigdy powtarzam nigdy nie wspomniała o A.P.P. Racja NIGDY !
    • 57jurand Re: SLD a Papież 01.05.13, 18:07
      W 2003 r. SLD w dwudziestą piątą rocznicę rozpoczęcia pontyfikatu zgłosiło uchwałe, w której czytamy, że ,,Senat Rzeczypospolitej składa Jego Świątobliwości Janowi Pawłowi II wyrazy najwyższego szacunku i podziękowania za nieustające wysiłki zmierzające do krzewienia pokoju i braterstwa w odwołaniu do godności człowieka oraz praw wszystkich narodow. Senat wyraża również w dzięcznośćJego Świątobliwości za wklad w historyczne przemiany, ktore nastąpiły w ostatnim ćwierćwieczu XX wieku w Polsce.'' Partią kierował wówczas LESZEK MILLER -polityk który zarzuca PALIKOTOWI ... klerykalne inicjatywy.
      • 13.wal Re: SLD a Papież 01.05.13, 20:21
        Panie Krzysztofek! Nie chcę przeszkadzać w Pana rozmowie samego ze sobą na tym wątku,ale może warto w ten dialog włączyć jakiegoś specjalistę. Tylko radzę
    • 57jurand Re: SLD a Papież 02.05.13, 18:44
      Cieszy mnie ,że ktoś to czyta. Zawsze coś w głowie zostanie.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka