Dodaj do ulubionych

samochody dla kolekcjonerow

IP: *.ppp.tiscali.fr 25.09.05, 11:10
sa na tym forum wlasciciele samochodow zabytkowych?
Obserwuj wątek
    • Gość: Zabobrze III Re: samochody dla kolekcjonerow IP: *.internetdsl.tpnet.pl 25.09.05, 22:45
      A już myślałem, że to wątek o złodziejach samochodów.
      • Gość: zenon5 Re: samochody dla kolekcjonerow IP: *.ppp.tiscali.fr 26.09.05, 18:11
        Przykro mi ze Cie rozczarowalem,poczekaj troche moze jednak nawiazesz
        kontakt,powodzenia.Ale uwazaj na policje.
    • cyg Re: samochody dla kolekcjonerow 25.09.05, 23:37
      W samej Jelonce nie widziałem niestety zbyt dużo OldTimerów. Jak mieszkałem we
      Wrocku to miałem sąsiada związanego z wrocławskim www.v8city.pl . Często pod
      domem parkowały przeróżne cudeńka... Od dawna marzę o amerykańskim coupe z lat
      sześdziesiątych... ale póki co to mżonka. Nawet jakbym uzbierał na takie cudo to
      chyba pieniądze wydałbym na "zwykłe" auto. Taka fura to tylko jako drugie w
      rodzinie, a na to niestety muszę sobie jeszcze zapracować :).

pozdrawiam
      Damian
      • Gość: zenon5 Re: samochody dla kolekcjonerow IP: *.ppp.tiscali.fr 26.09.05, 18:15
        Ale jak tak mysle ze niedlugo slub u ciebie,to pomyslalem ze chociaz dobrze by
        bylo znalezc kolege z pieknym starym autem po to tylko ,aby piekne zdjecia
        trafily do albumu rodzinnego.To sie robi raz w zyciu,warto zadbac o oprawe,pomysl!
        • cyg Re: samochody dla kolekcjonerow 26.09.05, 19:09
          I właśnie z tego powodu ucieszyłem się, że powstał ten wątek :).

pozdrawiam
          Damian
          • Gość: zenon5 Re: samochody dla kolekcjonerow IP: *.ppp.tiscali.fr 26.09.05, 20:09
            No i widzisz! Ja sie tez ciesze ze sie zenisz,witaj w gronie normalnych ludzi,bo
            jak widze te dewiacje to watpie w samego siebie,pozdrawiam i wszystkiego
            najlepszego.
            • cyg Re: samochody dla kolekcjonerow 26.09.05, 20:46
              dziękuję bardzo za życzenia. Grono normalnych ludzi jak najbardziej mi odpowiada :)

pozdrawiam
              Damian
    • niusiapl Re: samochody dla kolekcjonerow 26.09.05, 11:30
      jestem przyszłą synową właściciela WW Garbusa z 67 :)
      • Gość: zenon5 Re: samochody dla kolekcjonerow IP: *.ppp.tiscali.fr 26.09.05, 18:21
        Samochody niezniszczalne,reklamowano je wtedy ze mozna je zdemontowac za pomoca
        jedynego klucza "trzynastki".Silniki to jeszcze pomysl porscha ktory pracowal
        dla Hitlera i mial zbudowac samochod dla" ludu",co mu sie zreszta udalo,w
        przeciwienstwie do naszych "wladcow"ktorzy nigdy nie wierzyli ze ktos cos w
        Polsce moze wymyslec.I tu Pytanie?Kiedy zaczniemy wreszczie w samych siebie wierzyc?
        • Gość: zenon5 Re: samochody dla kolekcjonerow IP: *.ppp.tiscali.fr 26.09.05, 19:20
          kiedys byl facet projektantem aut w FSO,zaprojektowal Syrenke jako auto
          sportowe.Skonczylo sie tak jak sie musialo skonczyc,zostal projektantem w Diorze
          w Dzierzoniowie skrzynek radiowych.A partyjni bonzowie kupili"licencje" Fiata.I
          tak dziwnym trafem jest do dzis,byle cwaniak rzadzi na rynku.Zobaczcie na
          Czechow,oni poczekali cierpliwie i wybrali cos konkretnego.Ich Skody teraz sa
          powazna konkurencja na rynku europejskim.My poczekajmy na licencje z Konga!
    • 85t1 Re: samochody dla kolekcjonerow 02.12.05, 11:34
      o jak widzę jakiś zabytek, to od razu uśmniech pojawia mi śię na twarzy! A
      czemu pan pyta?, czy posiada pan jakieś cacko?
      • Gość: zenon5 Re: samochody dla kolekcjonerow IP: *.ppp.tiscali.fr 02.12.05, 18:32
        NIESTETY,ze wzgledu na brak czasu nie mam jeszcze,ale jak dobrze pojdzie to
        poszukam sobie zabaweczke.Co do pytania czemu pytam ,to dlatego ze duzo ich
        restaurowalem ale dla innych.Pozatym jest to moj zawod,wiec kreca mnie te stare,
        ale jare autka.Widze ze znalazlem kogos o podobnych zainteresowaniach,pozdrawiam.
        • 85t1 Re: samochody dla kolekcjonerow 02.12.05, 20:09
          rewelacja. Jak wsiąde do staruszka i przynajmniej raz na jakiś czas go
          przepalę to odżywam. Ale nie każdy zasługuje na posiadanie jakiegokolwiek
          automobila. Choćby nawet zwykłej Petki, czy Pobiedy, bo jak się nie odda duszy
          takiemu autku to nic z tego. Dlatego też pewnie jest tak mało osób, które mogą
          coś powiedzieć w tej dziedzinie,bo nie każdego stać na zżycie się z duchem
          czasu naszych zabytków. Również się cieszę że jest osoba dla której ta
          dziedzina stała się pasją. Pozdrawiam
          • Gość: zenon5 Re: samochody dla kolekcjonerow IP: *.ppp.tiscali.fr 02.12.05, 20:48
            A jesli sie polaczy jeszcze wspomnienia,czasami jakas osobe,z danym autkiem to
            naprawde sa to niezapomniane rzeczy.
            • 85t1 Re: samochody dla kolekcjonerow 02.12.05, 21:06
              jestem dokładnie tym samym zaszczepiony
              • Gość: zenon5 Re: samochody dla kolekcjonerow IP: *.ppp.tiscali.fr 02.12.05, 21:38
                postaram sie pozniej opowiedziec kilka nie zmyslonych histori.
                • Gość: zenon5 Historia jednego mercedesa IP: *.ppp.tiscali.fr 02.12.05, 22:30
                  Na przelomie lat 60-70 stare samochody ktore dzisiaj maja wartosc mozna bylo
                  kupic za doslowne grosze.Jako mlody chlopak marzylem o aucie jako takim,bo
                  mialem tylko motocykle.Zaczalem wiec szukac taniego auta do remontu.W
                  Sobieszowie znalazlem Mercedesa 6 cyl,potezne auto,6 osobowe.Podobno kiedys
                  jezdzila nimi generalicja hitlerowska.Ten akurat,po defekcie silnika,mial
                  zamontowany, juz jak go kupilem 4-ro cyl silnik peugeota po remoncie.Poprzedni
                  wlasciciel wozil nim oranzade na chojnik !!Pozniej zrezygnowal,Mercedes poszedl
                  do stodoly i sluzyl jako klatka dla krolikow.Tam go znalazlem i odkupilem za
                  grosze w stanie oplakanym.Wymarzylem sobie doprowadzic go do stanu pierwotnego.W
                  warsztacie kolegi zaczalem restauracje.Pewnego dnia przychodzi kolega i
                  mowi:zenek,w Cieplicach przed hotelem stoi taki sam mercedes na niemieckich
                  znakach.Idz i podziwiaj,jak z fabryki.Poszlismy tam,czekalismy na wlasciciela
                  pol dnia.Auto jak nowe.wreszcie udalo nam sie z nim skontaktowac.Pojechal z nami
                  obejrzec moj nabytek.W tamtych czasach nie mogl mi pomoc/zelazna kurtyna/ ale
                  przyslal mi w prezencie oryginalny lakier.Jak juz go zrobilem,napalil sie na
                  niego moj inny kolega i odkupil go odemnie.Jadac Wojska Polskiego w JG na
                  skrzyzowaniu kolo teatru stal na czerwonych swiatlach.Byla burza i piorun
                  uderzyl w poblizu auta,auto sie zapalilo i to byl koniec.Stalo dlugo w kacie
                  podworka,nie wiem co sie z nim dalej stalo.Z uwagi na nieoryginalny silnik nie
                  kupil tego auta odemnie kanadyjczyk z wytworni filmowej.Dzisiaj wzialby je z
                  pocalowaniem reki.
                  • kazimierzup Re: Historia jednego mercedesa 03.12.05, 07:43
                    niesamowita historia, zeniu. przestalem oddychac czytajac. Byl kiedys na
                    lotnisku taki maly smieszny samochodzik cabrilet drewniany szary z nappedem
                    lancuchowym moze ktos pamieta.
                  • wk53jan Re: Historia jednego mercedesa 03.12.05, 09:10
                    w US Kamienna Góra jest do kupienia (licytacja, przetarg ofert? - nie wiem)mercedes wyceniony na 90 tys. Podobno cacuszko. Rok prod. 1936
                    hm... gdyby nie te zera :-)))
                    • Gość: zenon5 Re: Historia jednego mercedesa IP: *.ppp.tiscali.fr 03.12.05, 12:08
                      no prosze, kiedys sie takiego kupowalo za grosze!
                    • kazimierzup Re: Historia jednego mercedesa 04.12.05, 01:43
                      cgi.ebay.com/K82-POCHER-MERCEDES-BENZ-540K-1936-BRAND-NEW-RARE_W0QQitemZ6016595442QQcategoryZ2581QQrdZ1QQcmdZViewItem
                      w sam raz do dokarmiania zwierzyny ;)

wk53jan napisał:

> w US Kamienna Góra jest do kupienia (licytacja, przetarg ofert? - nie wiem)merc
                      > edes wyceniony na 90 tys. Podobno cacuszko. Rok prod. 1936
                      > hm... gdyby nie te zera :-)))
              • kazimierzup Re: samochody dla kolekcjonerow 04.12.05, 01:41
                mowicie o tylnym siedzeniu?
    • kazimierzup skody nie sa konkurencja 03.12.05, 07:39
      bo skody to nie skody tylko volkswageny.

Autko ludowe mialo takim byc ale to byl tylko chwyt adolfa zeby wziac pieniadze
      naiwnych ciulaczy. Wybudowal za ich pieniadze ale Kuebelwagen czyli
      Schwimmwagen. Po wojnie VW sie wypielo na oryginalnych inwestorow (ktorzy omc
      przezyli) i ci dostali fige.

Auto dosyc ciotowate, wolowate i wolne. Rdzewieja w nim przewody grzewcze i
      trzeba albo je otwierac na podnosniku (stale goroaco) albojezdzic i sie trzasc.

Slaba widocznosc ze srodka, malenki bagaznik i polozenie baterii wpod siedzeniem
      jakie sa tego skutki nikt na razie sie nie wypowiedzial.

Co klasyka amerykanskiego z lat 60tych polecam rozwage i sie zajac np rowerem.
      Sa to smoki i dinozaury na te zabawki moda juz dawno przeszla ale do polski
      dociera wszysko z opoznieniem wiec ta idiotyczna moda tez. Jezeli jzu ktos musi
      miec cos takiego innego to polecam 1993-1995 Crown Victoria, duza, elegancka i
      malo pali a kopyto ma wspaniale.

Co do syrenki to dobrze ze jej nie rozwijali w zasadzie pierdziawka z silnikiem
      motopompy. Makabryczny uklad zaplonowy. Juz lepszy byl zaporozec. Szkoda tylko
      ze licencja fiata nie jest kontynuowana ale o to w tym wszystkim przeciez
      chodzilo... Czy UB jeszcze jezdzi Dodgeami po Jeleniej Gorze i czy nadal
      przewoza klientow Citroenem 2CV? Jezeli juz przy temacie to Francuzi i Wlosi
      dokonali najwiekszych odkryc karoserii i styli ktore dopiero teraz wchodza ale
      nikt im nie daje kredytu. Dawniej ludzie pluli na 126p a teraz kazdy sie slini
      nad jakims fuckusem. Po cholere jezdzic samochodem? Cale Niemcy jezdza rowerami
      a w Polsce kazdy musi miec samochod.

• Gość: zenon5 Re: skody nie sa konkurencja IP: *.ppp.tiscali.fr 03.12.05, 12:28
        Ale byly kabriolety skody/felicja/tez ladne autka.Bo tak naprawde to Czesi
        naleza do czolowki wynalazcow samochodu,o tym nie nalezy zapominac.
        • Gość: zenon5 Re: skody nie sa konkurencja IP: *.ppp.tiscali.fr 03.12.05, 12:34
          to na potwierdzenie.

Historia Motoryzacji TATRA i wiele innych już zapomnianych takich jak np.:
          AERO-MINOR,JAWA-MINOR VELOX,R.A.F, mały automobil START z Hradce Kralové. Z Brna
          Věchet oraz TURICUM, MARS, ISIS, I kolejny z Moraw WIKOV

OLDTIMERY ZA MIEDZĄ Rynek motoryzacyjny u naszych południowych sąsiadów, czyli w
          Czechach Na Moravah w miejscowości Kopŕivnici rozpoczęli produkcję kowal razem z
          lakiernikiem i chłopem, powozów był to zarodek zakładów TATRA. W tym zakładzie w
          roku 1897 powstał pierwszy benzynowy automobil nazwany, PRESIDENT, który miał
          cztero cylindrowy motor chłodzony wodą i z automatycznym saniem położony poziomo
          w tylniej części pojazdu. Auto przy 600 obr/min miało Moc 5 KM. Sławny PRESIDENT
          w roku 1898 wybrał się w daleką drogę z Koprzywnic do Wiednia, droga o długości
          328 km została pokonana w czternaście godzin z maksymalną prędkością 25 km/h.
          Rozwijała się produkcja samochodów NESSELDORF, który w późniejszym czasie
          otrzymał nowy znaczek TATRA. Koncepcja konstrukcyjna tej marki jest godna uwagi.
          Jako ciekawostką może być fakt, że modele wyprodukowane w latach 1900-1905
          posiadały, bowiem silnik umieszczony centralnie pod podłoga. W pierwszej fazie
          produkcji zastosowano silniki, BENZA dwu i cztero cylindrowe modele. Następnie
          była produkowana PRAGA, jak sama nazwa wskazuje w stolicy dzisiejszych Czech
          oraz ŠKODA-POPULAR dziecko sławnych zakładów Mladou Boleslav, gdzie w roku 1895
          Klement który prowadził księgarnię zawiązał spółkę z mechanikiem Vaclavem
          Laurinem, która produkowała pojazdy ze znaczkiem firmowym SLAVIA. Kllement
          przeczuwał ze po narodzinach automobilów przyjdzie czas na motocykle. Żeby
          zaspokoić swoje pragnienie wybrał się do Paryża, z którego sprowadził pierwszy
          motocykl wyprodukowany przez braci Wernerů i postanowił ze zbuduje własnej
          konstrukcji motocykl LAURIN & KLEMENT. Podczas pierwszej wojny światowej
          wszystkie zakłady musiały pracować na rzecz armii. Po zakończeniu walk w 1921r
          przyszedł czas na zmiany nie tylko polityczne, ale również zmiany techniczne,
          czego skutkiem powstała nowa marka TATRA i wiele innych już zapomnianych takich
          jak np.: AERO-MINOR,JAWA-MINOR VELOX,R.A.F, mały automobil START z Hradce
          Kralové. Z Brna Věchet oraz TURICUM, MARS, ISIS, I kolejny z Moraw WIKOV
          • Gość: ZENON5 Re: skody nie sa konkurencja IP: *.ppp.tiscali.fr 03.12.05, 13:35
            a to dla przypomnienia glosy innych.

Re: Auto! - Gość: zenon5 19.11.05, 07:58
            • Re: Auto! - thory 19.11.05, 10:18
            • Re: Auto! - Gość: heniek 19.11.05, 10:28
            • Re: Auto! - Gość: heniek 19.11.05, 10:24
            • Re: Auto! - Gość: zenon5 19.11.05, 11:01
            • Re: Auto! - Gość: zenon5 19.11.05, 11:11
            • Re: Auto! - kolega221 19.11.05, 13:18
            • Re: Auto! - Gość: zenon5 19.11.05, 13:38
            • Re: Auto! - Gość: zenon5 19.11.05, 13:49

Watek:HENIEK I ZENEK
            • kazimierzup Re: skody nie sa konkurencja 04.12.05, 01:47
              Tak Tatra z pletwa... Felicia... To byly prawdziwe czeskie auta a teraz to
              przeciez VW. Pamietacie te stare autka wjezdzajace na sniezke po czeskiej stronie?
      • 85t1 Re: skody nie sa konkurencja 03.12.05, 20:40
        Tak na marginesie Kubellwagen i Schwimmwagen, są to dwa zupełnie inne pojazdy,
        lecz faktem jest Ze mają mniej więcej ten sam zespół napędowy, który to
        modernizowany używany był w słynnych garbusach. Jako ciekawostke mogę dodać
        fakt, że na podwoziu (z zespołem napędowym) zostało zbudowanych 6 Mercedesów
        Heck. Auta te pracowały podczas kampanii afrykańskiej i jednym z tych aut
        poruszał się gen. Rommel.
        >
        <Natomiast Syrenka nie była konkurencją dla Zaporożca, więc nie ma co
        porównywać obu tych aut ze sobą. Konkurencją dla fabryki w Zaporożu był Mikrus
        MR 300 <ilość wypr. egz. ok. 1500> oraz pozostająca w fazie prototypu meduza
        szt.1. Dlatego też rosjanie zamknęli fabrykę w Mielcu.
        >
        <A UB w powojennej Polsce używało Citroena BL11, a nie 2CV znanej jako kaczka
        • Gość: zenon5 Re: skody nie sa konkurencja IP: *.ppp.tiscali.fr 03.12.05, 20:56
          I ten citroen/bl 11i bl 15/to byla tez rewelacja techniczna.jeden z najszybszych
          aut w tamtych czasach,dorownywala mu jedynie tatra.Ale ta miala 8 garow i ta
          pletwa z tylu,auto monstrum na tamte czasy.
          • 85t1 Re: skody nie sa konkurencja 03.12.05, 21:05
            Tak jest była też 15-stka sześcio cylindrowa sześcio osobowa i troszkę większa
            napewno były to dobre samochody skoro produkowano je od 34, aż do 56 roku,
            ciekawostką była w nich skrzynia biegów przed silnikiem. A taką jeszcze
            niedawno widziałem na Okrzei w Jeleniej ale to juZ zwłoki
            • Gość: zenon5 Re: skody nie sa konkurencja IP: *.ppp.tiscali.fr 04.12.05, 00:39
              Nastepna legenda to Ford Capri,mlodszy duzo wprawdzie ale fascynujace auto.
              • 85t1 Re: skody nie sa konkurencja 04.12.05, 16:58
                Ford Capri- ma swoich pasjonatów ale ja zawsze pałałem miłością (jeśli chodzi
                otą epokę) do Mercedesów. Mam takiego 123Long i jestem zadowolony. A Fordy
                jakoś omijam z daleka panie Zenku
    • Gość: Krzysiek Re: samochody dla kolekcjonerow IP: *.jgora.dialog.net.pl 04.12.05, 09:24
      Mój kolega kupił w ubiegłym roku starą Warszawę i pijechał nia nad morze.Po drodze wielokrotnie zatrzymywała go Policja za przekroczenie prędkości,nie zapłacił ani razu.Policjanci z uśmiechem na twarzy oglądali autko jakby zobaczyli najnowszy model Ferrari.Na parkingach szykowali mu zawsze miejsce i nie płacił za postój.U wszystkich wywoływało to uśmiechy i wspomnienia.Nikt nie oglądał się za Mercedesem tylko właśnie za tą starą Warszawą.
    • 85t1 Re: samochody dla kolekcjonerow 05.12.05, 01:12
      Podobno ktoś organizuje w Świeradowie Zdroju jakiś zlocik staruszków. Trzeba
      będzie tam pojechać w następnym sezonie, może to całkiem fajna imprezka. Chyba,
      że ktoś już tam był,to może się wyrazić na ten temat, z chęcią poczytam opinie.
      • Gość: zenon5 Re: samochody dla kolekcjonerow IP: *.ppp.tiscali.fr 05.12.05, 20:52
        A moze by tak samemu cos zorganizowac?Gdybyl bym w JG napewno skrzyknal bym paru
        takich jak ja lub Ty i zorganizowal jakis klub.Pomysl,to nie polityka,to
        naprawde fajna sprawa!
        • 85t1 Re: samochody dla kolekcjonerow 05.12.05, 21:45
          Panie Zenku paru takich jak ja, czy pan, z całym szacunkiem ale tu nnie ma
          takich ludzi. Albo młodzi ze słomianym zapałem, albo tacy, którym nie potrzebne
          są takie inicjatywy.
          • 85t1 Re: samochody dla kolekcjonerow 05.12.05, 22:44
            Ale możemy spróbować. Co następuj- z inicjatywy Sz.f. "Zenona5" jako
            pomysłodawcy przedsięwzięcia postanawiam jednogłośnie podjąć się próby
            stworzenia "Grupy Miłośników Zabytkowej Motoryzacji" np. "Karkonosze".
            Zrzeszającej użytkowników, pasjonatów i znawców ów dziedziny motoryzacj,
            mających na celu:
            -Organizcji wspólnych imprez, zlotów i spotkań z udziałem zabytkowych automobili
            -np. promowania naszej kotliny w ten oto sposób
            -Wzajemnego wsparcia wiedzą fachową oraz pomocy związanej z problemami
            eksploatacyjnymi pojazdów.- Któż z nas ich nie zna?
            -Org. wycieczek po kotlinie, pikników pod. jak w p. 1 mających na celu
            czerpania przyjemności z naszego pięknego hobby.
            Jako Honorowego Prezesa Klubu proponuję pana Zenona.
            Z ciekawością czekam na komentarze tej iniciatywy. Mam nadzieję,że będą one
            pozytywne.
            • Gość: zenon5 Re: samochody dla kolekcjonerow IP: *.ppp.tiscali.fr 06.12.05, 19:11
              pare rad praktycznych.
              oglaszac chec zawiazania takiego klubu,wsrod znajomych,kolegow.
              wybranie przytulnej kafejki gdzie mozna sie spotykac.
              zbierac informacje o starych samochodach w regionie,czy to dla innych czy tez
              jako bank wymiennych czesci.
              Zbierac wszelka stara literature,instrukcje obslugi,napraw.
              pokazac swoim dziewczynom ladne stare autko a beda tez fankami.
              Ja jak przyjade chcialbym juz jakies rezultaty widziec,jak sie mocno chce to
              mozna wszystko w zyciu zrealizowac.
              Mlodzi mechanicy i blacharze maja pole do popisu w dziedzinie restauracji takich
              aut,jako atut dodam ze w kazdej chwili znajda prace na zachodzie,oczywiscie
              musza cos umiec.ale w takim klubie mozna sie niezle podciagnac.
              pozniej beda pikniki,wycieczki,a moze nawet raidy?
              To tylko od Was zalezy!!!!!
              • 85t1 Re: samochody dla kolekcjonerow 07.12.05, 20:02
                Więc czekamy na chętnych, którzy chcą aby taki klubik powstał. Piszcie!!!!
                • Gość: zenon5 Re: samochody dla kolekcjonerow IP: *.ppp.tiscali.fr 08.12.05, 18:18
                  A co z motocyklistami?Sa tez mile widziani.Sa tez motocykle zabytkowe,ma ktos
                  jakis ?mile widziane historie zwiazane ze starymi motorami,zapraszam.
                  • Gość: zenon5 Re: samochody dla kolekcjonerow IP: *.ppp.tiscali.fr 08.12.05, 18:35
                    Zeby zachecic motocyklistow opowiem historie z mych okolic.Mieszkam w takim
                    zakatku jak Karpacz czy szklarska.Czyli gory.W sasiednim Schwarcwaldzie/niemcy/w
                    weekend jest zabroniona jazda motorem/w gorach/duzo wypadkow z powodu ostrej
                    jazdy/.U nas jeszcze nie,wiec zjezdzaja sie niemcy w gory.Na samej gorze/Col de
                    la Schlucht/jest knajpka.Siadaja przy stolikach i obstawiaja kto szybciej
                    zjedzie na dol i z powrotem.Stawki pokerowe,moj poprzedni szef/uczestnik
                    mistrzostw Francji na Dukati/wygral raz 2000 marek!.Ale raz przyszedl do pracy z
                    wybitym obojczykiem.to trzeba widziec!
    • Gość: Cezar Re: samochody dla kolekcjonerow IP: *.dolfamex.com.pl 14.12.05, 09:13
      No niestety mam tylko niebieską Skodę s100 z 1973r.Ale w ciągłej ekploatacji.
      • Gość: zenon5 Re: samochody dla kolekcjonerow IP: *.ppp.tiscali.fr 14.12.05, 19:05
        nie liczy sie auto,licza sie checi i zapal.
        • 85t1 Re: samochody dla kolekcjonerow 14.12.05, 22:11
          Zgadzam się z Panem Zenonem. Tylko czy oprucz Skody jesteś miłośnikiem tych
          aut? Ja mam jeszcze młodszy pojazd, mianowicie Mercedes-Benz 123LONG 1979r.
          taki trochę dłuższy od zwykłych 123. Fakt, że w garażu stoi Citroen BL11, ale
          ogólnie związany jestem z Mercedesikiem. Jeśli Twoja Skoda posiada jakąś
          ciekawą historię, a Ty ja znasz, to opisz ją. Pozdrawiam
          • Gość: zenon5 Re: samochody dla kolekcjonerow IP: *.ppp.tiscali.fr 14.12.05, 22:18
            A pisales cos o BL15?czy sie myle?Pamiec mam dobra ale krotka.
            • 85t1 Re: samochody dla kolekcjonerow 14.12.05, 22:24
              Pisałem ok. 15 postów wstecz- ogólnie. Ale w posiadaniu jestem 11-stki.
              • Gość: zenon5 Re: samochody dla kolekcjonerow IP: *.ppp.tiscali.fr 14.12.05, 22:45
                Zrob ja na bialo i sluby.pokryje koszta remontu,a potem wroc do oryginalu,albo i
                nie.Auta Presleya tez nie sa oryginalne w 100%,ale przez to sa jeszcze bardziej
                poszukiwane,wierze w mlodych zapalencow!!!!!!!!!!!
        • Gość: zenon5 Re: samochody dla kolekcjonerow IP: *.ppp.tiscali.fr 14.12.05, 22:24
          DO CEZAREGO!!! dawaj, wlacz sie do grona "zwariowanych",pozniej zobaczysz ze to
          choroba nieuleczalna ale bez skutkow ubocznych.Czyli mozna miec dziewczyne i
          mozna miec samochod.Narzekac mozesz na mnie.przyjmuje na forum kazdy dzien,po
          18-tej.
          • 85t1 Re: samochody dla kolekcjonerow 17.12.05, 16:41
            Albo Cezary się namyśla, albo coś dłubie przy Skodzinnce!? Jak pan myśli panie
            Zenonie
            • Gość: zenon5 Re: samochody dla kolekcjonerow IP: *.ppp.tiscali.fr 17.12.05, 16:56
              Ja to mysle ze troche watpi,chcialby a boi sie.Ale jednak ma checi,chyba go
              przekonamy.
              • Gość: zenon5 Re: samochody dla kolekcjonerow IP: *.ppp.tiscali.fr 17.12.05, 17:04
                Ogladalem strone forda capri,polska,takiej jeszcze nie widzialem pod wzgledem
                profesjonalizmu,sam ford takiej nie ma.Co moze zrobic pasja!!Gdyby potrzeba bylo
                jakis informacji na temat aut francuskich to sluze pomoca,niemieckich tez,mam
                kontakty z mercedesem w niemczech/kupuje tam czesci dla firmy/,pozdrawiam.PS,BL
                11 sa stosunkowo drogie i poszukiwane we Francji.
                • 85t1 Re: samochody dla kolekcjonerow 19.12.05, 08:27
                  potrzebuję rozrusznik do BL-a, wertuje u nas ogłoszenia dość długo i nikt nie
                  ma.
                  • Gość: zenon5 Re: samochody dla kolekcjonerow IP: *.ppp.tiscali.fr 19.12.05, 19:13
                    Mam sie rozejrzec?Popytam i podam cene.Problem tylko wysylki,podniesie koszta.A
                    nie spodziewam sie wizyty z Polski w tym roku.Jak sie nie spieszy to bedzie
                    poprostu taniej.Ja akurat na tym nic nie chce zarobic,bedzie mi milo ja
                    zaszpanujesz swoja" cytrynka"
                    • 85t1 Re: samochody dla kolekcjonerow 19.12.05, 23:51
                      To bardzo bym był wdzięczny jeśli rozejrzał by się pan za tym rozrusznikiem, a
                      się nie śpieszy, bo narazie można cytrynę odpalić na pych. ale w lato już się
                      przyda, jakąś wycieczkę będziemy mogli zorganizować. Z góry dziękuje i na
                      wszelki raz podaję swego meila kinogrand@o2.pl
                      • Gość: zenon5 Re: samochody dla kolekcjonerow IP: *.ppp.tiscali.fr 20.12.05, 00:02
                        NO TO SIE RUSZAM!!!!!!!JAK MLODZI PRZYJADA DO MNIE TO DOSTARCZA!!A co wlasciwie
                        jest zepsute, bo to tez wazne,moze tylko szczotki,albo rotor, albo
                        cewka?Sprawdzal ktos?Jest jakas diagnoza?
                        • Gość: zenon5 Re: samochody dla kolekcjonerow IP: *.ppp.tiscali.fr 20.12.05, 00:07
                          Aha,najwazniejsze bym zapomnial,podaj namiary na to auto!!rok
                          produkcji,model,moze numer silnika.moga czasami byc niespodzianki.pisz na
                          emaila--zenon5@gazeta.pl
            • Gość: cezar Re: samochody dla kolekcjonerow IP: *.dolfamex.com.pl 21.12.05, 09:22
              Auto jest w stanie nie wymagającym dłubania.A zwariowany i tak jestem,bo nie
              mam chęci na kupno niczego innego.Jeżeli chodzi o historie tego auta to jest od
              nówki w rodzinie.Aktuany przebieg to 249 000 km.
              • Gość: zenon5 Re: samochody dla kolekcjonerow IP: *.ppp.tiscali.fr 21.12.05, 21:24
                Gratuluje zadbanego exemplarza.CO do citroena ,a wlasciwie rozrusznika to sa
                produkowane przez 2 firmy:DUCELLIER i PARIS-RHONE.roznia sie wewnatrz.Tak ze
                przy szukaniu czesci trzeba wiedziec jakiej firmy jest dany rozrusznik.W naszym
                wypadku to nie ma znaczenia bo ja szukam kompletnego rozrusznika.Juz mam
                namiary,tylko musze tam pojechac.Ale w tym roku bedzie trudno,wiadomo,swieta.Ale
                zaraz po swietach pojade.
                • Gość: zenon5 Re: samochody dla kolekcjonerow IP: *.ppp.tiscali.fr 26.12.05, 15:08
                  Wesolych i szczesliwych swiat dla ludzi z bakcylem starych pojazdow.
                  • 85t1 Re: samochody dla kolekcjonerow 27.12.05, 16:16
                    Najlepiej przydał by się cały rozrusznik, a jeszcze zobaczę jakiej on jest
                    firmy, bo już raz kupiłem właśnie jeden we Wrocławiu i właśnie była mała
                    różnica i on nie pasuje mi pozdrawiam!
                    • zenon5 Re: samochody dla kolekcjonerow 27.12.05, 16:56
                      85t1 napisał:

> Najlepiej przydał by się cały rozrusznik, a jeszcze zobaczę jakiej on jest
                      > firmy, bo już raz kupiłem właśnie jeden we Wrocławiu i właśnie była mała
                      > różnica i on nie pasuje mi pozdrawiam!

chcialem ci wyslac daty produkcji wraz z numerami seri ale zablokowano tlumaczac
                      to za duza iloscia znakow binarnych,szkoda,takie mamy dzis czasy.
                      • 85t1 Re: samochody dla kolekcjonerow 28.12.05, 15:25
                        jJa wyśle konkretne dane auta, ale przyznam się szczerze iż teraz mam tyle
                        pracy, że nie wiem gdzie ręce włożyć.
    • Gość: Burżuj Re: samochody dla kolekcjonerow IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 31.12.05, 13:50
      Tak, mam zabytkowego poloneza z 1992 roku.
    • Gość: kolekcjoner Re: samochody dla kolekcjonerow IP: *.dami.pl 31.12.05, 17:00
      ktos chce kupic malucha tego z pierwsszych?
      • Gość: zenon5 Re: samochody dla kolekcjonerow IP: *.ppp.tiscali.fr 31.12.05, 17:24
        mozecie sie smiac,ale widzialem odpicowanego malucha z tych pierwszych i
        zainteresowanie bylo duze,ale facet nie chcial sprzedac.
        • Gość: Artur Re: samochody dla kolekcjonerow IP: *.jgora.dialog.net.pl 31.12.05, 17:44
          a jaka była propozycja ceny ??
          • Gość: zenon5 Re: samochody dla kolekcjonerow IP: *.ppp.tiscali.fr 31.12.05, 18:16
            to bylo we Francji,ale nie slyszalem negocjacji,widzialem tylko maluszka
            odpicowany tip-top.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nie pamiętasz hasła lub ?

Nakarm Pajacyka