Gość: MAREK IP: *.wlb.vectranet.pl / *.walbrzych.dialog.net.pl 27.01.05, 12:03 niebawem na strefie bedą tylko pr4acowac stazysci za 450złmnienadarmo ktos nazwał,STREFA WYZYSKU Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: Mewa! Re: STREFA=STAŻYSCI ZA 450ZŁ IP: *.internetdsl.tpnet.pl 27.01.05, 14:33 Chciałbym się dowiedzieć ile miesięcy trwa taki staż? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: HASAN_SAS Re: STREFA=STAŻYSCI ZA 450ZŁ IP: *.walbrzych.dialog.net.pl 27.01.05, 15:00 z tego co sie orientuje to 1 rok i stazysci oplacani sa przez UP Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: lenka Re: STREFA=STAŻYSCI ZA 450ZŁ IP: *.wlb.vectranet.pl / *.walbrzych.dialog.net.pl 27.01.05, 22:21 Moi drodzy wszedzie na stażu otrzymuje się 450 zł, więc to nic dziwnego, i staz może trwac do roku, dobrze tylko miec taki staz, że potem jest szansa zostac w danej firmie na stałe. Tak nie tylko jest więc na strefie...to rzeczywistość. Pozdrawiam! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: truten Re: STREFA=STAŻYSCI ZA 450ZŁ IP: 69.110.228.* 28.01.05, 07:19 lenka co ty bredzisz ja ponad dwa lata temu zatrudnialem stazystow i wtedy musialem im placic wiecej bo takie byly warunki umowy z RUP, wiec nie pisz ze wszedzie, po prostu wyzysk i tyle! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: lenka Re: STREFA=STAŻYSCI ZA 450ZŁ IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.01.05, 10:31 Nie pisze bzdur, sama tak pracowałam za takie pieniądze na stażu i moi znajomi którzy po studiach także trafili na staze, równiez na początku otrzymywali tylko pieniądze z urzedu pracy czyli dzis około 450 zł i nic więcej. Nie było mowy o dofinansowaniu od pracodawcy. Ale może nie jest tak wszedzie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Mewa! Re: STREFA=STAŻYSCI ZA 450ZŁ IP: *.internetdsl.tpnet.pl 28.01.05, 12:11 HAŃBA-HORROR- WSTYD!! Co na to ekipa rządząca? Jak to się ma do zasiłku dla bezrobotnych? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Robak Re: STREFA=STAŻYSCI ZA 450ZŁ IP: *.internetdsl.tpnet.pl 28.01.05, 14:40 Gość portalu: Mewa! napisał(a): > HAŃBA-HORROR- WSTYD!! > Co na to ekipa rządząca? > Jak to się ma do zasiłku dla bezrobotnych? W pełni się zgadzam że to horror ale takie jest nasze prawo. Mówi o tym ustawa z dnia 20 kwietnia 2004 r. o promocji zatrudnienia i instytucjach rynku pracy: staż - oznacza to nabywanie przez bezrobotnego umiejętności praktycznych do wykonywania pracy przez wykonywanie zadań w miejscu pracy bez nawiązania stosunku pracy z pracodawcą; W stosunku do: bezrobotnych do 25 roku życia, bezrobotnych długotrwale, bezrobotnych powyżej 50 roku życia, bezrobotnych bez kwalifikacji zawodowych, bezrobotnych samotnie wychowujących co najmniej jedno dziecko do 7 roku życia, bezrobotnych niepełnosprawnych - zwanych dalej "osobami będącymi w szczególnej sytuacji na rynku pracy . Bezrobotnego, o którym mowa w art. 49 pkt 1, starosta na wniosek lub za zgodą tego bezrobotnego może skierować do odbycia u pracodawcy stażu przez okres nieprzekraczający 12 miesięcy. Pozdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Robak trutenzapominalski IP: *.internetdsl.tpnet.pl 28.01.05, 14:18 Mój drogi kolego pamięć Ci się sypie!! Po pierwsze nie RUP tylko Pup po drugie forma w ktorej zatrudniałes swoich pracowników to nie był staz tylko roboty interwencyjne gdzie część pensji i jej pochodnych( ZUS) refundowana była przez Powiatowy Urząd Pracy. Nie wprowadzaj fermentu i przeproś! Odpowiedz Link Zgłoś
tramp5 Re: trutenzapominalski 28.01.05, 21:11 nie wymagaj przeprosin od trutnia on nie zna takiego słowa udowodni ci że to sie mylisz - zna sie na wszyskim -na likwidacji bezrobocia też Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: @ Re: STREFA=STAŻYSCI ZA 450ZŁ IP: 194.204.171.* 28.01.05, 14:36 Tak czy inaczej dokad w regionie bedzie takie bezrobocie to kazdy pracodawca bedzie placil grosze. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: truten Re: STREFA=STAŻYSCI ZA 450ZŁ IP: 69.110.228.* 28.01.05, 22:24 Gość portalu: Robak napisał(a): > Mój drogi kolego pamięć Ci się sypie!! Po pierwsze nie RUP tylko Pup ==================== kiedy ja podpisywalem umowy to nazywalo sie to RUP po drugie > forma w ktorej zatrudniałes swoich pracowników to nie był staz tylko roboty > interwencyjne gdzie część pensji i jej pochodnych( ZUS) refundowana była przez > Powiatowy Urząd Pracy. ----------------------- to byli absolwenci i to byl staz nie pisz mi co podpisywalem bo pamietam staz trwal rok! Nie wprowadzaj fermentu i przeproś! ================ nie ma sprawy PRZEPRASZAM!!! ale fermentu nie sieje Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: truten Re: STREFA=STAŻYSCI ZA 450ZŁ IP: 69.110.228.* 28.01.05, 22:30 tramp5 napisała: > nie wymagaj przeprosin od trutnia on nie zna takiego słowa udowodni ci że to > sie mylisz - zna sie na wszyskim -na likwidacji bezrobocia też ====================== trampek nie wymadrzaj sie tylko daj odpowiedz na pytania jakie ci zadalem w innym watku,( o busach ) ale jak sadze nie dasz odpowiedzi bo okaze sie ze to ty bedziesz musial mnie przeprosic a wtady zmienisz nick i dalej bedziesz czadzil A pozatym ja nigdzie nie napisalem ze znam sie na likwidacii bezrobocia ale wiecej w tej sprawie zrobilem niz ty bo zatrudnialem bezrobotnych a ty piszesz bzdury ktore pracy nikomu nie dadza! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bouli Re: STREFA=STAŻYSCI ZA 450ZŁ IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.01.05, 23:26 Bzdura Panie truteń. To nie był staż. Po pierwsze sam jestem na stażu po skończonej szkole wyższej i zarabiam 450 zł z PUP. Podpisuję co miesiąć zeznanie, że nie mam dochodów i że jestem bezrobotny, więc nie MOŻNA PŁACIĆ LEGALNIE ZA STAŻ, chyba, że robiłeś to na lewo. A staż może trwać od wejścia do Unii 2 lata. Po dwóch latach pracodawca ma obowiązek zatrudnic Ciebie na stałe. Oczywiście może zatrudnić Cię wcześniej, ale to zależy od pracodawcy. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: dorota Re: STREFA=STAŻYSCI ZA 450ZŁ IP: *.walbrzych.dialog.net.pl 28.01.05, 23:50 Tak, 450 zł na stażu to przygnębiające. Zerowy start w życie. A oni chcą żeby im robić przyrost naturalny (hihihi), ciekawe za co????????? Za te 450 zł miesiecznie???????????????:( Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: truten Buoli nie czytasz dokladnie.... IP: 69.110.228.* 29.01.05, 00:18 QRNA ZNOW MUSZE PISAC WIELKIMI LITERAMI BO OKULISCI Z WALBRZYCHA WYJECHALI PEWNIKIEM DO ANGLII ALBO IRLANDII Gość portalu: bouli napisał(a): > Bzdura Panie truteń. To nie był staż. =================== TO NAPISZ MI CO TO BYLO ???? PROSZE!!! > Po pierwsze sam jestem na stażu =========== CZY JA TO KWESTIONOWALEM ??? ODPISZ PROSZE!! > po > skończonej szkole wyższej i zarabiam 450 zł z PUP. Podpisuję co miesiąć > zeznanie, że nie mam dochodów i że jestem bezrobotny, ==================== PISZESZ ZE ZARABIASZ 450 ZL. ZARAZ POTEM PISZESZ ZE PODPISUJESZ DOKUMENT W KTORYM JEST NAPISANE ZE NIE MASZ DOCHODOW CZYLI ZE NIE ZARABIASZ????? A DALEJ PISZESZ ZE TEZ PODPISUJESZ ZE JESTES BEZROBOTNY ALE CHWILE WCZESNIEJ NAPISALES ZE ZARABIASZ 450 zl. > więc nie MOŻNA PŁACIĆ > LEGALNIE ZA STAŻ, chyba, że robiłeś to na lewo. ================== KTO TU NA LEWO COS ROBI???? PRACUJESZ I ZARABIASZ SAM PISZESZ ALE NIE PRACUJESZ I NIE MASZ DOCHODU TEZ PISZESZ A staż może trwać od wejścia do > Unii 2 lata. ================ KIEDY JA ZATRUDNIALEM ABSOLWENTOW NA STAZ TO NIE BYLISMY W UNI I TO NIE BYLO TRESCIA MOJEGO POSTU! > Po dwóch latach pracodawca ma obowiązek zatrudnic Ciebie na stałe. > Oczywiście może zatrudnić Cię wcześniej, ale to zależy od pracodawcy. ===================== TO AKURAT SIE NIE ZMIENILO OD TAMTEGO CZASU JAK SIE KONCZY STAZ TO SIE KONCZY PRACA ZAZWYCZAJ TAK SIE KONCZY NIE- U MNIE TAK NIE BYLO CZY MOZESZ SPRACYZOWAC TA BZDURE KOLEGO???? O KTOREJ NAPISALES W PIERWSZEJ LINIJCE PROSZE!!! Odpowiedz Link Zgłoś