Dodaj do ulubionych

Nauka na PWSZ?

29.08.13, 22:53
W tym roku zdaję maturę i zbieram informacje na temat różnych uczelni. Interesują mnie jedynie wypowiedzi studentów lub absolwentów na temat atmosfery, jakości uczenia oraz późniejszej szansy na zdobycie pracy. Pytam zwłaszcza osoby związane z kierunkami takimi jak: pedagogika, turystyka i architektura krajobrazu (tak, tak wiele rzeczy mnie interesuje). Chciałabym, aby te informacje były jak najświeższe, a nie sprzed pięciu lat, gdyż większość wątków dotyczy ówczesnej nauki. Z góry dziękuję za pomoc.
Obserwuj wątek
    • lucki_lucek Re: Nauka na PWSZ? 31.08.13, 18:12
      gggia65 napisał(a):

>(...) Interesują mnie jedynie wypowiedzi studentów lub absolwentów na temat późniejszej szansy na zdobycie pracy. Pytam zwłaszcza osoby związane z kierunkami takimi jak: pedagogika, turystyka i architektura krajobrazu (tak, tak wiele rzeczy mnie interesuje). Chciałabym, aby te informacje były jak najświeższe, a nie sprzed pięciu lat, gdyż większość wątków dotyczy ówczesnej nauki. Z góry dziękuję za pomoc.

------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Po tych kierunkach nie licz na jakieś wielkie szanse na zdobycie pracy. Szczególnie po pedagogice i turystyce.
      • jawoor Re: Nauka na PWSZ? 01.09.13, 15:52
        ja polecam wyjechac na rok za granice, zrobić przerwe od nauki, nauczyc sie nowych rzeczy ,zobaczyc kawałek swiata i wtedy wrocic do polski i ewentualnie pojsc na studia
        • artsylwia Re: Nauka na PWSZ? 02.09.13, 13:17
          Ukończyłam ped. opiekuńczo- wychowawczą na PWSZ, jednak marzyła mi się praca w przedszkolu i praca jest, nawet kilka przedszkoli w Wałbrzychu poszukuje obecnie nauczycieli, jednak wymagają aby w trakcie robić sobie po prostu zaocznie mgr wczesnoszkolną z przedszkolną, więc nie jest tak źle. Możliwości są tylko trzeba wykazać się jakąś wiedzą i kreatywnością. Szkoła jaką się ukończy wcale nie jest taka ważna, uczyć się można wszędzie, a jak się człowiek czymś wykaże to i prace znajdzie :)
          • artsylwia Re: Nauka na PWSZ? 02.09.13, 13:21

no i jakoś nauczania na PWSZ może najwyższa nie jest, no ale są to w końcu studia i większość pracy musi zrobić student . Jak wszędzie są wykładowcy, którzy brzydko mówiąc sobie olewają, ale są też i Ci wymagający.
            • aabb_ccdd Re: Nauka na PWSZ? 02.09.13, 13:30
              artsylwia napisał(a):

> no i jakoś nauczania na PWSZ może najwyższa nie jest, no ale są to w końcu stud
              > ia i większość pracy musi zrobić student . Jak wszędzie są wykładowcy, którzy
              > brzydko mówiąc sobie olewają, ale są też i Ci wymagający.

Fakt, zareklamowałaś uczelnię. Śmiem twierdzić, że studiowałaś pod kierunkiem, brzydko mówiąć olewających wykładowców.
              • edekzzedek Re: Nauka na PWSZ? 02.09.13, 14:17
                Uczelnia jak każda inna w Polsce/// na studiach uczysz się sam/// to nie przedszkole aby Cię pani uczyła/// Uczelnia spełnia wymogi jest państwowa/// oprócz miejscowych wykładowców zatrudnia nauczycieli akademickich z Wrocławia// Zielono Góry// Jeleniej Góry// Szczecina/// Częstochowy /// Katowic i Bielska-Białej/// Studenci z takich krajów jak Belgia// Czechy/// Portugalia // Malta// Litwa// Rumunia// Turcja// wybierają uczelnie wałbrzyską //nawet sobie chwalą/// co ciekawe polecają innym studentom/// Co do wyboru kierunku to trzeba się zastanowić// jeżeli nie lubisz dzieci ///to wiadomo nie będziesz dobrym pedagogiem// pracy nie dostaniesz:)
              • artsylwia Re: Nauka na PWSZ? 02.09.13, 15:20
                Pod kierunkiem tych wymagających (za co im dziękuje) i tych "mniej wymagających"
                • aabb_ccdd Re: Nauka na PWSZ? 02.09.13, 16:16
                  artsylwia napisał(a):

> Pod kierunkiem tych wymagających (za co im dziękuje) i tych "mniej wymagających

Przedstawiłaś się jako pedagog, który ma pracować z najmłodszymi. Zatem to zobowiązuje. Jeżeli występujesz publicznie na Forum, badź tak miła i zwróć uwagę na formę i styl swojej wypowiedzi.
                  artsylwia napisał(a):
                  >Jak wszędzie są wykładowcy, którzy brzydko mówiąc sobie olewają, ale są też i Ci wymagający.

• forummm Re: Nauka na PWSZ? 02.09.13, 16:16
                  artsylwia napisał(a):

> Pod kierunkiem tych wymagających (za co im dziękuje) i tych "mniej wymagających
                  > "

Jako studentka dorosła osoba, powinnaś sama od siebie wymagać, idziesz na studia to nie idziesz z przymusu, no chyba że masz rentę po rodzicu i dla renty idziesz, to co innego. Teraz w szkołach średnich nie uczą a nakierowują czego masz się uczyć.
      • serwislicencjat Re: Nauka na PWSZ? 21.12.13, 13:44
        Oferuję pisanie prac dyplomowych na zamówienie. Prace maturalne, prace licencjackie, zaliczeniowe. Pełna dyskrecja. Konkurencyjne ceny. Piszę z prawie wszystkich dziedzin nauki (po za matematyką, fizyką, astronomią). Jestem absolwentką UKW (dwóch kierunków pedagogicznych) a także UG psychologii.
        W razie wątpliwości :
        serwislicencjat.pl.tl/
        tel. 883089315
        mail serwislicencjat@wp.pl

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka