06.10.13, 19:52
Joanna Bator z Wałbrzycha laureatką Nagrody Nike 2013!!!!! Gratulacje
Obserwuj wątek
    • pozor_vlack Re: Nike 2013 06.10.13, 20:02
      Joanna Bator z Warszawy laureatką Nagrody Nike 2013!
      • horteziak Re: Nike 2013 06.10.13, 20:15
        Pochodząca z...... ;-)
    • feldkuratkatz99 Re: Nike 2013 06.10.13, 20:37
      Brawo, brawo, brawo, za całą dotychczasową twórczość,a szczególnie za "Ciemno,prawie noc" , znakomitą powieść obrazującą (momentami obrazoburcza) "dolegliwości" naszego społeczeństwa w skali makro i mikro.
      Lektura obowiązkowa dla wszystkich Vlacków i Forummmów.

Tak trzymać Pani Joanno !
      • pozor_vlack Re: Nike 2013 06.10.13, 20:56
        feldkuratkatz99 napisał(a):
        > Brawo, brawo, brawo, za całą dotychczasową twórczość,a szczególnie za "Ciemno,p
        > rawie noc" , znakomitą powieść obrazującą (momentami obrazoburcza) "dolegliwośc
        > i" naszego społeczeństwa w skali makro i mikro.
        > Lektura obowiązkowa dla wszystkich Vlacków i Forummmów.
        > Tak trzymać Pani Joanno !

Ja czytam tylko "Gazetę Wyborczą" i "Socjaldemokraci".
        • doidiotyforummm Re: Nike 2013 06.10.13, 21:24
          To słabo czytasz bo Fundatorami Nagrody Literackiej Nike są "Gazeta Wyborcza" i Fundacja Agory. Co nie zmienia faktu że Pani Bator należy pogratulować, może z tego powodu nawet kilka osób w Wałbrzychu sięgnie po książki.
        • pozor_vlack Re: Nike 2013 06.10.13, 21:27
          "Według Joanny Bator - pisał Przemysław Czapliński - współczesna Polska daje się opowiedzieć tylko jako horror". Groza powieściowa jako odpowiedź na grozę, którą mamy na wyciągnięcie ręki? Trudno z tą wizją polemizować, nazbyt ona autorska, a kto wie, czy nie obsesyjna.

No cóż, Pani Bator tylko opowiada, ja razem z forummm walczymy. Walczymy od dawna na tym Forum ze współczesnym polskim horrorem.
          Lecz niestety na Nike liczyć nie możemy.

• feldkuratkatz99 Re: Nike 2013 06.10.13, 21:32
            pozor_vlack napisała:

> "Według Joanny Bator - pisał Przemysław Czapliński - współczesna Polska daje si
            > ę opowiedzieć tylko jako horror". Groza powieściowa jako odpowiedź na grozę, kt
            > órą mamy na wyciągnięcie ręki? Trudno z tą wizją polemizować, nazbyt ona autors
            > ka, a kto wie, czy nie obsesyjna.
            >
            > No cóż, Pani Bator tylko opowiada, ja razem z forummm walczymy. Walczymy od
            > dawna na tym Forum ze współczesnym polskim horrorem.
            > Lecz niestety na Nike liczyć nie możemy.

------------
            Pani Bator własnie opisuje takich bojowników jak Vlack i forummm i za to dostała NIKE.

scontent-b-mxp.xx.fbcdn.net/hphotos-prn2/970380_663120560373852_2085578931_n.jpg
            • pozor_vlack Re: Nike 2013 06.10.13, 21:45
              > Pani Bator własnie opisuje takich bojowników jak Vlack i forummm i za to dostał
              > a NIKE.

No widzisz feldkurat , o mnie i o forummm Pani Bator pisze powieść, o tobie najwyżej napiszą w dziale "Kronika Policyjna", wałbrzyskiego tygodnika.
              • feldkuratkatz99 Re: Nike 2013 06.10.13, 21:51
                pozor_vlack napisała:

> feldkuratkatz99 napisał(a):
                > > Pani Bator własnie opisuje takich bojowników jak Vlack i forummm i za to
                > dostał
                > > a NIKE.
                >
                > No widzisz feldkurat , o mnie i o forummm Pani Bator pisze powieść, o tobie
                > najwyżej napiszą w dziale "Kronika Policyjna", wałbrzyskiego tygodnika.

-------

Jeżeli katolicko narodowy kołtun to powód do dumy to gratuluję dobrego samopoczucia.
                • pozor_vlack Re: Nike 2013 06.10.13, 22:00
                  > Jeżeli katolicko narodowy kołtun to powód do dumy to gratuluję dobrego samopocz
                  > ucia.

Cieszę się gdy skrajny lewacki motłoch mnie docenia.
                  • feldkuratkatz99 Re: Nike 2013 06.10.13, 22:06
                    pozor_vlack napisała:

> > Jeżeli katolicko narodowy kołtun to powód do dumy to gratuluję dobrego sa
                    > mopocz
                    > > ucia.
                    >
                    > Cieszę się gdy skrajny lewacki motłoch mnie docenia.
                    -----------
                    Dla kołtuna wszystko co wykracza poza jego ciasny światek jest skrajne lub lewackie.
                    Tym wększe brawa dla Joanny Bator za obnażenie takich postaw.
                    • pozor_vlack Re: Nike 2013 06.10.13, 22:22
                      > Tym wększe brawa dla Joanny Bator za obnażenie takich postaw.

Obnażać to się możesz ty, na Paradzie Równości.

PS
                      I znowu doprowadziłeś feldkurat swoimi tekstami,kolejny, piękny wątek ( dzisiaj o Pani Bator ) na skraj rynsztoka.
                      • feldkuratkatz99 Re: Nike 2013 06.10.13, 23:03
                        pozor_vlack napisała:

> > Tym wększe brawa dla Joanny Bator za obnażenie takich postaw.
                        >
                        > Obnażać to się możesz ty, na Paradzie Równości.
                        >
                        > PS
                        > I znowu doprowadziłeś feldkurat swoimi tekstami,kolejny, piękny wątek ( dzis
                        > iaj o Pani Bator ) na skraj rynsztoka.

-------------
                        Widzisz Vlaczku, w 13 wpisie w tym wątku doszedłeś do tego co już stało się twą domena - redukcji dysonansu poznawczego.

PS: Podoba ci się twórczość Joanny Bator i nagroda za tę powieść czy nie , bo właściwie to się nie określiłeś ?
                        • pozor_vlack Re: Nike 2013 07.10.13, 02:36
                          > PS: Podoba ci się twórczość Joanny Bator i nagroda za tę powieść czy nie , bo w
                          > łaściwie to się nie określiłeś ?

Wszystko co jest sygnowane przez Gazetę Wyborczą, a jednocześnie zaakceptowane przez Politykę Krytyczną, jest cool.
          • pozor_vlak Re: Nike 2013 07.10.13, 09:27
            pozor_vlack napisała:

> [b]No cóż, Pani Bator tylko opowiada, ja razem z forummm walczymy.

Aleś teraz jebnął, jak łysy warkoczami o lastriko :)))))) "WALCZYMY..." :)))) chyba z trądzikiem...
            • pozor_vlack Re: Nike 2013 07.10.13, 15:13
              pozor_vlak napisał:
              > Aleś teraz jebnął, jak łysy warkoczami o lastriko :)))))) "WALCZYMY..." :)))) c
              > hyba z trądzikiem...

Nie ulega wątpliwości gościu, że w wieku niemowlęcym miałeś lagi w inkubatorze.
              • pozor_vlack Re: Nike 2013 07.10.13, 15:33
                Miasto, na które spada plaga karaluchów, stoi na krawędzi biblijnej zagłady. Pojawia się i umiera prorok. Na rynku gromadzi się czekający na coś tłum, którym łatwo manipulować. W końcu dojdzie do erupcji przemocy i swoistej kanibalistycznej komunii – wyznawcy rozszarpią zębami zwłoki swego proroka i rozpierzchną się do domów.

Podobno najgorsi byli ci z Pankiewicza.
                Wg mojej oceny, pani Bator zapomniała w swej powieści umieścić katechetę pedofila. Błąd.

kultura.onet.pl/ksiazki/artykuly/matka-i-noz,1,5401258,artykul.html
              • pozor_vlak Re: Nike 2013 07.10.13, 19:47
                pozor_vlack napisała:

> Nie ulega wątpliwości gościu, że w wieku niemowlęcym miałeś lagi w inkubator
                > ze.

A ty ołowiany gryzaczek ,azbestową pieluchę i kaftanik z bawełny strzelniczej.
                • pozor_vlack Re: Nike 2013 07.10.13, 20:06
                  pozor_vlak napisał:
                  > A ty ołowiany gryzaczek ,azbestową pieluchę i kaftanik z bawełny strzelniczej.

A cóż może napisać gość, któremu starzy zamiast zjeżdżalni, fundowali zjazd zsypem na śmieci.
                  • pozor_vlak Re: Nike 2013 07.10.13, 20:54
                    pozor_vlack napisała:

> A cóż może napisać gość, któremu starzy zamiast zjeżdżalni, fundowali zjazd
                    > zsypem na śmieci.
                    >

Nie wiem. Ty o ty opowiedz.
                    • feldkuratkatz99 Re: Nike 2013 07.10.13, 21:14
                      pozor_vlak napisał:

> pozor_vlack napisała:
                      >
                      >
                      > > A cóż może napisać gość, któremu starzy zamiast zjeżdżalni, fundowali
                      > zjazd
                      > > zsypem na śmieci.
                      > >

> Nie wiem. Ty o ty opowiedz.
                      --------------
                      Daj spokój, to gość który sprowadza każdą rozmowę ad absurdum. Najczęściej z powodu braku argumentów.
                      • aabb_ccdd Re: Nike 2013 07.10.13, 21:37
                        > Daj spokój, to gość który sprowadza każdą rozmowę ad absurdum. Najczęści
                        > ej z powodu braku argumentów.

O, kolejny wygibus. Twoja stara, dalej ogląda "Modę na sukces" ? Z grzeczności pytam.
                        • pozor_vlak Re: Nike 2013 07.10.13, 21:58
                          aabb_ccdd napisał(a):

> > Daj spokój, to gość który sprowadza każdą rozmowę ad absurdum. Naj
                          > części
                          > > ej z powodu braku argumentów.
                          >
                          >
                          > O, kolejny wygibus. Twoja stara, dalej ogląda "Modę na sukces" ? Z grzecznoś
                          > ci pytam.

a na koniec kąsa pod innym nickiem :))))))
                          Ale co to za kąsanie. Memła raczej :)
                          • feldkuratkatz99 Re: Nike 2013 07.10.13, 22:12
                            pozor_vlak napisał:

> aabb_ccdd napisał(a):
                            >
                            > > feldkuratkatz99 napisał(a):
                            > > > Daj spokój, to gość który sprowadza każdą rozmowę ad absurdum
                            > ]. Naj
                            > > części
                            > > > ej z powodu braku argumentów.
                            > >
                            > >
                            > > O, kolejny wygibus. Twoja stara, dalej ogląda "Modę na sukces" ? Z grz
                            > ecznoś
                            > > ci pytam.

>
                            > a na koniec kąsa pod innym nickiem :))))))
                            > Ale co to za kąsanie. Memła raczej :)
                            =====
                            O powieści Joanny Bator nic nie jest w stanie powiedzieć ( moze nawet o jakiejkolwiek pewiesci) to nie pozostaje mu nic innego jak redukcja dysonansu poznawczego - to mechanizm, który u róznych vlacków, forummmów, aabb i innych forumowych przygłupów stał się juz normą momentami przybierającą rozmiary epidemii.
                            • radcom Re: Nike 2013 08.10.13, 08:49
                              To już druga nagroda Nike, dla Wałbrzyszanki w ostatnich latach. Olga Tokarczuk otrzymała tę nagrodę w 2008 roku. Obecnie mieszka po za Wałbrzychem, jednak tu stawiła swoje pierwsze zawodowe kroki. Nie tylko jako pisarka...

Gratulacje dla Pań!

Pozdrawiam, radcom
                              • pozor_vlack Re: Nike 2013 08.10.13, 09:22
                                radcom napisał:
                                > Gratulacje dla Pań!
                                > Pozdrawiam, radcom

..."Trzy razy wracałam do tego miasta w trzech kolejnych powieściach i wróciłam po raz ostatni. Czuję to głęboko, wyczerpałam tę ziemię."...

Dziękujemy, dziękujemy, dziękujemy..........
                                ---------------------------------------------------------------------------------------------------
                                ..."Poniemiecki Wałbrzych: miasto z labiryntem podziemnych korytarzy, mrocznymi poniemieckimi budynkami, którego mieszkańcy z roku na rok coraz bardziej pogrążają się w biedzie, bezrobociu i beznadziei, okazuje się idealną scenerią dla opowieści z dreszczykiem."...

www.tvn24.pl/kultura-styl,8/nike-dla-joanny-bator-za-ciemno-prawie-noc,360638.html
                                • doidiotyforummm Re: Nike 2013 08.10.13, 09:44
                                  Może vlack i forummm napiszą cos w końcu samodzielnie, skoro pisanie innych im nie pasuje. Może już napisali i czytają wspólnie pod kołdrą swoje baśnie, czy tez inne dzieła wybrane Romana.
                                  • pozor_vlak Re: Nike 2013 08.10.13, 10:02
                                    doidiotyforummm napisał(a):

> Może vlack i forummm napiszą cos w końcu samodzielnie,

Mogli by. Na przykład wielki test lubrykantów analnych.
                                  • forummm Re: Nike 2013 08.10.13, 15:52

> Może vlack i forummm napiszą cos w końcu samodzielnie, skoro pisanie innych im
                                    > nie pasuje. Może już napisali i czytają wspólnie pod kołdrą swoje baśnie, czy t
                                    > ez inne dzieła wybrane Romana.

Może ty coś napiszesz

Autor: qwe33 02.10.13, 19:54

qwe33 napisał:

Może, żeby zamiast igrzysk dla siebie, w pierwzej kolejności postarali się o chleb dla nas
                                    - Od ponad 30 lat, w godzinach szczytu od Dworca Miasto, do "Huty" totalny korek!
                                    Aswalt, a w zasadzie to co z niego zostało, pamięta chyba jeszcze Gomółkę a na
                                    pewno wczesnego Gierka!
                                • feldkuratkatz99 Re: Nike 2013 08.10.13, 16:10
                                  pozor_vlack napisała:

> radcom napisał:
                                  > > Gratulacje dla Pań!
                                  > > Pozdrawiam, radcom
                                  >
                                  > ..."Trzy razy wracałam do tego miasta w trzech kolejnych powieściach i wróci
                                  > łam po raz ostatni.
                                  Czuję to głęboko, wyczerpałam tę ziemię."...
                                  >
                                  > Dziękujemy, dziękujemy, dziękujemy..........
                                  > -------------------------------------------------------------------------------
                                  > --------------------
                                  > ..."Poniemiecki Wałbrzych: miasto z labiryntem podziemnych korytarzy, mroczn
                                  > ymi poniemieckimi budynkami, którego mieszkańcy z roku na rok coraz bardziej po
                                  > grążają się w biedzie, bezrobociu i beznadziei, okazuje się idealną scenerią dl
                                  > a opowieści z dreszczykiem."...

>
                                  > www.tvn24.pl/kultura-styl,8/nike-dla-joanny-bator-za-ciemno-prawie-noc,360638.html
                                  --------------------
                                  Podkreśliła, że Wałbrzych to jest jej miejsce na świecie. - Tam spędziłam pierwsze 18 lat mojego życia i przez to żadne inne miejsce na świecie nie może dla mnie się z nim równać. Wałbrzych jest dla mnie moją Polską, nie tyle moją małą ojczyzną, tylko właśnie - moją Polską. Miejscem, z którego patrzę na polską historię - mówiła laureatka Nike.
                            • forummm Re: Nike 2013 08.10.13, 15:50

> =====
                              > O powieści Joanny Bator nic nie jest w stanie powiedzieć ( moze nawet o jakiejk
                              > olwiek pewiesci) to nie pozostaje mu nic innego jak redukcja dysonansu poznawcz
                              > ego - to mechanizm, który u róznych vlacków, forummmów, aabb i innych forumowyc
                              > h przygłupów stał się juz normą momentami przybierającą rozmiary epidemii.

To że ty jesteś forumowym przygłupem to każdy wie.
                              Stara goni ruska.
                      • forummm Re: Nike 2013 08.10.13, 15:48

> pozor_vlak napisał:
                        >
                        > > pozor_vlack napisała:
                        > >
                        > >
                        > > > A cóż może napisać gość, któremu starzy zamiast zjeżdżalni, fund
                        > owali
                        > > zjazd
                        > > > zsypem na śmieci.
                        > > >

> > Nie wiem. Ty o ty opowiedz.
                        > --------------
                        > Daj spokój, to gość który sprowadza każdą rozmowę ad absurdum. Najczęści
                        > ej z powodu braku argumentów.

O ho specjalista się wypowiedział heheh a podstawowych pytań nie pojmuje.
                        • feldkuratkatz99 Re: Nike 2013 08.10.13, 21:39
                          forummm napisał(a):

> > --------------
                          > > Daj spokój, to gość który sprowadza każdą rozmowę ad absurdum. Naj
                          > części
                          > > ej z powodu braku argumentów.
                          >
                          >
                          > O ho specjalista się wypowiedział heheh a podstawowych pytań nie pojmuje.
                          --------
                          • doidiotyforummm Re: Nike 2013 08.10.13, 21:54
                            To był cios poniżej pasa, forummm ostatnio książkę jako widział to poradnik działkowca. Niestety nie dał rady i zapowiedział że napisze własną "3 potrawy z ziemniaka".
                            • feldkuratkatz99 Re: Nike 2013 08.10.13, 22:08

> To był cios poniżej pasa, forummm ostatnio książkę jako widział to poradnik dzi
                              > ałkowca. Niestety nie dał rady i zapowiedział że napisze własną "3 potrawy z zi
                              > emniaka".

----------
                              Ma szansę jak pewien juz klasyk powiedzieć: "nie przeczytałem w zyciu żadnej ksiązki....ale jedną napisałem"
                              • forummm Re: Nike 2013 09.10.13, 09:35

> doidiotyforummm napisał(a):
                                >
                                > > To był cios poniżej pasa, forummm ostatnio książkę jako widział to poradn
                                > ik dzi
                                > > ałkowca. Niestety nie dał rady i zapowiedział że napisze własną "3 potraw
                                > y z zi
                                > > emniaka".
                                >
                                > ----------
                                > Ma szansę jak pewien juz klasyk powiedzieć: "nie przeczytałem w zyciu żadnej ks
                                > iązki....ale jedną napisałem"

Ty dalej twierdzisz że nie ma takiej książki chłopie ośmieszasz się na każdym kroku, co z ciebie za inteligent ? oczytany ?
                            • forummm Re: Nike 2013 09.10.13, 09:33

> To był cios poniżej pasa, forummm ostatnio książkę jako widział to poradnik dzi
                              > ałkowca. Niestety nie dał rady i zapowiedział że napisze własną "3 potrawy z zi
                              > emniaka".

Ale że ty taki oczytany i takie kleksy walisz to wstyd

Autor: qwe33 02.10.13, 19:54

qwe33 napisał:

Może, żeby zamiast igrzysk dla siebie, w pierwzej kolejności postarali się o chleb dla nas
                              - Od ponad 30 lat, w godzinach szczytu od Dworca Miasto, do "Huty" totalny korek!
                              Aswalt, a w zasadzie to co z niego zostało, pamięta chyba jeszcze Gomółkę a na
                              pewno wczesnego Gierka!
                              • doidiotyforummm Re: Nike 2013 09.10.13, 11:31
                                Kleksy i draski to ty chłopaku masz w spodniach zapewne, nie myśl ze będę tracił czas na formę w jakiej pisze do takiego jełopa. Przecież to strata czasu.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka