Dodaj do ulubionych

Co zrobimy na "Hałdzie"??

IP: *.internetdsl.tpnet.pl 18.02.05, 12:33
W kwietniu rusza 9 Rajd Samochodów Terenowych „Hałda”. Impreza wymyślona
przez Wałbrzyszan i do Nich kierowana. W tym roku planujemy zrobić cos więcej
niż tylko oglądanie „terenówek” w akcji. Fajnie by było zrobić z tego
całodniową imprezę dla całych rodzin. Mamy parę pomysłów, ale bez waszej
pomocy się nie obejdzie!! Napiszcie, co chcielibyście żeby przy okazji rajdu
się odbyło.
Obserwuj wątek
    • Gość: fujufuj Re: Co zrobimy na "Hałdzie"?? IP: *.wlb.vectranet.pl / *.wlb.vectranet.pl 18.02.05, 12:52
      Witam!
      Powinniście zorganizować jakiś mini oes w okolicy podzamcza lub piaskowej góry, tam jest najwięcej ludzi i pewnie zgromadziło by się mnustwo kibiców, ponieważ dojazd na biały kamien na hałdy jest utrudniony.
      pozdrawiam!
      • Gość: Jeep Re: Co zrobimy na "Hałdzie"?? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 18.02.05, 12:55
        Ale gdzie na Podzamczu?? Pamietaj że to są to samochody terenowe i jazda nimi
        po ulicy to profanacja! Ale pomysł dobry.
        • abcd17 Re: Co zrobimy na "Hałdzie"?? 18.02.05, 14:24
          Gość portalu: Jeep napisał(a):

> Ale gdzie na Podzamczu?? Pamietaj że to są to samochody terenowe i jazda nimi
          > po ulicy to profanacja!

A ja bym właśnie zrobił jako element imprezy paradę maszyn ulicami Wałbrzycha.
          Nie wiem czy by się miasto zgodziło, ale jako promocja imprezy to by fajnie
          zagrało. Jeżeli rzeczywiście Wałbrzych jest liderem w tego typu imprezach - to
          korezystajcie z tego. Trzeba tak głośno naryczeć maszynami aby w całej Europie
          usłyszeli :).

Przy takim przejeździe przez miasto zaprosiłbym do środka wszystkich radnych. A
          co, niech się integrują i pokażą innym miastom że można, da się coś wspólnie
          zrobić. Myślicie że ktoś odmówi?

Można spróbować namówić do akcji sąsiednie gminy. Zróbciue cykl imprez, w lecie
          i w zimie. Niech będzie to cały program, kilka razy w roku. Niech będzie jakaś
          rywalizacja, konkursy czy coś z czego można zrobić mistrzostwa Polski w rajdach
          terenowych Hałda w Wałbrzychu!

Pewnie ktoś się obrazi za profanację aut terenowych (za etos górnika już się
          naraziłem :) - ale może warto pomyśleć o konkurencji w której wystartowałyby
          jakieś śmieszne, przerabiane pojazdy? Pamiętacie takie imprezy z Eurosportu?

A może zawody w podjeżdżaniu pod stromą hałdę na śmiesznych motorach?

Tak, to byłby czad :)
        • Gość: janek8 tfujufuj ma racje IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.02.05, 13:18
          w "sypialni Wałbrzycha" mnostwo ludzi by przyszło pooglądać tą "profanację".
          Moze i za garażami pod lasem mozna by wyznaczyć jakąś pentelkę aby i troche
          błota było.
          Pomysl niezly. Dotychczas na Hałdzie widziałem tylko zapaleńcow, a sponsorom na
          pewno spodobałaby się większa publiczność
          • Gość: krzysztof Re: tfujufuj ma racje IP: *.wlb.vectranet.pl / *.wlb.vectranet.pl 20.03.05, 21:15
            "za garażami pod lasem" jest park krajobrazowy drogi Kolego.
    • mrzagi01 Re: Co zrobimy na "Hałdzie"?? 18.02.05, 13:34
      dobry temat pod "konsultacje spoleczne"
      1. zeby byla ladna pogoda, bo w tym roku zabieram na "halde" po raz pierwszy
      mojego syna- dwulatka
      2. OS w rejonie podzamcza (np. na polach pod lasem) to dobry pomysl
      3. moze jakas lajtowa KJST dla publiki. bo ludzie maja troche sprzetu 4x4 ale
      niekoniecznie chca od razu wracac na lawecie.
      4. Quady!! Quady!! i jeszcze raz Quady!!! cos jak swego czasu na lotnisku w
      miroslawicach.
      5. Mozna by sciagnac troche sprzetu wojskowego do pobuszowania dla dzieciakow.
      Rozjezdzanie na gasienicach jakiegos wraku, przejazdzki BWP... itp. ludzie to
      lubia
      6. no i stale elementy festynu- piwo kielbaski, orkiestra deta, dmuchany zamek
      itp..
      pozdr.
    • Gość: ebo Re: Co zrobimy na "Hałdzie"?? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.02.05, 13:36

> W kwietniu rusza 9 Rajd Samochodów Terenowych „Hałda”. Impreza wym
      > yślona
      > przez Wałbrzyszan i do Nich kierowana. W tym roku planujemy zrobić cos więcej
      > niż tylko oglądanie „terenówek” w akcji. Fajnie by było zrobić z te
      > go
      > całodniową imprezę dla całych rodzin. Mamy parę pomysłów, ale bez waszej
      > pomocy się nie obejdzie!! Napiszcie, co chcielibyście żeby przy okazji rajdu
      > się odbyło.

Podczas podobnej imprezy w Górach Sowich "Harenda Trophy", organizator ustawił
      scenę na której grał zespół countrowo-bluesowy. Zadowolona publiczność w
      przerwach między oglądaniem terenówek, piła piwko i słuchała muzyki. Służę
      pomocą w razie czego.
      • Gość: Jeep Re: Co zrobimy na "Hałdzie"?? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 18.02.05, 13:53
        Quady będa na bank.Cała impreza odbywac sie będzie w dwóch miejscach: na
        hałdzie i stadionie na ratuszowej. Na ratuszowej oprócz parku samochodowego
        chcemy ustawić scene i może jakis koncercik?? Oczywiście piwo i kiełbaski muszą
        być. Ciekawy jest pomysł KJST to dobry pomysł i zrobimy wszystko by to
        zorganizować. Zastanawiam się tylko czy na Podzamczu, pod chałdą też można
        wymajstrować lajtową traskę dla "początkujących". Powiem jeszcze ze myśle nad
        pojazdami wojskowymi ale nie jestem pewny czy się z tym wszystkim
        pomieścimy.Pozdrawiam.
        • arek354 Re: Co zrobimy na "Hałdzie"?? 19.02.05, 15:54

> Na ratuszowej oprócz parku samochodowego
          > chcemy ustawić scene i może jakis koncercik??

O właśnie! Jeśli mogę kogoś polecić, to kapelę z Ząbkowic Śląskich.
          Nazywa się Straight Ahead i gra funky i bluesa. Grają naprawdę OK.
          • arek354 Straight Ahead 20.02.05, 14:39
            arek354 napisał:

> O właśnie! Jeśli mogę kogoś polecić, to kapelę z Ząbkowic Śląskich.
            > Nazywa się Straight Ahead i gra funky i bluesa. Grają naprawdę OK.

Dodam jeszcze, że gitarzysta solowy robi niezły szoł grając na
            gitarze ...butelką! Jest naprawdę dobry
          • Gość: Jeep Re: Co zrobimy na "Hałdzie"?? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 14.04.05, 15:45
            Pomocy kolego!! Będziemy mieć scenę ale potrzebne sa zespoły które by na niej
            zagrały! Następnym problemem jest to że jesli zagraja to za darmoche bo ledwo
            dopinamy budżet. Mamy problem bo miasto jakoś nie kwapi sie nas dofinansować. W
            tej chwili szukamy innych źródeł by wypełnić lukę. Daj znać czy możesz pomóc.
            Pojawiła się nasza strona www.rajdhalda.hb.pl Pozdrawiam
    • abcd17 Re: Co zrobimy na "Hałdzie"?? 18.02.05, 13:52

> W kwietniu rusza 9 Rajd Samochodów Terenowych „Hałda”. Impreza wym
      > yślona
      > przez Wałbrzyszan i do Nich kierowana.

Czy to zamknięcie się na Wałbrzyszan ma jakieś podstawy? Dlaczego nie chcecie
      ściągnąć ludzi spoza miasta? każdy przyjezdny coś wypije, zje, może zostanie w
      Wałbrzychu na noc, kupi bilet do muzeum itp itd.

Żałuję, że jakoś do tej pory nie włączyliście się do programu rewitalizacji.
      Może będzie okazja do tego przy kolejnym, większym programie który zaraz ruszy.
      Byłoby fajnie - ja też jestem zwolennikiem pomysłu, aby jeden z pakietów
      turystycznych rejonu wałbrzyskiego koncentrował się na aktywnej rekreacji -
      włączając jazdę na ryczących maszynach pod górę i z góry, a może i do jakiegoś
      podziemia :)
      • Gość: Jeep Re: IP: *.internetdsl.tpnet.pl 18.02.05, 14:03
        To fakt. nie mieliśmy okazji spotkać się i porozmawiać. Ale tak to czasami bywa
        że pomimo "umawiania" nic z tego nie wychodzi. Opatrznie zrozumiałeś Hałda nie
        skupia sie tylko na mieszkańcach Wałbrzycha, chodź to oni stanowią większość
        kibiców tej imprezy.podkreslałem jedynie że to nasz lokalny "produkt"!! i z
        tego jesteśmy dumni.
        • abcd17 Re: 18.02.05, 14:14

> To fakt. nie mieliśmy okazji spotkać się i porozmawiać. Ale tak to czasami
          bywa
          >
          > że pomimo "umawiania" nic z tego nie wychodzi. Opatrznie zrozumiałeś Hałda
          nie
          > skupia sie tylko na mieszkańcach Wałbrzycha, chodź to oni stanowią większość
          > kibiców tej imprezy.podkreslałem jedynie że to nasz lokalny "produkt"!! i z
          > tego jesteśmy dumni.

I super, nie dziwię się.

Jeżeli tym możecie się wyróżnić od konkurencji - tym lepiej.

Macie stronę internetową z fotami z poprzednich imprez?
          • ledwozipie Re: 18.02.05, 14:21
            Witam
            Poszukaj tutaj
            www.ak-wb.netix.pl/
            i tu
            www.autoplaneta.pl/mig.php?pageType=folder&currDir=./Tematy_specjalne/Rajdy_samochodowe/2_runda_RMPST
          • Gość: ansk Re: IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.02.05, 14:34
            Zapraszam na strone Automobilklubu Walbrzyskiego www.ak-wb.netix.pl w galerii
            sa zdjecia z poprzednich edycji Haldy. W obróbce sa materialy z ubieglego roku
            8 Rajd Halda i Europa Truck Trial - pojawia sie na nowej stronie poswieconej
            tylko naszej haldzie.
    • abcd17 Re: Co zrobimy na "Hałdzie"?? 18.02.05, 14:03

> Napiszcie, co chcielibyście żeby przy okazji rajdu
      > się odbyło.

Może warto byłoby dogadać się ze szkołami i zaproponować dzieciakom z
      podstawówek przejażdżkę - po jakiejś małej hałdzie - autem terenowym? To byłby
      czad dla dzieciaków.

W zasadzie chyba trzeba byłoby postarać się na indywidualną zgodę rodziców na
      coś takiego - albo wręcz zaprosić do auta i tatę.
      • abcd17 Re: Co zrobimy na "Hałdzie"?? 18.02.05, 14:05
        Albo dogadać się z jakąś jednostką wojskową i ściągnąć kilka wozów - może i
        czołg? To byłby jeszcze większy czad - czołgiem po hałdzie :) I ja bym dojechał.
        • koza16 Re: Co zrobimy na "Hałdzie"?? 18.02.05, 14:29
          Proponuje 10 dywizje kawalerii pancernej ze swietoszowa. To stosunkowo
          niedaleko, a oni jezdza na leopardach 2. Mozna by to polaczyc z prezentacja
          mozliwosci tego cacka. Moze udaloby sie tez sciagnac slynnego juz rosomaka i w
          jakims jeziorku pokazac niedowiarkom ze jednak plywa??
      • Gość: janek8 Re: Co zrobimy na "Hałdzie"?? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.02.05, 13:22
        > W zasadzie chyba trzeba byłoby postarać się na indywidualną zgodę rodziców na
        > coś takiego - albo wręcz zaprosić do auta i tatę.
        >

hehe, niejeden tata by sie ucieszyl
    • ledwozipie Re: Co zrobimy na "Hałdzie"?? 18.02.05, 14:26
      A może warto zorganizować spotkanie wszystkich osób które chciałby pomóc w
      organizacji rajdu. Jeden zna się na promocji i może w niej pomóc, drugi gra w
      zespole który może chciałby zagrać na takiej imprezie, a jeszcze inny ma czołg
      w ogródku lub znajomości aby taki sprzęt załatwić. Z tego co słyszałem budżet
      imprezy nie będzie imponujący więc pewnie każda pomoc może się przydać.
      Pozdrawiam
    • abcd17 Jeszcze kilka pomysłów 18.02.05, 14:45
      A myśleliście aby zrobić coś wspólnie z niepełnosprawnymi? Dla
      niepełnosprawnych osób - i tych ruchowo i umysłowo - byłoby chyba bardziej niż
      fascynujące by móc wsiąść do takiego auta i przejechać się (z kierowcą) po
      hałdach...

Myślę również o innych formach uspołecznienia imprezy. Może warto byłoby zrobić
      program instruktażowy dla dzieciaków z rodzin zagrożonych, popracować przez
      jakiś czas, a w trakcie imprezy zrobić egzamin i przyznawać certyfikat "młodego
      kierowcy terenowego"?

W tych projektach jestem przekonany, że można postarać się o jakieś pieniądze
      zewnętrzne.

A gdybyście spróbowali połączyć auta terenowe z orienteeringiem? Też byłoby
      ciekawskie.

Albo jakiś trójbój "kołowy" - najpierw rower górski, potem motor a na końcu
      auto terenowe. Tego nie ma nigdzie w świecie, niech się zadzieje po raz
      pierwszy w Wałbrzychu :)
      • Gość: Jeep Re: Jeszcze kilka pomysłów IP: *.internetdsl.tpnet.pl 18.02.05, 15:00
        Myślałem o uspołecznieniu tej imprezy ale to niesie za sobą barierę czasu. W
        tym roku może się to nie udać.Jeśli chodz o dzieci to jest problem. Pamietaj że
        tego rodzaju sport jest delikatnie mówiąc niebezpieczny. Widze drogi mt. że
        mamy podobne "zboczenie zawodowe" może dlatego że zajmujemy sie tym samym??:))
        i tak na koniec ma ktoś znajomości w Świetoszowie?? Czołg to super pomysł. mamy
        jeszcze jeden: pokaz lotniczych służb ratowniczych ale nawet nie chce myśleć
        ile to kosztuje. Pozdrawiam
        P.S. Przejazd terenówek do rynku będzie pod warunkiem że Policja się zgodzi(
        dobra wola)
        • koza16 Re: Jeszcze kilka pomysłów 18.02.05, 15:08
          Znajomosci jeszcze nie mam, ale sprobuje poszukac. Mysle ze moznaby to zupelnie
          oficjalnie popchnac, z tym ze pewnie na ten rok sie nie zdazy.
          • Gość: Jeep Re: Świętoszów może się uda! IP: *.wlb.vectranet.pl / *.wlb.vectranet.pl 20.02.05, 13:34
            Drogi przyjacielu!! Trwają rozmowy z Śląskim Okręgiem Wojskowym i jest szansa
            na jakis militarny sprzęcik!! Na Rosomaka bym raczej nie liczył ale jakis
            trasporter.... . Robimy jakis mały koncercik na Ratuszowej?? Jesli tak to
            napiszcie kto może tam zagrać!! Jeszcze jedno na koniec wkrótce rusza stronka
            www. poświęcona tylko hałdzie!! Pozdrawiam!!
            P.S Koza dla Ciebie mamy małego fanta za dobre pomysły!!
            • arek354 Re: Świętoszów może się uda! 20.02.05, 14:10

> Drogi przyjacielu!! Trwają rozmowy z Śląskim Okręgiem Wojskowym i jest szansa
              > na jakis militarny sprzęcik!!

Można też porozmawiać z panem Szpakowskim, współwłaścicielem "Włodarza". Z tego
              co wiem, człowiek ów i jego przyjaciele są w posiadaniu czołgu "na chodzie"
              oraz kilku innych gadżetów (działko plot itp.). Sprzęt ten jest zazwyczaj
              wystawiany podczas Dni z Drezyną w Jugowicach. Można też zjeść grochówki z ich
              wojskowego kotła.
              • arek354 A na przyszłość .... 20.02.05, 14:16
                ... można zorganizować równolegle z rajdem "Hałda" imprezę towarzyszącą pod
                nazwą Zlot Motocykli Ciężkich i Weteranów. Imprezę taką miał Jawor, teraz ma
                Szklarska Poręba. A Wałbrzych gorszy? Wspólna parada motocykli z maszynami
                terenowymi ulicami miasta to jest właśnie to :)
            • koza16 Re: Świętoszów może się uda! 20.02.05, 14:28
              hehehe!!! Bardzo sie ciesze!!!! Jasne ze nie musi byc rosomak, byle skot i
              frajda tez bedzie niezla! Bardzo sie ciesze z fanta, ale musze przypomniec ze
              to nie tylko moje pomysly! A tak btw to musze sie przyznac (z pewnym
              zazenowaniem) ze jeszcze nigdy nie bylem na haldzie! W tym roku z pewnoscia
              bede!!!
              Koncert? Jasne. Myle ze Raiders to bylby dobry pomysl! Ma ktos kontakt z nimi??
              A jak wasze mozliwosci finansowe, moze sciagnac jakies "gwiazdy" ?
        • abcd17 Re: Jeszcze kilka pomysłów 18.02.05, 15:21

> Myślałem o uspołecznieniu tej imprezy ale to niesie za sobą barierę czasu. W
          > tym roku może się to nie udać.Jeśli chodz o dzieci to jest problem. Pamietaj
          że
          >
          > tego rodzaju sport jest delikatnie mówiąc niebezpieczny.

Dla dzieciaków wystarczy jak je weźmiesz na furę i przewieziesz wolno po jakimś
          delikatnym terenie. Przy okazji można zorganizować konkurs rysunku dla
          dzieciaków z uzdolnieniami, może konkurs wiedzy o środowisku, czy historii
          hałd. Pole działania jest nieograniczone, szkoły powinne być bardziej niż
          chętne, jestem przekonany że Pani Wiceprezydent również podpisze się pod
          projektem.

> Widze drogi mt. że
          > mamy podobne "zboczenie zawodowe" może dlatego że zajmujemy sie tym samym??:))

:). Ja się całkiem niedawno tym zaraziłem. Ale chyba dobrze, bo poprzez dzieci
          i szkoły angażuje się też ich rodziców, często również wymagających pomocy. Jak
          się wciągnie rodziców, to może zmniejszymy liczbę osób narzekających na cały
          świat i na to, że nic nigdy im się nie udało... Stałem się wyznawcą teorii
          działania wielosektorowego, bo punktowe strzały kończą się małym wybuchem.

> P.S. Przejazd terenówek do rynku będzie pod warunkiem że Policja się zgodzi(
          > dobra wola)

Zróbcie rajd wspólnie z policją. Jak wciągniecie chłopaków to może będą potem
          bardziej rozmowni przy negocjacji mandatów :)
          • Gość: Jeep Re: Jeszcze kilka pomysłów IP: *.internetdsl.tpnet.pl 18.02.05, 15:53
            mówiłem o projektach i ich wdrazaniu:)) ale co tam!! Miłego weekendu!!
            • Gość: Leszek z Kłodzka Re: Jeszcze kilka pomysłów IP: *.local.sp / *.powiat.klodzko.pl 25.02.05, 10:48
              Mysle , ze parada ulicami miasta jest bardzo dobrym pomysłem i z policją nie
              byłoby problemu. Napewno i radni walbrzyscy zarówno miejscy jak i powiatowi
              chętnie by sie do tego podłączyli z różnych względów. Jest inny problem
              wszystko to kosztuje zwlaszcza dzialania nadające odpowiednią rangę "Hałdzie".
              Ciągle jestem zdziwiony, że impreza która tak mocno promuje region wałbrzyski a
              przede wszystkim sam Wałbrzych jest tak nisko dofinansowywana przez władze
              miasta a teraz i powiatu. Wydaje się pieniądze na nie przemyslane logistycznie
              i organizacyjnie imprezy które jeszcze do tego przynoszą straty i trzeba do
              nich dopłacać, a na imprezę o ktorej praktycznie mówi sie cały rok daje sie
              grosze. Zresztą niech świadczą o tym fakty z mojej wiedzy wynika, że "Hałda
              dostaje parę tysięcy złotych razem od powiatu i miasta, aimprezy których prawie
              nikt nie ogląda poza gośćmi , dziennikarzami małą grupą kibiców dostaje
              dziesiątki tysiecy złotych. Najwyższy czas zacząć mówić o tym głośno. Radni
              chcą robić sobie kampanię przy pomocy "Hałdy" i różni politycy, a może by tak
              przy okazji złożyli się na nią przy okazji, albo zadbali żeby pieniądze które
              mogliby dać na imprezy towarzyszące występy itp. na "Haldzie" będą napewno
              dobrze wykorzystane. Jeżeli to nie niestąpi to uwarzam, że wladze
              Automobilklubu Wałbrzyskiego k, który jest organizatorem tej imprezy powinny
              zacząć o tym głośno mówić. Poprostu jest to zwykła kpina, żeby impreza z takimi
              już tradycjami "dziadowała" finansowo, a ludzie ją organizujący często wkładali
              w nią własdne pieniądze. Internauci mają tutaj świetne pomysły, potrzebny jest
              jeden pomysł na sfinansowania tych pomysłów. pozdrawiam
    • Gość: Hałdziak Re: Co zrobimy na "Hałdzie"?? IP: *.walbrzych.dialog.net.pl 20.03.05, 19:23
      Witam!! Mowa w tym temacie była na temat strony internetowej o Hałdzie i co??
      Powstała jakaś??
      • Gość: HASAN_SAS Re: Co zrobimy na "Hałdzie"?? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.04.05, 16:25
        www.rajdhalda.hb.pl

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka