Dodaj do ulubionych

malowanie osiedlowych bloków

IP: *.walbrzych.dialog.net.pl 24.10.05, 13:58
Co myślicie o sposobie i kolorach bloków malowanych na osiedlu Piaskowa Góra?
Nie uważacie, że to kpina, że te bloki są poprostu szpetne? A może Prezes
spółdzielni "Górnik" jest w zmowie z projektantem i we dwójkę, robią sobie z
nas - mieszkańców jaja?
Obserwuj wątek
    • Gość: *** Ale masz problem! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.10.05, 14:03
      Jak cos ci nie pasi to obloz swoj kawalek azbestem...I wtedy bedzie LADNIE jak
      za komuny. Sa wieksze problemy a ty pierdzielisz takie farmazony!
    • b.7 Lepiej, żeby były szare?? 24.10.05, 16:01
    • Gość: HASAN_SAS Re: malowanie osiedlowych bloków IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.10.05, 16:31
      Mi się podoba...
    • Gość: toja Re: malowanie osiedlowych bloków IP: *.internetdsl.tpnet.pl 24.10.05, 19:00
      Nie chodzi o to, żeby były szare albo z azbestu, ale ładne to one nie są. Zero koncepcji, zero kompozycji. Tak z przypadku malowane. Ja teraz patrzę na SP 15 - fajnie, że się remontuje elewację, ale te kolory przyprawiają mnie o ból zębów.
      • Gość: bob budowniczy Kolejna zrzęda IP: 81.15.135.* 24.10.05, 19:36
    • Gość: szept Re: malowanie osiedlowych bloków IP: *.wlb.vectranet.pl / *.unregistered.net.telenergo.pl 24.10.05, 21:58
      jak mawiał niejaki Dreptak ustami śp. Waligórskiego Andrzeja:
      Nie to ładne, co ładne, ale to, co się komu podoba :)
      • Gość: toja Re: malowanie osiedlowych bloków IP: *.internetdsl.tpnet.pl 24.10.05, 22:36
        a mi sie nie podoba (i "ewie" chyba też) - tylko nikt się nas nie pytał o zdanie więc cóż - jedyne co możemy to trochę pozrzędzić (przynajmniej nie o polityce ;) )
        • Gość: 5/5 Re: malowanie osiedlowych bloków IP: *.internetdsl.tpnet.pl 24.10.05, 23:42
          Przynajmniej jest cos robione tylko zastanawiam sie o co tyle zamieszania, jak
          dzieciaki obijaja pilka blok to jest o.k? wtedy nikomu niezwraca sie uwagi i
          przechodzi w milczeniu.....
          • Gość: Marcin Re: malowanie osiedlowych bloków IP: *.walbrzych.dialog.net.pl 25.10.05, 00:09
            Obijają piłką blok ??? To do luftu z taką elewacją.
            Jeśli powstaną miniboiska, place zabaw i miejsca niemal wyłącznie do zabawy to
            dzieciaki nie będą musiały odbijać piłki o blok. Tak jak dla chodników wskazana
            jest lokalizacja w miejscu powstałych spontanicznie ścieżek na skróty, tak dla
            maluchów skazane są lokaliacje do zabawy tam, gdzie chcą się bawić. Np.:
            Usytuowanie placu zabaw koło SM "Podzamcze", to totalna ignorancja potrzeb
            dzieci i brak zdrowego rozsądku.
            • Gość: 5/5 Re: malowanie osiedlowych bloków IP: *.internetdsl.tpnet.pl 25.10.05, 00:12
              Jasne tylko w miejscu gdzie powstana mini boiska zaczna srac psy
              • Gość: Marcin Re: malowanie osiedlowych bloków IP: *.walbrzych.dialog.net.pl 25.10.05, 00:38
                Idąc tym torem, to jeśli uda się uporać z psimi kupami ( na foruym Legnica
                trwała na ten temat dyskusja: forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?
                f=112&w=26196028 ), to potem będzie problem kretów, złodzieji bramek, meneli,
                itp.
                Przecież Straż Miejska i Policja jest na P. Górze Bardzo aktywna. 15 latkowie
                popołudniami są legitymowani co najmniej 3 razy dziennie ( i chyba tylko ten
                wiek, bo widać do starszych Strażnicy nie mają odwagi). To jakim problemem jest
                upilnowanie kilkuset metrów kwadratowych trawy ?
                Podejrzewam, że za cenę jednego bilboard'u wyborczego udałoby się kupić bramki
                do tegoż boiska...
                Czuję głeboką niechęć do polityków i frustrację widząc ile pieniędzy idzie na
                stwarzanie pozorów. Odkąd działam na rzecz dzieci mam świadomość jak śmiesznie
                małe kwoty są potrzebne, aby zrobić naprawdę kawał dobrej roboty. Potrzebne są
                jedynie chęci i dobra wola.
                Czy ktoś ma podobne odczucia ? A może jest tu ktoś, kto działa na rzecz
                dzieciaków zna ten problem ?
        • Gość: ewa Re: malowanie osiedlowych bloków IP: *.walbrzych.dialog.net.pl 25.10.05, 11:51
          Właśnie, nikt się nas nie pytał, czy akceptujemy te kolory. Wyrażałam zgodę na
          zaciagnięcie przez spółdzielnię kredytu hipotecznego, płaciłam składki na
          fundusz remontowy i płacić za to będę dalej, dlaczego nie mogłam wyrazić opinii
          na temat projektu?
          • Gość: xyz Re: malowanie osiedlowych bloków IP: 195.229.242.* 25.10.05, 19:42
            Przeciez i tak dogadanie sie nie bylo by mozliwe.Zapewne kazdy lokator mial by
            inne zdanie,wiec dlaczego akurat Ciebie mieli by sie pytac?

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka