Gość: scooby IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.03.05, 20:16 czy w Walbrzychu powstały struktury Partii Demokratycznej , a jesli tak jacy "politycy" je tworzą??? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: dorota Re: Partia Demokratyczna IP: *.internetdsl.tpnet.pl 07.03.05, 22:58 Raczej jeszcze nie powstaly. Ciekawe kto mialby je tworzyć. Mam nadzieje ze nie ci z dawnego PZPR czy z SLD czy nawet z NSZZ Solidarność, albo z ówczesnego PIS lub PO. Najbardziej nie znosze takiego przechodzenia pod inne nazwy klubów czy partii tych samych ludzi, powinni to być nowi ludzie, nie skażeni żadną inną partią i oczywiście co najważniejsze wierzący w postulaty tej partii, czyli CAŁOWITY LIBERALIZM. Chociaż nie wiem czy Polacy są w stanie to znieść. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: dodo Re: Partia Demokratyczna IP: *.walbrzych.sdi.tpnet.pl 08.03.05, 12:15 O czym ty gadasz? nie skażeni politycy z Frasyniukiem na czele? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Krzysztof 88 Re: Partia Demokratyczna IP: *.internetdsl.tpnet.pl 08.03.05, 22:18 np ja Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: dorota Re: Partia Demokratyczna IP: *.internetdsl.tpnet.pl 08.03.05, 22:19 Frasyniuk to raczej nietrafiony pomysł.. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: HASAN_SAS Re: Partia Demokratyczna IP: *.walbrzych.cvx.ppp.tpnet.pl 09.03.05, 08:12 forum.walbrzych.biz/viewtopic.php?t=469 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Władek Ale numer.... IP: *.internetdsl.tpnet.pl 09.03.05, 14:45 Matko Boska!! Jeśli tworzeniem PD w Wałbrzychu zajmować się będą ludzie powiazani z wałbrzyską UW to nowa partia wygladać będzie jak jej Twórcy. Czyli na zebraniach po 6 - 7 osób. A tak na marginesie kto tam teraz szefuje?? Bo kampania do Europarlamentu była tak tajna..... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wiosna Re: Ale numer.... IP: *.walbrzych.sdi.tpnet.pl 15.03.05, 12:09 a czy ty pamiętasz kto jest twórcą walbrzyskiej UW? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: * Re: Ale numer.... IP: *.walbrzych.dialog.net.pl 15.03.05, 13:27 Jan Lityński Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: devilshe Re: Ale numer.... IP: 80.51.231.* 15.03.05, 14:52 Bzdura. Gdy łączyła się Unia Demokratyczna z Kongresem Liberalno - Demokratycznym (powstała UW)szefowali tam: Kosiór, Śiteńki, Stach - Janyst, Rząsowski. Lityński zawsze był członkiem koła w Swidnicy (nota bene koło to usunęło go za niepłacenie składek!!!) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: * Re: Ale numer.... IP: *.walbrzych.dialog.net.pl 15.03.05, 22:28 Gość portalu: devilshe napisał(a): Piszesz o czasch późniejszych. Nie pisałem o szefach a o założycielach, nie powiesz mi że Lityńskiego zwerbował Kosiór,Świteńki i Janystowa Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: devilshe Re: Ale numer.... IP: 80.51.231.* 16.03.05, 09:37 To napiszę o czasach najwcześniejszych. ROAD (fundament UD) w wałbrzychu zakładała śp. Edyta Matuszczyk - związana z działalnoscią opozycyjną. Gdy były pierwsze wybory demokratyczne (1989) Lityński był "przywieziony" w teczce jako kandydat na posła z naszego okręgu wyborczego. Dlaczego? Bo kontaktował sie w czasie komuny z niektórymi działaczami Solidarności ze Swidnicy i Wałbrzycha. Jasiu jest rodowitym Warszawianinem i wierz mi, że to był jedynie przypadek. Edyta Matuszczyk była też pierwszą przewodniczącą koła wałbrzyskiego Unii Demokratycznej. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: xyz Re: Ale numer.... IP: *.internetdsl.tpnet.pl 16.03.05, 09:55 a co tak w ogóle pożytecznego zrobił dla Wałbrzycha Lityński? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: * Re: Ale numer.... IP: *.walbrzych.dialog.net.pl 16.03.05, 15:18 Gość portalu: devilshe napisał(a): Kim była Edyta Matuszczyk?Z całym szacunkiem dla niej, ale nic mi nie mowi to nazwisko. A co do Lityńskiego to owszem jest warszawianinem, ale z Wałbrzychem ma większe kontakty niż te o których piszesz. W 1980r od początku strajków sierpniowych, uczestniczył w tworzeniu ''S", późnie w okresie stanu wojennego jak nie siedział w więzieniu to zawsze był w kontakcie z ''podziemiem wałbrzyskim''(była wówczas inna opozycja niż "Solidarność"?). W 1989 r. nie było ''I wyborów demokratycznych" chyba że do senatu.(Układ okrąłostołowy mówił o 70% miejsc w sejmie dla PZPR, a 30% sejmu w wolnych wyborach). Poza Tym Jasiu był posłem najpierw OKP-U a nie Uni Demokratycznej Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: dd Re: Partia Demokratyczna IP: 212.160.172.* 16.03.05, 16:38 ... a jak oceniacie szanse starej-nowej partii. Czy warto im zaufać? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: cycero4 Re: Partia Demokratyczna IP: 80.51.231.* 17.03.05, 08:46 Jeśli dzisiejsi działacze UW (a kto tam jeszcze jest?) połączą sie z dzisiejszymi działaczami SLD (np. byli człankowie Zarządu Miasta poprzedniej kadencji - też jak Hausner po PZPR), którzy razem utworzą PD to chroń Panie Boże! Koktail Mołotowa robi mniejsze spustoszenie. Odpowiedz Link Zgłoś