horteziak 06.10.13, 19:52 Joanna Bator z Wałbrzycha laureatką Nagrody Nike 2013!!!!! Gratulacje Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
pozor_vlack Re: Nike 2013 06.10.13, 20:02 Joanna Bator z Warszawy laureatką Nagrody Nike 2013! Odpowiedz Link Zgłoś
feldkuratkatz99 Re: Nike 2013 06.10.13, 20:37 Brawo, brawo, brawo, za całą dotychczasową twórczość,a szczególnie za "Ciemno,prawie noc" , znakomitą powieść obrazującą (momentami obrazoburcza) "dolegliwości" naszego społeczeństwa w skali makro i mikro. Lektura obowiązkowa dla wszystkich Vlacków i Forummmów. Tak trzymać Pani Joanno ! Odpowiedz Link Zgłoś
pozor_vlack Re: Nike 2013 06.10.13, 20:56 feldkuratkatz99 napisał(a): > Brawo, brawo, brawo, za całą dotychczasową twórczość,a szczególnie za "Ciemno,p > rawie noc" , znakomitą powieść obrazującą (momentami obrazoburcza) "dolegliwośc > i" naszego społeczeństwa w skali makro i mikro. > Lektura obowiązkowa dla wszystkich Vlacków i Forummmów. > Tak trzymać Pani Joanno ! Ja czytam tylko "Gazetę Wyborczą" i "Socjaldemokraci". Odpowiedz Link Zgłoś
doidiotyforummm Re: Nike 2013 06.10.13, 21:24 To słabo czytasz bo Fundatorami Nagrody Literackiej Nike są "Gazeta Wyborcza" i Fundacja Agory. Co nie zmienia faktu że Pani Bator należy pogratulować, może z tego powodu nawet kilka osób w Wałbrzychu sięgnie po książki. Odpowiedz Link Zgłoś
pozor_vlack Re: Nike 2013 06.10.13, 21:27 "Według Joanny Bator - pisał Przemysław Czapliński - współczesna Polska daje się opowiedzieć tylko jako horror". Groza powieściowa jako odpowiedź na grozę, którą mamy na wyciągnięcie ręki? Trudno z tą wizją polemizować, nazbyt ona autorska, a kto wie, czy nie obsesyjna. No cóż, Pani Bator tylko opowiada, ja razem z forummm walczymy. Walczymy od dawna na tym Forum ze współczesnym polskim horrorem. Lecz niestety na Nike liczyć nie możemy. Odpowiedz Link Zgłoś
feldkuratkatz99 Re: Nike 2013 06.10.13, 21:32 pozor_vlack napisała: > "Według Joanny Bator - pisał Przemysław Czapliński - współczesna Polska daje si > ę opowiedzieć tylko jako horror". Groza powieściowa jako odpowiedź na grozę, kt > órą mamy na wyciągnięcie ręki? Trudno z tą wizją polemizować, nazbyt ona autors > ka, a kto wie, czy nie obsesyjna. > > No cóż, Pani Bator tylko opowiada, ja razem z forummm walczymy. Walczymy od > dawna na tym Forum ze współczesnym polskim horrorem. > Lecz niestety na Nike liczyć nie możemy. ------------ Pani Bator własnie opisuje takich bojowników jak Vlack i forummm i za to dostała NIKE. scontent-b-mxp.xx.fbcdn.net/hphotos-prn2/970380_663120560373852_2085578931_n.jpg Odpowiedz Link Zgłoś
pozor_vlack Re: Nike 2013 06.10.13, 21:45 feldkuratkatz99 napisał(a): > Pani Bator własnie opisuje takich bojowników jak Vlack i forummm i za to dostał > a NIKE. No widzisz feldkurat , o mnie i o forummm Pani Bator pisze powieść, o tobie najwyżej napiszą w dziale "Kronika Policyjna", wałbrzyskiego tygodnika. Odpowiedz Link Zgłoś
feldkuratkatz99 Re: Nike 2013 06.10.13, 21:51 pozor_vlack napisała: > feldkuratkatz99 napisał(a): > > Pani Bator własnie opisuje takich bojowników jak Vlack i forummm i za to > dostał > > a NIKE. > > No widzisz feldkurat , o mnie i o forummm Pani Bator pisze powieść, o tobie > najwyżej napiszą w dziale "Kronika Policyjna", wałbrzyskiego tygodnika. ------- Jeżeli katolicko narodowy kołtun to powód do dumy to gratuluję dobrego samopoczucia. Odpowiedz Link Zgłoś
pozor_vlack Re: Nike 2013 06.10.13, 22:00 feldkuratkatz99 napisał(a): > Jeżeli katolicko narodowy kołtun to powód do dumy to gratuluję dobrego samopocz > ucia. Cieszę się gdy skrajny lewacki motłoch mnie docenia. Odpowiedz Link Zgłoś
feldkuratkatz99 Re: Nike 2013 06.10.13, 22:06 pozor_vlack napisała: > feldkuratkatz99 napisał(a): > > Jeżeli katolicko narodowy kołtun to powód do dumy to gratuluję dobrego sa > mopocz > > ucia. > > Cieszę się gdy skrajny lewacki motłoch mnie docenia. ----------- Dla kołtuna wszystko co wykracza poza jego ciasny światek jest skrajne lub lewackie. Tym wększe brawa dla Joanny Bator za obnażenie takich postaw. Odpowiedz Link Zgłoś
pozor_vlack Re: Nike 2013 06.10.13, 22:22 feldkuratkatz99 napisał(a): > Tym wększe brawa dla Joanny Bator za obnażenie takich postaw. Obnażać to się możesz ty, na Paradzie Równości. PS I znowu doprowadziłeś feldkurat swoimi tekstami,kolejny, piękny wątek ( dzisiaj o Pani Bator ) na skraj rynsztoka. Odpowiedz Link Zgłoś
feldkuratkatz99 Re: Nike 2013 06.10.13, 23:03 pozor_vlack napisała: > feldkuratkatz99 napisał(a): > > Tym wększe brawa dla Joanny Bator za obnażenie takich postaw. > > Obnażać to się możesz ty, na Paradzie Równości. > > PS > I znowu doprowadziłeś feldkurat swoimi tekstami,kolejny, piękny wątek ( dzis > iaj o Pani Bator ) na skraj rynsztoka. ------------- Widzisz Vlaczku, w 13 wpisie w tym wątku doszedłeś do tego co już stało się twą domena - redukcji dysonansu poznawczego. PS: Podoba ci się twórczość Joanny Bator i nagroda za tę powieść czy nie , bo właściwie to się nie określiłeś ? Odpowiedz Link Zgłoś
pozor_vlack Re: Nike 2013 07.10.13, 02:36 feldkuratkatz99 napisał(a): > PS: Podoba ci się twórczość Joanny Bator i nagroda za tę powieść czy nie , bo w > łaściwie to się nie określiłeś ? Wszystko co jest sygnowane przez Gazetę Wyborczą, a jednocześnie zaakceptowane przez Politykę Krytyczną, jest cool. Odpowiedz Link Zgłoś
pozor_vlak Re: Nike 2013 07.10.13, 09:27 pozor_vlack napisała: > [b]No cóż, Pani Bator tylko opowiada, ja razem z forummm walczymy. Aleś teraz jebnął, jak łysy warkoczami o lastriko :)))))) "WALCZYMY..." :)))) chyba z trądzikiem... Odpowiedz Link Zgłoś
pozor_vlack Re: Nike 2013 07.10.13, 15:13 pozor_vlak napisał: > Aleś teraz jebnął, jak łysy warkoczami o lastriko :)))))) "WALCZYMY..." :)))) c > hyba z trądzikiem... Nie ulega wątpliwości gościu, że w wieku niemowlęcym miałeś lagi w inkubatorze. Odpowiedz Link Zgłoś
pozor_vlack Re: Nike 2013 07.10.13, 15:33 Miasto, na które spada plaga karaluchów, stoi na krawędzi biblijnej zagłady. Pojawia się i umiera prorok. Na rynku gromadzi się czekający na coś tłum, którym łatwo manipulować. W końcu dojdzie do erupcji przemocy i swoistej kanibalistycznej komunii – wyznawcy rozszarpią zębami zwłoki swego proroka i rozpierzchną się do domów. Podobno najgorsi byli ci z Pankiewicza. Wg mojej oceny, pani Bator zapomniała w swej powieści umieścić katechetę pedofila. Błąd. kultura.onet.pl/ksiazki/artykuly/matka-i-noz,1,5401258,artykul.html Odpowiedz Link Zgłoś
pozor_vlak Re: Nike 2013 07.10.13, 19:47 pozor_vlack napisała: > Nie ulega wątpliwości gościu, że w wieku niemowlęcym miałeś lagi w inkubator > ze. A ty ołowiany gryzaczek ,azbestową pieluchę i kaftanik z bawełny strzelniczej. Odpowiedz Link Zgłoś
pozor_vlack Re: Nike 2013 07.10.13, 20:06 pozor_vlak napisał: > A ty ołowiany gryzaczek ,azbestową pieluchę i kaftanik z bawełny strzelniczej. A cóż może napisać gość, któremu starzy zamiast zjeżdżalni, fundowali zjazd zsypem na śmieci. Odpowiedz Link Zgłoś
pozor_vlak Re: Nike 2013 07.10.13, 20:54 pozor_vlack napisała: > A cóż może napisać gość, któremu starzy zamiast zjeżdżalni, fundowali zjazd > zsypem na śmieci. > Nie wiem. Ty o ty opowiedz. Odpowiedz Link Zgłoś
feldkuratkatz99 Re: Nike 2013 07.10.13, 21:14 pozor_vlak napisał: > pozor_vlack napisała: > > > > A cóż może napisać gość, któremu starzy zamiast zjeżdżalni, fundowali > zjazd > > zsypem na śmieci. > > > Nie wiem. Ty o ty opowiedz. -------------- Daj spokój, to gość który sprowadza każdą rozmowę ad absurdum. Najczęściej z powodu braku argumentów. Odpowiedz Link Zgłoś
aabb_ccdd Re: Nike 2013 07.10.13, 21:37 feldkuratkatz99 napisał(a): > Daj spokój, to gość który sprowadza każdą rozmowę ad absurdum. Najczęści > ej z powodu braku argumentów. O, kolejny wygibus. Twoja stara, dalej ogląda "Modę na sukces" ? Z grzeczności pytam. Odpowiedz Link Zgłoś
pozor_vlak Re: Nike 2013 07.10.13, 21:58 aabb_ccdd napisał(a): > feldkuratkatz99 napisał(a): > > Daj spokój, to gość który sprowadza każdą rozmowę ad absurdum. Naj > części > > ej z powodu braku argumentów. > > > O, kolejny wygibus. Twoja stara, dalej ogląda "Modę na sukces" ? Z grzecznoś > ci pytam. a na koniec kąsa pod innym nickiem :)))))) Ale co to za kąsanie. Memła raczej :) Odpowiedz Link Zgłoś
feldkuratkatz99 Re: Nike 2013 07.10.13, 22:12 pozor_vlak napisał: > aabb_ccdd napisał(a): > > > feldkuratkatz99 napisał(a): > > > Daj spokój, to gość który sprowadza każdą rozmowę ad absurdum > ]. Naj > > części > > > ej z powodu braku argumentów. > > > > > > O, kolejny wygibus. Twoja stara, dalej ogląda "Modę na sukces" ? Z grz > ecznoś > > ci pytam. > > a na koniec kąsa pod innym nickiem :)))))) > Ale co to za kąsanie. Memła raczej :) ===== O powieści Joanny Bator nic nie jest w stanie powiedzieć ( moze nawet o jakiejkolwiek pewiesci) to nie pozostaje mu nic innego jak redukcja dysonansu poznawczego - to mechanizm, który u róznych vlacków, forummmów, aabb i innych forumowych przygłupów stał się juz normą momentami przybierającą rozmiary epidemii. Odpowiedz Link Zgłoś
radcom Re: Nike 2013 08.10.13, 08:49 To już druga nagroda Nike, dla Wałbrzyszanki w ostatnich latach. Olga Tokarczuk otrzymała tę nagrodę w 2008 roku. Obecnie mieszka po za Wałbrzychem, jednak tu stawiła swoje pierwsze zawodowe kroki. Nie tylko jako pisarka... Gratulacje dla Pań! Pozdrawiam, radcom Odpowiedz Link Zgłoś
pozor_vlack Re: Nike 2013 08.10.13, 09:22 radcom napisał: > Gratulacje dla Pań! > Pozdrawiam, radcom ..."Trzy razy wracałam do tego miasta w trzech kolejnych powieściach i wróciłam po raz ostatni. Czuję to głęboko, wyczerpałam tę ziemię."... Dziękujemy, dziękujemy, dziękujemy.......... --------------------------------------------------------------------------------------------------- ..."Poniemiecki Wałbrzych: miasto z labiryntem podziemnych korytarzy, mrocznymi poniemieckimi budynkami, którego mieszkańcy z roku na rok coraz bardziej pogrążają się w biedzie, bezrobociu i beznadziei, okazuje się idealną scenerią dla opowieści z dreszczykiem."... www.tvn24.pl/kultura-styl,8/nike-dla-joanny-bator-za-ciemno-prawie-noc,360638.html Odpowiedz Link Zgłoś
doidiotyforummm Re: Nike 2013 08.10.13, 09:44 Może vlack i forummm napiszą cos w końcu samodzielnie, skoro pisanie innych im nie pasuje. Może już napisali i czytają wspólnie pod kołdrą swoje baśnie, czy tez inne dzieła wybrane Romana. Odpowiedz Link Zgłoś
pozor_vlak Re: Nike 2013 08.10.13, 10:02 doidiotyforummm napisał(a): > Może vlack i forummm napiszą cos w końcu samodzielnie, Mogli by. Na przykład wielki test lubrykantów analnych. Odpowiedz Link Zgłoś
forummm Re: Nike 2013 08.10.13, 15:52 doidiotyforummm napisał(a): > Może vlack i forummm napiszą cos w końcu samodzielnie, skoro pisanie innych im > nie pasuje. Może już napisali i czytają wspólnie pod kołdrą swoje baśnie, czy t > ez inne dzieła wybrane Romana. Może ty coś napiszesz Autor: qwe33 02.10.13, 19:54 qwe33 napisał: Może, żeby zamiast igrzysk dla siebie, w pierwzej kolejności postarali się o chleb dla nas - Od ponad 30 lat, w godzinach szczytu od Dworca Miasto, do "Huty" totalny korek! Aswalt, a w zasadzie to co z niego zostało, pamięta chyba jeszcze Gomółkę a na pewno wczesnego Gierka! Odpowiedz Link Zgłoś
feldkuratkatz99 Re: Nike 2013 08.10.13, 16:10 pozor_vlack napisała: > radcom napisał: > > Gratulacje dla Pań! > > Pozdrawiam, radcom > > ..."Trzy razy wracałam do tego miasta w trzech kolejnych powieściach i wróci > łam po raz ostatni. Czuję to głęboko, wyczerpałam tę ziemię."... > > Dziękujemy, dziękujemy, dziękujemy.......... > ------------------------------------------------------------------------------- > -------------------- > ..."Poniemiecki Wałbrzych: miasto z labiryntem podziemnych korytarzy, mroczn > ymi poniemieckimi budynkami, którego mieszkańcy z roku na rok coraz bardziej po > grążają się w biedzie, bezrobociu i beznadziei, okazuje się idealną scenerią dl > a opowieści z dreszczykiem."... > > www.tvn24.pl/kultura-styl,8/nike-dla-joanny-bator-za-ciemno-prawie-noc,360638.html -------------------- Podkreśliła, że Wałbrzych to jest jej miejsce na świecie. - Tam spędziłam pierwsze 18 lat mojego życia i przez to żadne inne miejsce na świecie nie może dla mnie się z nim równać. Wałbrzych jest dla mnie moją Polską, nie tyle moją małą ojczyzną, tylko właśnie - moją Polską. Miejscem, z którego patrzę na polską historię - mówiła laureatka Nike. Odpowiedz Link Zgłoś
forummm Re: Nike 2013 08.10.13, 15:50 feldkuratkatz99 napisał(a): > ===== > O powieści Joanny Bator nic nie jest w stanie powiedzieć ( moze nawet o jakiejk > olwiek pewiesci) to nie pozostaje mu nic innego jak redukcja dysonansu poznawcz > ego - to mechanizm, który u róznych vlacków, forummmów, aabb i innych forumowyc > h przygłupów stał się juz normą momentami przybierającą rozmiary epidemii. To że ty jesteś forumowym przygłupem to każdy wie. Stara goni ruska. Odpowiedz Link Zgłoś
forummm Re: Nike 2013 08.10.13, 15:48 feldkuratkatz99 napisał(a): > pozor_vlak napisał: > > > pozor_vlack napisała: > > > > > > > A cóż może napisać gość, któremu starzy zamiast zjeżdżalni, fund > owali > > zjazd > > > zsypem na śmieci. > > > > > Nie wiem. Ty o ty opowiedz. > -------------- > Daj spokój, to gość który sprowadza każdą rozmowę ad absurdum. Najczęści > ej z powodu braku argumentów. O ho specjalista się wypowiedział heheh a podstawowych pytań nie pojmuje. Odpowiedz Link Zgłoś
feldkuratkatz99 Re: Nike 2013 08.10.13, 21:39 forummm napisał(a): > feldkuratkatz99 napisał(a): > > -------------- > > Daj spokój, to gość który sprowadza każdą rozmowę ad absurdum. Naj > części > > ej z powodu braku argumentów. > > > O ho specjalista się wypowiedział heheh a podstawowych pytań nie pojmuje. -------- Odpowiedz Link Zgłoś
doidiotyforummm Re: Nike 2013 08.10.13, 21:54 To był cios poniżej pasa, forummm ostatnio książkę jako widział to poradnik działkowca. Niestety nie dał rady i zapowiedział że napisze własną "3 potrawy z ziemniaka". Odpowiedz Link Zgłoś
feldkuratkatz99 Re: Nike 2013 08.10.13, 22:08 doidiotyforummm napisał(a): > To był cios poniżej pasa, forummm ostatnio książkę jako widział to poradnik dzi > ałkowca. Niestety nie dał rady i zapowiedział że napisze własną "3 potrawy z zi > emniaka". ---------- Ma szansę jak pewien juz klasyk powiedzieć: "nie przeczytałem w zyciu żadnej ksiązki....ale jedną napisałem" Odpowiedz Link Zgłoś
forummm Re: Nike 2013 09.10.13, 09:35 feldkuratkatz99 napisał(a): > doidiotyforummm napisał(a): > > > To był cios poniżej pasa, forummm ostatnio książkę jako widział to poradn > ik dzi > > ałkowca. Niestety nie dał rady i zapowiedział że napisze własną "3 potraw > y z zi > > emniaka". > > ---------- > Ma szansę jak pewien juz klasyk powiedzieć: "nie przeczytałem w zyciu żadnej ks > iązki....ale jedną napisałem" Ty dalej twierdzisz że nie ma takiej książki chłopie ośmieszasz się na każdym kroku, co z ciebie za inteligent ? oczytany ? Odpowiedz Link Zgłoś
forummm Re: Nike 2013 09.10.13, 09:33 doidiotyforummm napisał(a): > To był cios poniżej pasa, forummm ostatnio książkę jako widział to poradnik dzi > ałkowca. Niestety nie dał rady i zapowiedział że napisze własną "3 potrawy z zi > emniaka". Ale że ty taki oczytany i takie kleksy walisz to wstyd Autor: qwe33 02.10.13, 19:54 qwe33 napisał: Może, żeby zamiast igrzysk dla siebie, w pierwzej kolejności postarali się o chleb dla nas - Od ponad 30 lat, w godzinach szczytu od Dworca Miasto, do "Huty" totalny korek! Aswalt, a w zasadzie to co z niego zostało, pamięta chyba jeszcze Gomółkę a na pewno wczesnego Gierka! Odpowiedz Link Zgłoś
doidiotyforummm Re: Nike 2013 09.10.13, 11:31 Kleksy i draski to ty chłopaku masz w spodniach zapewne, nie myśl ze będę tracił czas na formę w jakiej pisze do takiego jełopa. Przecież to strata czasu. Odpowiedz Link Zgłoś