Dodaj do ulubionych

Partia Demokratyczna

IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.03.05, 20:16
czy w Walbrzychu powstały struktury Partii Demokratycznej , a jesli tak
jacy "politycy" je tworzą???
Obserwuj wątek
    • Gość: dorota Re: Partia Demokratyczna IP: *.internetdsl.tpnet.pl 07.03.05, 22:58
      Raczej jeszcze nie powstaly. Ciekawe kto mialby je tworzyć. Mam nadzieje ze nie
      ci z dawnego PZPR czy z SLD czy nawet z NSZZ Solidarność, albo z ówczesnego PIS
      lub PO. Najbardziej nie znosze takiego przechodzenia pod inne nazwy klubów czy
      partii tych samych ludzi, powinni to być nowi ludzie, nie skażeni żadną inną
      partią i oczywiście co najważniejsze wierzący w postulaty tej partii, czyli
      CAŁOWITY LIBERALIZM. Chociaż nie wiem czy Polacy są w stanie to znieść.
      • Gość: dodo Re: Partia Demokratyczna IP: *.walbrzych.sdi.tpnet.pl 08.03.05, 12:15
        O czym ty gadasz? nie skażeni politycy z Frasyniukiem na czele?
        • Gość: Krzysztof 88 Re: Partia Demokratyczna IP: *.internetdsl.tpnet.pl 08.03.05, 22:18
          np ja
      • Gość: dorota Re: Partia Demokratyczna IP: *.internetdsl.tpnet.pl 08.03.05, 22:19
        Frasyniuk to raczej nietrafiony pomysł..
    • Gość: HASAN_SAS Re: Partia Demokratyczna IP: *.walbrzych.cvx.ppp.tpnet.pl 09.03.05, 08:12
      forum.walbrzych.biz/viewtopic.php?t=469
      • Gość: Władek Ale numer.... IP: *.internetdsl.tpnet.pl 09.03.05, 14:45
        Matko Boska!! Jeśli tworzeniem PD w Wałbrzychu zajmować się będą ludzie
        powiazani z wałbrzyską UW to nowa partia wygladać będzie jak jej Twórcy. Czyli
        na zebraniach po 6 - 7 osób. A tak na marginesie kto tam teraz szefuje?? Bo
        kampania do Europarlamentu była tak tajna.....
        • Gość: wiosna Re: Ale numer.... IP: *.walbrzych.sdi.tpnet.pl 15.03.05, 12:09
          a czy ty pamiętasz kto jest twórcą walbrzyskiej UW?
          • Gość: * Re: Ale numer.... IP: *.walbrzych.dialog.net.pl 15.03.05, 13:27
            Jan Lityński
            • Gość: devilshe Re: Ale numer.... IP: 80.51.231.* 15.03.05, 14:52
              Bzdura. Gdy łączyła się Unia Demokratyczna z Kongresem Liberalno -
              Demokratycznym (powstała UW)szefowali tam: Kosiór, Śiteńki, Stach - Janyst,
              Rząsowski. Lityński zawsze był członkiem koła w Swidnicy (nota bene koło to
              usunęło go za niepłacenie składek!!!)
              • Gość: * Re: Ale numer.... IP: *.walbrzych.dialog.net.pl 15.03.05, 22:28
                Gość portalu: devilshe napisał(a):

Piszesz o czasch późniejszych. Nie pisałem o szefach a o założycielach, nie
                powiesz mi że Lityńskiego zwerbował Kosiór,Świteńki i Janystowa
                • Gość: devilshe Re: Ale numer.... IP: 80.51.231.* 16.03.05, 09:37
                  To napiszę o czasach najwcześniejszych. ROAD (fundament UD) w wałbrzychu
                  zakładała śp. Edyta Matuszczyk - związana z działalnoscią opozycyjną. Gdy były
                  pierwsze wybory demokratyczne (1989) Lityński był "przywieziony" w teczce jako
                  kandydat na posła z naszego okręgu wyborczego. Dlaczego? Bo kontaktował sie w
                  czasie komuny z niektórymi działaczami Solidarności ze Swidnicy i Wałbrzycha.
                  Jasiu jest rodowitym Warszawianinem i wierz mi, że to był jedynie przypadek.
                  Edyta Matuszczyk była też pierwszą przewodniczącą koła wałbrzyskiego Unii
                  Demokratycznej.
                  • Gość: xyz Re: Ale numer.... IP: *.internetdsl.tpnet.pl 16.03.05, 09:55
                    a co tak w ogóle pożytecznego zrobił dla Wałbrzycha Lityński?
                  • Gość: * Re: Ale numer.... IP: *.walbrzych.dialog.net.pl 16.03.05, 15:18
                    Gość portalu: devilshe napisał(a):
                    Kim była Edyta Matuszczyk?Z całym szacunkiem dla niej, ale nic mi nie mowi to
                    nazwisko.
                    A co do Lityńskiego to owszem jest warszawianinem, ale z Wałbrzychem ma większe
                    kontakty niż te o których piszesz. W 1980r od początku strajków sierpniowych,
                    uczestniczył w tworzeniu ''S", późnie w okresie stanu wojennego jak nie
                    siedział w więzieniu to zawsze był w kontakcie z ''podziemiem
                    wałbrzyskim''(była wówczas inna opozycja niż "Solidarność"?).
                    W 1989 r. nie było ''I wyborów demokratycznych" chyba że do senatu.(Układ
                    okrąłostołowy mówił o 70% miejsc w sejmie dla PZPR, a 30% sejmu w wolnych
                    wyborach).
                    Poza Tym Jasiu był posłem najpierw OKP-U a nie Uni Demokratycznej
    • Gość: dd Re: Partia Demokratyczna IP: 212.160.172.* 16.03.05, 16:38
      ... a jak oceniacie szanse starej-nowej partii. Czy warto im zaufać?
      • Gość: cycero4 Re: Partia Demokratyczna IP: 80.51.231.* 17.03.05, 08:46
        Jeśli dzisiejsi działacze UW (a kto tam jeszcze jest?) połączą sie z
        dzisiejszymi działaczami SLD (np. byli człankowie Zarządu Miasta poprzedniej
        kadencji - też jak Hausner po PZPR), którzy razem utworzą PD to chroń Panie
        Boże! Koktail Mołotowa robi mniejsze spustoszenie.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka